X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka to identico jak u nas z tymi wieczorami w salonie i kąpielami :) tyle, że ja mam wiklinową kołyskę na kółkach i zawsze w niej śpi. Grubsza sprawa jest na tyle gruba, że tyłek ląduje pod kranem i w zasadzie od kilku dni nie kąpiemy. Rytuałów nie ma bo dokładnie te dni są podobne i tak no chyba, że jadę do kogoś i wracam z nim późno to zasypia w aucie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    My dziś kończymy dwa miechy boszzz jak to leci. Młody się zrobił taki żarłok po tym mm, że nie ogarniam 🙈 Je i cycka i pełną butle i dopiero wtedy jest zadowolony jak ta lala. Karmię na żądanie ale w nocy tylko cycek. W piątek szczepienia grrr U nas Oli śpi od 20-21 do 24-1:00 zawsze w salonie przy tv.

Ja tez w nocy tylko cyc, po pierwsze mam wtedy duzo mleka po drugie młoda po cycu odpływa do innej krainy i ma gdzies butelki... no a za dnia sie meczymy - zjedzenie 60ml to zwykle dobrze ponad 1h, ciekawe ze z cyca potrafi ponad 60g w ciągu 15 minut.

Ps A w salonie mamy wozek po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 23:50

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja tez w nocy tylko cyc, po pierwsze mam wtedy duzo mleka po drugie młoda po cycu odpływa do innej krainy i ma gdzies butelki... no a za dnia sie meczymy - zjedzenie 60ml to zwykle dobrze ponad 1h, ciekawe ze z cyca potrafi ponad 60g w ciągu 15 minut.

Tak w nocy chwile cyc i odlot, w dzień ma momenty, że je ładnie moje mleko, widać jak połyka itd. ale potem zaczyna się warczenie i chrumkanie 😂 mm to 150 ml potrafi zjeść i jeszcze się do cycka po tym przytulić na dobitkę 😳 Także pierwszy miesiąc życia chłopak miał bardzo leniwy natomiast teraz żarłoczek się zrobił ale i wygląda jak bobas w końcu hehe

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli ja też nie budzę. Mała do tej pory śpi, hurra! :)

Z tym telewizorem to doszłam do wniosku, że skoro wyciszanie nic nie daje, a przy telewizorze zasypia, to walić to, więc luz, Ajka ;). Ale jak już będzie starsza, to trzeba będzie to zmienić, bo ogólnie multimedia dla takich małych mózgów to naprawdę zło wcielone. Ja już się skumałam, że młoda jak ja położę na podłodze i leci tvn24, to się tam gapi jak cielę w malowane wrota. Pewnie przez te ich żywe kolory, ale mimo wszystko telewizja, komputery i telefony działają na dzieci hipnotyzująco i mam nadzieję, że chociaż ten jeden punkt moich przedmacierzyńskich postanowień uda mi się zrealizować i moje dziecko obędzie się bez tych rzeczy przez dłuższy czas.

P.S. Netflix? Macie czas na seriale? Ja pierdaczę, zazdro jak nie wiem. My to nawet jak teraz śpi nic nie odpalamy, bo jakby się obudziła za kwadrans to trzeba będzie przerwać i frustracja jeszcze większa. Może za parę miesięcy...

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, to ty jej tak przez ponad godzinę musisz tę butlę trzymać? Brzmi jak masakra. 🙈 Ja tę parę razy, co butlę podałam już się niecierpliwiłam, że tak wolno jej to idzie, bo tamten smoczek imituje cyca i leci wolno, tylko że z moich piersi mleko wręcz sika, więc mała je dokładnie 5 minut z zegarkiem w ręku.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ajka, to ty jej tak przez ponad godzinę musisz tę butlę trzymać? Brzmi jak masakra. 🙈 Ja tę parę razy, co butlę podałam już się niecierpliwiłam, że tak wolno jej to idzie, bo tamten smoczek imituje cyca i leci wolno, tylko że z moich piersi mleko wręcz sika, więc mała je dokładnie 5 minut z zegarkiem w ręku.

