X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest łatwa ale trzeba wiązać codziennie i nabrać wprawy, udało mi się dziś na ślepo bez lustra zawiązać i zjeść sobie obiad :) Dzisiaj dzień nad stawem, gołe stopy, leżaki, dupka przewinięta na łonie natury i nawet cycek pojedzony. Był marudny bo kupy nie mógł zrobić cały dzień i chusta pomogła się wyciszyć, a jak zasiadłam do swojego jedzenia to zrobił wszystko co mógł w tej chuście 😂 Nie dość, że gorąco i sklejeni od temperatury to mi doszła gorąca pielucha hahahah Ale i tak super było! Dla dziewczyn z Wawy znalazłam fajną miejscówkę Grodzisk Mazowiecki wpiszcie sobie Rybarbar, super klimat nad stawem i pyszne jedzenie, polecam z dzieckiem odpocząć od miasta i połazić na bosaka :)

08c981193de4.jpg

Catlady, Cer lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Tak samo jest jak się włączy suszarkę, czy wsadzi dziecko do fotelika samochodowego. Po prostu tajemnice boskie :D Ważne, że działa. Ja to już nawet polubiłam dźwięk suszarki, nie zawsze co prawda działa, ale jak zadziała, to wolę to niż ryk mojego dziecka.

My dzisiaj z wizytą u teściów. Na 5 dni! Strasznie się stresowałam, ale nawet nie jest źle. Mała dość ładnie dziś je z cyca i nawet względnie mało grymasi. Albo ma po prostu lepszy dzień i jutro będzie jazda.

Gorzej, że u nas chyba przyrosty maleją. Jeśli wierzyć naszej wadze marki babyono, to od 2 czerwca mała przybrała tylko 90 g. Mam nadzieję, że szybko się coś poprawi, bo jak nie, to niechybnie szlag trafi to moje kp.

Ajka, a Ty dalej na tym systemie SN? Jak go oceniasz? Dało to coś? Bo już zaczęłam i to rozważać. Mówisz, że masz mało mleka w sumie pewnie przez to, że jednocześnie leci mm, mała nie nakręca Ci laktacji. Ale chyba wolałabym to niż podawać regularnie butlę, gdyby faktycznie trzeba było dokarmiać.

Ech, to ja bym chciała taką kółkową, raz dwa dziecko wsadzić do ululania. Szkoda, że się wcześniej nie zorientowałam i zainwestowałam w taką zwykłą. Ale jako że chwile spokoju są bezcenne, to w chwili desperacji pewnie i taką zakupię.

nie dałam rady... i idzie butelka, bo to jednak bardzo upierdliwe z tym sns... a z rozkrecaniem laktacji, to u mnie zwyczajnie nie wyszło... Weronika miała na to 6 dni, gdzie wisiała na cycu i sporo czasu ciagneła jak głupia... nawał zwyczajnie sie nie pojawil, a dziecko chudło... wiec oszło mm

teraz je jakies 250 ml mm i przystawiam do cyca jak najczesciej, ale po poludniu i wieczorem zupełnie nie mam pokarmu i ona possie 1 min i koniec... rano z kolei w mniej niz 15min zjada 70-80g

niestety jest wieksza i potrzeby wieksze i przestala przybierac dobrze... moja laktacja nie nadaza a ona nie chce wiecej mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 00:07

szatanka lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka w ciągu dnia to takie 2-5m epizody w stylu mokro mi, brzuch mnie zabolał, głodny i dodatkowo jeden taki 20-30m wieczorem przed snem.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi u nas na dworze i wogole na wyjazdach mały jest złoty, śpi, nie płacze, ma luz. Nikt nie wierzy ze ma kolki bo potrafi 3-5h spać spokojnie. Podróżnik :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to mam wrażenie ze co chwile coś nie tak, jedno się poprawi to drugie gorzej 🤦🏻‍♀️ Każda z nas widzę ma inny zestaw problemów.
    U mnie a to wezidelko, a to kolki czy bóle brzuszka (wczoraj naprawdę było już super), to z kolei wymioty (wczoraj chlusnal tak zw cały mokry, i nawet na podłogę poszło). Teraz jeszcze czytam o tych naczyniakach i dotarło do mnie ze pediatra mówiła ze to co Leoś na karku to naczyniak płaski właśnie ale nie przejmować się bo zniknie. Myślałam ze to od porodu i nawet nie obczytalam. A teraz sprawdzam to jakaś masakra - kilka lat ma to schodzić???

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sklep z chustami/daszkami dla takich maluchów? Wszystko w necie wydaje mi się wielkie dla niemowlaka.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić, dziś zważyliśmy młodego i waży 3824 g ☺️ Przez te niecałe 3 tygodnie na mm podgonił ok 45g dziennie a jak policzyliśmy od wagi urodzeniowej przyrosty dziennie gdyby to rozłożyć to wyszło 21g/dobę. Ciesze się tylko jak będzie szedł teraz trybem 45g/dzień to znowu za dużo wyjdzie 🙈

lilly., Jeheria, Cer lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    A wogole to mam wrażenie ze co chwile coś nie tak, jedno się poprawi to drugie gorzej 🤦🏻‍♀️ Każda z nas widzę ma inny zestaw problemów.
    U mnie a to wezidelko, a to kolki czy bóle brzuszka (wczoraj naprawdę było już super), to z kolei wymioty (wczoraj chlusnal tak zw cały mokry, i nawet na podłogę poszło). Teraz jeszcze czytam o tych naczyniakach i dotarło do mnie ze pediatra mówiła ze to co Leoś na karku to naczyniak płaski właśnie ale nie przejmować się bo zniknie. Myślałam ze to od porodu i nawet nie obczytalam. A teraz sprawdzam to jakaś masakra - kilka lat ma to schodzić???
    I tak do końca życia. 🤣🤣🤣

