MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice wrote:Wszystko dobrze. Nie miałam jak odezwać się przez święta.
Miałam dać znać jak po wizycie. Miki waży 245 g, szyjka 3,4 cm. Jest jakiś ubytek na bliźnie, trzeba będzie kontrolować wraz ze wzrostem dziecka.
Tez mam ubytek na bliznie. A co lekarz mówił na ten temat?
-
U mnie to są na razie takie delikatne, przyjemne ruchy. Póki co nie przeszkadzają w spaniu. Może mała będzie spokojniejsza niż brat. Na to liczę 😁.
Ustaliłam dziś nowy termin USG połówkowego na 5 stycznia. Nie mogę się doczekać 🙂. Szkoda, że dziś się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 16:46
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie ruchy bardzo delikatne po bokach , nawet wczoraj byłam u lekarza na przyśpieszonej wizycie, ponieważ się martwiłam, że nie czuje ruchów, łożysko mam na przedniej ścianie więc to dlatego. No i dziś przyszedł detektor tętna płodu 😊 coś wspaniałego słyszeć serduszko 🥰
-
Ja czuję ruchy narazie tylko jak leżę na plecach i to głównie rano, bo wtedy jak się przebudzę mam czas żeby tak poleżeć i poczekać. Chociaż dzisiaj i w nocy trochę czułam. Wszystko bardzo delikatnie, ale z córką też tak było. Ruszała się dużo ale lekko.
Łożysko w pierwszej ciąży i teraz mam na przodzie.
Mom4 nie dziwię się że się denerwowałaś bo ja jak poczytywałam niektóre wpisy jak dzieci wam szaleją w brzuchach i to codziennie czujecie na tak wczesnym etapie, to sama się zaczynalam martwić, bo to moja druga ciąża więc teoretycznie powinnam czuć wcześniej, a jest podobnie jak w pierwszej 🙂 i to są dosłownie lekkie puknięcia albo drgania. A detektor świetna sprawa. Gdybym miała w pierwszej ciąży to byłabym o wiele spokojniejsza 🙂
Poza tym tutaj temat ruchów w ogóle jakoś wcześnie się pojawił nawet u dziewczyn które są po raz pierwszy w ciąży. Ja pamiętam, że w moim wątku z sierpnia 2018 to ja poczułam ruchy w 20 tyg i byłam jedną z pierwszych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 17:49
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczyny to moja 3 ciąża a pierwszy raz czuję tak mocno naprawdę to zależy od ułożenia dziecka i łożyska dodam że mam na wadze najwięcej w tej ciąży więc tym bardziej jestem w szoku.
-
Ja też mam nadwagę i wydawalo mi się że nie będę tak mocno czuła. A jednak. Co prawda łożysko mam na tylnej ścianie. I od paru dni naprawdę Mały daje mi do wiwatu. To moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej jest to dla mnie przeżycie.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
squirrel wrote:Pewnie to łożysko na przedniej albo tylnej ścianie dużo zmienia ale ja niestety nie mam porównania bo w obu ciążach z przodu i szału nie ma z ruchami 🙂
Ja miałam 2 ciążę z łożyskiem na przedniej teraz 3 i pierwszy raz mam na tylnej jest mega różnica już w 14 tygodniu czułam ruchy teraz czuję wyraźnie kopniaczki czasem budzą mnie w nocy. Ciekawa jestem czy pod koniec ciąży aż tak będzie wyraźniej 🙈 to chyba brzuch będzie mi skakał na różne strony -
Łosysko ma bardzo duże znaczenie , jak byłam w ciąży z bliźniętami to coreczka miała łożysko na tylniej ścianie to czułam ja często i intensynie , a synuś miał łożysko na przedniej to go wladnie czułam mniej i leciutke ruchy ,tez czasami się martwiłam, że coś jest nie tak.
-
Kurka mi też przesunęli wizytę połówkowych...miałam mieć za tydzień, a mam mieć za 3 tyg...to będzie 22t5d nie za późno? Myślę czy nie iść szybciej gdzieś indziej 🤷 Mogłabym iść prywatnie 21t6d (6 dni różnicy) czy warto?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 18:52
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Kurka mi też przesunęli wizytę połówkowych...miałam mieć za tydzień, a mam mieć za 3 tyg...to będzie 22t5d nie za późno? Myślę czy nie iść szybciej gdzieś indziej 🤷 Mogłabym iść prywatnie 21t6d (6 dni różnicy) czy warto?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:To i tak nie tak źle. Mi przesuneli termin na 12.01 a wtedy będę 23+6 lekarz twierdzi, że to nie przeszkadza. Ale z drugiej strony co ma mówić...
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Niby powinno się odbyć to USG między 18+0 a 22+6, ale np. mama ginekolog pisze, że górna granica wynika z prawa (chodzi o terminację ciąży z ciężkimi wadami, co i tak się pozmieniało teraz przecież), a jeśli chodzi o względy anatomiczne to nawet 25tc jest ok wg niej.
Z resztą zostawię linka dla zainteresowanych https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 19:44
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Tak, czytałam u niej to. Gin mi odpisała, że taki termin może być, że generalnie nie ma to znaczenia, ona też wszystko na wizycie tydzień temu wszystko oceniała.
malami.91 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ja dziś byłam na wizycie, crl 15,6cm 🙂 mały też ma tą plamkę na serduszku (nie pamiętam jak się to nazywa), szyjka ładna 🙂
Ja czuję małego często, dziś w nocy też się strasznie kręcił😉 ostatnio też czułam jak mały mi naciska na szyjkę ale na szczęście jest wszystko oki 🙂
Niestety mam infekcje więc przypisała mi antybiotyk🙄
Zaopatrzyłam się w wino bezalkoholowe na sylwestra 😅mała_ruda, mother84, malami.91 lubią tę wiadomość