MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czekam czy znów jak z pierwszą córka będziemy przechodzić żółtaczkę, oby nie 🙏 póki co mieścimy się w normie zobaczymy co będzie dzisiaj. Ostatnio przez to siedziałyśmy tydzień w szpitalu 😒
Paulina trzymam kciuki by szybko Was wypuścili i było wszystko ok 💪⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
O matko Szatanka to grubo! W szpitalu jak Oli był taki nie do obudzenia i już też miałam zawał i zawołałam pomoc to mokrym gazikiem twarz przetarła konkretnymi ruchami i od razu się obudził, a tak to nieprzytomny był.
Paulina Oli mi też tak w szpitalu ulał śliną spienioną, odleciał i nacisnęłam alarm ale wystarczyło odkrztuszanie mocno w plecy ale moment grozy był jak się taki wiotki zrobił. Masakra współczuje wrażeń. -
Trądzik u nas trwał 10 dni. Dziś już buzia ładna. Przegotowana woda i mleko.
Mój klopsik waży już 5 kg... 🙈
W łóżeczku nie chce spać, budzi się gdy go odkładam. Najchętniej śpi na mnie, czując ciepło. Miłe to ale ciut uciążliwe... Jak już konkretnie zaśnie, to śpi te 3-4godz,raz nawet 6, ale zanim zaśnie na dobre, to kilka pobudek... I nawet nie próbuj odkładać na łóżko. Nie wiem co zrobić, żeby było lepiej.
W środę pediatra, a zastanawiam się kiedy na kontrolę do gina. Jutro miną 4 tyg, nadal plamię. Już by się to mogło skończyć
😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 09:50
Korna, Karolllla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izape , Catlady jak u was? U mnie cos sie rusza, rusza ale ruszyc nie moze🤦♀️Jutro mam termin i od jutra zaczynam cos dzialac zeby przyspieszyc chociaz nie wiem na ile to bedzie skuteczne. Zaczne od ananasa, sprzatanie chaty, moze i okna pojda w ruch. Z rana mialam 4 skurcze co 15 min a teraz cisza😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 10:00
-
Korna wrote:Izape , Catlady jak u was? U mnie cos sie rusza, rusza ale ruszyc nie moze🤦♀️Jutro mam termin i od jutra zaczynam cos dzialac zeby przyspieszyc chociaz nie wiem na ile to bedzie skuteczne. Zaczne od ananasa, sprzatanie chaty, moze i okna pojda w ruch. Z rana mialam 4 skurcze co 15 min a teraz cisza😳
Wczoraj rodzice i teście byli u nas na obiedzie i mamuśki nie mogły się nadziwić, że za kilka dni mam urodzić, bo nie wyglądam. I szczerze, to też się tak nie czuję.
Na razie nie mam zamiaru nic przyspieszać, w weekend zrobię generalne sprzątanie w chacie i zobaczymy.. jak się nie ruszy to 2.06 mam wizytę i dostanę skierowanie do szpitala.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
FruFru super, że tylko 10 dni! My dziś mamy telekonsultacje z pediatrą. Oli bardzo powoli przybiera na wadze jest chudziutki ledwo ponad 3 kg 🤦🏼♀️ Je kiedy chce, najada się, nic nie marudzi, chyba taki jego urok bo nie posądzam, że coś mu jest...Czy Wasze dzieci też tak wierzgają przy przebieraniu? Jezuuuu jak mam bezproblemowe dziecko w dzień i w nocy tak przy przebieraniu mam ochotę go udusić 🤪 Ma tak silne nogi, że jest walka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 10:44
-
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Powiem Wam, że skończyło się u nas pogotowiem, bo odciagnelam sobie to mleko, dlugo szla potrzebna jej ilość, w tym czasie mała usunęła u męża. Gdy w końcu chciałam jej to mleko podać, bo od ostatniego większego jedzenia minęło już kilka godzin,ta nie dawała się obudzić i przelewala się przez ręce. Z pół godziny próbowałam ją otrzezwic, szarpalam, trzeslam, zmienilam pieluchę, a ta nic. W końcu mąż zadzwonił na 112. Przyjechali i mocno draznili jaw stopę to coś tam drgnela, dlatego tylko zmierzyli cukier, powiedzieli, że jest wszystko w porządku i pojechali. Udało mi się ją po tym na śpiocha nakarmić, przynajmniej wiem, że nie wpadnie w śpiączkę, ale pewnie teraz całą noc będę czuwać...
