MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie ostatnio jak to ktg robiłam to położna mówiła, żeby nie głaskać brzucha. Balsamować można, ale jakoś specjalnie długo nie głaskać. Jak liczy się ruchy to tylko przyłożyć ręce na brzuch.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mi też lekarz mówił żeby nie głaskać. Ja mam częste skurcze, do tego lekarz mówił,że jestem bardzo szczupla i praktycznie nie mam tkanki tłuszczowej na brzuchu, więc tak jakby nie mam takiej ochrony i nie ma co jeszcze bardziej stymulować poprzez głaskanie.
-
ZielonaHerbata wrote:U mnie też łożysko na przedniej ścianie i mam ładne zdjęcia buźki ☺️
Dziewczyny,czy macie jakieś sprawdzone domowe metody na zaparcia ?😩
Ja właśnie ostatnio miałam ten problem, także wiem co czujesz..
Mi pomogly suszone śliwki i maślanka. Zjadłam wieczorem pół paczki i zapijałam maślanką 😁 na drugi dzień na śniadanie też maślanka i jabłko. I się udało 🙈 ale byłam już w kryzysie, żeby mąż biegł po czopki do apteki (mimo, że zwolenniczką leków w ciąży nie jestem). Teraz codziennie do śniadania, albo po śniadaniu maślanka/kefir i owoc (garść suszonych śliwek, jabłko lub kiwi). -
Czytałam o tym żeby nie głaskać brzucha, ale mój lekarz nic nie mówił na ten temat. Mam długą szyjkę, bo ponad 4cm i rzadko czuję skurcze. No to sobie spokojnie kładę rękę na brzuchu albo głaskam. Mąż też czasem, żeby pobudzić ruchy młodego szturcha mnie lekko albo potrząsa moim brzuszkiem Jakbym miała problemy z szyjką, skurczami czy twardnieniem to bym się pilnowała, a tak to w sumie o tym nie myślę.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziewczyny zamówiłam dziś detektor tętna 🙂 trochę późno, ale w związku z tym, że mój mały lubi się "nie odzywać". To stwierdziłam, że chciałabym taki mieć i sprawdzać sobie co u niego 😉 przy okazji mąż posłucha małego, bo słyszał go tylko na pierwszej wizycie (później już go nie wpuszczali). 😊
mother84 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka34 przytulam mocno 😘
Ja akurat nie mam problemów z zaparciami ale czytałam gdzieś o tym, żeby przy robieniu kupy mieć nogi na stołku, że przy zatwardzeniach i ogólnie się to zaleca. Nawet przy oddawaniu moczu, bo niby wtedy nie napieramy.
Chyba mamaginekolog o tym pisała 🤔
-
Ala_Ala wrote:Powiem Wam, że to ciekawe. To moja druga ciąża, a nigdy wcześniej nie słyszałam nic o głaskaniu...
Ja też byłam w szoku..
Dziewczyny,które będą używać pampersow pampersa w drogerii Olmed w necie jest promocja. Ja kupuje te 1+2 za 71 zł i 2 paczki po 100 szt "2". Za dwójki wychodzi 41 gr za sztukę więc się opłaca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 08:20
-
Mi w szpitalu tez mowili zeby nie glaskac.
Mnie. W nocy wybudzil bol plecow okropny. Bałam sie na poczatku ze to jakieś skurcze krzyżowe czy cos ale brzuch nie twardnieje wcale. Boli w miejscu nerek z jednej i drugiej strony. Zadzwonie do ginki co to robić. -
Mnie ostatnio bardzo bolą żebra na samej górze, wydaje mi się, że to przez to,że mały jest pośladkowo ułożony i wciska mi główkę wysoko
Swoją drogą jeszcze te dzieci się kręcą. Ostatnio na wizycie 2 tygodnie temu był główkowo, a tydzień później pośladkowo. Ciekawe jak będzie teraz. Wolałabym, żeby już tak przekręcił się na dobre główką w dół
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Mnie ostatnio bardzo bolą żebra na samej górze, wydaje mi się, że to przez to,że mały jest pośladkowo ułożony i wciska mi główkę wysoko
Swoją drogą jeszcze te dzieci się kręcą. Ostatnio na wizycie 2 tygodnie temu był główkowo, a tydzień później pośladkowo. Ciekawe jak będzie teraz. Wolałabym, żeby już tak przekręcił się na dobre główką w dół
No wlasnie ja sie zastanawiam czy moj tez sie nie przekrecil i gdzies nie uciska bo właśnie od wczoraj czuje kopniaki centralnie na samym dole, za to czkawka powyzej pępka. -
Ja już po wizycie. Mały waży 1400g 🥰 ułożony jest miednicowo, także nic się nie zmieniło. Leżał buźka do kręgosłupa, po czym Pani Doktor sprawdziła brzuszek, wraca do buźki a Maly już odrocony buzia do nas 😊 poogladalam go sobie w końcu i nawet udało się zdjęcie zrobić 😊 na usg jego brzuszek odpowiada 29tyg. reszta prawidłowo 30 tydz. Ale Pani Doktor mówi, żeby się nie denerwować tym bo jest to odchył w normie i pewnie nadrobi jeszcze. Dostałam też receptę na szczepienie na krzusiec. I tu moje pytanie do dziewczyn, które już się szczepily. Czy miałyście jakieś skutki uboczne po szczepieniu? Następna wizyta dopiero za 4tyg, sądziłam że już będą teraz częściej. Ale niestety dopiero po następnej będą już co 2 tyg.
mother84, Angelaaaa, Emimo, malami.91, Daar, Miiniala lubią tę wiadomość
-
Karolinaaa28 nie miałam żadnych skutków ubocznych po tej szczepionce. Nawet mnie ręka nie bolała. W dniu szczepienia czułam się co prawda zmęczona, ale to pewnie bardziej wynik spaceru po zaśnieżonym i oblodzonym chodniku do przychodni niż samej szczepionki.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dobrze że zaraz mam badanie 3 prenatalne bo coś mnie boli po lewej stronie brzucha jakby skurcz albo rozciąganie 🤔🤔 to chociaż będę spokojna czy wszystko dobrze. Trzymajcie kciuki
mother84, Emimo, Kora88 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️