MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się umówiłam pod koniec sierpnia na wszczepienie implantu anty,na razie biorę tabletki.Ale jestem tak wykończona po dniu że nie mam ochoty ani siły na ❤❤
Mi pediatra kazała dawać wodę do picia ale mam go nie zmuszać jak nie chce.
Czy wasze dzieci na mm tez chcą teraz jeść co 2 godziny?mały je po 150 ml i po 2h chce znowu 🙄
-
Agnieszka34, pewnie pić mu się chce i dlatego się częściej dopomina.
Angela, takie maluchy mają niedojrzały jeszcze układ pokarmowy i dlatego mogą mieć problem z trawieniem laktozy. Mojemu synkowi dawałam kolzym i jakiś tam efekt był. Oczywiście wyrósł z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 17:11
Angelaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Agnieszka34 wrote:Ja się umówiłam pod koniec sierpnia na wszczepienie implantu anty,na razie biorę tabletki.Ale jestem tak wykończona po dniu że nie mam ochoty ani siły na ❤❤
Mi pediatra kazała dawać wodę do picia ale mam go nie zmuszać jak nie chce.
Czy wasze dzieci na mm tez chcą teraz jeść co 2 godziny?mały je po 150 ml i po 2h chce znowu 🙄 -
Mój mały w te upały właśnie jakby je mniej. Ale więcej też śpi.Idziemy dziś do pediatry z przepuklina bo nie podoba mi się ona. Wydaje się, że jest większa i zbierają się w niej gazy bo jak się ją lekko przycisnie żeby się schowała lub malego kładziemy na brzuchu to słychać jak uchodza z niej bąbelki.
U mnie po 10 tyg od porodu przyszła @. I jest tragiczna... intensywność może nie jest najgorsza ale ból jest nie do zniesienia. Boli cały brzuch, nad blizna pod blizna i plecy. Plecy bolą najgorzej.. wcześniej bóle miesiączkowe miałam raczej takie do wytrzymania. Rzadko kiedy brałam coś przeciwbólowego, a plecy mnie nigdy nie bolały. Teraz z trudnoscia się poruszam, a podniesienie małego z łóżeczka to od wczoraj wyczyn.. -
Ja pierwszego okresu po pierwszym porodzie dostałam po roku. U mnie jednak po porodzie miesiączki były praktycznie bezbolesne w przeciwieństwie do mocnych bólów krzyżowych, które miałam zanim zaszłam w ciążę.
Ciągle mam plamienia od niewielkich po mocne. Czasami mi się wydaje, że już chyba koniec a tu znowu coś ze mnie wypłynie w większej ilości. Muszę nosić codziennie podpaski.
U mnie z karmieniem jakoś słabo. Mleka jakby mniej. Już muszę wprowadzać jedną porcję mm. Ale wyluzowałam w tym temacie. Najważniejsze, aby głodne nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 13:25
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczyny a Wy karmiłyście piersią czy mm? I dostałyście miesiączke po roku? Bo ja zaczynam się zastanawiać czy to @, bo ból naprawdę jest inny niż zawsze. W sobotę trochę dźwigałam i może coś puściło...
Dostaliśmy skierowanie do szpitala z przepuklina. Nie wiem jak przeżyje kolejny pobyt 😔 -
Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny a Wy karmiłyście piersią czy mm? I dostałyście miesiączke po roku? Bo ja zaczynam się zastanawiać czy to @, bo ból naprawdę jest inny niż zawsze. W sobotę trochę dźwigałam i może coś puściło...
Dostaliśmy skierowanie do szpitala z przepuklina. Nie wiem jak przeżyje kolejny pobyt 😔
Współczuję że musicie iść do szpitala 🥺🥺🥺
Ja się boje co nam chirurg powie i zrobi z tym ziarniniakiem pępka 😫
Ja też muszę podawać mm raz czy dwa dziennie i przeżywałam to strasznie aż dotarło że ważne żeby dziecko było najedzone
Ale staram się dużo odciągać mleka i podawać jej piersi żeby się nieodzwyczailaMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Karolina, karmiłam piersią. Nie karmiąc piersią to na pewno szybciej cykl wraca.
Współczuję tego szpitala 😔.
Angela, myślę, że to kwestia przyzwyczajenia do butelki. Tak jak piszesz - póki z piersi leci szybko i nie trzeba się starać to pije, z butelki tak jest cały czas. Po co się wysilać jak mama da butlę? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:07
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Angela, a kto Ci tak zalecił? Mi CDL mówiła w szpitalu, że właśnie dzieci kp łykają mniej powietrza, przez co najczęściej nie ma potrzeby podnosić ich do odbicia...
Mnóstwo sprzecznych informacji, łatwo się w tym pogubić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mi mówiły 2 położne bo widziały jak mała łapczywie pije.. i ja nawet sama widziałam że jak z piersi ją nakarmilam to zaraz kolka była a po butelce nie ehh no cóż postaram się za każdym razem przystawiać ją do piersi i najwyżej będę dokarmia z butelki oby mi laktator wytrzymał 😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie też póki z piersi leci szybko to pije a potem odwrwca głowe mimo że jest głodny. Z butelki dopije jeszcze spokojnje 30-40 ml.. ja tym razem już nie walczę o kp. I tak nie miałam zamiaru karmić tak długo jak córkę, a gdy sobie pomyślę, że od 6 miesiąca rozszerzamy dietę to już w ogóle jakoś mi lżej 😀 dam mleka z piersi tyle ile mogę, a gdy nie wystarczy to będę dokarmiać mm.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Agnieszka nasz też teraz więcej pije, może to przez upały. Tylko ja karmię mm, więc staram się zachować ten odstęp 3 h, czasem dam szybciej, raczej stosuję metodę dać więcej, a odstęp starać się zachować.
Nasz z kolei w upały gorzej śpi w dzień. W wózku jeszcze śpi na dworku, ale w domu jak taki żar to ciężko. W nocy już normalnie
Karolina współczuję wizyty w szpitalu. Oby tylko pomogli i żeby już potem było wszystko dobrze
U mnie niestety położna dziś potwierdzila moje przypuszczenia, że obniżyła mi się macica... Ehhh kolejna rzecz, z która muszę walczyć. Wieczorem to w ogóle jest masakra, bo wszystko mi tam wychodzi aż poza wejście. Póki co czekam do początku lipca na wizytę popołogową u gin, w międzyczasie dalej ćwiczę mięśnie Kegla, potem ew. fizjoterapeuta uroginekologiczny, ew. inny gin do konsultacji i zobaczymy czy uda się w uratować sytuację ćwiczeniami czy operacja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:28
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dla mnie kp to wygoda przede wszystkim. Laktator leży głęboko schowany w szufladzie i dobrze
mi z tym 🙂. Jutro idę do lekarza i już kombinuję czy by małej nie zabrać ze sobą, żeby nie musieć go wyjmować, wyparzać itd.
Mother84, trzymam kciuki, żeby obyło się bez zabiegu.mother84 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Starszaka karmiłam pół roku i 1.5 miesiąca po odstawieniu przyszła @. Karmiony był mieszanie plus około 5 mca rozszerzyliśmy dietę.
Przy pierwszym dziecku miałam ciśnienie na kp. Przezywalam, że muszę dokarmiac mm. Teraz chillout. Też planuje kp około pół roku. Planuje sylwestra przywitać butelką wina 🤭. Już za nim tęsknię 😁