A tak serio to po prostu ciągle jest coś. I tak wygląda bycie rodzicem. 😁
    Martwienie się przypisane jest do macierzyństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 09:20

lilly. lubi tę wiadomość

• Stworka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kółkowa może wydawać się prostsza, ale jednak w niej trzeba większą uwagę skupić na dobrym dociagnieciu chusty (zwłaszcza górnej krawędzi) na symetrii dziecka (które samoistnie skraca bok po stronie kołek) plus musimy pamiętać by raz nosić na jednym boku raz na drugim ☺ no i nas bardziej obciąża, bo jest asymetryczna. Ja na konsultacjach polecam ja tylko w ekstremalnych sytuacjach jak mama nie ogarnia, albo na tak zwane szybkie akcje - do sklepu, do samochodu, jak mieszkamy na 4 piętrze bez windy ☺

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I tak do końca życia. 🤣🤣🤣

A tak serio to po prostu ciągle jest coś. I tak wygląda bycie rodzicem. 😁
    Martwienie się przypisane jest do macierzyństwa.

Masz racje 🤣

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Kółkowa może wydawać się prostsza, ale jednak w niej trzeba większą uwagę skupić na dobrym dociagnieciu chusty (zwłaszcza górnej krawędzi) na symetrii dziecka (które samoistnie skraca bok po stronie kołek) plus musimy pamiętać by raz nosić na jednym boku raz na drugim ☺ no i nas bardziej obciąża, bo jest asymetryczna. Ja na konsultacjach polecam ja tylko w ekstremalnych sytuacjach jak mama nie ogarnia, albo na tak zwane szybkie akcje - do sklepu, do samochodu, jak mieszkamy na 4 piętrze bez windy ☺

Tak ja właśnie mam do dopracowania górną krawędź cały czas :) I nie zakładam kilometrów w niej tylko krótkie wyjścia i na szybko. Widziałam gdzieś w sieci filmik jak można drugą chustą zrobić symetrię ale to już zabawa nie dla mnie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest ze dziecko nie potrzebuje snu? Może ze słońca czerpie energię? Spi na spacerze i może dwa razy po 20-30 minut w ciągu dnia, a tak to hulaj dusza piekła nie ma. Zauważyłam ze syn zaczął płakać jak narobi do pieluchy, wcześniej miał to gdzies a teraz sam płaczem pokazuje ze coś jest nie tak. Taki mądry 🤣

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierworodna jest na baterie które nigdy się nie czerpią. 🤣🤣🤣

Zaczęła spać w dzień po 4msc. I potem do 11msc spała ładnie. A Potem znowu cyrki, że ona spać nie będzie. 🤣

• MIMI Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Mimi u nas na dworze i wogole na wyjazdach mały jest złoty, śpi, nie płacze, ma luz. Nikt nie wierzy ze ma kolki bo potrafi 3-5h spać spokojnie. Podróżnik :)
    Dokładnie. Wszyscy się dziwią o jakich kolkach my mówimy . Tak samo jak gości mamy, wtedy też jest spokój.

lilly. lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak do kogoś jedziemy to anioł, nawet cycka pociąga a w domu wisk na całe osiedle 🤦

lilly., Korna lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Jak to jest ze dziecko nie potrzebuje snu? Może ze słońca czerpie energię? Spi na spacerze i może dwa razy po 20-30 minut w ciągu dnia, a tak to hulaj dusza piekła nie ma. Zauważyłam ze syn zaczął płakać jak narobi do pieluchy, wcześniej miał to gdzies a teraz sam płaczem pokazuje ze coś jest nie tak. Taki mądry 🤣

Mój tez! Mąż ostatnio mówi może płacze bo ma pełno a ja pff co on tam wie, przecież Leoś Nie płacze na pieluchę ale zmieniło się to :)

mwm lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Cer Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Wojtek czasem zapłacze,jak narobi do pieluchy,ale czasem siedzi cicho...nie ma zasady. Dziś na spacerku zdecydował się zasygnalizować, dobrze, bo nie zdążyłam za daleko odejść. Udało mi go wreszcie położyć na drzemkę, ale błogość:)...Miłego popołudnia wszystkim życzę:)

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Tak ja właśnie mam do dopracowania górną krawędź cały czas :) I nie zakładam kilometrów w niej tylko krótkie wyjścia i na szybko. Widziałam gdzieś w sieci filmik jak można drugą chustą zrobić symetrię ale to już zabawa nie dla mnie.

Karolla spróbuj odciągać górną krawędź w stronę dziecko, czyli tak jak idzie chusta. Nie w dół, nie w boją w stronę główki malucha. Będzie ci łatwiej szło i ładnie się dociagnie ☺

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • Stworka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Dokładnie. Wszyscy się dziwią o jakich kolkach my mówimy . Tak samo jak gości mamy, wtedy też jest spokój.
    Dzieci mają tryb "demo". Przy obcych cudowne, po zamknięciu drzwi wychodzi prawdziwa twarz 😉

lilly., PLPaulina, Karolllla, MIMI lubią tę wiadomość

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworka wrote:
    Dzieci mają tryb "demo". Przy obcych cudowne, po zamknięciu drzwi wychodzi prawdziwa twarz 😉
    Dokładnie. 🤣

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