czasem dluzej, ale wtedy zwykle jest pare krotkich przerw... mam juz problemy z nadgarstkami... njbardziej na swiecie nienawidze tych butelek, czego ja bym nie dala zeby cyc jej starczal, ale chyba coraz wiecej jest pokarmu, bo je ciagle ponizej 300ml mm,a w tym tygodniu lepiej tyje lepiej - średnia wychodzi 23g, na pewno jak rozszerze diete mam zamiar raz na zawsze pozegnac sie z mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 00:15

Jeheria lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Carla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w moim młodym zakochana, śpię z nim. Ciągle się na niego patrzę i uwielbiam go głaskać, całować. W nocy budzi się raz czy dwa, śpi obok mnie, więc chwyci pierś, zje, odbije i znowu kimo. 8:30-9:00 wstajemy. Nie spinam się, jestem na urlopie w końcu, to czas dla dziecka, bałagan, nieumyte włosy czy brak makijażu ... ha ha kiedy miałabym sobie na to pozwolić, jak nie teraz 🤣

W dzień czasem pośpi do południa godzinę, czasem dwie i wtedy mogę coś porobić bez spiny. Później czuwa i znowu 16-18 pada, później zaczyna się maraton jedzenia, stękania, ulewania i tak do 21-22. Nie płacze, ale jest aktywny i znowu kolejna noc ...

Nie wiem ile je, ale już 4410 waży, czyli pół kilo równo więcej niż po urodzeniu i 750 gram więcej Od wagi spadkowej. Także rośnie

Ps. Bardziej póki co dowala mi 4 latek bez przedszkola, czasem mam ochotę go udusić ..,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 08:48

lilly. lubi tę wiadomość

Carla
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Oli na tv nie patrzy w ogóle ale to chyba kwestia ustawienia mebli, kołyska ma ścianki wysokie a mata na podłodze też ma ścianki miękkie póki co ustawione i za stolikiem leży więc tv jest ale bardziej od dźwięków, niż obrazu. Chociaż u nas w salonie jest tyle rzeczy dookoła, że woli wszystko inne na ten moment.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Ja karmię mm na żądanie.

Pattison przykro mi że tak się męczycie :( może ten koniec 2 miesiąca przyniesie lepsze zmiany. A wagowo jak jest? Ja też odbijam.mojemu kilka razy podczas jedzenia, szczególnie w dzień bo jje jak dzikus. I też płacze przy tym, myślę że to powietrze w jelitach go boli. A i też przysypia przy karmieniu...

Tez karmie jak Mala chce. I wtedy zje wiecej na raz. Tak 60-70 w nocy 10-20 i spimy dalej...
    Rano jest gorzej,bo je 10,20 30 drzemka np 30min-1h i zmow placz o jedzenie tylko znow 20 zje...od godz 4 co godz podjada to mm i tak do ok 10...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Tez karmie jak Mala chce. I wtedy zje wiecej na raz. Tak 60-70 w nocy 10-20 i spimy dalej...
    Rano jest gorzej,bo je 10,20 30 drzemka np 30min-1h i zmow placz o jedzenie tylko znow 20 zje...od godz 4 co godz podjada to mm i tak do ok 10...

Tylko 20-30 ml mm je rano? To bardzo mało.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy jje 130 ml w 5 minut, masakra, szkoda że w dzień tak szybko nie jje. W dzień Zawyczaj 60 ml czasem dorobię i dojje to dłużej spokój. Wtedy sobie polezy tak jak teraz. Ale ogólnie rano lubi ciamkać butelkę :/
    Mój często ulewa więc myjemy codziennie, jest strasznie brudny, ma brudy między palcami, pod szyją masakra.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mój w nocy jje 130 ml w 5 minut, masakra, szkoda że w dzień tak szybko nie jje. W dzień Zawyczaj 60 ml czasem dorobię i dojje to dłużej spokój. Wtedy sobie polezy tak jak teraz. Ale ogólnie rano lubi ciamkać butelkę :/
    Mój często ulewa więc myjemy codziennie, jest strasznie brudny, ma brudy między palcami, pod szyją masakra.

