MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam łożysko na tylnej ścianie i bardzo wyraźnie czuje ruchy. Z synkiem też tak miałam. U mnie to już widać nawet jak puka. Mam filmiki 🙈😍
U mnie po wizycie połówkowej wszystko super. Zdrowa dziewczynka 350g. Dostałam nawet zdjęcie stopek 😍
niebieska, mother84, AmazonkA29, AJrin, Daar, malami.91, Kamsza, Emimo, ago91, Malinka33, Kala139 lubią tę wiadomość
-
liwi wrote:Nerwica sobie ze mna robi co chce teraz. Nie biore leków. Mam terapeute anioła ktory mi tłucze do głowy ciągle i jakos dzięki niemu jestem w stanie funkcjonowac.
Ale nie powiem, żeby było łatwo. Problem z ta szyjka wyolbrzymiam strasznie. Mimo ze mam pozwolenie zeby troche chodzic to boje sie mimo wszystko. Ogolnie masa lęków.ago91 lubi tę wiadomość
-
Daar wrote:Ja dziś byłam na wizycie, crl 15,6cm 🙂 mały też ma tą plamkę na serduszku (nie pamiętam jak się to nazywa), szyjka ładna 🙂
Ja czuję małego często, dziś w nocy też się strasznie kręcił😉 ostatnio też czułam jak mały mi naciska na szyjkę ale na szczęście jest wszystko oki 🙂
Niestety mam infekcje więc przypisała mi antybiotyk🙄
Zaopatrzyłam się w wino bezalkoholowe na sylwestra 😅Daar lubi tę wiadomość
-
U mnie też łożysko z przodu, chociaz po usg I trym była wersja, że z tyłu😀. Ruchy czuję całkiem wyraźnie, szczególnie wieczorami. Czasem nawet widać po brzuchu jak się porusza. Niektóre ruchy odczuwam też tak jakby w głębi, tzn. jakby dziecko kopało mnie do wewnątrz.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Tylko dziewczyny zwróćcie uwagę że niektóre z was są już w 23 tyg ciąży a inne dopiero w 19-20 tyg. Pomiędzy 19 a 23 tyg dziecko praktycznie podwaja swoją masę, co musi mieć też przełożenie na intensywność odczuwania ruchów bo dziecko jest większe i ma mniej miejsca. Trudno więc chyba porównywać odczuwanie ruchów w 19 i w 23 tyg ciąży. Ja się martwiłam wtedy kiedy pamiętam że już w 18-19 tyg pisały niektóre z was że czują codziennie ruchy. Ja byłam wtedy w 16 tyg jak to czytałam i gdy nadszedł ten 19 tydz u mnie i ciągle nic spektakularnego się nie działo, to zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, czy dziecko rośnie i w ogóle. Podejrzewam że i u mnie za 3 tyg wiele się zmieni w tej kwestii. Teraz jestem w 20 tyg i tak naprawdę dopiero od 4 dni, czyli po skończonym 19 tyg czuję ruchy codziennie, czyli podobnie jak w pierwszej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 10:55
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Aaaaa to ja też zostawię tą wizytę jak jest. Tylko najgorsze, że to będzie miesiąc różnicy pomiędzy wizytami i nie wiem jak to wytrzymam, bo zwykle maks 3 tyg były, no i muszę wtedy przesunąć wizytę u mojej gin, bo się nakładają.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja też już po połówkowych, nasze szczęście waży 412 gram Lekarz mówi, że wszystko ok. Tylko zastanawiam się z czym się wiąże łożysko na przedniej ścianie nisko schodzące. Na pierwszej wizycie miałam wysoko.
