MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kwas foliowy biorę do porodu a nawet podczas KP brałam suplementy które miały kwas foliowy. Ja ogólnie przyjęłam zasadę ze skoro stosujemy kalendarzyk jako metodę antykoncepcji to kwas foliowy biorę ciągle z M zakładaliśmy wpadkę jako 3 dziecko 😉
-
No właśnie ja się spotkałam z dwoma stanowiskami w tej sprawie. Jedno jest takie, że bierzemy przed ciążą i do końca I trymestru, bo wtedy organogeneza jest zakończona a drugie że przed ciążą, przez całą ciążę i w okresie kp jeszcze tak jak AJrin piszesz. W poprzedniej ciąży odstawiłam po I trym., bo tak mi lekarz prowadzący zalecił i wszystko było w najlepszym porządku, także tym razem chyba też go posłucham 😉.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 14:19
AmazonkA29 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny warto brać kwas foliowy. Na własne oczy widziałam czym grozi niedobór, lub w przypadku mojej znajomej, która będąc w ciąży nie wiedziała, że jej organizm nie przyswaja kwasu foliowego. W naszym kraju w standardowej opiece ciężarnych nie bada się jego poziomu, są natomiast kraje w których jest to podstawowy pomiar. Warto! Na pewno nie zaszkodzi.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Spokojnie apap możesz na ból głowy. Ja zaczynam od 2 szklanek wody bo większość bólów głowy bierze się z odwodnienia u mnie to się maga sprawdza więc polecam.
Bella28 lubi tę wiadomość
-
Ja gdzieś czytałam albo zasłyszałam gin mi mówił..., że kobieta w okresie rozrodczym powinna suplementować kwas foliowy.
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Mi kiedyś przez przypadek trafiła się konsultacja online z jakimś doktorem z kliniki leczenia niepłodności. Pomijając to, że chyba do wszystkich pacjentek miał stały zestaw badań wyjściowych łącznie z badaniem nasienia u partnera (chociaż byłam jeszcze przed staraniami i nie miałam pojęcia czy będzie mi to potrzebne) co mnie mocno wbiło na moment w krzesło. To wspomniał mi właśnie o suplementacji kwasu i witamin - powiedział, że właśnie trzeba przyjmować a z gotowych preparatów wg niego najlepszy jest femibion. Nie ze względu na kluczowe składniki, bo wszystkie są przecież bardzo podobne, a z tego względu, że dla femibionu były robione badania. I podobno w składzie nie powinno się nic dziwnego znaleźć tak jak to może mieć miejsce ogólnie przy produkcji suplementów. Nie wiem czy to prawda, czy miał jakąś kasę za polecanie, ale jakoś mi się tak zakodowało i biorę ten femibion 😉
-
Angelaaaa wrote:Ale z tego co wiem do Prrnatal Duo nie wszystkim kobietom pasuje bo moja koleżanka nie mogła brać bo miała zaparcia i chyba za dużo żelaza było 😜
-
Udało mi się na monitorze złapać tętno płodu Jak fajnie posłuchać serduszka
malami.91, Kamsza, megimeg, Emimo, niebieska, Kaśka28, Emimi, Kala139 lubią tę wiadomość