MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pracuję zdalnie ale myślę że max do końca stycznia. Pracuje w firmie już bardzo długo i przyda się troche odpoczynku tym bardziej że po pracy nie mam już na nic siły w pracy i tak wydajność średnia - raz lepsza raz gorsza. Lekarz w zasadzie myslał że jestem już na zwolnieniu
-
Ja że względu na moje plamienia na początku ciąży jestem już na zwolnieniu. A tak z innej beczki dzisiaj mój 4latek mówi Mamo pomalujesz sobię buzię bo jesteś wtedy taka piękna hehe. Cóż było zrobić Matka się ogarnęła hehe.
Skowronek, DoMi, squirrel, mother84, mała_ruda, Ala_Ala, niebieska, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Nath ja jak w środę prosiłam gina o 3 dni zwolnienia to się na maksa dziwił. Wzięłam bo starszak naprawdę chory ja mam taki Meksyk w pracy że biedak ponad godzinę czekał na wodę bo ja na callach i nie miałam jak odejść do tego nocki zawalone bo co chwila trzeba uspokajać podać leki lub inhalacje aż sama podłapałam chorubsko. Pierwszy raz od roku aż tak jest chory. No i gin zdziwiony ze nie na zwolnieniu i z 3 razy się pytał do 11 tylko to zwolnienie 😂
-
Dziewczyny mam dylemat jakie witamy sobie kupić. Brałam Mama DHA Premium+, ale mój gin mówił z miesiąc temu, że mogłabym przejść na takie, które zawierają też żelazo. Tylko czytałam, że w tym roku zmieniły się wytyczne i nie zaleca się już suplementować żelaza jeśli nie ma stwierdzonych braków. Zastanawiam się czy nie kupić sobie znowu tych witamin Mama DHA, a żelazo osobno. Trochę się boję, że jak kupię na cały miesiąc np. Omega med optima forte (z żelazem dla ciężarnych) to zaczną mnie męczyć zaparcia. Jak myślicie?
A może po prostu zacząć pić sok z buraków itp?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 11:43
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Dziewczyny mam dylemat jakie witamy sobie kupić. Brałam Mama DHA Premium+, ale mój gin mówił z miesiąc temu, że mogłabym przejść na takie, które zawierają też żelazo. Tylko czytałam, że w tym roku zmieniły się wytyczne i nie zaleca się już suplementować żelaza jeśli nie ma stwierdzonych braków. Zastanawiam się czy nie kupić sobie znowu tych witamin Mama DHA, a żelazo osobno. Trochę się boję, że jak kupię na cały miesiąc np. Omega med optima forte (z żelazem dla ciężarnych) to zaczną mnie męczyć zaparcia. Jak myślicie?
A może po prostu zacząć pić sok z buraków itp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 11:46
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
squirrel wrote:No ja za to słyszę z rana inaczej. Mamo nałóż sobie puderek bo jesteś nieładna 😂
Ja za to ostatnio przy śniadaniu niepomalowana usłyszałam od córki „Mamo, a skąd Ty masz takie czarne kropki na nosie?” 🥳
A ja naiwna myślałam, że nie mam zaskórników, albo przynajmniej mało 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 11:54
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Dziękuję Kochane za pomoc 😘
Później spróbuję jeszcze raz użyć detektora, bo rano miałam ściszony głos i tym razem użyje tgeo żelu, bo ciężki mi było jeździć po brzuchu tak na sucho 🙈
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ja też mam Jumpera i dokładnie jak dziewczyny szukam galopującego tętna które nie zawsze jest widoczne na ekranie i często słychać w detektorze jak dziecko się kręci ♥️🤗
To moje chłopaki ostatnio prawie codziennie że jestem ładna ślicznie wyglądam a ja w leginsach starych z dziura między nogami i tiahircie który przetrwał 2 ciąże 🤰 więc naprawdę kochani są. Dodam że mój M to totalny nieogar jeśli chodzi o komplementy on jak coś powie to albo to takie wymuszone albo jest to antykoplemnet typu ale masz tłusty brzuch akurat oliwką wysmarowany. -
Ja też biorę prenatal duo.
squirrel lubi tę wiadomość
-
baksia wrote:Dziękuję Kochane za pomoc 😘
Później spróbuję jeszcze raz użyć detektora, bo rano miałam ściszony głos i tym razem użyje tgeo żelu, bo ciężki mi było jeździć po brzuchu tak na sucho 🙈
Koniecznie żel wtedy lepiej słychaćbaksia lubi tę wiadomość
-
Ja biorę Pregnę Plus i chyba to żelazo nie wpływa na zaparcia, przynajmniej u mnie. Dzisiaj pierwszy raz tak wyraźnie poczułam fikołka dziecka🥰 aż brzuch mi się poruszył 😀. Do tej pory raczej tak delikatnie, nawet nie byłam pewna czy to ruchy czy może jeszcze nie a teraz już nie miałam wątpliwości.
DoMi, AJrin, Karenira, niebieska, malami.91, Kaśka28 lubią tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja muszę brać wszystko osobno, próbowałam 3 rodzaje witamin i po wszystkich wymiotowałam prawie od razu.teraz jest ok 😁
Ogólnie w tej ciąży czuję się gorzej niż w poprzednich. Mąż mi dokucza, że to taki wiek 🙈 wtedy mu przypominam, że jest starszy.. o miesiąc ale jest starszy 😂😂😂😂 -
Agnieszka34 to moja 3 ciąża i mam 38 lat więc sporo i póki co większej różnicy nie czuję każda ciąża jest inna wiek pewnie robi swoje u mnie mąż młodszy o 4 lata 😂 🙈
Venice lubi tę wiadomość
-
Karenira wrote:Dziewczyny mam dylemat jakie witamy sobie kupić. Brałam Mama DHA Premium+, ale mój gin mówił z miesiąc temu, że mogłabym przejść na takie, które zawierają też żelazo. Tylko czytałam, że w tym roku zmieniły się wytyczne i nie zaleca się już suplementować żelaza jeśli nie ma stwierdzonych braków. Zastanawiam się czy nie kupić sobie znowu tych witamin Mama DHA, a żelazo osobno. Trochę się boję, że jak kupię na cały miesiąc np. Omega med optima forte (z żelazem dla ciężarnych) to zaczną mnie męczyć zaparcia. Jak myślicie?
A może po prostu zacząć pić sok z buraków itp?