Dziewczyny jak wklejacie zdjęcie do wiadomości ?Emimo, Daar lubią tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Gonia nieważne czy jest na tylnej czy na przedniej ścianie (każde jest ok), grunt by nie było przodujące, a takie jest wtedy jak całkowicie lub częściowo zachodzi na ujście wewnętrzne, u Ciebie jest może niżej, ale pytanie czy zachodzi czy nie. Najczęściej jak jest nisko położone to często się podnosi wraz ze wzrostem macicy. Ja miałam całkiem zachodzące na ujście i teraz już jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 08:49
gonia729 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
liwi wrote:No tak mi wlasnie mowili ze sie nerwica w ciazy uspokaja i bedzie lżej. Yhym.
Moze by bylo gdyby wszystko bylo ok a jak wyszedl problem to panikuje
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ja bylam wczoraj u lekarza, chodze do tego samego i na nfz i prywatnie. I nic o połówkowych nie wspomniał, ale ide dzisiaj znow prywatnie przedłużyć zwolnienie wiec pewnie sie dowiem kiedy bede miala. Ale tak sie ten lekarz juz wycwanil ze nie robi mi juz w ogole usg na nfz tylko prywatnie jak pojde aby jak najwiecej kasy wydoic. No ale nie chce juz go zmieniać bo jest nawet spoko i pracuje w szpitalu w ktorym zamierzam rodzic.
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Daar wrote:Rio napiszesz coś więcej o tym bright spot 🙂
Tak w skrócie jest to zwapnienie a nie wadą serca, wynika najczęściej z niedojrzałości tego organu. Najczęściej zanika do końca ciąży lub 1 roku życia dziecka. Często lekarze zalecają wykonanie echo serca, mój nie wspomniał o tym. Niestety, jest to słaby marker zespołu Dawna co mnie daje do myślenia.
Daar lubi tę wiadomość
-
Rio wrote:W necie jest sporo informacji na ten temat.
Tak w skrócie jest to zwapnienie a nie wadą serca, wynika najczęściej z niedojrzałości tego organu. Najczęściej zanika do końca ciąży lub 1 roku życia dziecka. Często lekarze zalecają wykonanie echo serca, mój nie wspomniał o tym. Niestety, jest to słaby marker zespołu Dawna co mnie daje do myślenia.
Dzieki🙂 Właśnie nie miałam czasu tak porządnie usiąść i pocztać🙂
U mnie niestety wyszło w teście pappa wysokie ryzyko trisomi 18 i 13, gin mnie właśnie wczoraj przebadała pod kątem tych wad i mówi, że według niej na pewno dzidziuś nie ma tych wad, zaniepokoiło ją tylko to zwapnienie na serduszku i też właśnie wspomniała o zespole dawna 😔 ale wszystko inne jest na całe szczęście w porządku🙂jestem już umówiona na badanie nifty ale przez te wszystkie święta to się wszystko opóźnia 🙄 mówi, żeby spać spokojnie bo dzidziuś na pewno jest zdrowy🙂 tylko jak tu spać spokojnie? 😔 -
Dziewczyny czy Was też bolą te kości przy wejściu do pochwy? Nie wiem jak to określić - wszystko co otacza dookoła wejście. Mnie dziś tak bolą te kości, że szok. Nie wiem czy sobie coś naciągnęłam czy jak🤷
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Dziewczyny czy Was też bolą te kości przy wejściu do pochwy? Nie wiem jak to określić - wszystko co otacza dookoła wejście. Mnie dziś tak bolą te kości, że szok. Nie wiem czy sobie coś naciągnęłam czy jak🤷
-
Ja byłam dzisiaj u dermatologa odebrać wyniki biopsji no i nie jest źle 😊😊 przez to że jestem w ciąży dostałam łupieżu pstrego na ciele i jest bardzo intensywny bo jestem w ciąży. Tabletek nie mogę dostać bo źle to wpłynie na dziecko więc muszę się leczyć maścią 😊 ale kamień serca że nie są to choroby które podejrzewał lekarz i że po ciąży raczej wszystko wróci do normy 😊
liwi, Karenira, malami.91, wisienka94, Ala_Ala, Emimo, Kala139 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️