MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny co robić bo już sama nie wiem w czym jest problem... Mała dzisiaj w nocy budziła się na cyca co 2,5 godziny potem spała od 10 do 12 z kawałkiem dostała cyca i nie śpi do tej pory.. przysypia na 15 minut i jest płacz i znowu domaga się cyca.. przy cycku zasypia odkładam ją i zaraz się budzi. Co robić nie najada się moim pokarmem ?. Jeszcze jest u mnie teściowa i ona mówi że dziecko nie może tyle jeść i być przy piersi i że mam podać mm.. 😫😫😫Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Mother84, jak u Ciebie?
My od wczoraj w domu. Pierwsza nocka była ciężka. Mała coś nie chciała spać, a starszak się budził i wołał mamę. Dzisiejszy dzień minął całkiem ok. Trochę boję się jak to będzie jak zostanę sama z dziećmi, bo mąż wróci do pracy.
U mnie nawał pokarmu pojawił się wczoraj czyli w 3 dobie. Wcześniej mała wisiała na mnie non stop i napędzała produkcję. Mm nie podawałam. Dzisiaj piersi jak kamienie, mała nie ogarnia tej ilości 😐.
Angela, może ma jakiś brzuszkowy problem? Może potrzebuje bliskości? Jak długo ssie pierś, tzn. po jakim czasie Ci zasypia? Przybiera dobrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 20:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Anglelaaa no nawet jak się nie najada to laktacja ruszy bo zwiększy ssac często produkcję u mnie też wisi ale raczej to potrzeba bliskości. Bo ulewa na potęgę tyje też aż nadto.
-
Ala_Ala wrote:Dziewczyny po CC... jak długo miałyście opuchliznę wokół/nad blizną? Mnie niby nic już nie boli, a nad cięciem mam mega opuchnięte. Zastanawiam się czy tak powinno to wygladac? W poniedziałek będzie 14 dni po CC.
Długo. To dopiero z czasem się wypłaszcza. Bardzo długo była też koloru fioletowo- czerwonego. Dopiero chyba po roku zrobiła się biała, tak że praktycznie nie było jej widać.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ma tak że jest głodna je pół godziny a potem tylko ssa jak smoczek.. przebiorę jej pampersa z 3 minuty zje i potem tylko trzyma cyca w buzi i muszę czekać aż zaśnie i puści wtedy muszę czekać aż mocniej przysnie i mogę ją odłożyć i to trwa łącznie godzinę półtora 🙈🙈 tak ma od 2 dni więc nie wiem czy gorsze dni ma
W poniedziałek była ważona to już ma wagę taką jak przy porodzie położna mówiła że dobrze przybieraMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
I dzisiaj dużo ulewa i jak już się bałam że mam mało mleka bo tyle wisiała na piersi to laktatorem sprawdziłam i mleko ładnie leciało
Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej i że jakoś to przetrwam bo nie chce dawać jej tylko mm 😫Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Malami póki co u mnie cisza. Wczoraj odszedł duży kawał czopa, a dziś schodzą takie jego resztki. Poza tym nam cały czas skurcze to chyba przepowiadające, bo nieregularne, ale bolą... Mąż właśnie wyszedł do pracy, tata mój został na noc w razie co. Oby tylko nic się nie działo tej nocy. Potem niech się dzieje co chce 🙊
A kto jeszcze ze mną wyczekuje? Kala? Kto jeszcze? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 21:45
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Angelaaaa nie rozumiem, czemu miałabyś dawać mm skoro mała przybiera Ci ładnie na piersi? To, że wisi na niej dużo, cóż takie jej prawo. To nie znaczy, że się nie najada tylko, że potrzebuje być blisko. Jeśli dziecko przybiera odpowiednio na wadze, moczy pieluszki i robi kupy, to znaczy że mleka jest tyle, ile trzeba. Swoją drogą laktator nie jest wyznacznikiem ilości pokarmu. Mogłabyś prawie nic nie odciągnąć i wcale by to nie znaczyło, że mleka nie ma.
Mój młodzieniaszek też aktywował tryb wiszenia przy piersi. Je, zasypia, a przy próbie odłożenia rozbudza się i płacze dopóki nie dostanie cycka. Albo jak jest odłożony budzi się nawet co 1-1,5h na jedzenie.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Angelaaaa wrote:Ma tak że jest głodna je pół godziny a potem tylko ssa jak smoczek.. przebiorę jej pampersa z 3 minuty zje i potem tylko trzyma cyca w buzi i muszę czekać aż zaśnie i puści wtedy muszę czekać aż mocniej przysnie i mogę ją odłożyć i to trwa łącznie godzinę półtora 🙈🙈 tak ma od 2 dni więc nie wiem czy gorsze dni ma
W poniedziałek była ważona to już ma wagę taką jak przy porodzie położna mówiła że dobrze przybiera
Angela, a w takiej sytuacji kryzysowej dawałaś smoczek? Może by tak nie wisiała na Tobie i mogłabyś odsapnąć?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
mother84 wrote:Malami póki co u mnie cisza. Wczoraj odszedł duży kawał czopa, a dziś schodzą takie jego resztki. Poza tym nam cały czas skurcze to chyba przepowiadające, bo nieregularne, ale bolą... Mąż właśnie wyszedł do pracy, tata mój został na noc w razie co. Oby tylko nic się nie działo tej nocy. Potem niech się dzieje co chce 🙊
A kto jeszcze ze mną wyczekuje? Kala? Kto jeszcze? 😁 -
Tak dawałam smoczek albo go nie chce albo pomaga na chwilę.. Trochę mnie uspokoilyscie że dziecko może potrzebuje być tyle przy mnie i przy cycu bo już panikowałam że mój pokarm nie taki. Teraz od godziny 19 mała śpi i budzi się co 2 godziny je i śpi dalej i nie potrzebuje aż tyle być przy cycu więc widocznie w ciągu dnia tego potrzebowała bardziej 😊
Ala_Ala lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela mój tylko na piersi wisi jak nie śpi bez niej jest taki ryk że masakra. Przybiera aż za dużo w piątek ważył 3800 a w środę 4300. Ja to się boje że ma refluks albo kuźwa nie wiem no on wyje tak że szkoda gadać nawet noszenie nie pomaga tylko cyc.
-
AJrin ja właśnie podejrzewam refluks u mojego Mikołaja. Ulewa cały czas. Kilka razy po każdym jedzeniu, mimo że go odbijam. Zarówno świeżym mlekiem jak i serkiem. Najgorsze, że też ciągle chce teraz być przy piersi, je i je i po jedzeniu zaczyna się płacz, prężenie, mlaskanie. Nosimy go długo ale niewiele pomaga, musi ulać żeby przeszło i to kilka razy. Czasem płacze przy ulaniu. Zdarza mu się kaszleć. Wydaje mi się, że po jedzeniu dziecko powinno być chyba spokojne. U nas kilka minut po zaczyna się impreza. Do tego jeszcze ten tradzik. Odstawiłam nabial ale nie widzę zbytnio różnicy.
No i też przybiera elegancko więc tylko słyszę, że to szczęśliwy ulewacz a ja widzę, że nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 11:38
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
U nas noce nie przesłane. Dzień nie lepszy. Non stop wisi na piersi. Nawet do łazienki nie mogę wyjść. Jutro po badaniach do domu. Mega się cieszę, że już koniec ciąży 😁
Jeremi okrutnie podobny do starszego brata. Jak wysyłam zdjęcia mężowi to nie wie, który to z chłopaków 😆
Porod bez nacięcia, pęknięcia i hemoroidow to jakieś błogosławieństwo. Poprzedni był zupełnie odwrotny. Teraz czuje jakbym nie rodziła.