MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jeszcze pliss prosba ,ktore rodzily w Poznaniu na Polnej ze swoja polożna napiszcie mi namiar na nią
Ta moja to jakas @$#^@*@O no poprostu zenada tak mnie wystawiła
Dzwonilam do niej a ona,ze konczy dyzur o 19.
Jak tak to mowila ,ze nie ma znaczenia czy ma dyzur czy nie a teraz pierdzieli ,ze ma inne plany na wieczor..
No czujecie
Poprosilam,zeby dala nr moze do kolezanki a ona,ze nie ,ze jutro od 20 bedzie wolna...
AHa to mam dziecku powiedziec ,ze ma sie nie rodzic do jutra do 20 bo pani zajeta jest -
Carla wrote:Ja bym na Twoim miejscu już jechała, mi robił masaż we wtorek tez niby 3 cm się zrobiły i nic nie rusza ... mam 5 km do szpitala, w porywach 15 minut przez miasto, a mówił, że jak regularne i bolesne co 10 minut mam jechać ... powodzenia (zazdroszczę akcji, miałam do 72 godzin zacząć rodzic i lipa)
U mnie narazie skurcze ustały -
Beti82 wrote:Dzieczyny co ile musza byc skurcze ,zeby jechac do szpitala 120 km?
Bylam dzisiaj u lekarza ,zrobil masaz.I powiedzial,ze mam rozwarcie 3 cm
Tylko pytanie czy tyle mam faktycznie hah
Mam.skurcze od tego czasu wydaje mi sie ,ze dosyc czesto czasem co 10 min czasem 15 min a czasem 5
Po tym masazu krew mi.poleciala w domu.
Beti - moja położna mi mówiła, że do szpitala mam jechać (a tez mam podobna odległość jak Ty) jak skurcze będą regularne co 5 minut, trwać przez 45-60 sek i w czasie skurczu nie będę mogła mówić - to znaczy, że mam jechać 😅 a jeśli odejdą mi wody to poczekać nawet do 7godzin i najlepiej jakby tez skurcze się pojawiły. Po odejściu wód oni dopiero po 24h zaczynaja ingerować więc szkoda leżeć na patologii ciąży jak można w domu. No ale właśnie między innymi po to jest opłacona położna, żeby Cię instruować co masz robić a nie, że baba Ci mówi, że ona kończy dyżur o 19 🙄Beti82 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Beti - moja położna mi mówiła, że do szpitala mam jechać (a tez mam podobna odległość jak Ty) jak skurcze będą regularne co 5 minut, trwać przez 45-60 sek i w czasie skurczu nie będę mogła mówić - to znaczy, że mam jechać 😅 a jeśli odejdą mi wody to poczekać nawet do 7godzin i najlepiej jakby tez skurcze się pojawiły. Po odejściu wód oni dopiero po 24h zaczynaja ingerować więc szkoda leżeć na patologii ciąży jak można w domu. No ale właśnie między innymi po to jest opłacona położna, żeby Cię instruować co masz robić a nie, że baba Ci mówi, że ona kończy dyżur o 19 🙄
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,mam pytanie- jakich pytań można spodziewać się od pediatry na pierwszej wizycie? Jesteśmy zapisani na taką na 25go,w formie telefonicznej niestety:/ Chciałabym wcześniej wiedzieć,na co szczególnie zwrócić teraz uwagę,by potem jak mnie o to zapyta doktorka to mieć mniej więcej przygotowaną odp :p
Frufru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCer1 wrote:Dziewczyny,mam pytanie- jakich pytań można spodziewać się od pediatry na pierwszej wizycie? Jesteśmy zapisani na taką na 25go,w formie telefonicznej niestety:/ Chciałabym wcześniej wiedzieć,na co szczególnie zwrócić teraz uwagę,by potem jak mnie o to zapyta doktorka to mieć mniej więcej przygotowaną odp :p
Ja jeszcze poruszałam temat np szczepień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 19:18
-
mwm wrote:Karola, u nas jest podobnie, spi pod kołdra z nami, ogólnie zasypia około 20 w dostawce, ale po północy się budzi i już zostaje z nami. Boje się ze się skończy tylko na naszym łóżku..
Też o tym myślę ale mam nadzieje, że nie 😁 Póki jest maciupki to korzystam ale trzeba będzie w końcu odkładać heheh spróbuje na dniach, zobaczę czy się uda tyle, że ja często zasypiam przed nim jak na leżąco karmie hahaha -
Ja do pediatry 27 idę, ciekawi mnie jak wygląda taka wizyta, opowiecie?
