X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Ja przez jakieś 4-5 dni. Był efekt. Zaczął wypływać pokarm z drugiej piersi jak karmię pierwszą. Potem jak Młody sam zaczął wisieć na cycu to już nie miałam czasu na laktator.

Działam od dzisiaj to zobaczymy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jeszcze odnośnie kolek, kiedyś królowało picie kopru włoskiego, wiele osób dalej go poleca, podobno zapobiega kolkom, ale moj pediatra stanowczo odradza. Zaczęłam czytac o co może chodzi i podobno picie kopru powoduje nowotwory, tak donoszą najnowsze badania. Co Ey na to? Stosujecie w ogóle dietę, czy jecie wszystko?

Ja jem wszystko i obserwuje. Nie jem mięsa więc białko nadganiam z reguły strączkami ale po spaghetti z fasolką i ciecierzycą na drugi dzień się męczył więc już nie jem i jest spokój. Ale np. po hummusie, który jest z cieciorki jest ok wiec obstawiam, że to fasola czerwona była.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy u mnie laktator tak trochę pomógł. No ale u mnie nie było prawie nic, a teraz mam pewnie mniej niż Ty... bo ja wiem...2 tygodnie wytrzymałam że ściąganiem co 3h poprawa była bardzo mozolna... Potem jak go odstawiłam To mi się szybciej bo polepszyło

Karolllla lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dziennie przyjmujecie plynow?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... dużo raczej, wciaz mi sie pic chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 2.5 l.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz po usg... wszystko dobrze... myszka nie protestowała w ogóle... i jestem mega zadowolona ze fotelik mozna dac na plasko... musialysmy troche czekac i nie musialam jej wyjmowac

Frufru, Karolllla, Jeheria lubią tę wiadomość

• Frufru Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się pić dość sporo, cały czas czuję pragnienie. Może 2,5l wyjdzie... Robię w dużym kubku i dużej szklance i przynoszę do pokoju, żeby więcej wypić...

Mały nam mocno wrzeszczy teraz. Odrywa się od cycka i lament. Teraz z tatą spaceruje po pokoju, ale widzę, że już dzięciołuje. Dobrze ze jutro do lekarza...

Mało mi śpi w dzień, 40 min, godzinę, półtorej ...

Jak długo od zjedzenia czegoś mogłoby się to ewentualnie pojawić w mleku? Nie wierzę zbytnio w dietę matki karmiącej, no ale... Może muszę się przyjrzeć, skoro coś się dzieje...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Staram się pić dość sporo, cały czas czuję pragnienie. Może 2,5l wyjdzie... Robię w dużym kubku i dużej szklance i przynoszę do pokoju, żeby więcej wypić...

Mały nam mocno wrzeszczy teraz. Odrywa się od cycka i lament. Teraz z tatą spaceruje po pokoju, ale widzę, że już dzięciołuje. Dobrze ze jutro do lekarza...

Mało mi śpi w dzień, 40 min, godzinę, półtorej ...

Jak długo od zjedzenia czegoś mogłoby się to ewentualnie pojawić w mleku? Nie wierzę zbytnio w dietę matki karmiącej, no ale... Może muszę się przyjrzeć, skoro coś się dzieje...

FRU, ponoć niedługo, z godzinę. Ja też nie wierzę, ale ekperymentalnie zamówiłam dziś catering bez laktozy. Pojem tak kilka dni i zobaczę, czy coś się zmieni.

ech, widzę, ze dopadły nas wszystkie te same problemy... moja robi to samo. Dziś przyszła położna, zawineł ja w koc, zaczeła z nią kicac gor doł i mała usnełA na 2 h, aż ją musiałam budzić. Poleciła mi takie kicanie na piłce albo jakiejs specjalnej poduszce kangoo. Oczywiście mnie się tego nie udało powtórzyć, ale od jutra wdrażam przytuleczenie, poczytajcie sobie o teorii brakującego 4. trymestru.

Jeheria, a jakie masz metody na wybudzenie dziecka przy cycu? Mojej się nie daje.

Karmi na laktację próbowałyście? Mam wrażenie, że działa. Ja nie mam problemu z mlekiem, sika jak głupie, gdy karmię w nocy i zasnę z gołym cycem, to budzimy się w kałuży mleka... Cycki mam jak banie, aż mnie bolą. Położna poradziła mi, żeby odciągać tę pierwszą wodę przed karmieniem.

sorki za liczne błedy, ale piszę jedną ręką, bo TEŻ mam nieodkładalne dziecko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 21:22

Frufru lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, a co to za usg było?

Laski, a jak długo nosi się wkłaDKI? Bo ja z nimi oszaleję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 21:24

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas tez dzisiaj od 10 spał łącznie może 2h, już na rzęsach chodziłam.. teraz usnął ale mega lekkim snem, widzę ze podnosi raczki jak usłyszy jakiś hałas od sąsiada, a to tez nic głośnego, jakieś delikatne stukanie.. Oby noc była spokojna.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu z odkładaniem za to nie tyje 🤦🏼‍♀️ Heheh za dobrze nam szło. Pogadałam sobie z pediatrą przez tel (kontakt po znajomosci) starsza babka ale fajna bardzo. Nie spinała się z samymi przyrostami ale tak na luzie podpowiadała, żeby właśnie nie dawać mu zasypiać przy cycku tak szybko bo nie je efektywnie (smyrac twarz, stopa, dłoń bawić się, gadać) w nocy go wybudzić i dać porządnie jeść (a my zasypiamy oboje) i się nie spinać i przystawiać jak najczęściej. I że przy kolejnych dzieciach już człowiek jest mądrzejszy ;) Że dziecko dziecku nie równe i nie każde się drze, że jest głodne. Powalczę o laktację, podkarmię go mm i będzie git na pewno!

