X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    No kreska na teście była meeeeega gruba. aż w szoku byłam.
    A obciążenie bliźniakami mam z obu stron więc strach się bac

Oooo to by była niespodzianka 😉

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w żadnej ciąży nie miałam objawów a kuzynka w równej ciąży 17 tygodni mega mdłości więc to różnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży, nie miałam żadnych objawów. Kompletnie nic mi nie dolegało, ani nie przeszkadzało. Każdy jest inny, każda ciąża też rządzi się swoimi prawami.

Zaczynam 4 tydzień, a już teraz ciągnie mnie podbrzusze...więc już sam początek drugiej ciąży jest inny.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, kazda ciąża inna.

Zobaczymy w poniedziałek co tam słychac.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam w piątek dodzwonić się prywatnie do lekarza, ale nic z tego nie wyszło. Martwię się , że jak będę próbowała umówić się od poniedziałku to dadzą mi odległy termin... z tego co widzę to teraz mega problem z terminami 🙄

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Skowronek a jaka Ci beta wyszła?
    Mam wyniki w stopce. 31.08 mialam 144.9 a 2.09 230.9
    Ostatni okres miałam 29 lipca, owulacja była 11/12 sierpnia czyli 14/15 dc

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Ja próbowałam w piątek dodzwonić się prywatnie do lekarza, ale nic z tego nie wyszło. Martwię się , że jak będę próbowała umówić się od poniedziałku to dadzą mi odległy termin... z tego co widzę to teraz mega problem z terminami 🙄
    Ja jak probowalam się dostać do lekarza to więcej się nadenerwowalam niż to było warte. Nfz dobija mnie totalnie. Prywatnie zresztą też terminy odległe

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Skowronek licząc od ostatniej @ jesteśmy w tym samym tygodniu 5+3 a moja beta wczoraj miała tylko 140jednostek.
    Niby mieści się to w przedziale 5tyg ale jednak....
    No to można powiedzieć że jesteśmy na podobnym etapie. Nawet bardzo. W którym dniu po owu robiłaś pierwsza bete?

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chciałabym dołączyć. Dziś po dwóch dniach spóźnienia zrobilam test i pozytyw. Caly ranek przepłakałam bo od maja zaczęłam nową pracę i jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu. Ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy. Mam synka, który ma rok i 8 miesięcy. O niego staraliśmy się 9 miesięcy. Chcieliśmy dla niego rodzeństwo ale trochę później. Jak się okazuje, stosunek przerywany nie jest dobrą metodą antykoncepcji hahaha Początkowo byłam w szoku dlatego taka reakcja. Teraz bardzo się cieszę że znów taki piękny czas przede mną.
    Wstępnie termin na 13 maja
    6790287fa2bb.jpg

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 gratulacje! Nic się nie martw. My też jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu. Najpierw chcielismy sie wprowadzić do nowego domku i dopiero po czasie starac sie o dzidzie. Wyszło inaczej. Ale trzeba się z tego cieszyć :) wszystko jest po coś ;)

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę musiała zrezygnować z wtorkowej wizyty u gin 😔 synek mi już przyniósł katar ze żłobka i zaczyna kasłać ☹️ tak myślę że jak gin potwierdzi że jest wszystko ok z ciążą to chyba go wypisze. W końcu i tak będę siedziała w domu 🤔 a do tego od wczoraj nie gadam z mężem, wkur... mnie 🤬 chciałam się go zapytać czy moze się z kimś zamienić godzinami pracy, ale kij mu w oko 😠😂😂

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    wisienka94 gratulacje! Nic się nie martw. My też jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu. Najpierw chcielismy sie wprowadzić do nowego domku i dopiero po czasie starac sie o dzidzie. Wyszło inaczej. Ale trzeba się z tego cieszyć :) wszystko jest po coś ;)

A na jakim etapie jesteście? My w poniedziałek idziemy podpisać wniosek do banku. Równocześnie sprzedajemy nasze mieszkanie i kupujemy wyremontowane więc nie będzie tak źle z przeprowadzką

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    A na jakim etapie jesteście? My w poniedziałek idziemy podpisać wniosek do banku. Równocześnie sprzedajemy nasze mieszkanie i kupujemy wyremontowane więc nie będzie tak źle z przeprowadzką
    Wniosek złożony 2 tygodnie temu. Czekamy na decyzje. My narazie mieszkamy u teściów. A budujemy dom niecały kilometr dalej. Jak wszystko pójdzie dobrze z ciąża to nie będę mogła pomóc mężowi przy przeprowadzce i wykańczaniu. No ale coś za coś :)

