X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Karolla spróbuj odciągać górną krawędź w stronę dziecko, czyli tak jak idzie chusta. Nie w dół, nie w boją w stronę główki malucha. Będzie ci łatwiej szło i ładnie się dociagnie ☺

Tak też dziewczyny od chusty mi pisały i filmik oglądałam ale wiadomo na filmie pikuś 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie. :(

Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.

My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.

lilly. lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwulatka ma często akcje aktywności od 7 do 22 🤣🤣🤣 ja padam a ta biega.🤦🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi ;) Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 19:58

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla,dzięki za info, ja z Bielan a zaraz z Żoliborza,także w razie co nie aż tak daleko po te mm:p myślałam że tak łatwo je dostac

Karolllla lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Lilly, mnie też wkurza myśl, że moja córka będzie miała taką skaze na środku policzka przez kilka lat, jeśli w ogóle to zejdzie. :(

Ajka, to co planujesz, gdyby Weronika dalej nie chciała mm i nie przyrastala? Moja przyjaciółka tak miala z synem, ale on był już wtedy na tyle duży, że mogła podawać mu zupki i tak jakoś dotrwali do stałego jedzenia.

My u teściów dzień drugi. Dziecko je/spi/placze w cyklach cogodzinnych. Jestem tym już bardzo zmęczona i nie mogę się doczekać, aż zaczną się jakies regularne dluzsze drzemki. O ile w ogóle się zaczną, bo czasami się boję, że tak będzie do osiemnastki... No ale przynajmniej je z tego cyca i mam nadzieję, że kryzys zazegnany.

Haha do 18stki 🤣

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Cer1 na Białołęce mi babka proponowała jak poszłam kupić mm „chce Pani w proszku czy w butelce?” To nie wiedziałam o co jej chodzi ;) Centrum Berensona ul. Zaułek 1 ale szczerze to myślę, że możesz w swojej aptece zamówić jeśli nie mają od ręki. Bo jak mieszkasz na Ursynowie to nic Ci z Białołęki :)

chyba miezkamy w podobnej okolicy... ja mam w domu takie bebilon... jest w aptece koło mnie tez bialoleka na magicznej dostepne, czy nan jest to nie wiem, ale wysoce prawdopodobne.... w tej okolicy apteki sa bardzo pod katem dzieci

ja mam aktualnie w domu cos koło 50 sztuk zamowione z gemini...

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info, czyli w razie czego jakby była potrzeba to uderzam po mleko na Białołękę;) Dobrze,że gdzieś jest, kuż myślałam,że takie rzeczy do dostania tylko w szpitalu

• Pomeranianka Nowa

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer1 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z Wawy - znacie może aptekę,w której dostać można małe porcje mm (takie w butelkach)? Szukam NanOptirio 1,przeszperałam info w necie i wszędzie tylko wyskakują mi jako produkt dostępny w aptece te duże opakowania mleka,ale w formie proszku. Takie już mamy,no i kurczę trochę to niepraktyczne,bo po otwarciu trzeba zużyć w miarę szybko...a mi potrzeba,jak planuję dłuższe wyjście, tak awaryjnie, żeby mąż nie oszalał.Młody teraz często jje,to co odciągne mu nie wystarczy raczej...a taka butelka z gotowcem to od razu pójdzie do zużycia i gites,nic się nie zmarnuje. W szpitalu mieli takie butelki właśnie. Wyszukałam w jakiejś aptece internetowej,już zamówiłam mały zapas....ale fajnie by było wiedzieć,gdzie w razie co w Wawie mogę kupić takie mm w buteleczce od ręki. Któraś z was kupowała może?

Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemu :) nawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie :)

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomeranianka wrote:
    Witaj,gotowe mleka w buteleczkach zakupisz w kazdym Rossmanie na dziale mlek dzieciecych bez zadnego problemu :) nawet online mozna zamowic z odbiorem w drogeri,pozdrawiam serdecznie :)

Nie widzialam takich buteleczek w rossmanie.

Cer zobacz w aptece na Kochanowskiego przy przychodni. Tam sporo jest produktiw niedostepnych w unnych aptekach a jak nie maja to moga zamowic.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a czy jak zbieram mleko kolektorem to można je zlać w jedna porcje i zamrozić? Ile można zlewać do takiej torebki? 12h? 24h?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Pojęcia nie mam we wtorek bede rozmawiac z pediatrą... w te upały jest jeszcze gorzej i mała za kazdym razem zasypia zanim sie zje sensowną ilosc

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pattison,wybadam tą aptekę;)

• lilly. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam upały u Was Kobitki? 😍
    Ja kocham :) wczoraj z tej miłości chyba przegielam z długością spaceru i wróciłam upocona biegiem bo mały i głodny i pielucha pełna bo plecy 😂
    Smarujecie filtrem? Ja staram się osłaniać, nie posmarowałam a wiadomo ze były momenty ze pełne słońce padało.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy linomag na slonce i troszke nim buzie raczki i nozki.

A tak dodatkowo uzeram sie z parasolka...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej chronię od słońca niż smaruje. U pierworodnej po mineralnym alergia wystąpiła i staram się unikać tych kremów.

U Nas bardziej zabawa na ogrodzie niż jakieś przechodzenie kilometrów wózkiem.
    Jakoś chodzenie bez celu z 2 latką nie jest fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 08:55

• szatanka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas upały tak, że mała cały wieczór okropnie wyła. Ale gdy polozylismy ją na macie do przewijania, momentalnie usnela. Stąd wniosek, że może ją jednak przegrzewamy 🤔

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam kupić wczoraj ten linomag na słońce to babka w aptece powiedziała, że jest od 6 miesiąca. Więc nie smaruje niczym zakrywam bardzo cienką bambusową pieluchą cały fotelik. Wczoraj o 23 wróciliśmy od znajomej naszej bałam się, że będzie rozbity ale ogarnął i spał u niej w ogrodzie i potem w drodze do domu. Od 5 trochę maruda ale bez tragedii. W domu mamy taką szklarnie, że Oli w samej pieluszce śmiga i musieliśmy kupić klimatyzacje bo nie przetrwamy. Karmienie w tej temperaturze to jakiś hardcore.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    U nas upały tak, że mała cały wieczór okropnie wyła. Ale gdy polozylismy ją na macie do przewijania, momentalnie usnela. Stąd wniosek, że może ją jednak przegrzewamy 🤔
    Musisz popatrzeć. Każde dziecko inne. I inną temperaturę lubi. 😊😊

Starsza po śniegu by nago chodziła. Młodsza musi mieć ciepło.

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