MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin a jaki masz sposób na krwawiące sutki? W pierwszej ciąży miałam to samo j już nie wiedziałam co robić z bólu. Jak wtedy karmić dziecko?
Z żółtaczka nie mieliśmy problemu ze starszym i po 2 dniach byłam w domu po cc.
Ja nie mialam bakterii w moczu a teraz już mi lekarz moczu nie kazał robić. I właśnie mam pytanie, jakie badania kazał Wam lekarz powtorzyc krótko przed porodem? Gbs miałam pobrany wczoraj. -
Ja miałam mocz, morfologię, tsh, przeciwciała HIV i hcv, antygen Gbs, vdrl.
Dzwoniłam do polożnej, mówiła, że jak leukocyty są ok i inne parametry, nie piecze, nie boli nic to żeby się tymi bakteriami w bardzo licznej ilości nie przejmować, pić dużo wody, jeść żurawinę i będzie ok.
Jak miałam jakiś czas temu dość liczne bakterie i zrobiłam powiem to wyszedł ok to może faktycznie samymi bakteriami nie ma co się przejmować.
Jeszcze w pt mam wizytę to zobaczę co gin powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:49
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nath, jak dziecko małe to zerówki będą ok.
Co do żółtaczki to mój synek miał przedłużającą się. Bilirubina wskoczyła w widełki dopiero jak miał 4 miesiące. Także też wybudzałam, szczególnie że na początku mógł spać i spać.
Jestem po wizycie. Młoda waży ok.3,5kg. Gin. nie mógł ręką szyjki sięgnąć, musiał wziernik wziąć 🤦🏼♀️. Także prędko to ja nie urodzę. Nie wiem co to się zadziało w pierwszej ciąży, że w 37+0 to już miałam synka przy sobie.mother84 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami.91 ładna waga, ciekawe z jaką się urodzi 🙂 szyjka może skrócić się nawet dopiero w dniu porodu, w szczególności u wieloródek.
Ja jutro mam wizytę, ciekawe jak tam przyrosty i moje łożysko.
Co do żółtaczki to u nas nie było problemu, ale podobno dobrze wystawiać też do okna na światło 🙂
-
U mnie ma być średniaczek do 3,4 kg. Do szpitala mam 2 paczki zerówek. Jak wyjdziemy ze szpitala to wtedy zobaczę czy nadal zerówki czy wskakujemy na 1. Z córką to chyba przez cały pierwszy miesiąc używałam zerówek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 18:51
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Hej. Dziś miałam planowe CC . Kubuś ma 58 cm i 3540 g. 10/10 CC czuje się świetnie 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 18:55
mała_ruda, mother84, KaroInka, malami.91, Czereśniowa, Angelaaaa, Emimo, wisienka94, AJrin lubią tę wiadomość
Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Basia gratulacje ☺
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Basia87, gratulacje!
Czereśniowa, pocieszyłaś mnie z tą szyjką 🙂. Nawet nie wiedziałam, że tak może być.
O łożysko pytałam dziś gina podczas USG. Mówi, że te stopnie dojrzałości to taki trochę przeżytek. Nawet jak łożysko jest brzydkie/dojrzałe etc., ale działa, czyli przepływy są ok to nie ma się czym przejmować. Moje by ocenił na 3 stopień, ale przepływy eleganckie, dziecko rośnie, więc wszystko 👌.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 19:46
Czereśniowa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Basia gratulacje! 👶
Malami.91 myślałam o tym żeby spotkać się z cdl. Zobaczymy czy coś to pomoże. W szpitalu sprawdzali wędzidełko i mówili, że jest ok.
ChillaTequila czy mogę zapytać jak długo karmiłaś przy pomocy nakładek? Trochę mnie przeraża używanie ich przez cały czas karmienia, używam też laktatora i może jakoś te brodawki się w końcu wyrobią. Ogólnie w trakcie karmienia wszystko jest w mleku czy to się jakoś unormuje?
Co do szwów to mam jeden na zewnątrz i przez kilka pierwszych dni strasznie mnie bolało w tym miejscu, a nie byłam nacięta, tych szwów co mam w środku w ogóle nie czuję. W sumie już jest na tyle dobrze, że nic mnie nie boli:). I muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że tak dobrze będę wspominać poród, a bałam się strasznie tego wydarzenia:D.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Karolnka, myślę, że warto, bo nakładki na dłuższą metę to nic dobrego. Sama z nimi zaczynałam i miałam ochotę wywalić do kosza po jednym dniu. Ciągle się odklejały, poza tym to mycie, wyparzanie, nie na moje nerwy. Zawzięłam się i ogarnęłam jak dobrze przystawić dziecko i udało się karmić gołą piersią. Brodawki też były płaskie, ale jak już wyrzuciliśmy nakładki to mały je sobie ładnie wyciągnął.
zOsIa88, KaroInka lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyKarolonka w szpitalu powiedzieli mi ze mam płaskie brodawki i bez nakładek ani rusz maz poleciał do apteki a ja uwierzyłam na poczatku w szpitalu była na butli potem złapala te nakładki ale ja się denerwowałam bo mała łapała dużo powietrza w nich mi się one ześlizgiwały i ciagle trzeba było wyparzać raz jedna mi spadła a że jest przeźroczysta to nie umiałam znaleźć szukaliśmy z mężem i znowu mąż poleciał do apteki żeby mieć w zapasie az po 2 tyg męczarni z nakładkami powiedziałam dość i tutaj zobaczyłam na zaufaj położnej filmik jak sobie radzić z płaskimi brodawkami na poczatku był krzyk małej bo przyzwyczaiła się do nakładek ale byłam cierpliwa i w końcu się udało odstawić
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Co do żółtaczki...
Wczoraj o 23:00 przyjechaliśmy do szpitala. Młody ma poziom bilirubiny wystrzelony w kosmos. W czwartek na wyjściu ze szpitala miał w normie, więc nas puścili do domu chociaż był jeszcze mocno żółty. W domu próbowaliśmy go często karmić, w sobotę i niedzielę po kamieniach piersią dostawał jeszcze po 20-30ml mojego mleka z butli. Nic się mniej żółty nie robił, ale mieliśmy nadzieję, że idzie ku lepszemu. Wczoraj rano położna środowiskowa sprawdziła wagę. Przybrał bardzo malutko, więc wysłała nas do pediatry. Pediatra zleciła badania, tylko czekaliśmy cały dzień na wyniki. Nawet wypożyczyliśmy już sobie materac do naświetlania młodego w domu. Wieczorem poszedł w ruch. Przed 22:00 dostaliśmy telefon z Luxmedu, że są wyniki i że bilirubina jest tak wysoka, że musimy jechać do szpitala.
No i jesteśmy. Maluch jest w inkubatorze pod dwoma lampami, kroplówką, a ja mam odciągać swoje mleko laktatorem, dopóki nie naświetlą go tak, żeby można było go wyciągać na normalne karmienia.
Także teraz moje zmartwienie to odciągnięcie odpowiednich ilości... Poza tym oczywiście chce mi się wyć.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Mi w moczu wyszły leukocyty i nawet dostałam antybiotyk. Zanim go wzięłam to powtórzyłam badanie i już żadnych leukocytów ani bakterii nie było. Wiec dobrze ze sobie darowałam ten lek.
Ja karmiłam przez nakładki, ale dosłownie jeden dzień. Później odpuściłam bo strasznie mnie irytowały. Zawzięłam się i udało się bez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 21:00
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️