MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
MIMI wrote:Ajka jak z cyca chce jeść to może spróbuj jakiegoś innego smoczka do butelki, który jak najbardziej przypomina pierś mamy?
Problem w tym ze cały czas uzywalam tego samego i od początku bylo ok... losie jak nie urok to... tyle mam z nią stresu to jeszcze karmienie dochodzi, powazne sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z piersi w ogóle
2020
2023 -
Powiem wam, że nie dziwię się że kobiety mają depresje po porodzie, bo macierzyństwo nie jest w 100% kolorowe, a dzieci bezproblemowe. Ciągle coś...
mwm, MIMI, Jeheria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Moja starsza żadnego mm nie chciała.
Weź nie strasz... chociaz z drugiej strony moze lepiej zeby rozeźliła się na mm niz jakaś choroba... ale tyle czasu je jadla i było ok... no moze stopniowo coraz mniej entuzjazmu, ale do nie dawna normalnie jeszcze zjadała
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA moje dziecko jutro będzie miało 6 tygodni i przeżywa jakieś gorsze dni, płacze, ulewa i non stop cycek. Ale jak się do mnie uśmiechnie to przechodzi mi całe zmęczenie i jestem najszczęśliwsza
Podacie nazwę tego niemieckiego probiotyku? Czy to na kołki? -
nick nieaktualnymwm wrote:A moje dziecko jutro będzie miało 6 tygodni i przeżywa jakieś gorsze dni, płacze, ulewa i non stop cycek. Ale jak się do mnie uśmiechnie to przechodzi mi całe zmęczenie i jestem najszczęśliwsza
Podacie nazwę tego niemieckiego probiotyku? Czy to na kołki?
Skład jak bobotic czy Espumisan. 😊 Ale też miałam przy 1 córce. Jakiegoś wow nie było. ☹️
https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 14:02
mwm, Frufru lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja kolki z synem uniknelam i z corka poki co tez jest spokoj tfuuu tfuuu nie zdarzyl nam sie jeszcze niekontrolowany placz ktorego zaraz nie daloby sie uspokoic. Od urodzenia stosuje probiotyk vivomix i od 3 tygodnia lefax- zamiennik sab simplexu. Oba podaje codziennie po kapieli.
Dzisiaj idziemy na bioderka ciekawa jestem jak u corki bo u syna nie bylo jąder kostnienia, kontrola po 3 tygodniach a następnie rentgen i pojawily się dopiero dużo pózniej... wieczne z nim problemy zdrowotne
-
Ajka, o kurdę, trzymaj się tam, ale pewnie nic złego nie wyjdzie. My też byliśmy dziś w poradni i niby mała zdrowa, ale w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałam, tylko że może się nie najada. Nie najada się, bo ssie po 5 min. No ale zasypia na cycu i nijak nie mogę jej zmusić, zeby jadla więcej. I za chwilę znowu głodna i beczy. I bądź tu madry. Niby noworodki tak mają, no ale ona przez to nie śpi. Zaraz przychodzi znowu cdl, może coś poradzi.
Sab simplex ma jakis dwumeticon, ale to pewnie jeden pies, wg jest tylko nieco lepiej i maluchy i tak swoje muszą wycierpieć.
Katmaj, ja mam te mięśnie w oplakanym stanie, już byly slabe przed porodem, teraz jest lepiej niz tuz po, ale wciąż nie mogę zatrzymać niektorych bąków. W sr idę do proktologa i mam postanowienie, że od dzisiaj zaczynam ćwiczenia ze swoim sprzętem, innej rady nie ma, bo potem bedzie tylko gorzej. Tym bardziej, że czasem mam takie wrażenie, że mam jakby balonik w pochwie, co może świadczyć o poczatkach jej wypadania... Nieźle. Jednak ten poród sn to byla dla mnie dewastacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 14:44
-
Okres po pierwszym dziecku dostałam jak młody miał 22 miesiące, czyli łącznie z ciąża 2,5 roku spokoju. Fakt karmiłam intensywnie i tylko piersią.
