MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Izape_91 wrote:Eeejj mialysmy razem
u mnie tez nic nie wskazuje na nadchodzacy porod. Zadnego czopa, czasem bole okresowe, ale nie jakos czesto. Brzuch twardnieje i nic poza tym. Mala sie coraz leniwiej rusza.
Karolla ale slodziaczek ♥️
Moja też jakoś bardziej leniwa gdzieś czytałam że to też może oznaczać zbliżający się poród 🤔 U mnie dziś rano sporo brązowego śluzu i bóle okresowe, biegunka od kilku dni i póki co tyle.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyKati,współczuje z grzybicą,oby udało się to opanować...
Dziewczyny,ale dziś mieliśmy noc,mały w ogóle był nie do uspokojenia,a jadł tak łapczywie,że sutki zmasakrował mi totalnie:/ teraz śpi i pewnie zbiera energię na druga rundę:p No masakra,zajechał nas oboje,mąż też nie dawał rady go już uspokajać. A tak się zachwycaliśmy,że w nocy taki spokojny... -
Mancia, to witaj w klubie. Ale o dzidziusiu nic nie napisałaś, pochwal się
U mnie właśnie była położna, prywatnie, ze szkoły rodzenia, i bardzo podniosła mnie na duchu. Mała ponoć świetnie ssie, mleka mam dla bliźniaków, a i jedną prawie płaską brodawkę da się wyciągnąć (pokazała mężowi, jak ma małą przystawiać do tej piersi, bo jemu będzie łatwiej). Dziś w nocy trochę miałam kryzys, bo od wczoraj po południu mała chciała cały czas wisieć na piersi, tylko jadła i robiła kupę jednocześnie, tak że znowu całą noc nie spałam, nawet nie miałam kiedy się iść podmyć, ale dziś jest już lepiej i daje się odstawić. Z tym brakiem czucia w tyłku też mnie pocieszyła, że przejdzie, zresztą sama widzę, że już jest nieco lepiej. No ogólnie sielanka.
Mnie spadło już 10 kg, codziennie leci od 0,5 do 1 kg, mam nadzieję, że tendencja się utrzyma jeszcze przez 2-3 tygodnie, hehePrzytyłam 15 kg, więc jeszcze 5 do wyjściowej, ale zaraz pewnie się zatrzyma, a chciałabym zrzucić jeszcze przedciążową nadwagę, z drugiej strony mała jest takim głodomorem, że może się to nawet uda.
-
Izape_91 wrote:Eeejj mialysmy razem
u mnie tez nic nie wskazuje na nadchodzacy porod. Zadnego czopa, czasem bole okresowe, ale nie jakos czesto. Brzuch twardnieje i nic poza tym. Mala sie coraz leniwiej rusza.
Karolla ale slodziaczek ♥️
Hehe jutro się okaże że jednak Mała się zdecydowała wyjść na świat 😉
U mnie Antek cały czas rusza się tak samo w sensie od śniadania do obiadu cały czas, później chwila przerwy i wieczorne szaleństwo po kolacji. Od 21 grzecznie śpi 😊 oby mu tak zostało 😂😂😂
-
Karolllla wrote:Co to w ogóle znaczy? 🙈
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Ach, Zieziulka, a powiedz mi, bo mówiłaś, że też się zachłysnęłaś wodami: ale też rodziłaś się w smółce? Czy takimi zwykłymi? Miałaś z tego powodu jakieś komplikacje w niemowlęctwie/dzieciństwie.
Miesiąc w szpitalu. Zapalenie płuc. 😕
Lekarze podejrzewali że to mogło być przyczyną rozwoju astmy. Ale tego raczej nikt nie wie. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:22
-
nick nieaktualnyMIMI wrote:Że na pampersa się zaklada jeszcze tetrową pieluchę żeby bioderka były szeroko. Kiedyś tak wszyscy robili , teraz zależy której położnej o to pytam. Niby mówią że wystarczy na pleckach kłaść ale moja w ogóle nie chce leżeć na pleckach.
Jeśli dziecko nie ma dysplazji to w życiu bym nie ingerowała w taki sposób.
Zbliża się lato i zaraz będę chciała by córka więcej była na golasa niż w milionie warstw na pupie.
Aaaa i jak dziecko ma predyspozycje do dysplazji to raczej bym kładła w pozycji na brzuszku i nóżki jak u żabki. 👍
W sprawie dysplazji i rozwoju niemowląt fajnie można się wybrać na warsztaty z obsługi u fizjoterapeuty.👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:35
-
szatanka wrote:Ach, Zieziulka, a powiedz mi, bo mówiłaś, że też się zachłysnęłaś wodami: ale też rodziłaś się w smółce? Czy takimi zwykłymi? Miałaś z tego powodu jakieś komplikacje w niemowlęctwie/dzieciństwie.
