MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Co Wy na to bym tutaj przycupnęła na jakieś niespełna 9 miesięcy?
Tak nieśmiało na razie pytam...
W sobotę test był cienia cieniem. Widocznym tylko przeze mnie, wczoraj już cień widoczny dla szerszego grona. Dzisiaj pojawiła sie różowa kreseczka.
We środę mam termin @, mam nadzieje, że nie przyjdzie
Dzisiaj wykonałam jeszcze bete z krwi. Późnym popołudniem powinny być wyniki.
Na razie jeszcze nie wierze w to, że ktoś zamieszkał we mnie.
Termin 19.05
Dzisiaj maż ma urodziny Mam dla niego prezent
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 10:52
AJrin, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
Gratulowałam już w ątku miesięcznym, ale pogratuluję i tutaj Wspaniale, że przybywa nam coraz więcej ciężaróweczek
Ja siedzę przed kompem (próbuję skupić się na pracy) i popijam napar z imbiru i cytryny, bo zaczęły mi dokuczać mdłości. Na razie wciąż jeszcze są lekkie i pojawiają się takimi falami, tak jakby nie mogły się zdecydować.
Oglądałam już sobie koszule nocne dla ciężarnych z Doctor Nap Są takie ładne, że muszę sobie zamówić. Tylko jak zdecyduję się w końcu na jakiś model.EveB lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziękuje Trudny wybór z tymi koszulami co? Zerknęłam na stronkę i są bardzo ładne. Co jedna to mi się podoba. Ja sobie obiecałam już dawno temu, że jak kiedyś będę w ciąży, to już nie będę szaleć z zakupami. Przy córce co rusz paczki przychodziły do domu
To Twoja pierwsza ciąża? -
Tak, to moja pierwsza ciąża Dlatego wszystkim się teraz ekscytuję. Też sobie obiecałam, że nie będę szaleć i kupować wszystkiego jak leci przy tworzeniu wyprawki. Zobaczymy czy mi się uda Za to koszulę jedną albo dwie chcę kupić już teraz. W sumie i tak od jakiegoś czasu, jeszcze przed ciążą myślałam, żeby sobie nową piżamkę sprawić. Przez sytuację z wirusem na ubraniowym zakupach nie byłam w sumie od... bardzo, bardzo dawna. Także się rozgrzeszam.
Po wizycie w przyszły poniedziałek planuję zamówić sobie segregator od mamyginekolog i książkę "Mamy dla mam".EveB lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja mam wizytę jutro rano i 15 u tego samego gina.24 mam jeszcze u innego do którego się umówiłam jeszcze przed ciążą 😂😂 tyle się czeka na nfz do jednej z klinik ginekologicznych 🤪 no cóż, pójdę i się nie przyznam, że byłam u innego 🙆😂😂 z resztą co go to obchodzi 🤔
EveB, Karenira lubią tę wiadomość
-
EveB wrote:Czyli, w którym tygodniu się zapisać na 1 wizytę najlepiej, żeby było serduszko?
@mała_ruda, w którym dc jesteś? ile po planowanej @? Bedziesz robiła powtórkę z bety?EveB lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Ja mam USG w 6 tygodniu 0 dniu poprzednio 5 tydzień 4 dzień było widać serduszko ale miałam wcześniejsze ovu wiec to tak róznie bywa ale licze, że już będzie serducho.
EveB, Karenira lubią tę wiadomość
-
Właśnie mi miłą 2 tygodnie od kiedy test pokazał 2 krechy Jeny jakoś dłuży mi się ten czas
EveB lubi tę wiadomość
-
Poprzednio byłam na drugiej wizycie 5 tydz 4 dzień i biło. Dzisiaj mam 39 dc. Ale ovu była wywołana tabletkami i myślę że wystąpiła między 23 a 26 dc. A planowanej @ to nigdy nie miałam bo cykle co jeden to inaczej od 30 do 80 dni. Nigdy nie miałam równych odstępów. Po moich wyliczeniach 24 września będe już po 6 tc
-
Korzystacie z ciążowych aplikacji? Ja sobie zainstalowałam Preglife, Happy Baby i HiMommy, żeby zobaczyć która mi się najbardziej podoba. Na razie Preglife chyba najlepiej mi pasuje. Strasznie fajne jest to, że można zobaczyć na jakim etapie jest zarodek i poczytać garść informacji o nim.
Dzisiaj mam 5+0 i mam już w brzuchu kijankę36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
W poprzedniej ciąży też miałam preglife. Wszystko było fajnie do czasu problemu z tel. Zmieniłam tel ale wszystko zostało przerzucone włącznie z apkami. Dane zniknęły.. A miałam tam wszystko. Wagę i wzrost bobasa od początku ciąży do ponad roku. Moje parametry też tam byly.. i wszystko poszło...
-
ja mam Ciąża+, Preglife i HiMommy. Tak na dobrą sprawę każda jest inna. HiMommy zawsze jak czytam powiadomienie to mam łzy w oczach. Preglife jest dla mnie troche za uboga. Zdecydowanie Ciąża+ wygrywa w kontekście poszerzania wiedzy i czytania ciekawostek05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Ja mam Preglife podoba mi sie kalendarz bo moge sprawdzic w jakim dniu bede w ktorym tygodniu ciazy.
Skowronek, Karenira lubią tę wiadomość