MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Drzemka wrote:Lily, opowiadam🙂 o 23:15 odeszły mi wody, na poczatku tylko to. Od 23:30 zaczęły się skurcze i to od razu co 4 a potem co 3 minuty. Około 1 bylismy na porodówce, gdzie na Izbie Przyjęć miałam 3 cm rozwarcia. Udało się znalezc sale na której mogłam rodzic z partnerem i dodatkowo okazało się ze mój lekarz prowadzący miał w nocy dyżur🙂 kiedy z Izby przewieźli mnie na porodówkę, okazało się ze mam już 7 cm rozwarcia- cały czas chodziłam i poruszałam się na skurczach, wiec myśle ze to pomogło, plus na pewno wszystkie specyfiki które przed porodem stosowałam. Znieczulenia nie było, ale w zasadzie i tak nikt nie zdążyłby go podać. Oczywiscie ból był spory, zwłaszcza kiedy parłam, ale na szczescie nie trwało to aż tak strasznie długo żeby nie przetrwac🙂 o 3:15 przyszedł na świat. Obyło się bez nacięcia i pęknięcia, podejrzewam ze to zasługa masażu krocza🙂
Ale super! Wszystko, mąż, lekarz, szybkość i sama natura 💪🏼Drzemka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyMi do środy zostało trochę czasu. Więc dzisiaj były zakupy, przytulanki - no zobaczymy jak to wpłynie na mnie.
Heh wiecie, że jestem przerażona że nie wiem jak rozpoznać poród. Kiedy to już?!
Czy to tak naprawdę odrazu da się rozpoznać że są skurcze? Że da się je policzyć ? 🤔 -
PLPaulina wrote:Mi do środy zostało trochę czasu. Więc dzisiaj były zakupy, przytulanki - no zobaczymy jak to wpłynie na mnie.
Heh wiecie, że jestem przerażona że nie wiem jak rozpoznać poród. Kiedy to już?!
Czy to tak naprawdę odrazu da się rozpoznać że są skurcze? Że da się je policzyć ? 🤔 -
Laski a jak odbijacie to dzidziuś Wam się nie wybudza? Zasypia mi przy cycu aż żal aby się obudził, no ale inaczej uleje...
Karmicie z jednej piersi? Ile trwa karmienie?
Ja właśnie ucieszyłam się jak wody odeszły bo wtedy to i tak trzeba jechać do szpitala, nie ma wątpliwości.
-
Mimi1987, PLPaulina, Andzia86, Zieziulka, Beti82, Korna, Carla, Catlady, Karolllla, Drzemka, lipcowka86, Hortensja, Niki2803, Cer1, szatanka, Jeheria, Izape_91, Kira91, Endi1990, lilly., Frufru lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Gratulacje Pattison 💐💐💐
U mnie też chyba się zaczęło 💪🏼 po pierwszej zaczęły się skurcze, udało mi się zasnąć nad ranem chyba na godzinkę. Początkowo skurcze nieregularne. Dopiero teraz zaczynają być w miarę regularne co ok 10 min. Zobaczymy co dalej będzie się działobardzo chciałabym dzisiaj urodzić 💗
Beti82, Korna, Mimi1987, Hortensja, Niki2803, Kira91, lilly. lubią tę wiadomość
-
Kochana gratuluję ! A więc jednak 😉 Ale Cię wymęczyło od nocy do nocy. Mała super ❤️⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:54
-
Pattison, gratulacje! 😍Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Jeheria wrote:Laski a jak odbijacie to dzidziuś Wam się nie wybudza? Zasypia mi przy cycu aż żal aby się obudził, no ale inaczej uleje...
Ja właśnie ucieszyłam się jak wody odeszły bo wtedy to i tak trzeba jechać do szpitala, nie ma wątpliwości.
Jak dobrze się najadł to się nie wybudza i idzie spać dalej, a wręcz lepiej bo spokojniej. Jak się obudzi to dalej karmię aż odleci. Ja przeważnie karmię z obu piersi, czasowo zależy czy to po drzemce itd. Ale raczej ok 20-40 min z jednej potem z drugiej chyba, że po pierwszej już jest śpiący.Jeheria lubi tę wiadomość
-
Drzemka, Pattinson gratuluję !!
Pati mała jest śliczna 😍
Szatanka strasznie współczuję przejść ale najważniejsze że już po i wszytko się Wam układa 😘😘😘
U Nas ostatni weekend we dwoje 😊
We wtorek mam CC i jakoś ciągle to do mnie nie dociera. Nie mogę się już doczekać kiedy poznam synka 😍
Lilly zarazilaś mnie tymi krówkami, od 2 tygodni jemy z M non stop krówki 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 09:20
Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
-
Mamuśka90 wrote:Gratulacje Pattison 💐💐💐
U mnie też chyba się zaczęło 💪🏼 po pierwszej zaczęły się skurcze, udało mi się zasnąć nad ranem chyba na godzinkę. Początkowo skurcze nieregularne. Dopiero teraz zaczynają być w miarę regularne co ok 10 min. Zobaczymy co dalej będzie się działobardzo chciałabym dzisiaj urodzić 💗
I jak tam dzieje sie cos?? -
Jeheria wrote:Laski a jak odbijacie to dzidziuś Wam się nie wybudza? Zasypia mi przy cycu aż żal aby się obudził, no ale inaczej uleje...
Ja właśnie ucieszyłam się jak wody odeszły bo wtedy to i tak trzeba jechać do szpitala, nie ma wątpliwości.Jeheria lubi tę wiadomość