-
Beti, ale krowa z tej położnej, współczucia. Faktycznie potraktowała cię indywidualnie...
Dziewczyny, a powiedzcie mi tak z ciekawości, przy jakim natężeniu skurczów faktycznie już cierpialyscie, czyli nie moglyscie mówić i modlilyscie się, żeby przeszlo? Bo u mnie podczas porodu tak było już przy skurczach na poziomie 50-60 i położna trochę kpila ze mnie, że tak mną miota przy, jak to powiedziala" takich małych skurczykach, których ona nawet nie wspisuje do kartogramu, ale z drugiej strony te skurcze były co 2 min i trwały po 40 s, więc może wcale nie byly takie małe, tylko źle się pisały? Potem już nie kontrolowalam, jakie były jak podali oksy, ale na oksy dość szybko z 5cm zrobiło się pełne rozwarcie. Tylko że wtedy już bylam naćpana, więc mniej czułam 😜
A jak tam Wasza waga? Mnie te 12 kg ciążowych spadło w dokładnie tydzień, tuż po wyjściu mialam -6kg, potem spadał średnio 1kg dziennie. Teraz idzie wolniej, ale spada. Zostaly mi 3kg do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym zrzucić dużo, dużo więcej i mam nadzieję, że mała mi w tym pomoże 😏 Brzuch też już mam jak przed ciążą (co nie znaczy, że plaski 😌).Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 20:00
-
Beti82 wrote:Leciala CI krew po tym masazu ?
U mnie narazie skurcze ustały
Nie i masaż nie bolał o dziwo ... mówił ze urodzę w ciągu 3 dób i lipa. Ale fakt na drugi dzień mi czop wypadł i towarzyszyły temu dość mocne skurcze i też ustały a teraz cisza na morzu a minęło już prawie 4 doby.Carla -
Carla wrote:Nie i masaż nie bolał o dziwo ... mówił ze urodzę w ciągu 3 dób i lipa. Ale fakt na drugi dzień mi czop wypadł i towarzyszyły temu dość mocne skurcze i też ustały a teraz cisza na morzu a minęło już prawie 4 doby.
Korna lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Dokładnie, jak dzięcioł. Albo gdy leży na piersi, to jedzie na glonojada i szuka sutka...
Dziecko przybiera na wadze, ma mega apetyt, ale często ssie pięść. Wydaje mi się, że daje tym znać, że jest głodny. Bo chyba nie chodzi o smoczka? Nie planowałam używać, choć kupiłam w razie czego...
Hahaha tak! Dokładnie jak dzięcioł!
Ja pare razy próbowałam podać smoczka jak nie mogłam odłożyć ale u nas to nie odruch ssania tylko głód bo smoczka próbował zassac jak pierś a jak nie leciało to wypluwał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 05:38
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Mimi, witaj w klubie. U mnie dokładnie to samo. Doszliśmy do wniosku, że to kolka albo jakaś nadwrażliwość na bontosy i przy zastosowaniu espumisanu, ciepłego okladu na brzuszek i przede wszystkim naszego spokoju, dziś udało nam się przespać noc z jedną 1,5h przerwą na przewijanie, karmienie i utulanie.
Lilly, moja je dokładnie tak samo. Do tego charczy jakk jakiś gremlin
O tak! Mój M się śmieje ze faks wysyła 🤣3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Ajka w niczym, w dzień pieluszka/kocyk w nocy nasza kołdra i to tylko do pasa przykryty. Jak w dostawce (rzadkość) to kocyk.
Mimi to nie wiem
U nas tak samo w dzień i jak śpi z nami, w koszu leży w kocyku złożonym na rożek.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Korna wrote:Dziewczyny uzywacie jakis apek do mierzenia skurczy? Mozecie
Jakas polecic?😄- polecam
Ja wizytę mam w formie tradycyjnej- zalezy mi szczegolnie na zwazeniu toski bo nie mam wagi. A na wizycie w przychodni to standard- wazy i ogląda, osluchuje, sprawdza odruchy i mowi o szczepieniach tylko ze moja rodzinna lekarz akurat jest neonatologiem takze zawsze troszke wiecej nam doradza. -
Karolllla wrote:Jezu Wy już wizyty macie?? Wydawało mi się, ze mam wpisane 6-8 tydz. 😳
Ja mam w poniedziałek - mały będzie miał 2 tygodnie. Położna była jak mały miał tydzień.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Korna wrote:Dziewczyny uzywacie jakis apek do mierzenia skurczy? Mozecie
Jakas polecic?😄
Również polecam apke skurcze3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp