MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:Ciumka, podsypia,ciumka... A ja siedzę na kanapie, dzieć na poduszce do karmienia. Butla też była w międzyczasie... Jak odkładam to śpi 10 min do pierwszego bąka i ryk jest, jak trzymam to się przebudzi, zmarszczy buzię, zweryfikuje lokalizację i przyczepia się do cyca.
Ehhhh chyba jej dam Espumisan...
Bardzo podoba mi się określenie „zweryfikuje lokalizacje” 🤣🤣🤣Ajka, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualnyPierwsza noc w domu za nami. 🥰 Było wygodnie, wyspałam sie.
A starsza córcia ? Musi we wszystkim uczestniczyć. Zmiana pampersa, ubieranie, karmienie. Do łóżeczka przynosi jej zabawki. 👍
Wczoraj dość późnym popołudniem byłyśmy dopiero w domu. Ale jeszcze rodzinny spacer był. 💗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 15:19
Andzia86, Niki2803, Ajka, Mimi1987, Karolllla, Catlady, Jeheria, szatanka, Endi1990 lubią tę wiadomość
-
U mnie skurcze mocne, poki co roznie 8-10 minut, rano bylismy na ip i o 6 rozwarcie na 1 palec wiec mecze pilke i ciagle sie ruszam na skurczu, zeby sie zwiekszylo... , w nocy czop odszedl. No mam nadzieję, ze to juz to i moja punktualna coreczka
♥️Andzia86, Mania25, PLPaulina, lilly., Ajka, Karolllla, Finezja19, Catlady, Korna, Jeheria, szatanka, Syska2202, Endi1990 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:U mnie skurcze mocne, poki co roznie 8-10 minut, rano bylismy na ip i o 6 rozwarcie na 1 palec wiec mecze pilke i ciagle sie ruszam na skurczu, zeby sie zwiekszylo... , w nocy czop odszedl. No mam nadzieję, ze to juz to i moja punktualna coreczka
♥️Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Izape_91 wrote:U mnie skurcze mocne, poki co roznie 8-10 minut, rano bylismy na ip i o 6 rozwarcie na 1 palec wiec mecze pilke i ciagle sie ruszam na skurczu, zeby sie zwiekszylo... , w nocy czop odszedl. No mam nadzieję, ze to juz to i moja punktualna coreczka
♥️ -
nick nieaktualny
-
Muszę Wam się pochwalić, jestem taka szczęśliwa ❤️ Maciuś w dwa dni przybrał 80g. Wniosek jest jeden, straszny z niego głodomor skoro w dzień chce co godzinę jeść a w nocy maks 3h przerwy. W niedzielę ważył 3500 dziś 3680.
Korna, Karolllla, szatanka, Catlady, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Dzisiaj mogłam dopiero stanąć na wadze. 😵
Przytyłam w ciąży :21kg.
Dzisiaj jest o 9 kg mniej. Zostało mi aż/tylko 12 kg . Plus jakieś 5kg dodatkowe. 😅a więc jeszcze 5-6 kg na plusie
ale figura coraz lepsza i już mniej cellulitu. Zacznę długie spacery to ruszy...
-
Karolllla wrote:Może głodny jest jak Oli tyle, że mój o tym nie mówił?
Myśle ze oprócz kołek i zmęczenia nimi to tez głód. A piersi jakby nie nadążają z produkcja bo takie pustawe są.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Na brzuszek znalazłam jeszcze esputicon - ma mega czysty skład. Używała któraś z Was?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Pilyscie bocianka może? Działał?
Moja koleżanka ma 3 miesięczna córkę to ma już miękkie cały czas a Mała już podwoiła wagę urodzeniową.
-
Ja pije felmatiker i herbatki ziołowe ale to bardziej dla mojej głowy, że coś robię, nie wiem czy działa
Wczoraj to tak porządnie mi się pokarm zebrał jak wyszłam z domu na zajęcia i łącznie nie karmiłam młodego ponad 5h (wcześniej dostał cycka, moje ściągnięte mleko i jeszcze mm) i spał jak kamień jak wróciłam do północy więc cycki miałam duże twarde i szczypiące. Jak mam karmić co 2-3h to wydaje mi się, że nie napełniają się tak jak powinny.
-
Karolla, spróbuj karmi, mnie się wydaje, że działa.
Ten esputicon kilka osób mi poleciło jako lepszy od espumisanu. My dziś pozyskalismysab simplex, jak się skończy, to kupię też ten esputicon.
U nas była dziś pediatra neonatolog i potwierdziła, że to kolki, że takie rzucanie się na cycu to właśnie przez kolkę, ciumkanie co chwila też charakteryzuje dzieci kolkowe, więc wszystko w normie. Zalecila jednak, żebym wyeliminowala na dwa tygodnie nabiał i zobaczyła, czy będzie poprawa, bo nie chodzi tylko o laktozę, ale ogólnie białko mleka krowiego, pewnie kazeinę. Mam też unikać produktów wysokoblonnikowych no i oczywiście tych wszystkich smażonych, wzdymających, czekolady itp. O tych, co twierdzą, że dieta matki karmiącej nie istnieje, powiedziała, że chyba dzieci nie oglądali i nie rozmawiali z matkami.
No a u nas nieco lepiej, espumisan zdaje się działać na tyle, że dzisiaj darcia było stosunkowo mało. Robiłam też masaż brzuszka i przekladalam małą przez kolano, tak że zwisala na nim brzuszkiem, to go ponoć dobrze masuje. No ale przede wszystkim bylo dzisiaj jeżdżenie samochodem, więc dziecię po prostu smacznie spało.
Laski, które miały hemoroidy, jak długo wam się wchlanialy? Bo mi tez wyszly przy porodzie, smaruje juz ponad tydzień tym procto gynoval, a gule jak byly, tak są.
Izape, kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 22:16
-
Karolllla wrote:Ja pije felmatiker i herbatki ziołowe ale to bardziej dla mojej głowy, że coś robię, nie wiem czy działa
Wczoraj to tak porządnie mi się pokarm zebrał jak wyszłam z domu na zajęcia i łącznie nie karmiłam młodego ponad 5h (wcześniej dostał cycka, moje ściągnięte mleko i jeszcze mm) i spał jak kamień jak wróciłam do północy więc cycki miałam duże twarde i szczypiące. Jak mam karmić co 2-3h to wydaje mi się, że nie napełniają się tak jak powinny.
Ja po takim czasie tez mam pelne dlatego nad ranem nie daje mm... z reszta mala nie chce, ale troche sie zaczelam martwić, bo mała zwolnila z wagą w tym tygodniu średnia wyszła 26,7g niby jeszcze w normie ale ledwo... gorzej bo próbowałam jej dac wiecej mm i bunt i chyba raz ja przekarmilam bo zaczela wymiotowac/ulewac i te dodatkowe 15ml co w nia wcisnelem wyszło z powrotem chyba... nie wiem w sumie co z tym zrobić, bo nie ma ocj zeby ja bardziej nakarmic, a z cyca chyba juz wiecej nie wyciagnie bo musiałbysmy obie w ogole nie spac2020
2023