MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola, ja słyszałam ze u takich maluchów niestety waga jest dużym wyznacznikiem bo one często nie wiedza ze są głodne i zoladeczki się kurczą, nie każde sygnalizuje płaczem. Czasami dzieci z niskim cukrem łatwo zasypiają jeśli nawet nie są najedzone, może to to? Będzie dobrze, tylko bądź spokojna i zgłoś się do pediatry dobrego
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 15:59
-
Katolla, dobry plan. Ale aż dziwne, że ci przez miesiąc nie dał znać, że jest głodny. Moja to się tak drze jak jej 3 sekundy za późno dam cyca, że hej,
My się dzisiaj wazylismy i jest przyrost 50g w dwa dni, czyli ok. Za to noc znowu mieliśmy straszną: od 20.00 do 2 w nocy zero spania tylko placz, i miotanie. Dziecko rzucalo się desperacko na cyca, a potem go wypluwalo z płaczem. W koncu dalam jej mm i zasnela na godzinę, stwierdziłam, że się za mocno "wydoilam" laktatorem. Po godzinie znowu wrzask, ale mialam już swoje mleko w cycku, wiec dojadla i usnela. Ja nie wiem, czy my się kiedyś ogarniemy z tym byciem rodzicami. Co dzień to inna historia... 😕 -
nick nieaktualny
-
No rozpędziłam się z całą butlą 😏 No właśnie on nie płacze, jak się budzi dostaje cycka od razu i może rzeczywiście się przyzwyczaił do tej ilości, cholera wie. Czasem jak go przetrzymam bo to a pielucha a tu coś to wiadomo, że zapłacze ale nie jest to takie non stop, że ryk, że głodny. W nocy to mamy w ogóle bajkę ze spaniem. Budzi się co 3h na śpiocha je na leżąco i zasypia raz dwa. A pediatrę koniecznie poszukam dobrego najwyżej prywatnie będziemy chodzić. Myślę, że dwa dni takiego karmienia i będzie różnica w wadze.
-
nick nieaktualny
-
PattisonBM wrote:U nas wczoraj bez kupowo ale z siusiu..
Karmimy sie mm i to co uda mi sie sciagnac...
Mala mimo ze 30.min ciamka cyca potrafi jeszcze 40ml mm wciagnac,wiec chyba malo co tam w cycku jest ...jak sciagam to uda sie 50ml sciagnac w akcji 2 piersi 3x dziennie...
Mam nadzieje ze dzis bedziemy kupy mialy
-
Karolla moja po cycu tez zjada tak do 50 ml max... podejrzane ze jeszcze wtrynił tyle... zobacz jak bedzie z laktatorem - a w ogóle dzieci w tym wiku na posilek to tak około 100 ml jak bedzie 2 miesiace 120
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 12:06
2020
2023 -
Karolllla wrote:No rozpędziłam się z całą butlą 😏 No właśnie on nie płacze, jak się budzi dostaje cycka od razu i może rzeczywiście się przyzwyczaił do tej ilości, cholera wie. Czasem jak go przetrzymam bo to a pielucha a tu coś to wiadomo, że zapłacze ale nie jest to takie non stop, że ryk, że głodny. W nocy to mamy w ogóle bajkę ze spaniem. Budzi się co 3h na śpiocha je na leżąco i zasypia raz dwa. A pediatrę koniecznie poszukam dobrego najwyżej prywatnie będziemy chodzić. Myślę, że dwa dni takiego karmienia i będzie różnica w wadze.
-
szatanka wrote:Katolla, dobry plan. Ale aż dziwne, że ci przez miesiąc nie dał znać, że jest głodny. Moja to się tak drze jak jej 3 sekundy za późno dam cyca, że hej,
My się dzisiaj wazylismy i jest przyrost 50g w dwa dni, czyli ok. Za to noc znowu mieliśmy straszną: od 20.00 do 2 w nocy zero spania tylko placz, i miotanie. Dziecko rzucalo się desperacko na cyca, a potem go wypluwalo z płaczem. W koncu dalam jej mm i zasnela na godzinę, stwierdziłam, że się za mocno "wydoilam" laktatorem. Po godzinie znowu wrzask, ale mialam już swoje mleko w cycku, wiec dojadla i usnela. Ja nie wiem, czy my się kiedyś ogarniemy z tym byciem rodzicami. Co dzień to inna historia... 😕jak je spokojnie jest ok, jak się miota to potem ulewa
-
Jeheria wrote:A może ma tak jak Mój że przysypia przy cycu? Ja mojego muszę "zmuszać" aby połykał a nie ciumkał. I karmię z zegarkiem aby te minimum 10 minut było bo on by po 5 zasnął
ps moja uzywa wciaz smoka na pierwsze dni z mega wolnym przeplywemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 12:13
2020
2023 -
Pierwsza noc w domu za nami. Spanie i jedzenie na zmianę. Nie płacze, nawet nie wiem jaki ma głos, tylko postękuje i jęczy czasem i słodko pomrukuje. Jak cyca wyczuje łapie jak szalony. Pięknie je aż łapczywie i ulewa troszkę jak brat. Na razie moje chłopaki to kopiuj - wklej.
Karolllla, Jeheria, Niki2803 lubią tę wiadomość
Carla -
Jeheria wrote:A może ma tak jak Mój że przysypia przy cycu? Ja mojego muszę "zmuszać" aby połykał a nie ciumkał. I karmię z zegarkiem aby te minimum 10 minut było bo on by po 5 zasnął
Tak przysypia, budzę go, najefektywniej je po spacerach wtedy to porządnie połyka i je książkowo, a tak to raczej ciumka i sobie przysypia, czasem wali jak dzięcioł i czuje, że mam mało ale w końcu i tak później zasypia więc przez to, że nie płacze z głodu myślałam, że się jednak najada. Zważę go za dwa dni i zobaczymy co pokaże. -
Jeheria wrote:Ja dziś za to już 3 ale Mały miał kolkę, wił się i płakał wniebogłosy, po Espumisan od razu kupa... I po termoforze nastepna. Straszny widok jak tak płakał i nie dało się uspokoić
A jak mozna poznac kolke?
Moja ma cos problem z kupa...myslicie,ze moze byc cos z ukladem pokarmowym i dac jej Bio gaie?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego w Dniu Matki!
Dziękuję za porady w kwestii szczepień.
Wojtek na spółkę z tatą sprezentowali mi załamanie nerwowe w nocy,także Dzień Matki rozpoczął m się bosko. Mały płakał bo był głodny,jak go karmiłam,to pod koniec tak mi ścisnął cyca,że zawyłam. A tatuś chodził naburmuszony,bo już miał dosyć darcia się Wojtka i marudzenia naszego kota przy okazji.W końcu nie dałam już rady, miałam wyrzuty że nie potrafię uspokoić dziecka i co ze mnie za matka,karmiąc go rozpłakałam się i z dobre pół h nie migłam się już uspokoić. Tyle dobrego w tym wszystkim,że zarówno Wojtek jak i tata stali się jacyś milsi,chyba przestraszyli się tych moich łez. Ale już nawet nie miałam siły cieszyć się z poprawy sytuacji,powiem wam,że byłam tak przytłoczona i zdołowana tym wszystkim że ho ho.
Za niedługo mąż ma zabrać Wojtka na spacer i będę miała chwilę wolnego,też się przejdę i przewietrzę umysł,potrzebuję tego jak cholera. Macierzyństwo to jednak bardzo skomplikowana sprawa.