X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam umówioną wizytę na usunięcie 8mki, a tydzień przed wizytą zrobiłam test ciążowy, który był pozytywny. Lekarz kazał mi odwołać wizytę, a ten chirurg który miał wykonywać zabieg powiedział, że jeśli mnie nie boli to żebym się odezwała dopiero po porodzie.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg ja bym się tam nie obraziła na lekki spadek wagi :P Tak w okolicach 62kg trochę lepiej się czułam sama ze sobą. Nie żebym teraz miała jakieś kompleksy czy coś, ale wtedy czułam się jednak zgrabniejsza. Też się dziwię, że przy tylu wymiotach nie schudłam, ale to dlatego, że miałam zwiększony apetyt i jadłam, żeby nadrabiać to co wyleciało :) Oczywiście lepiej tak, niż duży spadek wagi i lądowanie w szpitalu od kroplówkami.

megimeg lubi tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rio wrote:
    Dziwne że chce czekać aż się bardziej zepsuje. Mój mówi że trzeba szybko leczyć bo nie ma na co czekac bo to jest o wiele bardziej niebezpieczne. Pierwszą kanalowke musiałam zrobić w 7tc i wiadomo nie mogłam tylko zdjęcia zrobić.
    ubytek ponoć nie jest duży więc nie ma paniki. Ufam jej, jeśli mówi, że można poczekać to znaczy, że tak jest :)

malami.91, Rio lubią tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Właśnie córka ma drzemkę więc korzystam i odpoczywam. Takie dziś mam dziwne kłucia w szyjce że szok. Zastanawiam się czy to nie od dźwigania młodej w nocy bo budziła się tysiąc razy z płaczem i inaczej nie mogłam jej ululać :/

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tą chwilę ok. +1,5kg, ale ostatnio mam taką ochotę na czekoladę, że aż się boję co będzie dalej. W dodatku ruchu ostatnio mniej, bo synek się zbuntował na zimno i nie chce chodzić na spacery. Ogólnie teraz ma etap buntu na wszystko 🤦🏼‍♀️.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez 3kg przywaliło a startowałam właśnie z 62 a najlepiej się czuje przy 57kg. Mam nadzieje ze po ciąży osiągnę taki wynik dzięki spacerków i kp ;)
    Ja zrobiłam zęby przed ciąża w zasadzie to naprawiałam stare kanałówki i została mi jedna ale tam nic się nie dzieje od lat tyle ze na zdjęciu wyszło ze korzenie złe wypełnione.
    Jutro mam wizytę i jestem ciekawa ile synu waży gram :)
    Wczoraj miałam naprawdę dobry dzień bez powietrza za to dziś jak mam jechać na spacer to się kiepsko czuje :/ jak żyć

oar83e3k7nkpecth.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja miałam umówioną wizytę na usunięcie 8mki, a tydzień przed wizytą zrobiłam test ciążowy, który był pozytywny. Lekarz kazał mi odwołać wizytę, a ten chirurg który miał wykonywać zabieg powiedział, że jeśli mnie nie boli to żebym się odezwała dopiero po porodzie.
    To całkiem co innego 🙂

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam - 5 kg, ale to ze względu na cukrzycę ciążową. Tak to pewnie bym już była niezle utyta :P

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dentysty w czerwcu bo mi się ząb ułamał ale nic więcej nie miałam poza tym do leczenia. Ale też mi się pasuje wybrać, bo ogólnie nie mam mocnych zębów 😑 ale to tak może w styczniu po połówkowych, żeby się wcześniej przypadkiem nie uziemić... no ale wiadomo, nie wszystko możemy zaplanować.

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyłam jeszcze, że przedwczoraj i wczoraj coś mi zaczęły krwawić dziąsła 😣 nic nie boli, niby nie widać żeby były jakieś opuchnięte czy coś... sama nie wiem, może jednak lepiej szybciej się wybrać na wizytę 🤔

Ala_Ala lubi tę wiadomość

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi czytałam wcześniej, że w ciąży dziąsła są podatne na krwawienie.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    A zauważyłam jeszcze, że przedwczoraj i wczoraj coś mi zaczęły krwawić dziąsła 😣 nic nie boli, niby nie widać żeby były jakieś opuchnięte czy coś... sama nie wiem, może jednak lepiej szybciej się wybrać na wizytę 🤔

Niechcący polubiłam 😕
    Krwawiące albo bardziej wrażliwe dziąsła to ponoć normalne w ciąży.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że w ciąży to normalne.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny tyle dziś pracy że dopiero teraz mam chwilę spokoju. Ja dziś znowu rękę oparzyłam ta ciąża jest pod znakiem poparzeń masakra na szczęście aloes działa cuda serio polecam.
    Co do krwawiących dziąseł to ja mma co ciąże wrażliwe polecam pastę meridol i plukanke mi pomaga. Moja mama w ciąży straciła wręcz zęby po prostu jej wypadały. Zaraz idę po dzieciaczki więc będzie spacer zaliczony 🤗

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić 🤭🤭🤭
    Moja siostra po 4 latach jest w ciąży 🥰🥰🥰 w sierpniu miała puste jajo i musiała poronić... Trzymajcie kciuki żeby tym razem było dobrze ☺️☺️☺️ ale będzie super jak dzieci będziemy miały w tym samym wieku ☺️☺️☺️ a rodzice będą przeszczęśliwi że 2 wnuków będzie 😁😁

mother84, AJrin, malami.91, KaroInka, Kamsza, Karola87, squirrel, Ala_Ala, wisienka94, Karenira, Emimi, AmazonkA29, Kaśka28, Kala139, Emimo, Skowronek lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja lepiej nie mówię ile przytyłam 😂 ale w pierwszej ciąży też tak tylam chociaż zaczynałam z ciut mniejszej wagi 🙈 6kg u mnie na plus

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa to wspaniała wiadomość :)

Dwa tygodnie temu się dowiedziałam, że mój brat z narzeczoną też spodziewają się dziecka. Ich maluszek urodzi się trzy miesiące po moim :)

KaroInka, Angelaaaa, Emimi, malami.91, Kala139, Emimo lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam lekko odsłonięte szyjki zębowe więc może jestem podatna tym bardziej teraz na te krwawienia. Jak tak napisałyście to faktycznie coś mi zaświtało, że też gdzieś kiedyś o tym czytałam, dzięki 😉 Ajrin moja mama miała to samo z zębami w ciąży... ale teraz chyba już się o takich rzeczach nie słyszy, chyba się zwraca większą uwagę na zęby i ogólnie dostęp mamy lepszy. Mam nadzieję, że nie odziedziczyłam takiego "spadku" 🙈

A mi się chyba włącza jakiś baby brain czy jak to tam się zwie. Zdarza się, że brakuje mi prostych słów albo nad prostym rachunkiem główkuję dłuższą chwilę... 😀

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest możliwe żeby w 6 tc zobaczyć czy jest serduszko ? Bo siostra będzie miała wizytę i pewnie będzie spokojniejsza jak będzie serce niż jak ostatnio puste jajo.. 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Rio Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie że będziecie mieć w rodzinie dzieci z tego samego roku. Moja siostra w tym roku wyszła za mąż i też myślałam że może będą dzieci w podobnym wieka ale stwierdziła ,że nie jest jeszcze gotowa w wieku 26 lat.

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