MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
liwi wrote:Hej. Chcialabym sie nieśmiało przywitac. Nie sadzilam ze jeszcze kiedykolwiek zawitam na to forum. Wczoraj po dwudniowym spóźnieniu sie miesiączki zrobilam test i sa dwie kreski. Termin wylicza mi na 10 maja.👸 35 lat
🤴41 lat
👨2004
👧2009
👦2014
🧒2017
👶2021 -
AJrin wrote:Dobrze licze ze 8 maj termin porodu?
Tak, pokazuje mi 8 maja jako termin porodu.
Dzisiaj zrobiłam kolejny test i kreska jest wyraźniejsza niż wczoraj:
Tak się cieszę
Umówiłam się na pierwszą wizytę na 14.09, ale zastanawiam się czy nie iść wcześniej. Data ostatniej miesiączki to 3.08. Chciałabym tam wycyrklować, żeby już było widać serduszko. Z drugiej strony czy nie lepiej iść tydzień wcześniej, żeby chociaż zarodek zobaczyć? Jak myślicie?AJrin, Skowronek lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira też mam ten dylemat idę 11 września na usg. Do tej pory w ciążach u mnie było widać serducho koło 5 tygodnia i 4 dnia a to będzie 6 tydzień równo skończony. Jak nie będzie widać pójdę kontrolnie później. Wolę prędzej sprawdzić dla swojego spokoju chodzi mi o ciąże pozamaciczna.
Ja wyjechałam i celowo testu nie zabierałam mam 3 dnie relaksu w lesie a że będą jeszcze znajomi z dziećmi to będę miała pelne ręce roboty więc i głową będzie zajęta ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 08:03
-
liwi wrote:Hej. Chcialabym sie nieśmiało przywitac. Nie sadzilam ze jeszcze kiedykolwiek zawitam na to forum. Wczoraj po dwudniowym spóźnieniu sie miesiączki zrobilam test i sa dwie kreski. Termin wylicza mi na 10 maja.
Iiwi witamy i gratulacje ❤️ Rozumiem że masz już dzieci?
Co do samopoczucia u mnie podbrzusze ciągnie dość mocno ale tak jak na okres poprzednie ciąże też tak miałam już 2 dzień rwie mnie co chwila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 07:53
-
liwi wrote:Tam mam dwie córeczki. Starsza ma 12 lat a młodsza 6. Tej ciąży nie planowalam i troche w szoku jestem.
Ja też myślałam że 3 dziecka nie będę mieć ale od ponad roku tak silnie mnie dopadł instynkt że po roku przekonywania M udało się. Choć nadal logistycznie będzie wyzwanie zmiana auta 3 to już nie przelewki. -
Ja się czuję dobrze😁 boli mnie podbrzusze, przy wstawaniu jajniki, a cyce bolą już od tygodnia 🙆
My nie chcieliśmy 3 dziecka,jak w lipcu wyszło,że jestem w ciąży to płakałam,byłam przerażona. W 6 tyg je straciłam i wtedy zrozumiałam, że chcę aby to dziecko wróciło ☹️
Do gina idę 15 września,już się nie mogę doczekać i mam nadzieję że teraz będzie okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 09:09
AJrin lubi tę wiadomość
-
Dla mnie to pierwsza w życiu ciąża. Zaczęliśmy się starać w czerwcu, teraz był 3cs. Dzisiaj miałam termin @ Dobrze się czuję, trochę mnie krzyż boli. Brzuch mnie nie boli, ale od czasu do czasu czuję kłucia w pachwinach, pochwie i podbrzuszu.
AJrin lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Dla mnie to pierwsza w życiu ciąża. Zaczęliśmy się starać w czerwcu, teraz był 3cs. Dzisiaj miałam termin @ Dobrze się czuję, trochę mnie krzyż boli. Brzuch mnie nie boli, ale od czasu do czasu czuję kłucia w pachwinach, pochwie i podbrzuszu.
To normalne mnie też tak ciągnie. -
Czy to możliwe, że na tym etapie mogą się pojawiać już mdłości? Dzisiaj chwilę po owsiance mnie zemdliło, a myślałam, że takie atrakcje zaczynają się później, a nie w dniu spodziewanej miesiączki36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
liwi wrote:Karenira ja juz tez czuje jakies niefajne uczucie w gardle.
Moja kreska dziś przeszła sama siebie.
url=https://naforum.zapodaj.net/bde0cb57ef8d.jpg.html][/url
Karenira tak normalne moga wystąpić mdłości choć sporadycznie. Ja czuję zwiekoszna ochotę na konkretne smaki. W pierwszej ciąży jak jeszcze nie wiedzieliśmy o niej byliśmy że znajomymi w restauracji zamówiłam zupę kwasnice a na drugie danie schab duszony w kapuście taka miałam ochotę choć u mnie bez ciąży to też norma że jak coś chce to we wszystkim ❤️ -
Hej witam się i ja choć chyba to wszystko jeszcze niepewne. wczoraj 8dpo cień cienia, dzisiaj cień. Z ciekawości wyliczyłam datę porodu i wyszło 18.05. A więc jeśli wszystko pójdzie dobrze to będzie piękny maj 2021 😊
Karenira, AJrin, liwi, Malinka33 lubią tę wiadomość