MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kończe Pregne start i przejdę na pregne Plus brałam w poprzedniej ciąży i wszystko było ok. Ja jakoś jak mam brać kilka tabletek to zapominam wiec ta jedna jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem. Do tego staram sie od lat jeść zdrowo warzywa i owoce urozmaicone. Do tej pory nie miałam problemów z morfo więc zostaje póki co przy tej jednej dawce Pregny.
-
Skowronek no krecha jak talala
-
Dzięki dziewczyny. Trochę się uspokoiłam. Co prawda to jeszcze o niczym nie świadczy no ale trochę poprawiło mi to humor.
Ja biorę mama DHA Premium+ trochę też są drogie
Teraz patrze w necie, że te tabsy kosztują maks. 40 zl. Ja w aptece zapłaciłam ponad 50 więc zrobili mnie na szaro :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 08:29
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Hej! Ja wczoraj powtórzyłam betę i niestety jest spadek z 140 na 62...
Czekam na @ to moja już któraś z kolei pod rząd CB i niby wiem ze zdrowa kobieta w swoim życiu ma kilka takich ciąż i nawet o nich nie wie, ale jednak.
Jestem na 28.09 umówiona na NFZ do lekarza spytać czy po 4 wczesnym poronieniu mogę dostać skierowania na jakieś badania żeby nie były odpłatne, orientujecie się ? -
Dziewczyny, chciałam zapytać czy macie wiedzę na temat tego urządzenia dla kobiet w zaawansowanej już ciąży do monitorowania dziecka w domu? Czy to faktycznie funkcjonuje i pacjentki dostają takie urządzenia? Ja nie znam osobiście nikogo, kto by takie dostał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:15
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Majaaa strasznie mi przykro mi po pierwszym lekarz powiedział, że tak się zdarza jeśli kolejny raz poronie to wtedy skieruje mnie na badania. ALe już przy drugiej próbiej przepisał duphaston kwas foliowi na recepte w większej dawce i witaminy z grupy b też w dużej dawce. Jeśli Ci lekarz nie zleci to poszukaj prywatnie. Ja na plamieia w czasie cyklu przed ciąża miałam serie badań hormonów w rożnych dniach cyklu. Kciuki aby się udało.
-
Ala_Ala wrote:Dziewczyny, chciałam zapytać czy macie wiedzę na temat tego urządzenia dla kobiet w zaawansowanej już ciąży do monitorowania dziecka w domu? Czy to faktycznie funkcjonuje i pacjentki dostają takie urządzenia? Ja nie znam osobiście nikogo, kto by takie dostał...
Nie słyszałam ale pewnie chodzi o monitor tetna planuje zakupic po 12 tygodniu aby słuchać serducha. -
Agnieszka34 wrote:Byłam u gina, kropka zmieniła się w pęcherzyk ciążowy i jest już widoczny 😁 wychodzi ok 5 tydzień 😁 za tydzień do kontroli 😃
Super Gratulacje -
Agnieszka34 wrote:Byłam u gina, kropka zmieniła się w pęcherzyk ciążowy i jest już widoczny 😁 wychodzi ok 5 tydzień 😁 za tydzień do kontroli 😃05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
witajcie pozwolcie ze przycupne troche u Was jak bedzie wszytsko dobrze.Dzisiaj wykonane 2 testy oba pozytywne bez dwoch zdan
Karenira, Skowronek, Malinka33, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry. Wstałam już o 6, zaprowadziłam córkę do przedszkola na 8, i zaraz po śniadaniu zasnęłam. Spałam do teraz. Oj coś czuje, że zamienię się w śpiąca królewnę w 1 trymestrze.
Ja biorę i zamiar mam brać na pewno cały 1 trymestr pregna start że względu na dwa rodzaje kwasu foliowego.
Do tego biorę omegę 3 z Oriflame, że względu na to, że są poddane restrykcjom. Produkowane z mini rybek (mniej ciężkich metali) a otoczka też z żelatyny
Lekarka moja poleca również choline. Sama nie wiem narazie, bo też są różne i różnią się przyswajalnością.
Gratuluję Aga kropka widocznego 💚
Zapraszamy Kamsza, miło Cię tu gościć. W którym. Dpo jesteś?
Ps. Zalogowałam się na konto, z którego nie korzystam. To ja, EveB. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:14
-
Dziekuje
Mam chwilke bo corka poszla na drzemke to troche opowiem o sobie:)
Jestem mama kpi(jeszcze) i mama aniolka. Niestaralismy sie z mezem jakos specjalnie ale rozmawiajac o dzieciach stwierdzilismy co ma byc to bedzie i tak oto prosze w 1cyklu:)
Moj maz jescze nie wie i bede trzymac moja slodka tajemnice do 21wrzesnia bo ma urodziny:)Wpadlam na pomysl ze coreczka da mu zapakowany prezent(test).
Takze wytrwale musze czekac jeszcze prawie 2tyg:)
Co do tyg to poczatek.mialam dostac planowo @ wczoraj wiec dzisiaj wykonalam 2 testy. pierwszy elektroniczny z porannego moczu pokazal mi 1+ a drugi z popoludniowego piekne dwie tluste kreski.
Mieszkam w Holandii wiec i prowadzenie ciazy bedzie inaczej wygladalo niz w Pl. mysle ze piuerwsza wizyte bede miala jakos w pazdzierniku musze zadzwonic pierw do genetyka ktory umowi mnie do szpitala na wizyte.jusella lubi tę wiadomość
-
Kamsza podziwiam. Ja bym nie utrzymała takiej tajemnicy przed mężem. Zwłaszcza, że już miewam nudności i praktycznie codziennie muszę sobie uciąć drzemkę popołudniu. Poza tym nawet rodzicom chciałam od razu powiedzieć, żeby móc się pochwalić i porozmawiać. Cały czas czuję lekką euforię i jakbym nie mogła słowem pisnąć to bym się udusiła z wrażeń36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm