MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko dobrze 😊 1406g🥰🥰 położenie cały czas główkowe dlatego żebra mnie bolą bo nogami pcha 😊 zdjęcie mam jedno nawet nie wiem czego 🤣🤣 mała jak zwykle pełna energii 🤭
wisienka94, malami.91, mother84, Daar, Karenira, Emimo, Miiniala lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Gratuluję udanych wizyt.
Ja mam dziś taki ból pleców, że jak usiadłam na podłodze u synka w pokoju to ledwo wstałam, myślałam, że będę na czworaka chodzić. Chyba muszę iść do fizjoterapeuty, może cokolwiek zaradzi. Dokładnie ten sam ból miałam w pierwszej ciąży😔.
Wisienka94, współczuję bólu spojenia. Mnie nie boli, ale na końcówce poprzedniej ciąży trochę to odczuwałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 16:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja mam zwłaszcza jak zdejmuje buty ( takie wciągane )
wisienka94 wrote:Dziewczyny, ma któraś z was bol spojenia łonowego przy chodzeniu? Kurde bol z dnia na dzień się nasila 🙄 z synkiem nie miałam -
Mam dokładnie te same dolegliwości co Wy piszecie. Nie kojarzę , żebym tak miała w poprzednich ciążach. Czekam na maj i po cichu liczę , że urodzę dwa tygodnie przed terminem. Aplikacja pokazuje już 8 Mac
-
Całe szczęście już bliżej niż dalej do rozwiązania 🙂.
Mąż mi wczoraj odebrał płyn do prania ubranek z paczkomatu i już przebieram nóżkami na myśl o praniu. W ogóle ta wiosenna pogoda dała mi niezłego kopa, nie chodzę już ciągle śpiąca jak ostatnio i tylko się rozglądam za jakimś sprzątaniem. Jutro chyba będę myć okna, mój dwulatek to uwielbia, więc pomoc będzie 💪. Całe szczęście ból pleców nie jest ciągły, tylko są to takie napady ni stąd ni zowąd. Chyba ucisk na jakiś nerw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 19:52
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Zielona ja nie mam czegoś takiego ale mam dużą warstwę izolacyjną więc może dlatego.
Powoli zbieram się do zakupów w aptece i mam takie pytanie. Co będziecie stosować do codziennej pielęgnacji dziecka? Kurcze od 2016 roku strasznie się pozmieniały te rekomendacje i trochę się gubię. -
Ja jeszcze się nie orientowałam w kosmetykach itp. rodziłam w 2014 to tak samo na bank się pozmieniało wiele. Ale polecam blog srokao i przegląd wszelkich kosmetyków 😉
Co do bólu spojenia to ja mam najbardziej jak za dużo chodzę, a tak normalnie to odczuwam właśnie przy zakładaniu butów czy jak np.rozbieram dół czy ubieram na stojąco.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 09:08
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Od 3 dni mały uderza mnie w pęcherz moczowy. Bardzo do nieprzyjemne a jak w położę się spać to co chwilę muszę iść do toalety, bo jak tam kopie to od razu muszę siku.
Boli mnie tez spojenie łonowe tak, ze aż kuleję podczas chodzenia. Najgorzej w nocy przekręcić się na drugi bok, tak boli.
Jak dla mnie wkraczam w najgorszy okres ciąży i przeraża mnie, że to jeszcze tyle czasu! -
Rio wrote:Zielona ja nie mam czegoś takiego ale mam dużą warstwę izolacyjną więc może dlatego.
Powoli zbieram się do zakupów w aptece i mam takie pytanie. Co będziecie stosować do codziennej pielęgnacji dziecka? Kurcze od 2016 roku strasznie się pozmieniały te rekomendacje i trochę się gubię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 10:27
-
Dziewczyny mam pytanie trochę z innej strony 🙂 ściągnęłam ostatnio po długim czasie hybrydy z paznokci, i teraz są one mega osłabione. Chciałabym je wzmocnić. Orientujecie się czy można stosować w ciąży jakieś odżywki do paznokci? Jeśli tak to jakie? Regenerum? Biotebal? Może same coś stosujecie?
-
Rio wrote:Zielona ja nie mam czegoś takiego ale mam dużą warstwę izolacyjną więc może dlatego.
Powoli zbieram się do zakupów w aptece i mam takie pytanie. Co będziecie stosować do codziennej pielęgnacji dziecka? Kurcze od 2016 roku strasznie się pozmieniały te rekomendacje i trochę się gubię.
Ja mam hipp zel do mycia i balsam. Dobry skład, sprawdzilo mi sie u córki jak byla malutka to teraz też nie bede kombinowac.
-
Jak u nas jest cieplutko,aż chciałam dzisiaj wyprać ciuszki 😂😂 ale to za wcześnie i dałam sobie spokój 😛
Karolina,ja po tipsach lub hybrydzie robię u kosmetyczki manicure japoński,tam się daje odżywkę na odbudowanieq.Może spróbuj🤔 a odżywki kupuję w rossmanie i normalnie używam.Biorę przeważnie z eveline ale z innych też jestem zadowolona. -
Ja też ściągnęłam hybrydy miesiąc temu po 4 latach, a że zrobiłam to sama to paznokcie nie prezentowały się najlepiej🙈 kupilam sobie odżywkę z eveline after hybrid i chyba jest spoko. Tez czesto smaruje się oliwką i wydaje mi się, że to tez poprawiło mi paznokcie ale do ideału im daleko😀.
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Teraz płytka musi odrosnąć. Odżywki nic nie dają.
Ja już ostatnie dni w pracy. Dziwnie będzie beż 😱
Dużo jest jeszcze nas pracujących?
Ja najpierw muszę posegregować ciuszki które mam na rozmiary, później dopiero poprac.
Dziewczyny, które mają suszarki bębnowe mam pytanko. Czy dodatkowo będziecie jeszcze prasować ciuszki?