X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Ajka jak z cyca chce jeść to może spróbuj jakiegoś innego smoczka do butelki, który jak najbardziej przypomina pierś mamy?

Problem w tym ze cały czas uzywalam tego samego i od początku bylo ok... losie jak nie urok to... tyle mam z nią stresu to jeszcze karmienie dochodzi, powazne sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z piersi w ogóle

2020 :)
    2023 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że nie dziwię się że kobiety mają depresje po porodzie, bo macierzyństwo nie jest w 100% kolorowe, a dzieci bezproblemowe. Ciągle coś...

mwm, MIMI, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza żadnego mm nie chciała. Teraz mnie to w sumie cieszy że względu na alergię na soje. 😊

Ale przy walce o jej ssanie i moją laktację to była katastrofa. ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 13:38

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja starsza żadnego mm nie chciała.

Weź nie strasz... chociaz z drugiej strony moze lepiej zeby rozeźliła się na mm niz jakaś choroba... ale tyle czasu je jadla i było ok... no moze stopniowo coraz mniej entuzjazmu, ale do nie dawna normalnie jeszcze zjadała

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka może jej to mleko przestało smakować?
    Mimi jeśli to okres to szok jak szybko!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę znowu na brak okresu przez 10-11 msc. 😁😁

Frufru, mwm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko jutro będzie miało 6 tygodni i przeżywa jakieś gorsze dni, płacze, ulewa i non stop cycek. Ale jak się do mnie uśmiechnie to przechodzi mi całe zmęczenie i jestem najszczęśliwsza ;)
    Podacie nazwę tego niemieckiego probiotyku? Czy to na kołki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A moje dziecko jutro będzie miało 6 tygodni i przeżywa jakieś gorsze dni, płacze, ulewa i non stop cycek. Ale jak się do mnie uśmiechnie to przechodzi mi całe zmęczenie i jestem najszczęśliwsza ;)
    Podacie nazwę tego niemieckiego probiotyku? Czy to na kołki?
    Sab simplex.
    Skład jak bobotic czy Espumisan. 😊 Ale też miałam przy 1 córce. Jakiegoś wow nie było. ☹️

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 14:02

mwm, Frufru lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to skoro skład ten sam to w czym te cuda?

• Kat20maj2020 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u was po porodzie mięśnie dna miednicy też są w tak opłakanym stanie...? Jak sikam to nie potrafię zatrzymać strumienia w trakcie... Dobrze ze jeszcze trzymam mocz... Zastanawiam się czy to normalne

• Endi1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolki z synem uniknelam i z corka poki co tez jest spokoj tfuuu tfuuu nie zdarzyl nam sie jeszcze niekontrolowany placz ktorego zaraz nie daloby sie uspokoic. Od urodzenia stosuje probiotyk vivomix i od 3 tygodnia lefax- zamiennik sab simplexu. Oba podaje codziennie po kapieli.
    Dzisiaj idziemy na bioderka ciekawa jestem jak u corki bo u syna nie bylo jąder kostnienia, kontrola po 3 tygodniach a następnie rentgen i pojawily się dopiero dużo pózniej... wieczne z nim problemy zdrowotne ;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, o kurdę, trzymaj się tam, ale pewnie nic złego nie wyjdzie. My też byliśmy dziś w poradni i niby mała zdrowa, ale w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałam, tylko że może się nie najada. Nie najada się, bo ssie po 5 min. No ale zasypia na cycu i nijak nie mogę jej zmusić, zeby jadla więcej. I za chwilę znowu głodna i beczy. I bądź tu madry. Niby noworodki tak mają, no ale ona przez to nie śpi. Zaraz przychodzi znowu cdl, może coś poradzi.

Sab simplex ma jakis dwumeticon, ale to pewnie jeden pies, wg jest tylko nieco lepiej i maluchy i tak swoje muszą wycierpieć.

Katmaj, ja mam te mięśnie w oplakanym stanie, już byly slabe przed porodem, teraz jest lepiej niz tuz po, ale wciąż nie mogę zatrzymać niektorych bąków. W sr idę do proktologa i mam postanowienie, że od dzisiaj zaczynam ćwiczenia ze swoim sprzętem, innej rady nie ma, bo potem bedzie tylko gorzej. Tym bardziej, że czasem mam takie wrażenie, że mam jakby balonik w pochwie, co może świadczyć o poczatkach jej wypadania... Nieźle. Jednak ten poród sn to byla dla mnie dewastacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 14:44

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Carla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres po pierwszym dziecku dostałam jak młody miał 22 miesiące, czyli łącznie z ciąża 2,5 roku spokoju. Fakt karmiłam intensywnie i tylko piersią.

