MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny przepraszam, ze wam się tak tu wtarabaniam z buciorami w wątek, ale potrzebuje porady. A właściwie moja szwagierka. 2,5 tygodnia temu urodziła córeczkę. Malutka od początku jest karmiona mlekiem modyfikowanym bo szwagierka ze względu na przyjmowane leki nie może karmić piersią. Niestety od jakiegoś tygodnia czy nawet 1,5 pojawił się u malutkiej problem z kupka. Robi raz na dzień i poprzedzone to jest kilkugodzinnym wrzaskiem, płaczem. Nic nie pomaga kładzenie na brzuszku, masaże, espumisan. Dopiero jak uda jej się zrobić kupę to zasypia. Meczy się przy tym okropnie. Powiedzcie mi czy zmian mleka mogłaby pomoc? Pamietam, ze przy moich bliźniakach u jednej z córek były podobne problemy z kupa. Nie umiała zrobić, robiła rzadko i się przy tym męczyła, a ze była na modyfikowanym to pediatra zaleciła zmianę mleka i to pomogło.
Jakie mleko jest teraz dobre? Polecane? Córka szwagierki pije bebilon. Bo ja już nie pamietam co było polecane prawie 4 lata temu, a teraz młodsza córcia kp wiec kompletnie nie mam orientacji w temacie.
Dziękuje wam za pomoc. -
A już myślałam że tylko u mnie są chwilowe kryzysy a tu widzę że to normalne. Przez trzy dni Judka wpadała w szał, pielucha sucha, nakarmiona, brzuch miękki a ona ryk ale aż taki że się zanosiła. Miałam mega doła bo myślałam co to za matka że dzieckiem nie potrafi się zająć, masakra jakaś. Na szczęście odkryłam moc suszarki do włosów i pomagało kładzenie małej na klatce piersiowej w pozycji pół leżącej. Strasznie byłam zmęczona, od wczoraj jest już lepiej i oby tak zostało. Mała już skończyła miesiąc, strasznie szybko ten czas leci i zmienia się z dnia na dzień.
mwm, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra damy radę! Moj tez cały dzień na cycku a jak odłożę to płacz. Już staram się przygotować sobie picie jedzenie pilota
żeby jakoś funkcjonować. Wychodzę z założenia ze po to jestem na macierzyńskim żeby w stu procentach poświecić się dziecku.
Powiedzcie lepiej czy któraś już się odważyła ze starym poszaleć 😂Niki2803, lilly., Catlady lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Dobra damy radę! Moj tez cały dzień na cycku a jak odłożę to płacz. Już staram się przygotować sobie picie jedzenie pilota
żeby jakoś funkcjonować. Wychodzę z założenia ze po to jestem na macierzyńskim żeby w stu procentach poświecić się dziecku.
Powiedzcie lepiej czy któraś już się odważyła ze starym poszaleć 😂
ja... ale jestem po ccmwm, Jeheria, Niki2803 lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnymwm wrote:Dobra damy radę! Moj tez cały dzień na cycku a jak odłożę to płacz. Już staram się przygotować sobie picie jedzenie pilota
Powiedzcie lepiej czy któraś już się odważyła ze starym poszaleć 😂
Trzeba korzystać z macierzyńskiego. 💖mwm lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:00
mwm, lilly., Kira91, Catlady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez po cesarce dzisiaj równo miesiąc, może to głupie ale jakoś te cycki mnie stresują, to mleko mi się z nich leje, jakoś sobie tego nie wyobrażam. Będę musiała głowę synowi w druga stronę w tej dostawce przekręcić 😀
Andzia86, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
mwm wrote:Ja tez po cesarce dzisiaj równo miesiąc, może to głupie ale jakoś te cycki mnie stresują, to mleko mi się z nich leje, jakoś sobie tego nie wyobrażam. Będę musiała głowę synowi w druga stronę w tej dostawce przekręcić 😀
no to w staniku ... hihihi2020
2023 -
ej_est wrote:Dziewczyny przepraszam, ze wam się tak tu wtarabaniam z buciorami w wątek, ale potrzebuje porady. A właściwie moja szwagierka. 2,5 tygodnia temu urodziła córeczkę. Malutka od początku jest karmiona mlekiem modyfikowanym bo szwagierka ze względu na przyjmowane leki nie może karmić piersią. Niestety od jakiegoś tygodnia czy nawet 1,5 pojawił się u malutkiej problem z kupka. Robi raz na dzień i poprzedzone to jest kilkugodzinnym wrzaskiem, płaczem. Nic nie pomaga kładzenie na brzuszku, masaże, espumisan. Dopiero jak uda jej się zrobić kupę to zasypia. Meczy się przy tym okropnie. Powiedzcie mi czy zmian mleka mogłaby pomoc? Pamietam, ze przy moich bliźniakach u jednej z córek były podobne problemy z kupa. Nie umiała zrobić, robiła rzadko i się przy tym męczyła, a ze była na modyfikowanym to pediatra zaleciła zmianę mleka i to pomogło.