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Hej :) chciałabym dołączyć. Dziś po dwóch dniach spóźnienia zrobilam test i pozytyw. Caly ranek przepłakałam bo od maja zaczęłam nową pracę i jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu. Ale najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy. Mam synka, który ma rok i 8 miesięcy. O niego staraliśmy się 9 miesięcy. Chcieliśmy dla niego rodzeństwo ale trochę później. Jak się okazuje, stosunek przerywany nie jest dobrą metodą antykoncepcji hahaha Początkowo byłam w szoku dlatego taka reakcja. Teraz bardzo się cieszę że znów taki piękny czas przede mną.
    Wstępnie termin na 13 maja
    6790287fa2bb.jpg
    Witaj Wisienka94 mała różnica wieku jest super polecam. Początkowo jest ciężko ale z dnia na dzień łatwiej.
    ❤️ u mnie różnica między maluszkami to dokładnie 18 miesięcy 🙈 i teraz są jak bliźniacy bawią się owszem i się kluca ale codziennie mówią do siebie kocham Cię i o siebie dbają na maksa. Ostatnio starszak w przedszkolu się popłakał i to tak mocno bo chciał dwa balony jeden dla młodszego brata. Na całą akcję wszedł młodszy jak starszak płakał przytulili się i starszak do młodszego ja tak bardzo chciałem dla Ciebie też balon ale weź mój. Na co dyrektorka tak się wzruszyła że poszła po 2 balona ❤️

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Witaj Wisienka94 mała różnica wieku jest super polecam. Początkowo jest ciężko ale z dnia na dzień łatwiej.
    ❤️ u mnie różnica między maluszkami to dokładnie 18 miesięcy 🙈 i teraz są jak bliźniacy bawią się owszem i się kluca ale codziennie mówią do siebie kocham Cię i o siebie dbają na maksa. Ostatnio starszak w przedszkolu się popłakał i to tak mocno bo chciał dwa balony jeden dla młodszego brata. Na całą akcję wszedł młodszy jak starszak płakał przytulili się i starszak do młodszego ja tak bardzo chciałem dla Ciebie też balon ale weź mój. Na co dyrektorka tak się wzruszyła że poszła po 2 balona ❤️
    Ooo jak słodko. No świetnie, że mają taki kontakt i tak o siebie dbają. U nas wyjdzie 2lata i 4 miesiące. Myślę, że to fajna różnica. Młody już ładnie schodzi po schodach za rączkę, chociaż pewnie ciężko będzie mu zrozumieć np, żeby nie skakał mamie po brzuchu

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Kicia Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Chciałam nieśmiało do Was dołączyć. 31.08. 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test i dwie grube krechy, totalny szok bo to moja druga ciąża, pierwsza straciłam w 9tc aż 4 lata temu i już pogodziłam się z faktem że nie będę w ciąży. W tym samym dniu beta HCG 1354, a 3 dni później w czwartek 4961.W piątek na usg widoczny pęcherzyk ciążowy. Dostałam skierowanie na podstawowe badania. Kolejna wizyta 15.09. liczę bardzo że będzie wszystko dobrze i będzie widać serduszko ❤️. Jedynie martwi mnie brak objawów typu mdłości czy wymioty, jedynie wzmożony apetyt, piersi obrzmiałe ale nie bolą jakoś bardzo. A jak u Was z objawami??

AJrin, Karenira, wisienka94 lubią tę wiadomość

c55fe6hhhktgghg1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia witaj i gratulacje na kiedy termin porodu? U mnie z objawami jak u Ciebie a to moja 4 ciąża i każda prawie bez objawów przechodzę. Fajnie, że pęcherzyk widoczny i kciuki za kolejna wizytę. Ja mam pierwsze usg 11.05 i już nie mogę się doczekać choć nie ukrywam strach też jest.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kicia Znajoma

Wysłany: 6 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin cieszę się, że u Ciebie podobnie. Póki co z miesiączki termin na 07.05.2021 ale wydaje mi się że owulacja była ciut wcześniej niż w połowie cyklu, co gin potwierdziła na usg.

c55fe6hhhktgghg1.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. gratuluję wszystkim!
    Staramy się z mężem o drugiego bobo jakieś 1.5 roku. Po ostatnich wizytach u gina nastawilam się, że nic z tego nie będzie. Padło stwierdzenie "niepłodność wtórna". Na początku cyklu brałam 1x1 aromek na wywołanie owulacji. Na monitoringu wyszło, że mój organizm nie zareagował na aromka. Cykle mam różne od 30 do 80 dni. Dzisiaj dzień 38. 3 dni temu robiłam test- negatywny. Dzisiaj ot tak zrobiłam kolejny. Po 2 min pojawiła się druga blada kreska, po 5 min była już wyraźna. Puls znacząco przyspieszył, serce waliło jak oszalałe. Sto myśli na raz bo przecież staramy się już od dawna.. A tu tak "nagle" 2 krechy. A mąż? Spojrzał na mnie i powiedzial, że mam jutro jechać na bete. Realista ;) ale prawda przy takich cyklach to ciekawa jestem czy się potwierdzi. Pierwsza ciaza też była wpomagana ale clo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 14:15

AJrin lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • czekamynaorzeszka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam do nowo powstałej grupy na Facebooku majowych i czerwcowych mamuś

https://www.facebook.com/groups/370864917410314/?ref=share

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