X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    U nas seksy jak najbardziej na topie. Po amnio był chwilowy zakaz. A co do.. to jestem.troche rozczarowana. Po porodzie pojawiły mi się zacne orgazmy i to prawie za każdym razem. Nie narzekałam 😁 teraz wszytsko zniknęło.. może coś się tam poprzestawialo i o... Trzeba czekać.. któraś się może wypowiedzieć?

Hmm🤔 u nas po porodzie też seks się zrobił fajniejszy (ku mojemu zdziwieniu). Teraz póki co nie zauważyłam zmian, ale myślę, że to kwestia indywidualna.

Ja generalnie mam w ciąży mega libido.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 13:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakazu nie ma ale też widzę po mężu, że się trochę hamuje. Także u nas rzadko... w sumie dla mnie ok, bo libido mi spadło chyba też przez to, że jakoś brak orgazmów 😑 liczę, że wrócą.... 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 20:42

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była miesięczna przerwa bo był zakaz a teraz to już normalnie jak przed ciążą. Zawsze mnie ciekawiło zachowanie części facetów względem seksu podczas ciąży. Dla mnie to jest dziwne ,że nagle nie chcą czy się boją nie wiadomo czego.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam, że pierwszą ciąże też się baliśmy szczególnie po stracie później jakoś poszło. W tej ciąży pierwszy trymest miałam taka chcice, że szok i naprawdę czułam mega różnice ukrwienia i przyjemności.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimi wrote:
    U mnie zakazu nie ma ale też widzę po mężu, że się trochę hamuje. Także u nas żadko... w sumie dla mnie ok, bo libido mi spadło chyba też przez to, że jakoś brak orgazmów 😑 liczę, że wrócą.... 🙈
    U mnie mąż podobnie.

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    U nas seksy jak najbardziej na topie. Po amnio był chwilowy zakaz. A co do.. to jestem.troche rozczarowana. Po porodzie pojawiły mi się zacne orgazmy i to prawie za każdym razem. Nie narzekałam 😁 teraz wszytsko zniknęło.. może coś się tam poprzestawialo i o... Trzeba czekać.. któraś się może wypowiedzieć?
    Jak dla mnie odczucia po zbliżeniu gorsze niż przed ciążą.. hmm jakbym była znieczulona troche

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten rok był baaaaaardzo intensywny heh odbijalismy rok wcześniejszy:) no i kwarantanna sprzyjała :) naprawdę jak rok 2019 mieliśmy tragiczny tak jak zaczęliśmy ten rok to tak zostało aż do transferu później już nic bo lekarz dał zakaz ale co zrobić:) damy rade

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Karola87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zakaz seksu. Zgadzam się że po pierwszej ciąży doznania były lepsze hehe. Ja jutro mam wizytę u dentysty mam dwa zęby do zrobienia wolę nie czekać aż zacznie boleć.

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola87 wrote:
    U mnie też zakaz seksu. Zgadzam się że po pierwszej ciąży doznania były lepsze hehe. Ja jutro mam wizytę u dentysty mam dwa zęby do zrobienia wolę nie czekać aż zacznie boleć.

W nawiązaniu do dentysty... czy któraś z Was leczyła zęby kanałowo w ciąży?

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    W nawiązaniu do dentysty... czy któraś z Was leczyła zęby kanałowo w ciąży?
    Ja jestem w trakcie leczenia kanałowo już drugiego w tej ciąży. Przed ciążą wszystkie zdrowe a teraz nie wiem co się z nimi dzieje.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, też muszę się do dentysty wybrać. Sprawdzić czy nic się tam nie zaczęło psuć przez to moje wcześniejsze ciągłe wymioty. Strasznie, ale to strasznie nie lubię chodzić do dentysty. Pewnie jak każdy :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Gin i Dentysta to ten sam poziom dyskomfortu choć nie powiem jako dziecko nawet lubiłam dentystę nie miałam złych doświadczeń teraz to bardziej wiem, że znowu sporo kasy zostawię i trzymanie tyle czasu tak szeroko buzi po prostu jest dla mnie mega niekomfortowe całe ciało mnie aż świerzbi aby się ruszyć ;-)
    Ale sama musze się umówić bo już z 6 miesięcy minęło od ostatniej wizyty zresztą i dzieciaki musze umówić ale to już w Styczniu boje się kwarantanny jakiejś ;-)
    CO do leczenia kanałowego jak najbardziej się leczy nawet i w 1 trymestrze bo jednak stan zapalny jest groźniejszy niż leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 08:45

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty w I trymestrze. Zrobiła mi tylko zęba, który się ukruszył. Mam jeszcze jeden ząb do leczenia ale mówiła, że mam przyjść dopiero po 20 tygodniu. Bo niby wtedy jest taki najlepszy czas na leczenie

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest ze spaniem na brzuchu? Jak nie ma brzucha to można tak spać? Niestety to moja ulubiona pozycja. W innej nie zasnę, zastanawiam się czy nic się nie stanie. Wiadomo, że jak brzuch urośnie to nie będzie takiej możliwości...

p19us65gm2vs5uf6.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Spanie na brzuchu to też była moja ulubiona pozycja 🙂 jak mi w pierwszej ciąży zaczął rosnąć brzuch to musiałam nauczyć się spać na bokach, potem jak urodziłam to karmiłam 2 lata prawie i też nie mogłam spać na brzuchu bo mi się robiły bolesne zastoje w piersiach, i jak odstawiłam córkę od piersi to się naspałam na brzuchu 3 miesiące i kolejna ciąża. Ja na brzuchu już nie śpię od dłuższego czasu bo mnie boli brzuch gdy na nim śpię. Ale spania na bokach też nie znoszę. W ogóle mam problemy ze spaniem ostatnio.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uwielbiam spać na brzuchu, i z tego co się orientowałam to można póki ciało samo nie da Ci znać, że coś jest nie tak. Czyli będzie bolało, no i naturalnie jak brzuch już będzie za duży. Ogólnie chodzi o to, że nie musisz się zastanawiać jak śpisz bo Twoje ciało samo to kontroluje. Ale niby zalecane jest spanie na lewym boku

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice, ja dopóki nie miałam brzuszka ciążowego to spałam na brzuchu i w poprzedniej i w tej ciąży.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Rio Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty w I trymestrze. Zrobiła mi tylko zęba, który się ukruszył. Mam jeszcze jeden ząb do leczenia ale mówiła, że mam przyjść dopiero po 20 tygodniu. Bo niby wtedy jest taki najlepszy czas na leczenie
    Dziwne że chce czekać aż się bardziej zepsuje. Mój mówi że trzeba szybko leczyć bo nie ma na co czekac bo to jest o wiele bardziej niebezpieczne. Pierwszą kanalowke musiałam zrobić w 7tc i wiadomo nie mogłam tylko zdjęcia zrobić.

• Karenira Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice na mamaginekolog.pl jest artykuł o pozycjach spania w ciąży. Generalnie dziewczyny dobrze Ci mówią, dopóki ciało nie daje Ci znać, że coś jest tak, to możesz spać jak chcesz.
    Zważyłam się. Od początku ciąży przytyłam 3,7kg. W sumie nie jest źle. Startowałam z wagą 67,5kg. Ciekawe do ilu dobiję :P

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Venice na mamaginekolog.pl jest artykuł o pozycjach spania w ciąży. Generalnie dziewczyny dobrze Ci mówią, dopóki ciało nie daje Ci znać, że coś jest tak, to możesz spać jak chcesz.
    Zważyłam się. Od początku ciąży przytyłam 3,7kg. W sumie nie jest źle. Startowałam z wagą 67,5kg. Ciekawe do ilu dobiję :P
    No Karenira na te wymioty co miałaś to super ze nie schudłaś

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