Nie to nie ja, ale dziecko koleżanki,nie wiem czy były czyste czy nie ale u małego stwierdzili zapalenie płuc i trochę leżeli w szpitalu ale teraz wszytko ok. Ale u Ciebie nie stwierdzili zapalenia więc luz 😉⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Andzia86 wrote:Frufru miałam o to samo pytać. U mnie wczoraj 3 tygodnie i dalej coś tam jest
I mój mały ssak dzisiaj ma taki apetyt że mam wrażenie że piersi mam zupełnie opróźnione i się nad butla zastanawiamaga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Carla wrote:Ja musiałam żelazo kontrolować, strasznie mi po porodzie zjechało. Już w szpitalu dostałam tardyferon. Nie czułam się wyczerpana, ale z ponad 12 do 8 mi spadło ... niestety, po porodzie pamietam się o sobie w ogóle nie myśli ... jedyne co kontrolowałam się z piciem wody, bo wiecznej chodziłam przez karmienie spragniona ...
ferrytyna czy żelazo?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Dziewczyny które mają chłopaków mam pytanie czy odciągacie napletek swoim pociechom?
Bo ile osób tyle opinii i jestem ciekawa Waszej 😁
Mój synek tak się ciska jak goły leży że się boję że mogę coś za mocno pociągnąć i narobić szkody ale mnie to trochę męczy że może jednak powinnam
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
lilly. wrote:ferrytyna czy żelazo?
Kurcze, na pewno hemoglobina i coś jeszcze. Na drugi dzień po porodzie już mnie pielęgniarka dorwała w szpitalu z tabletką i receptę dostałam przy wypisie na 4 tygodnie suplementacji i skierowanie na badanie krwi ... podobno trochę krwi straciłam przy porodzie i stąd taki spadekCarla -
PLPaulina wrote:Broń boże od czegoś takiego. 😬
Jeśli dziecko nie ma dysplazji to w życiu bym nie ingerowała w taki sposób.
Zbliża się lato i zaraz będę chciała by córka więcej była na golasa niż w milionie warstw na pupie.
Aaaa i jak dziecko ma predyspozycje do dysplazji to raczej bym kładła w pozycji na brzuszku i nóżki jak u żabki. 👍
W sprawie dysplazji i rozwoju niemowląt fajnie można się wybrać na warsztaty z obsługi u fizjoterapeuty.👍
Absolutnie nie robiłam i nikt nie mówił, żeby takie coś praktykować. Leżenie na brzuchu i powiem Wam, że dobrze trafiliśmy - wiosna i lato z gołymi i luźnymi nóżkami więc jak mi lekarz od bioderek mówił, to bardzo dobre dla malucha w pierwszym okresie kształtowania się bioder. Poza tym proponuje wizytę w poradni wieku rozwojowego z maluchem, jeśli lekarz neonatolog coś zauważy wyśle do fizjoterapeuty.Carla -
nick nieaktualny
-
aga80 wrote:Dziewczyny które mają chłopaków mam pytanie czy odciągacie napletek swoim pociechom?
Bo ile osób tyle opinii i jestem ciekawa Waszej 😁
Nie, ponoć do roku czy nawet dłużej się nie tyka... Chyba bym mu urwała tego małego ptaszka, bo jak leży z gołą dupką to zaraz wierzga nogami...
aga80 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w czwartek 21.05 o godz 18 poloznamama.pl Pani Ania Majda-Sandomierska poprowadzi live na temat ciąży i karmienia piersią. Udział w live to koszt - cegiełka 25 zł, która leci na leczenie malutkiej Hani Łączkowskiej, która zbiera pieniądze na najdroższy lek świata. Brakuje jeszcze 8 mln zł.
Webinar odbywa się w ramach tygodnia Dzien Mamy z Hania.
Wpłaty za webinar podpisane swoim imieniem i nazwiskiem wpłacamy na konto Hani https://www.siepomaga.pl/dzien-matki
i dodajemy się do grupy webinar z położnamamama: https://www.facebook.com/groups/WebinarPoloznaMama/
W tym tygodniu na stronie licytacji Hanii na Facebooku odbywa się też mnóstwo licytacji i konkursów, w ktorych można wygrać/wylicytowac konsultacje online z doradcami chustonoszenia, chusty i akcesoria do noszenia dzieci, kosmetyki, biżuterię, gadżety dla dzieci i niemowląt https://bit.ly/2WBCGNqPCOS, io, hashimoto
17 cykl starań - szczęśliwy (Gonal F)
-
Aaaa to nic takiego nie robię i nie będę, na plecach prawie w ogóle nie leży (tylko rano oboje się budzimy na plecach rozciągnięci) za to bardzo często leży na brzuchu i nóżki w żabkę bo już się przyzwyczaił od pierwszych dni i lubi.
Napletka nie ruszam mój M. na mnie aż krzyknął jak zapytałam, że broń boże nic tam się nie ruszaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 17:01
aga80, Frufru lubią tę wiadomość
-
Frufru wrote:Nie, ponoć do roku czy nawet dłużej się nie tyka... Chyba bym mu urwała tego małego ptaszka, bo jak leży z gołą dupką to zaraz wierzga nogami...
No o jeszcze trzeba wierzyć pupke A jak z taką syrena wierzyć plus jak chwilę ptaszek wolność poczuje to do syreny dochodzi strażacka sikawka 😁Frufru lubi tę wiadomość
aga
2019 - pierwsze KD
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539 -
Aga80 ja od 3 położnych słyszałam że w trakcie pielęgnacji wieczornej odciąga się napletek i oczyszcza się z nagromadzonej wydzieliny.
Znajome znów są zdania jak Fru, że do roku nie powinno się nim interesować. Ja mam zamiar dopytać w szpitalu i później położnej i jej się słuchać.