Teraz Julek wstaje około 7:30-8:30 i cycuś, przebieranie i idzie spać. Generalnie śpi kilka razy po 1,5-2,5 a nawet 3 godziny. Ciut bardziej aktywny jest 18/19 do 21/22. Jak śpi do południa to w tym czasie ogarniam dom, 4 latka czy siebie. Mąż wraca dopiero 17-17:30 i wtedy go przejmuje (dopóki cyca nie chce). W nocy 1/2 się budzi i 4/5 i później wstaje ranoCarla -
Ps. Za dwa - trzy tygodnie idę do fizjoterapeutki, niech zobaczy mój brzuch bo miałam lekkie rozejście w ciąży, waga mi do 50,8 spadła, brzuch nie wyglada nie najgorzej, ale wole skonsultować bo chce ćwiczyć za kilka tygodni. Dzisiaj mija 16 dni od porodu i chyba mi się krwawienie kończy, chociaż kilka dni temu miałam dość mocne.
Póki co robię peeling, smaruje się olejkiem z migdałów i Palmersem i ćwiczę mięśnie kegla.Carla -
nick nieaktualny
-
Frufru wrote:Powiem wam, że nie dziwię się że kobiety mają depresje po porodzie, bo macierzyństwo nie jest w 100% kolorowe, a dzieci bezproblemowe. Ciągle coś...
-
nick nieaktualnyZ tym okresem po porodzie to reguły nie ma.
Są kobiety kp i okres dostają zaraz po połogu. A inne dopiero gdy skończą kp.
Ja dostałam w trakcie kp. I wyłącznego kp. Bo córka nie jadła wtedy stałych posiłków. Wszystko było bleee. 😁
Ja w pierwszej ciąży ciężko zniosłam to zdarzenie się z macierzyństwem. Każdy tylko słodzi + kobieta w ciąży nie chcę słuchać że jest ciężko.
I to zderzenie się z bezradnością było ciężkie.
A przecież mąż pracuję. I o jakiej pomocy tu mowa. Wracał do domu na wieczorną kąpiel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 15:09
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:U nas straszne kolki, codzienne wycie, wiski aż się zanosi. 3 dni temu cały dzień praktycznie wymiotował, musiałam dokarmiać nutramigenem, miałam w ręku już skierowanie do szpitala. Teraz karmię znowu tylko cycem, ale też mam wrażenie że się nie najada. Rozważam karmienie mieszane ale zobaczę czy będzie waga prawidłowo rosnąć. Bo tak ulewa więc może być problem. Strasznie podkurcza nogi jak tak płacze. Stosujemy delicol i dziś dałam Espumisan to zrobił kupę bo wczoraj nie było. Trochę inna bo jadł mm. Ale zielona. Nawet w nocy spiąc podkurczal nogi. Od dziś włączam na stałe probiotyk i Espumisan. Zobaczymy czy pomoże. w nocy śpi ok. I wtedy nie ulewa. Lubi spać na podwórku. Ja jestem 4 dzień na diecie bezmlecznej. Mam nadzieję że to kiedyś minie...
Jeheria a w nocy co ile je i ile w sumie przesypiasz?
Mój od dwóch dni w nocy je co 2h a w ciągu dnia max co godzinę czyli nieustannie cyc.
Próbowałaś liczyć ile de facto płacze? Mój wydaje mi się ze non stop, wiec stwierdziłam ze dziś policzę - dam znać. Na razie wyglada ze faktycznie dość często płacze, bo co 1h, ale to są takie 2-5m co w moim przekonaniu trwa wiecznośc i stad wrażenie ze płacze non stop.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:Moja tylko spokojnie śpi na brzuchu. Inaczej to też ten brzuch jej dokucza. A niby dopiero około miesiąca powinien.
I powiem Wam, że oszaleję z tą moją córeczką. Zasypia przy jedzeniu. Ogólnie budzić ją trzeba. 🤦🏻♀️
Czy wszystkie wasze pociechy lubią na brzuchu leżeć czy spać? Mój jak go położę to nie lubi, grymasi lub placze3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp