X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek u Mnie morfologia na razie ok. Oby jak najdłużej ale często ponoć w III trymestrze wariuje.. Dziewczyny które są już mamusiami- jak było u Was?

Z innej beczki jestem w szoku, bo mialam przed ciążą bardzo dużą anemię. Żelazo potrafilo być na poziomie 27 (przy normie od 60), a teraz wystrzeliło, bo sobie kontroluje na 100.
    To chyba ciążowe witaminki... oby tak dalej💛

Poza tym czekam na ponowne wyniki biocenozy. Mam nadzieje, że już jest ok.

misiaa oj słabo ze strony przychodni ;/ dobrze, że masz prywatnie💛

kasiik super że wszystko dobrze💛 trzymam kciuki żebyśmy się dowiedziały wszystkie przed świętami jakiej płci osobnika nosimy w brzuszku ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 17:13

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was na ten wiatr też tak głowa boli? Od wczoraj znowu daje mi popalić...
    Morfolegie miałam okej w każdej wcześniejszej ciazy.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miisia ja już 3 dni odczuwam ból głowy - też myśle że to pogodowe... 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 18:04

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj martynkaa 😁 niestety ja też męczę się z migrenami, unikam apapu mimo, że możemy bo po prostu na mnie nie działa, brałam przed ciążą mocniejsze leki na to dziadostwo. Sen, okłady i cisza, biorę to na przeczekanie.

Miissia mnie na wiatr też bardziej boli, listopad - marzec to najgorsze miesiące na bóle głowy, a wydaje mi się że hormony ciążowe nie pomagają.🤦

Ana.Ta ja przed ciążą też miałam różnie z żelazem, ale mnie dobijały ciężkie @ i teraz przez ich brak chyba w miarę stoi. Mama pewnie się bardzo ucieszy 🥰

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ja się przywitam.. :)
    Podczytuje Was ale cały czas mam lekki strach co będzie dalej i czy pisać czy nie, ale może forum będzie małą terapią :) .. Póki co 13+1, a prenatalne mam dopiero w poniedziałek. :)
    To moja druga ciąża ale dzieci brak. Ciąża bardzo wyczekana.
    Termin 27maj :)

Dziewczyny, 3mam za was mocno kciuki!
    I od razu pytam, czy macie czasami jakieś dolegliwości, czy ciążę raczej bezobjawowe?
    Mnie trochę męczą jakieś kłucia w brzuchu, a poza tym, chyba ok
    Dobrego weekendu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 19:21

Malinka2021, Zosiek, Olenkaa, Kasik809 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Soleil :) mnie też kłuło na początku, głównie wieczorami i lekarka powiedziała że od siedzenia. Teraz częściej leże i chodzę, ćwiczę jogę i w zasadzie coraz rzadziej się to pojawia.

Soleil lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Muszę sprawdzić :) i podpytać przy okazji prenatalnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2021, 19:20

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Soleil :) gratuluje i trzymam kciuki za poniedziałek ✊

Mnie też wcześniej często kuło, teraz trochę rzadziej. Ewentulanie przy zaparciach, bo niestety się zdarzają :/
    Oprócz tego nudności - teraz też trochę ustały, ale cały czas Mi doskwierają i okropny ból pleców jak dłużej pochodzę.
    A i niezmiennie ciągły głód 🙈

Soleil lubi tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Soleil 🙂 to trzymamy jutro kciuki 😁
    Kłucia też miałam, ale przeszły, teraz brzuch spina mi jak jestem dłużej na nogach i nieszczęsny ból pleców.

Soleil lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucia przy zaparciach też mam, a dziś nawet zastanawiam się czy ten ból który najbardziej mnie męczy to po prostu nie jajnik :| bo jest po jednej stronie. mam nadzieję, że tez z czasem po prostu minie.
    A co do bólu pleców, słuchajcie, też mam, ale nie chciałam od razu wiązać z ciąża, myślałam ze za wcześnie, że sobie wkręcam 🤣 ale jednak nie!
    Dobrej niedzieli!! 😍😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 10:51

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tak pobolewało po dłuższym chodzeniu jak na okres, przechodziło po położeniu się. Myślałam że tak ma być. Okazało się że moja szyjka jak na ten czas jest dość krótka i mam założony pessar 😒 mam się mega oszczędzać. Woleliśmy nie ryzykować skracaniem się...

