MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nadrobie Was...
U nas kup tak ze 3 i siusiu tez ze 3...tylko np w nocy zmieniam tylko raz albo dopiero rano...ostatnio zmienialysmy sie bo kupa szla przy karmieniu i trzeba bylo rano przebierac ciuszek,bo sie okupytalysmy
Co do butli...moja sie przyzwyczaila i cycka z kapturkiem to tylko ciagnie jakby brodawke bez otoczki...nie czuje zasysania jak np z laktatora...moze trzeba jednak z CDL sie spotkac...
A przychodze z pytaniem - szczepienia...
Czy NFZ czy te platne Xw1?Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:No właśnie jeszcze żeby się darł przy cycku albo kup nie robił, a tu wszystko elegancko 😳
No nic zobaczymy jutroJeheria, Karolllla lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:przerabialam to z moim synem, male przyrosty wagi itp. nawet otarlo sie o poradnie endokrynologiczne bo za niski za chudy;) Do tej pory majac 5 lat ma 104cm i wazy 15 kg, ale nadrabia pyskowaniem
O proszęwzrostowo jest ok i nogi długie, urodził się 54 teraz jest 56 cm tylko patyczek 🙈 Właśnie tego się obawiam, że nawymyśla skierowań, badań, chorób, a szczerze ja widzę, że jest ok tylko waga nie książkowa. Jest silny, dobrze się rozwija, główkę ładnie podnosi, na brzuchu to jest w ogóle siłacz no ale cóż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 15:15
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:A szczepicie na rotawirusa?
A rota to podstawa.
Nawet bym nie wiedziała, że córka chora była gdyby nie to, że zaraziłam się ja i teściowa. I miło tego nie wspominamy. A córka ledwo ledwo objawy.Jeheria, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Na wszystko szcxepie.
A rota to podstawa.
Nawet bym nie wiedziała, że córka chora była gdyby nie to, że zaraziłam się ja i teściowa. I miło tego nie wspominamy. A córka ledwo ledwo objawy.
Ja chyba też na wszystko.Jeheria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Dziewczyny a jak mieszanka MM jest najlepsza gdyby okazało się, że muszę chłopaka dokarmić?
https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1
- tutaj masz składy mm. Różne są reakcje maluchów na dane mleko. Metoda prób i błędów.
Ja chciałam dokarmiać HiPP - bo to według mnie najlepsze mleko. Ale córka nie chciała żadnego.
Teraz też mam w razie w przygotowane mleko by w składzie nie było lecytyny sojowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 16:58
-
PLPaulina wrote:To tylko zmiana opakowania. To standardowe fioletowe dady.
Sporo dziewczyn je poleca.
Co do jedzenia, jem normalnie to co zawsze. Chyba nie wpływa to na dziecko, nie zauważyłam żadnych zmian, a skoro te jego darcie to nie kolki to widocznie mogę jeść wszystko. Z takiego założenia wychodzę. -
Karolllla wrote:Dziewczyny a jak mieszanka MM jest najlepsza gdyby okazało się, że muszę chłopaka dokarmić?
Sąsiadka karmi tylko mm I różne mleka próbowała, straszne kolki Mała miała i zielone kupy, zmieniła na enfamil, jak ręką odjął.Karolllla lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:59
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Ja szczepie na wszystko odpłatnie.
W szpitalu już za WZW zapłaciłam 60 zł bo nie chciałam tej z NFZ. A rota to must have
Co do mleka MM ja mam to i odpukać jest ok. Ale ja podaję tylko jedną butlę na dobę :
Co do kupek to tak z 5 się zdarza 🤷♀️
Ja też jem normalnie. Nie wmowie sobie żeby nic nie jeść jak to było w przypadku mojego pierwszego syna. Ja leciałam już na samych kajzerkach A On dalej uczulony i nikt nie wiedział na co🤦♀️ więc teraz jem wszystko i Leon odpukać jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 17:02
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyFrufru wrote:Wg mnie dada jest najlepsza.
Co do jedzenia, jem normalnie to co zawsze. Chyba nie wpływa to na dziecko, nie zauważyłam żadnych zmian, a skoro te jego darcie to nie kolki to widocznie mogę jeść wszystko. Z takiego założenia wychodzę.
Też uważam że dady są najlepsze. 👍👍
Z tą dietą to jest tak, że trzeba jeść wszystko i obserwować dziecko po prostu.
Jak nas coś zaniepokoi to wtedy można coś eliminować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 17:46
Frufru lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Dziewczyny a jak mieszanka MM jest najlepsza gdyby okazało się, że muszę chłopaka dokarmić?
taka jaką dziecko zaakceptuje.. u mnie jest bebilon pro natura (ten podstawowy)- przypadek bo mąż poszedł do apteki i to mleko dostał... potem były dwie próby z lepsijszymi mlekami (polecanymi przez położne) skończyły się strasznymi zaparciami... wiec zamast brac mleko na zaparcia...wrócilismy do bebilonu i jak ręką odjął... z resztą z czasem mała też zaczęła dostawać więcej mojego mleka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 18:31
2020
2023 -
Zofia ma sie swietnie i wynika z badania, ze sie nie wybiera na drugą stronę brzucha. Mam wolne do czerwca. A tak serio, trzeba zacząć coś z tym robić. Dzisiaj chyba zaczne chodzic po schodach
ale to jak juz sasiedzi pojda spac.
Korna lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Zofia ma sie swietnie i wynika z badania, ze sie nie wybiera na drugą stronę brzucha. Mam wolne do czerwca. A tak serio, trzeba zacząć coś z tym robić. Dzisiaj chyba zaczne chodzic po schodach
ale to jak juz sasiedzi pojda spac.
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Ooo Korna przypomnialas mi ze mi zalega puszka ananasa w kuchni 😄 to najpierw schody, potem ananas i seksy 😂Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Korna wrote:Zosia piekne imie wybraliscie, u mnie tez miala byc Zosia ale niestety coreczka nie jest mi dana 😅😭😭Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%