MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Stworka wrote:Karolla spróbuj odciągać górną krawędź w stronę dziecko, czyli tak jak idzie chusta. Nie w dół, nie w boją w stronę główki malucha. Będzie ci łatwiej szło i ładnie się dociagnie ☺
Tak też dziewczyny od chusty mi pisały i filmik oglądałam ale wiadomo na filmie pikuś 🙃 -
Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie.
Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.
My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?
-
Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi
Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 19:58
-
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie.
Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.
My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.
Haha do 18stki 🤣3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi
Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki
chyba miezkamy w podobnej okolicy... ja mam w domu takie bebilon... jest w aptece koło mnie tez bialoleka na magicznej dostepne, czy nan jest to nie wiem, ale wysoce prawdopodobne.... w tej okolicy apteki sa bardzo pod katem dzieci
ja mam aktualnie w domu cos koło 50 sztuk zamowione z gemini...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Cer1 wrote:Pytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?
Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemunawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie
-
Pomeranianka wrote:Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemu
nawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie
Nie widzialam takich buteleczek w rossmanie.
Cer zobacz w aptece na Kochanowskiego przy przychodni. Tam sporo jest produktiw niedostepnych w unnych aptekach a jak nie maja to moga zamowic.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Kobitki a czy jak zbieram mleko kolektorem to można je zlać w jedna porcje i zamrozić? Ile można zlewać do takiej torebki? 12h? 24h?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie.
My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.
Pojęcia nie mam we wtorek bede rozmawiac z pediatrą... w te upały jest jeszcze gorzej i mała za kazdym razem zasypia zanim sie zje sensowną ilosc
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Jak tam upały u Was Kobitki? 😍
Ja kochamwczoraj z tej miłości chyba przegielam z długością spaceru i wróciłam upocona biegiem bo mały i głodny i pielucha pełna bo plecy 😂
Smarujecie filtrem? Ja staram się osłaniać, nie posmarowałam a wiadomo ze były momenty ze pełne słońce padało.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Mamy linomag na slonce i troszke nim buzie raczki i nozki.
A tak dodatkowo uzeram sie z parasolka...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyJa bardziej chronię od słońca niż smaruje. U pierworodnej po mineralnym alergia wystąpiła i staram się unikać tych kremów.
U Nas bardziej zabawa na ogrodzie niż jakieś przechodzenie kilometrów wózkiem.
Jakoś chodzenie bez celu z 2 latką nie jest fajne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 08:55
-
Ja chciałam kupić wczoraj ten linomag na słońce to babka w aptece powiedziała, że jest od 6 miesiąca. Więc nie smaruje niczym zakrywam bardzo cienką bambusową pieluchą cały fotelik. Wczoraj o 23 wróciliśmy od znajomej naszej bałam się, że będzie rozbity ale ogarnął i spał u niej w ogrodzie i potem w drodze do domu. Od 5 trochę maruda ale bez tragedii. W domu mamy taką szklarnie, że Oli w samej pieluszce śmiga i musieliśmy kupić klimatyzacje bo nie przetrwamy. Karmienie w tej temperaturze to jakiś hardcore.
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:U nas upały tak, że mała cały wieczór okropnie wyła. Ale gdy polozylismy ją na macie do przewijania, momentalnie usnela. Stąd wniosek, że może ją jednak przegrzewamy 🤔
Starsza po śniegu by nago chodziła. Młodsza musi mieć ciepło.