Teraz Julek wstaje około 7:30-8:30 i cycuś, przebieranie i idzie spać. Generalnie śpi kilka razy po 1,5-2,5 a nawet 3 godziny. Ciut bardziej aktywny jest 18/19 do 21/22. Jak śpi do południa to w tym czasie ogarniam dom, 4 latka czy siebie. Mąż wraca dopiero 17-17:30 i wtedy go przejmuje (dopóki cyca nie chce). W nocy 1/2 się budzi i 4/5 i później wstaje rano

Carla
  • Carla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Za dwa - trzy tygodnie idę do fizjoterapeutki, niech zobaczy mój brzuch bo miałam lekkie rozejście w ciąży, waga mi do 50,8 spadła, brzuch nie wyglada nie najgorzej, ale wole skonsultować bo chce ćwiczyć za kilka tygodni. Dzisiaj mija 16 dni od porodu i chyba mi się krwawienie kończy, chociaż kilka dni temu miałam dość mocne.

Póki co robię peeling, smaruje się olejkiem z migdałów i Palmersem i ćwiczę mięśnie kegla.

Carla
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dzięki, to skoro skład ten sam to w czym te cuda?
    W dawkowaniu. 😊 Tego niemieckiego bierze się więcej po prostu.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Powiem wam, że nie dziwię się że kobiety mają depresje po porodzie, bo macierzyństwo nie jest w 100% kolorowe, a dzieci bezproblemowe. Ciągle coś...
    Jeszcze jak się nie ma wsparcia to już w ogóle o depresję nietrudno. Gdybym nie miała pomocy to myślę że mój stan psychiczny byłby w dużo gorszym stanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym okresem po porodzie to reguły nie ma.

Są kobiety kp i okres dostają zaraz po połogu. A inne dopiero gdy skończą kp.

Ja dostałam w trakcie kp. I wyłącznego kp. Bo córka nie jadła wtedy stałych posiłków. Wszystko było bleee. 😁

Ja w pierwszej ciąży ciężko zniosłam to zdarzenie się z macierzyństwem. Każdy tylko słodzi + kobieta w ciąży nie chcę słuchać że jest ciężko.
    I to zderzenie się z bezradnością było ciężkie.
    A przecież mąż pracuję. I o jakiej pomocy tu mowa. Wracał do domu na wieczorną kąpiel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 15:09

Jeheria lubi tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ajka może jej to mleko przestało smakować?
    Mimi jeśli to okres to szok jak szybko!
    No też mi się wydaje to dziwne, ale serio dokładnie tak to wygląda. Zobaczymy za kilka dni czy minie.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    U nas straszne kolki, codzienne wycie, wiski aż się zanosi. 3 dni temu cały dzień praktycznie wymiotował, musiałam dokarmiać nutramigenem, miałam w ręku już skierowanie do szpitala. Teraz karmię znowu tylko cycem, ale też mam wrażenie że się nie najada. Rozważam karmienie mieszane ale zobaczę czy będzie waga prawidłowo rosnąć. Bo tak ulewa więc może być problem. Strasznie podkurcza nogi jak tak płacze. Stosujemy delicol i dziś dałam Espumisan to zrobił kupę bo wczoraj nie było. Trochę inna bo jadł mm. Ale zielona. Nawet w nocy spiąc podkurczal nogi. Od dziś włączam na stałe probiotyk i Espumisan. Zobaczymy czy pomoże. w nocy śpi ok. I wtedy nie ulewa. Lubi spać na podwórku. Ja jestem 4 dzień na diecie bezmlecznej. Mam nadzieję że to kiedyś minie...

Jeheria a w nocy co ile je i ile w sumie przesypiasz?
    Mój od dwóch dni w nocy je co 2h a w ciągu dnia max co godzinę czyli nieustannie cyc.
    Próbowałaś liczyć ile de facto płacze? Mój wydaje mi się ze non stop, wiec stwierdziłam ze dziś policzę - dam znać. Na razie wyglada ze faktycznie dość często płacze, bo co 1h, ale to są takie 2-5m co w moim przekonaniu trwa wiecznośc i stad wrażenie ze płacze non stop.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja tylko spokojnie śpi na brzuchu. Inaczej to też ten brzuch jej dokucza. A niby dopiero około miesiąca powinien.

I powiem Wam, że oszaleję z tą moją córeczką. Zasypia przy jedzeniu. Ogólnie budzić ją trzeba. 🤦🏻‍♀️

Czy wszystkie wasze pociechy lubią na brzuchu leżeć czy spać? Mój jak go położę to nie lubi, grymasi lub placze

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