MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
mała_ruda wrote:U nas seksy jak najbardziej na topie. Po amnio był chwilowy zakaz. A co do.. to jestem.troche rozczarowana. Po porodzie pojawiły mi się zacne orgazmy i to prawie za każdym razem. Nie narzekałam 😁 teraz wszytsko zniknęło.. może coś się tam poprzestawialo i o... Trzeba czekać.. któraś się może wypowiedzieć?
Hmm🤔 u nas po porodzie też seks się zrobił fajniejszy (ku mojemu zdziwieniu). Teraz póki co nie zauważyłam zmian, ale myślę, że to kwestia indywidualna.
Ja generalnie mam w ciąży mega libido.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 13:24
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie zakazu nie ma ale też widzę po mężu, że się trochę hamuje. Także u nas rzadko... w sumie dla mnie ok, bo libido mi spadło chyba też przez to, że jakoś brak orgazmów 😑 liczę, że wrócą.... 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 20:42
-
Ja pamietam, że pierwszą ciąże też się baliśmy szczególnie po stracie później jakoś poszło. W tej ciąży pierwszy trymest miałam taka chcice, że szok i naprawdę czułam mega różnice ukrwienia i przyjemności.
-
mała_ruda wrote:U nas seksy jak najbardziej na topie. Po amnio był chwilowy zakaz. A co do.. to jestem.troche rozczarowana. Po porodzie pojawiły mi się zacne orgazmy i to prawie za każdym razem. Nie narzekałam 😁 teraz wszytsko zniknęło.. może coś się tam poprzestawialo i o... Trzeba czekać.. któraś się może wypowiedzieć?
-
U nas ten rok był baaaaaardzo intensywny heh odbijalismy rok wcześniejszy:) no i kwarantanna sprzyjała naprawdę jak rok 2019 mieliśmy tragiczny tak jak zaczęliśmy ten rok to tak zostało aż do transferu później już nic bo lekarz dał zakaz ale co zrobić damy radeDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Karola87 wrote:U mnie też zakaz seksu. Zgadzam się że po pierwszej ciąży doznania były lepsze hehe. Ja jutro mam wizytę u dentysty mam dwa zęby do zrobienia wolę nie czekać aż zacznie boleć.
W nawiązaniu do dentysty... czy któraś z Was leczyła zęby kanałowo w ciąży?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ech, też muszę się do dentysty wybrać. Sprawdzić czy nic się tam nie zaczęło psuć przez to moje wcześniejsze ciągłe wymioty. Strasznie, ale to strasznie nie lubię chodzić do dentysty. Pewnie jak każdy36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
U mnie Gin i Dentysta to ten sam poziom dyskomfortu choć nie powiem jako dziecko nawet lubiłam dentystę nie miałam złych doświadczeń teraz to bardziej wiem, że znowu sporo kasy zostawię i trzymanie tyle czasu tak szeroko buzi po prostu jest dla mnie mega niekomfortowe całe ciało mnie aż świerzbi aby się ruszyć
Ale sama musze się umówić bo już z 6 miesięcy minęło od ostatniej wizyty zresztą i dzieciaki musze umówić ale to już w Styczniu boje się kwarantanny jakiejś
CO do leczenia kanałowego jak najbardziej się leczy nawet i w 1 trymestrze bo jednak stan zapalny jest groźniejszy niż leczenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 08:45
-
ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty w I trymestrze. Zrobiła mi tylko zęba, który się ukruszył. Mam jeszcze jeden ząb do leczenia ale mówiła, że mam przyjść dopiero po 20 tygodniu. Bo niby wtedy jest taki najlepszy czas na leczenie05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Oj tak Spanie na brzuchu to też była moja ulubiona pozycja 🙂 jak mi w pierwszej ciąży zaczął rosnąć brzuch to musiałam nauczyć się spać na bokach, potem jak urodziłam to karmiłam 2 lata prawie i też nie mogłam spać na brzuchu bo mi się robiły bolesne zastoje w piersiach, i jak odstawiłam córkę od piersi to się naspałam na brzuchu 3 miesiące i kolejna ciąża. Ja na brzuchu już nie śpię od dłuższego czasu bo mnie boli brzuch gdy na nim śpię. Ale spania na bokach też nie znoszę. W ogóle mam problemy ze spaniem ostatnio.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
ja też uwielbiam spać na brzuchu, i z tego co się orientowałam to można póki ciało samo nie da Ci znać, że coś jest nie tak. Czyli będzie bolało, no i naturalnie jak brzuch już będzie za duży. Ogólnie chodzi o to, że nie musisz się zastanawiać jak śpisz bo Twoje ciało samo to kontroluje. Ale niby zalecane jest spanie na lewym boku05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:ja byłam na wizycie kontrolnej u dentysty w I trymestrze. Zrobiła mi tylko zęba, który się ukruszył. Mam jeszcze jeden ząb do leczenia ale mówiła, że mam przyjść dopiero po 20 tygodniu. Bo niby wtedy jest taki najlepszy czas na leczenie
-
Venice na mamaginekolog.pl jest artykuł o pozycjach spania w ciąży. Generalnie dziewczyny dobrze Ci mówią, dopóki ciało nie daje Ci znać, że coś jest tak, to możesz spać jak chcesz.
Zważyłam się. Od początku ciąży przytyłam 3,7kg. W sumie nie jest źle. Startowałam z wagą 67,5kg. Ciekawe do ilu dobiję36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Venice na mamaginekolog.pl jest artykuł o pozycjach spania w ciąży. Generalnie dziewczyny dobrze Ci mówią, dopóki ciało nie daje Ci znać, że coś jest tak, to możesz spać jak chcesz.
Zważyłam się. Od początku ciąży przytyłam 3,7kg. W sumie nie jest źle. Startowałam z wagą 67,5kg. Ciekawe do ilu dobiję