Miłej niedzieli Wam życzę 😊

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Dziewczyny mnie tak pobolewało po dłuższym chodzeniu jak na okres, przechodziło po położeniu się. Myślałam że tak ma być. Okazało się że moja szyjka jak na ten czas jest dość krótka i mam założony pessar 😒 mam się mega oszczędzać. Woleliśmy nie ryzykować skracaniem się...

Ponoć po pessarze poród jest łatwiejszy 🙂 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło 😘

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:

Dlatego ja się cieszę, że we wtorek mam lekarza bo wczoraj od mniej więcej 17 mnie pobolewał brzuch, trochę okresowo, trochę jak na biegunkę, później chyba czułam w pachwinach :/ położenie się nie pomogło zbytnio. Dzisiaj już nie ma bólu, zostało takie dziwne uczucie.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa dobrze, że szybko zareagowałaś. 💛

Majetta też tak czasem mam. Ale zazwyczaj po leżeniu przechodzi. Dobrze że niedlugo lekarz - wizyty działają uspokajająco :)

Powiem wam, że moja kolejna wizyta 13.12, a ja już bym najchętniej poszła 🙈
    Ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i być dobrej myśli 💛

Dostałam dziś od siostry detektor tętna płodu. Ona była bardzo z tego zadowolona. Ja jakoś sceptycznie do tego podeszłam - wyczulam tylko 1 miejsce w którym tak jakbym coś słyszała ale bardziej takie plumkania... i nie wiem czy ponownie spróbuje :/
    Macie jakieś doswiadczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 17:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. Te ja detektora używam. Już długo. Wcześniej dzidzia była na dole teraz jest poniżej pępka i bardzo się kręci. Dokładnie słychać tetno. Tylko możesz złapać także swoje ale dzidzi jest szybsze.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to mnie trochę pocieszyłaś 😘

Ana.Ta też mam 13.12 wizytę, to razem idziemy ✊🥳 myślałam dziś nawet o detektorze i mąż mówi żeby kupić, może się skusze 😊

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam detektor od tygodnia. Sam detektor spoko, bardzo uspokaja czy wszystko jest ok. Jednak aplikacja do kitu. Nie łapie tętna,mimo że na słuchawkach słychać cały czas,czasem pokazuje puls np 240 mimo,że słychać cały czas równe, normalne tętno. Więc to może wprowadzić stres. Chyba w tym moim modelu nie będę uzywac aplikacji

Ana.Ta lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia własnie ja też łapałam dźwięki zaraz poniżej pępka po lewej stronie:) jutro pewnie spóbuje jeszcze raz, wyczytałam przy tym modelu że niektóre dziewcyzny słyszały puls od 15 tyg więc może jeszcze za wcześnie żeby tak dokładnie usłyszeć 😐

Olenkaa o to fajnie ! Będzie raźniej 💛
    Moja siostra zachwycona detektorem, a jeszcze bardziej był właśnie jej mąż :)

5ylwian ja też nie będę z aplikacją używać. Tylko chciałabym nagrać bicie jak już uda Mi się wyłapać - na pamiątkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 20:15

5ylwian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam detektor. Kupiłam, bo w poprzedniej ciąży stresowałam się od wizyty do wizyty, czy serduszko bije. Zwłaszcza teraz, jak jeszcze nie czuję ruchów, to mnie to uspokaja, że wszystko w porządku. Mój jak na razie zaniża tętno, w porównaniu do tętna z wizyty czy z prenatalnych. Może jak dzidzia będzie większa, to dane będą bardziej miarodajne.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witaj martynkaa 😁 niestety ja też męczę się z migrenami, unikam apapu mimo, że możemy bo po prostu na mnie nie działa, brałam przed ciążą mocniejsze leki na to dziadostwo. Sen, okłady i cisza, biorę to na przeczekanie.

Miissia mnie na wiatr też bardziej boli, listopad - marzec to najgorsze miesiące na bóle głowy, a wydaje mi się że hormony ciążowe nie pomagają.🤦

Ana.Ta ja przed ciążą też miałam różnie z żelazem, ale mnie dobijały ciężkie @ i teraz przez ich brak chyba w miarę stoi. Mama pewnie się bardzo ucieszy 🥰

Ja na migreny mam zapisany paracetamol 1000 mg a jak nie działa to biorę normalnie solpadeine , rozpuszczam w wodzie i po jakichś 30 min już zaczyna przechodzić , zazdroszczę ze bez leków dasz radę wytrzymać bo ja niestety nie dam rady funkcjonować 😔

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