Brudne dziecko szczęśliwe dziecko 😁

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Ja jestem w moim młodym zakochana, śpię z nim. Ciągle się na niego patrzę i uwielbiam go głaskać, całować. W nocy budzi się raz czy dwa, śpi obok mnie, więc chwyci pierś, zje, odbije i znowu kimo. 8:30-9:00 wstajemy. Nie spinam się, jestem na urlopie w końcu, to czas dla dziecka, bałagan, nieumyte włosy czy brak makijażu ... ha ha kiedy miałabym sobie na to pozwolić, jak nie teraz 🤣
    🥰 Super podejście ! Tak powinno się do tego podejść.

Czolga lubi tę wiadomość

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Tylko 20-30 ml mm je rano? To bardzo mało.

Tak 20-30 ale np co 10 minut ciamknie...po tych 10-20 usypiia mi na chwilke...w ciagu godziny takich cykli potrafi miec ze 4-5...suma to wyjdzie te 100ml minimum...

Musze wynalezc patent na wazenie...

Czy dostalyscie info na maila ze przyznano Wam wyprawke malucha warszawskiego czy nie bylo info...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 09:47

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Czolga Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszcze Wam tych 4, 5 czy 6 które maluchy śpią w nocy.Mareczek budzi się równo co 3 H czasem 3.5 i wciąga między 90 a 110 mm w 15 min. I to jeszcze jest ok bo mam już system wszystko naszykowane tylko woda chlup i można jeść. Tylko że on potem nie zasypia cwaniak jeden potem jest godzina usypiania.2 H śpimy i znowu. Że 2 razy może przespal 4 H. Czekam na ten dzień kiedy prześpij 5 H. Starszy na cycu budził się co 2h więc i tak jest lepiej. Ja staram się kąpać 19 lub 20 zależy jak wypada karmienie żeby zaraz po dostał mm ale on wieczorami nie chce spać więc jak przychodzi kąpiel to jest wykończony trochę już głodny i drze się w nieboglosy nie wiem jak to zmienić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami włączony tv w ciągu dnia. Ani starsza ani młodsza nie zwracają uwagi. 😊
    Fanką nie jestem. Nawet gdy mam czas to oglądanie seriali nie jest dla mnie priorytetem.

A też nie jestem za demonizacją tv. Są bajki, które uczą. I wiem to na przykładzie pierworodnej. 😊

Nie lubię hipokryzji rodziców. Sami coś robią a potem udają przed dzieckiem że to złe 😅 wszystko z umiarem jest ok !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nocy to młodsza śpi zdecydowanie lepiej niż starsza 2latka. 🤦🏻‍♀️ 🤣

Starsza do tej pory budzi się w nocy. A w sumie do 16 msc jeszcze jadła w nocy z kilka razy.

A dzieci kąpiemy codziennie.😊 Dla mnie to taka podstawa. Zarówno pod względem higieny jak i tych rytuałów.
    Dzieci z problemami ze snem lubią według specjalisty te rytuały. Czy to działa?! Nie wiem. Ale wolę nie ryzykować. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 10:31

• Czolga Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyprawke czyli dyplom i body z syrenka warszawska dostaliśmy jak oodbieralismyPESEL.chyba że o inna wyprawkę chodzi?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info o wyprawce nie przychodzi na maila, w dzień jak ma przyjechać przychodzi SMS, że będzie kurier. Należy się każdemu kto złożył wniosek nie sądzę, żeby była to kwestia przyznania bądź nie. Ale mogę się mylić.

PattisonBM lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rytuałów to wolę ich nie mieć i nie przyzwyczajać jeśli nie ma takiej potrzeby (nie ma wieczornych dramatów czy problemów z zaśnięciem) bo często jeździmy gdzieś i potem zaburzenie takiego rytuału będzie skutkowało właśnie dramatem. Więc dopóki teraz jest ok choć dni są podobne to mogę sobie u kumpeli posiedzieć do 20 czy 23 jak ostatnio i dla młodego też to było do przyjęcia i spał i nie marudził. A, że teraz lato to tym bardziej będzie więcej wyjazdów czy do rodziny, znajomych czy na urlop. Ale wiadomo każdy inaczej robi według swojego życia. Jak zobaczę, że mu się coś zaburza to będę się martwić ale na zapas go nie uczę.

PattisonBM lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