To nasza dzisiejsza kąpiel nie była aż taka zła, płacz był dopiero na koniec, ale z dobrą minutę albo nawet dwie wyglądała, jakby sama nie wiedziała, czy jej się to podoba Ci się czy nie.
Z kąpielą to spróbuj cieplejsza wodę nalać i przykryć Mała tetra i polewaj tą ciepła wodę tą tetre. U nas działa.
U mnie też problem z tym że Maciek zasypia podczas karmieniacały czas go muszę pobudzać, rozbierać aby jadł, na szczęście wrócił do wagi urodzeniowej ale cały czas się martwię bo tyje na granicy lub lekko poniżej a wczoraj tylko 1 kupa była, ogromna ale 1
a u Was jak z kupami?
-
szatanka wrote:Powiem Wam, że skończyło się u nas pogotowiem, bo odciagnelam sobie to mleko, dlugo szla potrzebna jej ilość, w tym czasie mała usunęła u męża. Gdy w końcu chciałam jej to mleko podać, bo od ostatniego większego jedzenia minęło już kilka godzin,ta nie dawała się obudzić i przelewala się przez ręce. Z pół godziny próbowałam ją otrzezwic, szarpalam, trzeslam, zmienilam pieluchę, a ta nic. W końcu mąż zadzwonił na 112. Przyjechali i mocno draznili jaw stopę to coś tam drgnela, dlatego tylko zmierzyli cukier, powiedzieli, że jest wszystko w porządku i pojechali. Udało mi się ją po tym na śpiocha nakarmić, przynajmniej wiem, że nie wpadnie w śpiączkę, ale pewnie teraz całą noc będę czuwać...
To nasza dzisiejsza kąpiel nie była aż taka zła, płacz był dopiero na koniec, ale z dobrą minutę albo nawet dwie wyglądała, jakby sama nie wiedziała, czy jej się to podoba Ci się czy nie.
Szatanka tylko spokojnie... 180g tygodniowo to niemal w normie, a 20g w dwa dni też się może zdarzyć... Dzieci tyją skokowo i apetyt mają różny w rózne dni... jedengo dnia przytyje 10g innego 80g - tak to wygląda.
Moja po wyjsciu ze szpitala przez 3 dni chociaz dawałam juz troche mieszanki nie przytyła nic... a incydent z nie moge dobudzić, u nas bywał jak się w końcu najadała...
Mam znajomą, która 10 dni miała przegłodzone dziecko (córeczka nie umiała dobrze ssać) a w te 10 dni jej córeczka sporo straciła na wadze, ale dopiero po takim czasie pojawiały sie niepokojące objawy
Takze u Ciebie to wcale nie musiało być z głodu... mogło być z przemęczenia.
Noworodka, który sie nie chce obudzić naprawdę trudno obudzić.
Nie przejmuj sie i może waż dziecko przed i po jedzeniu - w ciuchach i pieluszce tak żeby wiedziec ile zjada - i jak za mało to laktator sciągasz i dajesz.
PS a moze pediatra, zeby sprawdzic czy napewno okWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 11:30
2020
2023 -
Korna u mnie nic
bylam rano jeszcze na badaniach bo dzisiaj mam wizytę u prywatnego, niech zajrzy w Grażynę i powie czy cos sie święci 😁 ja jakos nieszczegolnie chce wywolywac. Pije herbatke z lisci malin bo mam jeszcze z okresu staran, no to wypije bo nawet znosna w smaku. Sex ostatnio byl tydzien temu, teraz juz mi sie nie chce. Moze wykorzystam meza pod koniec tygodnia, ale to musi mi sie chciec! Dzisiaj mam jakis gorszy dzień i czuję się okropnie. Nie jestem w stanie nawet powiedziec z czego to może wynikac.
Kurde, moze jestem dziwna, ale strasznie nie chce wylądować na porodowce z moją szwagierkama tez termin jak ja...
Korna lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Karolllla wrote:FruFru super, że tylko 10 dni! My dziś mamy telekonsultacje z pediatrą. Oli bardzo powoli przybiera na wadze jest chudziutki ledwo ponad 3 kg 🤦🏼♀️ Je kiedy chce, najada się, nic nie marudzi, chyba taki jego urok bo nie posądzam, że coś mu jest...Czy Wasze dzieci też tak wierzgają przy przebieraniu? Jezuuuu jak mam bezproblemowe dziecko w dzień i w nocy tak przy przebieraniu mam ochotę go udusić 🤪 Ma tak silne nogi, że jest walka!
Moja też... zwykle masuje nózkę to na chwilę przestaje ruszać i sie rozluxnia... Weronika ma ociupinę podwyzszone napiecie miesniowe - ale w normie dla wieku.2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjka wrote:A i Szatanka, zeby Ci sie ssac nie oduczyła...moze warto jak juz dajesz oddciagniete robiec takie cyrki jak ja... rurka, strzykawka albo ten sns medali - okropnie upierdliwe, ale jesli tylko raz na jakis czas to da rade
Ja mam w szpitalu zestaw. Ale się nie przydał. Żadna butla. -
Gadałam dziś z położną. Najpierw radziła, żeby faktycznie wybrać się do pediatry, ale potem, jak jej podałam dokładne wagi, to stwierdziła, że mała od spadku wagi przybrała na tyle dużo, że w ogóle się nie martwimy. Wychodzi średnio 29g dziennie, więc dużo powyżej oczekiwanego przyrostu. A fakt, że tak szybko kończy jedzenie, może być związany z tym, że mam duży wyplyw mleka. I faktycznie mam chyba, bo się czasem aż zakrztusi cycem. Z butli jak daję, to z takiej imitującej pierś, a Lila jest chyba zdolnym ssakiem, bardzo była chwalona przez cdl. Zresztą, umówiliśmy się, że przyjdzie jeszcze raz i dla pewności wszystko sprawdzi.
Co do kolek, to zniknęły po tym jak zaczęłam ją faktycznie nosić po kazdym karmieniu albo tulić mocno do siebie, więc to faktycznie nie były żadne kolki, tylko potrzeba bliskości. No chyba, że ta pionizacja tak pomaga mimo, że jej się w sumie nie odbeka.
My też właśnie walczymy z zoltaczką i myślę, że to przez to Mała jest też taka nieogarnięta.
Dzięki za hinta z kąpielą, następnym razem spróbujemy.
Karolla, nasza też nie lubila przebierania na przewijaku. U nas pomogło to, że najpierw ją podkarmiam z jednego cyca, to potem jest mniej awanturująca, a jak już zaczyna stękać, to daję smoka, nakrywam pieluszką, albo robię krótką przerwę i podaję jej dwa palce do zlapania. To ją uspokaja i po chwili mogę kontynuować. Nos zakrapiamy tylko ze smokiem, inaczej jest dramat. Po przewinieciu daje jej drugiego cycka albo kończymy poprzedniego.Jeheria lubi tę wiadomość
-
Jutro mam się stawić o 7:30 w przychodni bo się pediatria przeraziła, że tak mało waży...no ciekawe co wymyśli.
Szatanka coś może w tym być bo przed chwilą jadł trochę cycka i zapomniałam, że chciałam go przebrać i poszliśmy i sobie spokojnie stękał tylko bez większej awantury. -
Karolllla wrote:Jutro mam się stawić o 7:30 w przychodni bo się pediatria przeraziła, że tak mało waży...no ciekawe co wymyśli.
Szatanka coś może w tym być bo przed chwilą jadł trochę cycka i zapomniałam, że chciałam go przebrać i poszliśmy i sobie spokojnie stękał tylko bez większej awantury.
A ile waży?2020
2023 -
Karolllla wrote:Jutro mam się stawić o 7:30 w przychodni bo się pediatria przeraziła, że tak mało waży...no ciekawe co wymyśli.
Szatanka coś może w tym być bo przed chwilą jadł trochę cycka i zapomniałam, że chciałam go przebrać i poszliśmy i sobie spokojnie stękał tylko bez większej awantury.
-
Ajka wrote:A ile waży?
Trudno powiedzieć bo mamy wagę kuchenną i się wierci ale jakoś 3100 g a ze szpitala wyszedł 2640 gNie przejmowałam się bo je i śpi ładnie i nie ma żadnych symptomów głodu ale no chudzina jest...więc nie wiem co może być przyczyną, może mleko mam słabe? Sama jestem ciekawa co ona jutro powie.