MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Gadałam dziś z położną. Najpierw radziła, żeby faktycznie wybrać się do pediatry, ale potem, jak jej podałam dokładne wagi, to stwierdziła, że mała od spadku wagi przybrała na tyle dużo, że w ogóle się nie martwimy. Wychodzi średnio 29g dziennie, więc dużo powyżej oczekiwanego przyrostu. A fakt, że tak szybko kończy jedzenie, może być związany z tym, że mam duży wyplyw mleka. I faktycznie mam chyba, bo się czasem aż zakrztusi cycem. Z butli jak daję, to z takiej imitującej pierś, a Lila jest chyba zdolnym ssakiem, bardzo była chwalona przez cdl. Zresztą, umówiliśmy się, że przyjdzie jeszcze raz i dla pewności wszystko sprawdzi.
Co do kolek, to zniknęły po tym jak zaczęłam ją faktycznie nosić po kazdym karmieniu albo tulić mocno do siebie, więc to faktycznie nie były żadne kolki, tylko potrzeba bliskości. No chyba, że ta pionizacja tak pomaga mimo, że jej się w sumie nie odbeka.
My też właśnie walczymy z zoltaczką i myślę, że to przez to Mała jest też taka nieogarnięta.
Dzięki za hinta z kąpielą, następnym razem spróbujemy.
Karolla, nasza też nie lubila przebierania na przewijaku. U nas pomogło to, że najpierw ją podkarmiam z jednego cyca, to potem jest mniej awanturująca, a jak już zaczyna stękać, to daję smoka, nakrywam pieluszką, albo robię krótką przerwę i podaję jej dwa palce do zlapania. To ją uspokaja i po chwili mogę kontynuować. Nos zakrapiamy tylko ze smokiem, inaczej jest dramat. Po przewinieciu daje jej drugiego cycka albo kończymy poprzedniego.
No wiesz co, jak 29 średnio to git... mi wyszło z tego 180 - 25,7 czyli tak na granicy normy, ale tez bym sie nie przejmowała z takim wynikiem, wystarczy ze ... jeśli masz wagę w domu to zważ przed i po karmieniu i bedziesz miec odpowiedź ile zjada...
A z butlą ostroznie (imitujaca czy nie), ja zaryzykowałam bo inaczej nie dałabym rady i butla nam nie przeszkadza, ale znam tez inne przypadki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 13:24
2020
2023 -
Karolllla wrote:Trudno powiedzieć bo mamy wagę kuchenną i się wierci ale jakoś 3100 g a ze szpitala wyszedł 2640 g
Nie przejmowałam się bo je i śpi ładnie i nie ma żadnych symptomów głodu ale no chudzina jest...więc nie wiem co może być przyczyną, może mleko mam słabe? Sama jestem ciekawa co ona jutro powie.
chyba nie ma czegos takiego jak slabe mleko... moze waga przeklamuje na kuchennej ciezko zwazyc...Karolllla, Frufru lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Karolllla wrote:Trudno powiedzieć bo mamy wagę kuchenną i się wierci ale jakoś 3100 g a ze szpitala wyszedł 2640 g
Nie przejmowałam się bo je i śpi ładnie i nie ma żadnych symptomów głodu ale no chudzina jest...więc nie wiem co może być przyczyną, może mleko mam słabe? Sama jestem ciekawa co ona jutro powie.
-
Endi1990 wrote:na potowki polecam krochmal- dwie kapiele i Tosce spod grubej szyjki zniknęly
Ja dzisiaj pierwszy raz sama z moją dwójką i psem bo mąż dyżur 12h po ponad miesiącu przerwy i stwierdzam że żyję, nawet sama wykąpałam... duma mnie rozpiera ale ide spac :p
Endi szacun 💪🏼3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U mnie mniej więcej 2-3 większe kupy, reszta to jakieś wypadki przy puszczaniu bąków 😅 no i max 9 pieluch na dobę zużywam. Jeden dzień mieliśmy bez kupy. Wczoraj pierwszy raz przesikał pieluszkę.
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:U mnie mniej więcej 2-3 większe kupy, reszta to jakieś wypadki przy puszczaniu bąków 😅 no i max 9 pieluch na dobę zużywam. Jeden dzień mieliśmy bez kupy. Wczoraj pierwszy raz przesikał pieluszkę.
To tak podobnie te pozostałe to czasem kleks czasem mniejsza kupa. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:59
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:U mnie mniej więcej 2-3 większe kupy, reszta to jakieś wypadki przy puszczaniu bąków 😅 no i max 9 pieluch na dobę zużywam. Jeden dzień mieliśmy bez kupy. Wczoraj pierwszy raz przesikał pieluszkę.
Weronika od kilku dni notorycznie przesikuje pieluszki... lubią jej troche zjechac z pupci, ona waży teraz prawie 4,4 kg, ale strasznie długa jest i sie zastanawiam czy rozmiar 3 nie był by lepszy dla niej... chociaz jest od 6kg2020
2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:59
Frufru lubi tę wiadomość
-
Karollla, spróbuj. Ja tez bym się darla, jakby mnie ktoś na glodnego rozbieral.
Waga fkatycznie niska, lepiej to sprawdzcie.
Ajka, ja się balam tego efektu butli jak ją na początku musialam dokarmiać, ale na szczęście mimo to mala ssie wzorowo. Jutro przyjdzie cdl, to jeszcze zobaczymy. U nas jest z 7 kup dziennie i tyleż siku. Czytałam wlasnie, że tak ma byc? A w ogole, to chcialam pochwalić pieluszki dada premium chyba, takie zlote. Są tanie jak barszcz i super miękkie. Na początek mieliśmy lupilu z lidla, ale przeciekaly, potem jedne pampers premium care, a te z biedry są podobnej jakości tylko o wiele tansze. -
nick nieaktualnyKurde u mnie tych kup to jest dużo, i ciagle baki, ewidentnie jest problem z trawieniem, dzisiaj włączyłam espumisan. A powiedzcie jecie wszystko? Ja tak uważam i ciagle mu coś jest..
No i mon syn tyje 300g na tydzień, jest już takim pulpetem, sama nie wiem czy to nie za dużo. -
Była u mnie położna, chyba wywołałam ją z lasu 😊 powiedziała że może nie być parę dni kupy. Ale odradziła jeść zupę ogórkowa (a jadłam ją w weekend) i czekolady zjadłam z 6 kostek. To też mogło wpłynąć. A wagi swojej nie miała ale mogę jechać do POZ zważyć.
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Karollla, spróbuj. Ja tez bym się darla, jakby mnie ktoś na glodnego rozbieral.
Waga fkatycznie niska, lepiej to sprawdzcie.
Ajka, ja się balam tego efektu butli jak ją na początku musialam dokarmiać, ale na szczęście mimo to mala ssie wzorowo. Jutro przyjdzie cdl, to jeszcze zobaczymy. U nas jest z 7 kup dziennie i tyleż siku. Czytałam wlasnie, że tak ma byc? A w ogole, to chcialam pochwalić pieluszki dada premium chyba, takie zlote. Są tanie jak barszcz i super miękkie. Na początek mieliśmy lupilu z lidla, ale przeciekaly, potem jedne pampers premium care, a te z biedry są podobnej jakości tylko o wiele tansze.
Sporo dziewczyn je poleca.