Ajka, PLPaulina, Catlady, szatanka, Jeheria lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ajka, a co to za usg było?

Laski, a jak długo nosi się wkłaDKI? Bo ja z nimi oszaleję...

usg bioderek... robi sie 4-6 tydzien pierwze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 21:56

• szatanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

Aha, no właśnie, muszę się zarejestrować, jak znajdę chwilkę...

A dzisiaj taki zonk u mnie: dzwoni do mnie babka z kadr i pyta, co się ze mną dzieje, bo zwolnienie skończyło mi się 12 maja i dziekan dzwonił, dlaczego nie stawiam się w pracy :D JPRDL, dam sobie rękę uciąć, że mój były gin, gdy wystawiał mi zwolnienie do dnia terminu powiedział, że jak urodzę, to idzie automatyczna informacja ze szpitala do pracodawcy i zaczyna się liczyć macierzyński, tak jak przy normalnym zwolnieniu. Wyszłam dziś na mega kretynkę.🤦🏼‍♀️

Najgorzej, że wciąż nie zarejestrowaliśmy dziecka, bo moja teściowa znowu ciśnie, żeby nadać mu drugie imię, a mój mąż popadł w wątpliwości, czy faktycznie jedno to nie za mało. Problem tylko taki, że kompletnie nie mamy pomysłu, jakie to imię miałoby być, nawet, gdybyśmy chcieli je nadać i mamy klasyczny impas.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest Weronika Maria... o drugimimieniu nie rozmawialismy w ogole... zdecydowalismy sie przy wypelnianiu formularza... troche na zasadzie ze byla rubryka

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka to ci powiem że pierwsze słyszę by szpital informował pracodawcę.🤔
    Trzeba trochę papierków wypisać u pracodawcy. Zadeklarować jaki się chcę ten urlop macierzyński i rodzicielski. 😊😊

My mamy jedno imię dla NASZEJ córki. I nawet nie słuchamy jak ktoś coś chcę narzucić czy też komentować wybór przez nas imienia. 😁
    Wydaję mi się czy Twoja teściowa miała już okazję być matką? Mogła z dziećmi robić co chce. To nie za bardzo rozumiem czemu teraz coś wymusza.

Hehe no jak moja 2 letnia córka po prostu.🤣 Ma być tak jak ona chce bo jak nie to foch.

A co będzie jak przyjdzie do wyboru łyżeczki do karmienia, żłobka, zajęć dodatkowych, a potem szkoły. 😱😱 Lepiej szatanka postaw granicę bo będziesz miała potem problem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 23:20

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

Ja mam napisane 6-8 tydz. jutro popatrzę na terminy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja mam napisane 6-8 tydz. jutro popatrzę na terminy.

eee moglam pomylic i 6-8

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    eee moglam pomylic i 6-8

Bo już się przeraziłam, że znowu coś przegapiłam :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My mamy jedno imię dla NASZEJ córki. I nawet nie słuchamy jak ktoś coś chcę narzucić czy też komentować wybór przez nas imienia. 😁
    Wydaję mi się czy Twoja teściowa miała już okazję być matką? Mogła z dziećmi robić co chce. To nie za bardzo rozumiem czemu teraz coś wymusza.

Hehe no jak moja 2 letnia córka po prostu.🤣 Ma być tak jak ona chce bo jak nie to foch.

A co będzie jak przyjdzie do wyboru łyżeczki do karmienia, żłobka, zajęć dodatkowych, a potem szkoły. 😱😱 Lepiej szatanka postaw granicę bo będziesz miała potem problem..

Ja wiem, że tak będzie, bo ona taka jest. Tak było przy ślubie, staraniach i tak będzie przy wychowywaniu. Mój mąż niby to wie i też te granice stawia (ostatnio rzucil sluchawką i nawet dzisiaj nie zadzwonil na Dzień Matki), ale gdy ona mu tak przedstawia te rzeczy jako jakąś wartość, to on boi się tę wartość stracić. Tak było np. ze ślubem kościelnym - tak dlugo mu nawijala makaron na uszy, aż stwierdził, że czuje, że coś straci i ostatecznie to ja brałam z nim ślub w kościele jako osoba niewierząca, czyli że nie przysięgalam na Boga. A poza tym razem w kościele nie byliśmy nigdy:D

No i tak go dopadły wątpliwości, że jak córka będzie miała jedno imię, to będzie się czuła gorsza, bo przecież większość ma dwojga imion. A ja na choćby Waszej grupie widzęan że to bzdura, bo już kiedyś pytałami większość mówiła, że nadaje jedno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 00:01

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