X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Karolla spróbuj odciągać górną krawędź w stronę dziecko, czyli tak jak idzie chusta. Nie w dół, nie w boją w stronę główki malucha. Będzie ci łatwiej szło i ładnie się dociagnie ☺

Tak też dziewczyny od chusty mi pisały i filmik oglądałam ale wiadomo na filmie pikuś 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie. :(

Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.

My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwulatka ma często akcje aktywności od 7 do 22 🤣🤣🤣 ja padam a ta biega.🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi ;) Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 19:58

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla,dzięki za info, ja z Bielan a zaraz z Żoliborza,także w razie co nie aż tak daleko po te mm:p myślałam że tak łatwo je dostac

Karolllla lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie. :(

Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.

My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.

Haha do 18stki 🤣

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi ;) Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki :)

chyba miezkamy w podobnej okolicy... ja mam w domu takie bebilon... jest w aptece koło mnie tez bialoleka na magicznej dostepne, czy nan jest to nie wiem, ale wysoce prawdopodobne.... w tej okolicy apteki sa bardzo pod katem dzieci

ja mam aktualnie w domu cos koło 50 sztuk zamowione z gemini...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info, czyli w razie czego jakby była potrzeba to uderzam po mleko na Białołękę;) Dobrze,że gdzieś jest, kuż myślałam,że takie rzeczy do dostania tylko w szpitalu

• Pomeranianka Nowa

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer1 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?

Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemu :) nawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie :)

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomeranianka wrote:
    Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemu :) nawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie :)

Nie widzialam takich buteleczek w rossmanie.

Cer zobacz w aptece na Kochanowskiego przy przychodni. Tam sporo jest produktiw niedostepnych w unnych aptekach a jak nie maja to moga zamowic.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a czy jak zbieram mleko kolektorem to można je zlać w jedna porcje i zamrozić? Ile można zlewać do takiej torebki? 12h? 24h?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Pojęcia nie mam we wtorek bede rozmawiac z pediatrą... w te upały jest jeszcze gorzej i mała za kazdym razem zasypia zanim sie zje sensowną ilosc

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pattison,wybadam tą aptekę;)

• lilly. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam upały u Was Kobitki? 😍
    Ja kocham :) wczoraj z tej miłości chyba przegielam z długością spaceru i wróciłam upocona biegiem bo mały i głodny i pielucha pełna bo plecy 😂
    Smarujecie filtrem? Ja staram się osłaniać, nie posmarowałam a wiadomo ze były momenty ze pełne słońce padało.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy linomag na slonce i troszke nim buzie raczki i nozki.

A tak dodatkowo uzeram sie z parasolka...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej chronię od słońca niż smaruje. U pierworodnej po mineralnym alergia wystąpiła i staram się unikać tych kremów.

U Nas bardziej zabawa na ogrodzie niż jakieś przechodzenie kilometrów wózkiem.
    Jakoś chodzenie bez celu z 2 latką nie jest fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 08:55

• szatanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas upały tak, że mała cały wieczór okropnie wyła. Ale gdy polozylismy ją na macie do przewijania, momentalnie usnela. Stąd wniosek, że może ją jednak przegrzewamy 🤔

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupić wczoraj ten linomag na słońce to babka w aptece powiedziała, że jest od 6 miesiąca. Więc nie smaruje niczym zakrywam bardzo cienką bambusową pieluchą cały fotelik. Wczoraj o 23 wróciliśmy od znajomej naszej bałam się, że będzie rozbity ale ogarnął i spał u niej w ogrodzie i potem w drodze do domu. Od 5 trochę maruda ale bez tragedii. W domu mamy taką szklarnie, że Oli w samej pieluszce śmiga i musieliśmy kupić klimatyzacje bo nie przetrwamy. Karmienie w tej temperaturze to jakiś hardcore.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    U nas upały tak, że mała cały wieczór okropnie wyła. Ale gdy polozylismy ją na macie do przewijania, momentalnie usnela. Stąd wniosek, że może ją jednak przegrzewamy 🤔
    Musisz popatrzeć. Każde dziecko inne. I inną temperaturę lubi. 😊😊

Starsza po śniegu by nago chodziła. Młodsza musi mieć ciepło.

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