X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Eeejj mialysmy razem :D u mnie tez nic nie wskazuje na nadchodzacy porod. Zadnego czopa, czasem bole okresowe, ale nie jakos czesto. Brzuch twardnieje i nic poza tym. Mala sie coraz leniwiej rusza.

Karolla ale slodziaczek ♥️

Moja też jakoś bardziej leniwa gdzieś czytałam że to też może oznaczać zbliżający się poród 🤔 U mnie dziś rano sporo brązowego śluzu i bóle okresowe, biegunka od kilku dni i póki co tyle.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati,współczuje z grzybicą,oby udało się to opanować...

Dziewczyny,ale dziś mieliśmy noc,mały w ogóle był nie do uspokojenia,a jadł tak łapczywie,że sutki zmasakrował mi totalnie:/ teraz śpi i pewnie zbiera energię na druga rundę:p No masakra,zajechał nas oboje,mąż też nie dawał rady go już uspokajać. A tak się zachwycaliśmy,że w nocy taki spokojny...

• szatanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia, to witaj w klubie. Ale o dzidziusiu nic nie napisałaś, pochwal się :)

U mnie właśnie była położna, prywatnie, ze szkoły rodzenia, i bardzo podniosła mnie na duchu. Mała ponoć świetnie ssie, mleka mam dla bliźniaków, a i jedną prawie płaską brodawkę da się wyciągnąć (pokazała mężowi, jak ma małą przystawiać do tej piersi, bo jemu będzie łatwiej). Dziś w nocy trochę miałam kryzys, bo od wczoraj po południu mała chciała cały czas wisieć na piersi, tylko jadła i robiła kupę jednocześnie, tak że znowu całą noc nie spałam, nawet nie miałam kiedy się iść podmyć, ale dziś jest już lepiej i daje się odstawić. Z tym brakiem czucia w tyłku też mnie pocieszyła, że przejdzie, zresztą sama widzę, że już jest nieco lepiej. No ogólnie sielanka. :D

Mnie spadło już 10 kg, codziennie leci od 0,5 do 1 kg, mam nadzieję, że tendencja się utrzyma jeszcze przez 2-3 tygodnie, hehe ;) Przytyłam 15 kg, więc jeszcze 5 do wyjściowej, ale zaraz pewnie się zatrzyma, a chciałabym zrzucić jeszcze przedciążową nadwagę, z drugiej strony mała jest takim głodomorem, że może się to nawet uda.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, Zieziulka, a powiedz mi, bo mówiłaś, że też się zachłysnęłaś wodami: ale też rodziłaś się w smółce? Czy takimi zwykłymi? Miałaś z tego powodu jakieś komplikacje w niemowlęctwie/dzieciństwie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Eeejj mialysmy razem :D u mnie tez nic nie wskazuje na nadchodzacy porod. Zadnego czopa, czasem bole okresowe, ale nie jakos czesto. Brzuch twardnieje i nic poza tym. Mala sie coraz leniwiej rusza.

Karolla ale slodziaczek ♥️

Hehe jutro się okaże że jednak Mała się zdecydowała wyjść na świat 😉
    U mnie Antek cały czas rusza się tak samo w sensie od śniadania do obiadu cały czas, później chwila przerwy i wieczorne szaleństwo po kolacji. Od 21 grzecznie śpi 😊 oby mu tak zostało 😂😂😂

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Co to w ogóle znaczy? 🙈
    Że na pampersa się zaklada jeszcze tetrową pieluchę żeby bioderka były szeroko. Kiedyś tak wszyscy robili , teraz zależy której położnej o to pytam. Niby mówią że wystarczy na pleckach kłaść ale moja w ogóle nie chce leżeć na pleckach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ach, Zieziulka, a powiedz mi, bo mówiłaś, że też się zachłysnęłaś wodami: ale też rodziłaś się w smółce? Czy takimi zwykłymi? Miałaś z tego powodu jakieś komplikacje w niemowlęctwie/dzieciństwie.
    Ja urodziłam się z za późno wykonanej cesarski. 6pkt. Zachłyśnięcie czystymi wodamo.
    Miesiąc w szpitalu. Zapalenie płuc. 😕

Lekarze podejrzewali że to mogło być przyczyną rozwoju astmy. Ale tego raczej nikt nie wie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Że na pampersa się zaklada jeszcze tetrową pieluchę żeby bioderka były szeroko. Kiedyś tak wszyscy robili , teraz zależy której położnej o to pytam. Niby mówią że wystarczy na pleckach kłaść ale moja w ogóle nie chce leżeć na pleckach.
    Broń boże od czegoś takiego. 😬

Jeśli dziecko nie ma dysplazji to w życiu bym nie ingerowała w taki sposób.
    Zbliża się lato i zaraz będę chciała by córka więcej była na golasa niż w milionie warstw na pupie.

Aaaa i jak dziecko ma predyspozycje do dysplazji to raczej bym kładła w pozycji na brzuszku i nóżki jak u żabki. 👍

W sprawie dysplazji i rozwoju niemowląt fajnie można się wybrać na warsztaty z obsługi u fizjoterapeuty.👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:35

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Nie to nie ja, ale dziecko koleżanki,nie wiem czy były czyste czy nie ale u małego stwierdzili zapalenie płuc i trochę leżeli w szpitalu ale teraz wszytko ok. Ale u Ciebie nie stwierdzili zapalenia więc luz 😉

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• aga80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia86 wrote:
    Frufru miałam o to samo pytać. U mnie wczoraj 3 tygodnie i dalej coś tam jest
    Dziewczyny u mnie to samo, dzisiaj 3 tydzień po cesarce i dalej krew nie bardzo intensywnie Ale takie mocne plemienia i się zastanawiam kiedy się w końcu skończy bo i podpaski i na cyckach wkładki to ileż można 😁
    I mój mały ssak dzisiaj ma taki apetyt że mam wrażenie że piersi mam zupełnie opróźnione i się nad butla zastanawiam

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Ja musiałam żelazo kontrolować, strasznie mi po porodzie zjechało. Już w szpitalu dostałam tardyferon. Nie czułam się wyczerpana, ale z ponad 12 do 8 mi spadło ... niestety, po porodzie pamietam się o sobie w ogóle nie myśli ... jedyne co kontrolowałam się z piciem wody, bo wiecznej chodziłam przez karmienie spragniona ...

ferrytyna czy żelazo?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają chłopaków mam pytanie czy odciągacie napletek swoim pociechom?
    Bo ile osób tyle opinii i jestem ciekawa Waszej 😁
    Mój synek tak się ciska jak goły leży że się boję że mogę coś za mocno pociągnąć i narobić szkody ale mnie to trochę męczy że może jednak powinnam

aga
    2019 - pierwsze KD
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
  • Carla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    ferrytyna czy żelazo?

Kurcze, na pewno hemoglobina i coś jeszcze. Na drugi dzień po porodzie już mnie pielęgniarka dorwała w szpitalu z tabletką i receptę dostałam przy wypisie na 4 tygodnie suplementacji i skierowanie na badanie krwi ... podobno trochę krwi straciłam przy porodzie i stąd taki spadek

Carla
  • Carla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Broń boże od czegoś takiego. 😬

Jeśli dziecko nie ma dysplazji to w życiu bym nie ingerowała w taki sposób.
    Zbliża się lato i zaraz będę chciała by córka więcej była na golasa niż w milionie warstw na pupie.

Aaaa i jak dziecko ma predyspozycje do dysplazji to raczej bym kładła w pozycji na brzuszku i nóżki jak u żabki. 👍

W sprawie dysplazji i rozwoju niemowląt fajnie można się wybrać na warsztaty z obsługi u fizjoterapeuty.👍

Absolutnie nie robiłam i nikt nie mówił, żeby takie coś praktykować. Leżenie na brzuchu i powiem Wam, że dobrze trafiliśmy - wiosna i lato z gołymi i luźnymi nóżkami więc jak mi lekarz od bioderek mówił, to bardzo dobre dla malucha w pierwszym okresie kształtowania się bioder. Poza tym proponuje wizytę w poradni wieku rozwojowego z maluchem, jeśli lekarz neonatolog coś zauważy wyśle do fizjoterapeuty.

Carla
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieję, że tym razem do fizjoterapeuty nie będę musiała chodzić

• Frufru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Dziewczyny które mają chłopaków mam pytanie czy odciągacie napletek swoim pociechom?
    Bo ile osób tyle opinii i jestem ciekawa Waszej 😁

Nie, ponoć do roku czy nawet dłużej się nie tyka... Chyba bym mu urwała tego małego ptaszka, bo jak leży z gołą dupką to zaraz wierzga nogami...

aga80 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • anagallis Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w  czwartek 21.05 o godz 18 poloznamama.pl Pani Ania Majda-Sandomierska poprowadzi live  na temat ciąży i karmienia piersią. Udział w live to koszt - cegiełka 25 zł, która leci na leczenie malutkiej Hani Łączkowskiej, która zbiera pieniądze na najdroższy lek świata. Brakuje jeszcze 8 mln zł.
    Webinar odbywa się w ramach tygodnia Dzien Mamy z Hania.
    Wpłaty za webinar podpisane swoim imieniem i nazwiskiem wpłacamy na konto Hani  https://www.siepomaga.pl/dzien-matki

i dodajemy się do grupy webinar z położnamamama: https://www.facebook.com/groups/WebinarPoloznaMama/

W tym tygodniu na stronie licytacji Hanii na Facebooku odbywa się też mnóstwo licytacji i konkursów, w ktorych można wygrać/wylicytowac konsultacje online z doradcami chustonoszenia, chusty i akcesoria do noszenia dzieci, kosmetyki, biżuterię, gadżety dla dzieci i niemowląt https://bit.ly/2WBCGNq

PCOS, io, hashimoto
    17 cykl starań - szczęśliwy (Gonal F) :)
    2nn33e3ks70huhws.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to nic takiego nie robię i nie będę, na plecach prawie w ogóle nie leży (tylko rano oboje się budzimy na plecach rozciągnięci) za to bardzo często leży na brzuchu i nóżki w żabkę bo już się przyzwyczaił od pierwszych dni i lubi.
    Napletka nie ruszam mój M. na mnie aż krzyknął jak zapytałam, że broń boże nic tam się nie rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 17:01

aga80, Frufru lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Nie, ponoć do roku czy nawet dłużej się nie tyka... Chyba bym mu urwała tego małego ptaszka, bo jak leży z gołą dupką to zaraz wierzga nogami...
    To mój ma tak też ale do tego syrena alarmowa jest uruchomiona
    No o jeszcze trzeba wierzyć pupke A jak z taką syrena wierzyć plus jak chwilę ptaszek wolność poczuje to do syreny dochodzi strażacka sikawka 😁

Frufru lubi tę wiadomość

aga
    2019 - pierwsze KD
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80 ja od 3 położnych słyszałam że w trakcie pielęgnacji wieczornej odciąga się napletek i oczyszcza się z nagromadzonej wydzieliny.
    Znajome znów są zdania jak Fru, że do roku nie powinno się nim interesować. Ja mam zamiar dopytać w szpitalu i później położnej i jej się słuchać.

qdkk6iye60nsfj4p.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