X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja sikam w nocy 2-3 razy. Zaczęło się zanim się w ogóle dowiedziałam że jestem w ciąży i trwa do teraz. Najgorzej że jak wstanę w nocy to potem mi ciężko zasnąć. Dzisiaj nie spalam przez to z 2 godziny w nocy.
    Ajrin strasznie współczuję z mamą. Łzy napływają do oczu jak się czyta.

Też mam problem z ponownym zaśnięciem. Najgorzej jak córka obudzi się z płaczem w nocy, to później mam pozamiatane i kręcę się w łóżku. Nad ranem tak samo, nie daj Boże jakaś śmieciarka o 7 rano i już po spaniu.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Też mam problem z ponownym zaśnięciem. Najgorzej jak córka obudzi się z płaczem w nocy, to później mam pozamiatane i kręcę się w łóżku. Nad ranem tak samo, nie daj Boże jakaś śmieciarka o 7 rano i już po spaniu.

To u nas to samo. Jak już zaczynam zasypiać to się córka budzi z płaczem. Na szczęście mąż wstaje w nocy do córki ale ja i tak nie mogę przez to spać.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek przesypia całe noce odkąd go odstawiłam od piersi (3 tyg temu) i napawam się tym. Śpię jak suseł. Potrzeba sikania mnie budzi dopiero koło 6. Za to w dzień latam co chwilę do toalety.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest zależność.. jak się obudze o godzinie 2 max 3 na siku to zasnę bez problemu. Jak się obudze o 4 to już koniec.. kręcę się do 1.5h.. ledwo zasnę i budzik bo o 7 zaczynam pracę.
    Mój dzieć przesypia noce już od roku.. jeju jak sobie pomyślę, że znowu będą pobudki co 1.5h na karmienie to aż mnie trzęsie..

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie mogę spać, budzę się o 5 i już koniec. Wstaje na siku z 2-3 razy.

• squirrel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też już przesypiala noce ale coraz częściej znowu zdarzają nam się noce z pobudkami i płaczem 🙁

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja jak zwykle przez weekend nie zaglądałam. Teraz nadrobiłam wszystko co naskrobałyście :)
    czułam w weekend dziwne uczucie w podbrzuszu...to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem jak się czuje ruchy dziecka. Tym bardziej na takim wczesnym etapie. Dlatego nie wiem czy to było to czy nie. Tak mi się to kojarzy jakby bobas się rozciągał i smyrnął mnie ręką :P

malami.91 lubi tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jesteśmy po wizycie dzidzia zdrowa wszytko ok łożysko trochę blisko ale dr mówił że się podniesie ale zakaz seksow...
    Szyjka ładnie trzyma także też ok . Płci dalej nie poznaliśmy bo się nie chciało pokazać:) będzie niespodzianka hehe

Skowronek, malami.91, Karenira, KaroInka, mother84, megimeg, Emimi, Angelaaaa, Emimo, wisienka94, Kala139 lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Hej jesteśmy po wizycie dzidzia zdrowa wszytko ok łożysko trochę blisko ale dr mówił że się podniesie ale zakaz seksow...
    Szyjka ładnie trzyma także też ok . Płci dalej nie poznaliśmy bo się nie chciało pokazać:) będzie niespodzianka hehe
    Coś uparte te dzieciaczki :p kolejne, które nie chciało się pokazać :)
    Tobie lekarz dał oficjalny zakaz seksów, u mnie jest wszystko ok, nie ma przeszkód a mój mąż ma taką blokadę psychiczną, że od momentu dwóch kresek robilismy to raptem raz.

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku zakaz bo najpierw przez polipa teraz łożysko trochę blisko i niby teraz dlatego ale mam się niby tym nie martwić:) to nie będę:)

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zero seksu od początku,bo ciągle jakieś bóle itp.
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę. Gin kazała mi teraz zrobić badanie ogólne moczu. Ja pomyślałam, że może w związku z tymi bólami podbrzusza zrobiłabym dodatkowo posiew. Czy ma to sens jeśli ew.badanie ogólne wyjdzie ok? Mi co prawda zawsze jakieś nieliczne bakterie w badaniu ogólnym wychodzą, ale posiewu nie robiłam, bo gin uważała, że niewielka ilość to normalne ciąży 🤷
    Pytałam ją też dziś o kłucia w pochwie, szyjce - mówiła, że skracania szyjki się nie czuje, więc obstawia, że to rozciąganie wszystkiego, co potwierdziło to, co wczoraj wyczytałam w necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 12:44

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam taki nastrój świąteczny w weekend kupiliśmy choinkę jutro 1 grudnia więc kalendarze adwentowe czekają noni już dreptam nóżkami i mama taki dobry nastrój że hej 😁
    0c15337033f8.jpg
    A co do seksu my normalnie jak przed ciąża ale ani plamień ani problemów innych nie mam więc korzystamy 🥰

malami.91, megimeg, mother84, AmazonkA29, Emimo, wisienka94 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• liwi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nie wiem co to za czary. Dzis mi mierzyli szyjke i ma podobno 3,7 cm. Az dziwne bo w czwartek miala 2,3 cm. Troche to chyba niemozliwe ze az taka różnica.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    A ja juz nie wiem co to za czary. Dzis mi mierzyli szyjke i ma podobno 3,7 cm. Az dziwne bo w czwartek miala 2,3 cm. Troche to chyba niemozliwe ze az taka różnica.

No dziwne to dość. Nikt nic nie mówił jak to możliwe? Może któryś z pomiarów był błędny po prostu?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mi powiedziala ze ona jest jakas taka wygieta i jak zmierzyc tylko odcinek do zgiecia to rzeczywiscie wychodzi ktotka ale pod innym kontem widac ze ona sie jeszcze nie kończy tylko jest wyżej. Ciezko mi to wytlumaczyc bo nie znam sie na tym totalnie.

malami.91 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Coś uparte te dzieciaczki :p kolejne, które nie chciało się pokazać :)
    Tobie lekarz dał oficjalny zakaz seksów, u mnie jest wszystko ok, nie ma przeszkód a mój mąż ma taką blokadę psychiczną, że od momentu dwóch kresek robilismy to raptem raz.

W pierwszej ciąży też tak mieliśmy z tą blokadą, ale w drugiej ciąży wiem że trzeba korzystać póki brzuszek mały - oczywiście jeśli nie ma jakiś lekarskich przeciwskazań. U nas to jednak w zależności od mojego samopoczucia. Ale jak tylko trafi mi się lepszy dzień to od razu wykorzystujemy 🙂 W ogóle uważam, że druga ciąża jest lepsza pod tym względem, że ma się świadomość tego, że to wszystko teraz jest chwilowe i jeszcze będzie normalnie 🙂 my po pierwszym dziecku to w ogóle zaliczyliśmy parę kryzysów bo życie się zmieniło totalnie, jak się żyło razem po ślubie 5 lat bez dzieci. Dochodzi zmęczenie, niewyspanie o awantura gotowa. Na pierwsze dziecko się czeka nieświadomym trochę tego co będzie. A teraz jak nam córka płaczę w nocy to mąż mi mówi zobaczysz co będzie jak nam za niedługo dwa będą po nocach płakały 😀 ale każde z nas jest już świadome tego że lekko nie będzie i trzeba zacisnąć zęby bo generalnie dzieci są super 🙂🙂

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Pani mi powiedziala ze ona jest jakas taka wygieta i jak zmierzyc tylko odcinek do zgiecia to rzeczywiscie wychodzi ktotka ale pod innym kontem widac ze ona sie jeszcze nie kończy tylko jest wyżej. Ciezko mi to wytlumaczyc bo nie znam sie na tym totalnie.

Czyli to są chyba dobre wieści 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi ale to dobre wieści i może niebawem do domu wyjdziesz kciuki 🤞

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    W pierwszej ciąży też tak mieliśmy z tą blokadą, ale w drugiej ciąży wiem że trzeba korzystać póki brzuszek mały - oczywiście jeśli nie ma jakiś lekarskich przeciwskazań. U nas to jednak w zależności od mojego samopoczucia. Ale jak tylko trafi mi się lepszy dzień to od razu wykorzystujemy 🙂 W ogóle uważam, że druga ciąża jest lepsza pod tym względem, że ma się świadomość tego, że to wszystko teraz jest chwilowe i jeszcze będzie normalnie 🙂 my po pierwszym dziecku to w ogóle zaliczyliśmy parę kryzysów bo życie się zmieniło totalnie, jak się żyło razem po ślubie 5 lat bez dzieci. Dochodzi zmęczenie, niewyspanie o awantura gotowa. Na pierwsze dziecko się czeka nieświadomym trochę tego co będzie. A teraz jak nam córka płaczę w nocy to mąż mi mówi zobaczysz co będzie jak nam za niedługo dwa będą po nocach płakały 😀 ale każde z nas jest już świadome tego że lekko nie będzie i trzeba zacisnąć zęby bo generalnie dzieci są super 🙂🙂
    Dzięki :) no ja właśnie boję się tego co nieznane. Nie wiem jak to będzie, jak sobie poradzimy. Oboje mamy wybuchowe charaktery więc może być gorąco zanim się niedotrzemy i odnajdziemy w nowej sytuacji.

28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksy jak najbardziej na topie. Po amnio był chwilowy zakaz. A co do.. to jestem.troche rozczarowana. Po porodzie pojawiły mi się zacne orgazmy i to prawie za każdym razem. Nie narzekałam 😁 teraz wszytsko zniknęło.. może coś się tam poprzestawialo i o... Trzeba czekać.. któraś się może wypowiedzieć?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