Jakie mleko jest teraz dobre? Polecane? Córka szwagierki pije bebilon. Bo ja już nie pamietam co było polecane prawie 4 lata temu, a teraz młodsza córcia kp wiec kompletnie nie mam orientacji w temacie.
Dziękuje wam za pomoc.
Ja karmie czesciowo bebilonem - tak 30-40%, ale na początku to ponad 90% - tez jest jedna kupka dziennie od początku... jesli to nie zaparcie (twarda kupka)to nie wiem czy mm jest winne... Daje dodatkowo probiotyk... U nas próba zmiany mm skonczyla sie strasznymi zaparciami, chociaz tez była jedna kupka dziennie... i ogolnie lepiej za bardzo nie zmieniac mm... A jesli aktualnie sa zaparcia, to moze bebilon comfort...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nadal plamię więc mnie to hamuje, chyba przed wizytą u gina nic nie będzie...
Fajnie, że jesteście takie swoje, normalne i nie trzeba się szczypać, że macierzyństwo to nie tylko tęczowe dni...lilly., Catlady lubią tę wiadomość
-
U mnie też dziś kiepsko szczególnie w nocy, - Maciej budził się praktycznie co godzinę, półtorej a oczywiście od 4 nie śpi, standard. Od 4 do 7 rano zrobił 3 kupy jak przez ostatnie dni. Oczywiście wił się strasznie przy tym, uspokaja go termofor i pozycja do odbijania. Ja mam doła, coraz częściej myślę aby na noc dawać mm bo chodzę jak zombie. A i dźwięk szumu z YT nam pomaga.
-
Drzemka wrote:Szatanka, u nas tez zdarzają się takie dni, że maluch jest totalnie nieodkladalny przez pare godzin. Ostatnio od 6 do 14 na przemian karmiłam, próbowałam odłożyć i znowu karmiłam, bo mały od razu się budził i chciał od nowa. Byłam wykończona... ale sa tez lepsze dni i wtedy odsypiam ile moge. Mój sposób na odłożenie to usypianie dziecka na rożku. Jak już zaśnie to przenoszę go razem z całym rozkiem, zazwyczaj się to udaje, mały się nie budzi i śpi dalej w rozku w lozeczku.
Drzemka u nas to samo działawypróbowałam pare dni po szpitalu i nagle mały zaczął spać sam w kołysce 🙏🏻 Myślałam ze mam nieodkladalnego malucha a ja zwyczajnie nie umiałam go odłożyć i to zadziałało
Drzemka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:U mnie nic takiego nie działa właśnie... Mogę sobie puszczać, a on i tak swoje.
W takich chwilach czuję się złą matką , która nie potrafi zająć się swoim dzieckiem 😔
U mnie sam dźwięk nie działa ale suszarka z odległości skierowana na brzuszek działa cuda! Jest mu błogo, ciepło, relaksuje się i od razu jest siusiu i baczki3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Moja wizja akurat póki co się sprawdziła i jedynym problemem jest mało przybierające na wadze dziecko. No gdyby nie to, to mam serio macierzyństwo jak z Instagrama ale wiem, że to nie moja zasługa tylko tak jest po prostu. Także ja nadal nie słucham rad „zobaczysz” i nastawiam się na wszystko pozytywnie 😁 Wiem też, że zapewne przyjdzie dzień gdzie ta sielanka minie heheh
U nas tez wszyscy mówili zobaczycie, będzie dramat. I mimo ze mamy kolki, płacz, serce mi peka czasami i z niewyspania padam to nadal nie uważam ze jest masakra. Może ze względu na historie, starania itp. zawsze myśle ile inna kobieta by dała za te nieprzespane noce i problemy bo sama nią byłam ❤️Frufru, Ajka, Karolllla, PLPaulina, Andzia86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
To musze spróbować z suszarką fizycznie. Może podziała... Niech już wisi na tym cycu, byleby tak nie wył.
Jest 14sta,a od porannej pobudki spał mi 2x po godzinie...szatanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny