MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za te wpisy w których dzielicie się swoimi problemami z dokazującymi maluchami,mimo wszystko dobrze wiedzieć,że inni rodzice też to przeżywają. Czuję się mniej niedoskonałą matką i jakoś łatwiej mi zaakceptować fakt,że młody może mieć swoje humory. My za pół h mamy spotkanie z babeczką od chustonoszenia,zdecydowaliśmy,że chcielibyśmy poratować się tym sposobem...dobrze że sytuacja z wirusem ustabilizowała się już na tyle,że doradczynie zaczynają znow jeździć w teren,bo na podstawie internetów raczej byśmy nie ogarnęli (ha,optymistycznie nastawiam się,że przy nauce na żywo ogarniemy- no oby,zobaczymy:p)
Frufru, lilly. lubią tę wiadomość
-
Cer1 wrote:Dzięki dziewczyny za te wpisy w których dzielicie się swoimi problemami z dokazującymi maluchami,mimo wszystko dobrze wiedzieć,że inni rodzice też to przeżywają. Czuję się mniej niedoskonałą matką i jakoś łatwiej mi zaakceptować fakt,że młody może mieć swoje humory. My za pół h mamy spotkanie z babeczką od chustonoszenia,zdecydowaliśmy,że chcielibyśmy poratować się tym sposobem...dobrze że sytuacja z wirusem ustabilizowała się już na tyle,że doradczynie zaczynają znow jeździć w teren,bo na podstawie internetów raczej byśmy nie ogarnęli (ha,optymistycznie nastawiam się,że przy nauce na żywo ogarniemy- no oby,zobaczymy:p)
Ogarnąć ogarniecie ale czy Wojtek zaakceptuje chustę o to jest pytanie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤣🤣🤣
Dzieci szybko weryfikują nasze pomysły 🤷♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyCzęsto gdy jesteśmy w ciąży z 1 dzieckiem nie chcemy słuchać prawdy o macierzyństwie. Budujemy sobie wizję idealnie pachnącego bobasa, mamy z pełnym makijażem na szpilkach. A jak ktoś powie, że bycie rodzicem to mega ciężka praca - to zatykamy uszy i Jeszcze mówimy że ktoś nam źle życzy. 😅
Ale naprawdę trzeba wszystko przeżyć i większość rodziców boryka się z tymi samymi problemami.
Grunt to robić tak by dziecko było zadowolone bo to też nam da zadowolenie. 👍👍
Musimy się trzymać dzielnie i znaleźć pomysł na te nasze małe skarby. ♥️Hortensja lubi tę wiadomość
-
Moja wizja akurat póki co się sprawdziła i jedynym problemem jest mało przybierające na wadze dziecko. No gdyby nie to, to mam serio macierzyństwo jak z Instagrama ale wiem, że to nie moja zasługa tylko tak jest po prostu. Także ja nadal nie słucham rad „zobaczysz” i nastawiam się na wszystko pozytywnie 😁 Wiem też, że zapewne przyjdzie dzień gdzie ta sielanka minie heheh
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Moja wizja akurat póki co się sprawdziła i jedynym problemem jest mało przybierające na wadze dziecko. No gdyby nie to, to mam serio macierzyństwo jak z Instagrama ale wiem, że to nie moja zasługa tylko tak jest po prostu. Także ja nadal nie słucham rad „zobaczysz” i nastawiam się na wszystko pozytywnie 😁 Wiem też, że zapewne przyjdzie dzień gdzie ta sielanka minie heheh
-
Korna wrote:Hej dziewczyny melduje sie nadal w dwupaku 😊 macie jakie dobre sposoby na bol gardla. 😆W nocy nie moglam spac😔
Ja to samo... A rano o 4 po wizycie w
toalecie zaczely sie takie piekne skurcze ze juz bylam pewna ze sie zaczyna. No ale zelzalo, ja zasnelam i jak sie obudzilam to znowu skurcze. Potem znowu rpzeszlo i teraz jak juz poodkurzalam, pozmywalam i zrobilam pranie, polozylam sie do lozka to znowu czuje bole, ale wiem ze nic z teo nie będzie znowu. Wolalabym zeby mi wody odeszly i do szpitala, a nie takie podchody😭😭😭Korna lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PLPaulina wrote:Gdy dziecko będzie najedzone po prostu. 😊😊
Narazie śpi po butli jeszcze lepiej 🤦🏼♀️ W przyszłym tygodniu mamy wycieczkę jedziemy na Kaszuby do mojego taty i do Gdyni na komunie mojego chrześniaka, będzie chrzest bojowy czy poza domem też sielanka. -
Izape_91 wrote:Ja to samo... A rano o 4 po wizycie w
toalecie zaczely sie takie piekne skurcze ze juz bylam pewna ze sie zaczyna. No ale zelzalo, ja zasnelam i jak sie obudzilam to znowu skurcze. Potem znowu rpzeszlo i teraz jak juz poodkurzalam, pozmywalam i zrobilam pranie, polozylam sie do lozka to znowu czuje bole, ale wiem ze nic z teo nie będzie znowu. Wolalabym zeby mi wody odeszly i do szpitala, a nie takie podchody😭😭😭
Mnie juz krew zalewa takimi podchodami, bierze i puszcza , znow bierze daje nadzieje i puszcza 🤬mam nadzieje ze przez weekend sie wykuruje i moze sie zaczynac, bo lipa z przeziebieniem jechac na porodowke 🤦♀️ -
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Narazie śpi po butli jeszcze lepiej 🤦🏼♀️ W przyszłym tygodniu mamy wycieczkę jedziemy na Kaszuby do mojego taty i do Gdyni na komunie mojego chrześniaka, będzie chrzest bojowy czy poza domem też sielanka.
Dzieci są różne. I trzeba się cieszyć z takich odkladalnych maluchów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 10:39
-
Moj syn byl bardzo absorbujacy, ja mloda, maż po 300h w pracy- fatalnie wspominam pierwsze proby macierzynstwa. Wiecznie sie zastanawialam dlaczego placze, czy to juz kolki czy nie? A wizja przejscia miasta z krzyczacym noworodkiem byla straszna- wozek go parzyl. przy drugim stwierdzam ze jest prosciej- zaczyna marudzic to jade z koksem: po kolei eliminuje wszystkie czynniki: cycek, pampers, bol brzucha-espumisan i masazyk, smoczek... a jak dalej nie pomaga to mocno przytulam i chodze po chacie i bujam jak moja mama... pol godzinki i odplywa;) u nad jak sie nie chce uspokoic pomaga zmiana pozycji na tą do odbijania, minutka i spokojna. Kazda z nas znajdzie swoj magiczny sposob ale niestety do tego trzeba czasu
PLPaulina, lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:No to tylko życzyć wam dalszej sielanki. 🥰
Dzieci są różne. I trzeba się cieszyć z takich odkladalnych maluchów.
Dokładnie, są różne i ważne, żeby nie przypisywać sobie zasług za spokojne dziecko jak i nie obwiniać się za to niespokojne ☺️lilly. lubi tę wiadomość
-
Mój Julek to straszny mami cycek. Fakt pięknie je, wręcz do ulewania aż, ale śpi też w koszu Mojżesza czy położony na łóżku, tak godzinkę nawet dwie. Za to od 18 do 22 gastro non stop. Ale później te dwie ostatnie noce szedł spać i ok godz 2 i godz 5 w nocy szybki cyc i do 8 - 8:30 śpi ... nie narzekam. Odpukać. W zasadzie nie płacze, tylko pisknie, pokręci się ...
tylko pytanie, bo mało 💩 robi ... ostatnie 2 robił 1,5 doby temu, sika za to jak szalony. Położna mówiła, że tak może być. Ani się nie pręży, ani brzucha nie ma twardego ...Carla -
mwm wrote:Kurde u mnie tych kup to jest dużo, i ciagle baki, ewidentnie jest problem z trawieniem, dzisiaj włączyłam espumisan. A powiedzcie jecie wszystko? Ja tak uważam i ciagle mu coś jest..
No i mon syn tyje 300g na tydzień, jest już takim pulpetem, sama nie wiem czy to nie za dużo.
Nadrabiam
Pomaga espumisan?
Ja byłam u pediatry i wszystko wzorowo oprócz tych boli brzuszka. To jednak kolkipediatra mówi ze to ze zaczęły się w 2 tygodniu nie wróży najlepiej
przepisała Delicol i Bobotic. Na razie próbujemy naturalnych metod: odbijanie, masaże brzuszka, suszarkę, termofor, leżenie na brzuszku, na leniwca. Dwa dni było super, dwa dni średnio. Przy czym jednorazowo płacze nie dłużej niż pol h. Jak będzie dramat to włączę leki bo nie chce żeby się męczył bidulek.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Carla wrote:Mój Julek to straszny mami cycek. Fakt pięknie je, wręcz do ulewania aż, ale śpi też w koszu Mojżesza czy położony na łóżku, tak godzinkę nawet dwie. Za to od 18 do 22 gastro non stop. Ale później te dwie ostatnie noce szedł spać i ok godz 2 i godz 5 w nocy szybki cyc i do 8 - 8:30 śpi ... nie narzekam. Odpukać. W zasadzie nie płacze, tylko pisknie, pokręci się ...
tylko pytanie, bo mało 💩 robi ... ostatnie 2 robił 1,5 doby temu, sika za to jak szalony. Położna mówiła, że tak może być. Ani się nie pręży, ani brzucha nie ma twardego ...2020
2023 -
Endi1990 wrote:Moj syn byl bardzo absorbujacy, ja mloda, maż po 300h w pracy- fatalnie wspominam pierwsze proby macierzynstwa. Wiecznie sie zastanawialam dlaczego placze, czy to juz kolki czy nie? A wizja przejscia miasta z krzyczacym noworodkiem byla straszna- wozek go parzyl. przy drugim stwierdzam ze jest prosciej- zaczyna marudzic to jade z koksem: po kolei eliminuje wszystkie czynniki: cycek, pampers, bol brzucha-espumisan i masazyk, smoczek... a jak dalej nie pomaga to mocno przytulam i chodze po chacie i bujam jak moja mama... pol godzinki i odplywa;) u nad jak sie nie chce uspokoic pomaga zmiana pozycji na tą do odbijania, minutka i spokojna. Kazda z nas znajdzie swoj magiczny sposob ale niestety do tego trzeba czasu
Mój mąż btez tak robi tylko zamiast cycka jest butla albo smoczek... z tym że jak nic nie pomaga to przynosi dziecko do siedzącej właśnie w wannie mamy... 🤣
Endi1990 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Jeheria wrote:Wyczytałam coś takiego:
Choć kolka nie jest chorobą, potrafi uprzykrzyć życie nie tylko maleństwu, ale i całej rodzinie. Zwykle pojawia się między 2. a 3. tygodniem życia dziecka (znika stopniowo w 4.-5. miesiącu). Późnym popołudniem lub wieczorem, kilkanaście minut po jedzeniu, maluch zaczyna się prężyć. Jego brzuszek staje się twardy i napięty. Malec wierzga nóżkami, podkurcza je, zaciska piąstki i krzyczy wniebogłosy. Trudno go uspokoić, nakarmić, utulić.
Taki atak może trwać od kilkunastu minut do kilku godzin. Ulgę przynosi dziecku dopiero oddanie gazów lub zrobienie kupki.
U mnie tak to wyglądało
Może być jeszcze dyschezja jelit, u nas bardziej na to wyglada bo ataki są cały dzień, rano tez i nie trwają dłużej niż 30m na ten moment.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A w ogóle moje dziecię gdzieś tak w środku stawki jest jeśli chodzi o problemy, ale ja jestem na macierzyńskim haju... nie pamiętam kiedy byłam taka szczęśliwa i ogólnie tak mi było dobrze e życia...
W ciąży chyba miałam lekka depresje, a teraz jest sielanka.PLPaulina, Catlady, Izape_91, Karolllla, PattisonBM lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Frufru wrote:Staram się pić dość sporo, cały czas czuję pragnienie. Może 2,5l wyjdzie... Robię w dużym kubku i dużej szklance i przynoszę do pokoju, żeby więcej wypić...
Mały nam mocno wrzeszczy teraz. Odrywa się od cycka i lament. Teraz z tatą spaceruje po pokoju, ale widzę, że już dzięciołuje. Dobrze ze jutro do lekarza...
Mało mi śpi w dzień, 40 min, godzinę, półtorej ...
Jak długo od zjedzenia czegoś mogłoby się to ewentualnie pojawić w mleku? Nie wierzę zbytnio w dietę matki karmiącej, no ale... Może muszę się przyjrzeć, skoro coś się dzieje...
Jaka się odrywa i płacze to może refluks?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dziewczyny, na kolki polecam Wam kateter, rurki windi, z synem dopiero to pomogło. Teraz znowu musze zamówić, bo te wszystkie kropelki to za przeproszeniem o kant dupy można rozbić.
Widzę że jie tylko u mnie przeboje. Sorry ze się nie odzywam, uwierzcie mi tęsknię za Wami hehe, ale moje "bombelki", sCzegolnie ten starszy daje ostro w kość...
PS. Adaś jutro konczy 2 latka. Mała miesiąc... Kiedy to zleciało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 12:41
Andzia86, PLPaulina, Jeheria lubią tę wiadomość