Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj byłam na usg , dzisiaj zaczynam wg niego 18 tydzień , pisałam na fb ale napisze tez tutaj , z dziewczynki u nas zrobił się chłopak 😀 ma 11 cm i 175 g wazy , serduszko super bije , wszystko ok . Jeden mamy problem a może nie , okaże się po 22 tc , bo w bliźnie po poprzednim cc mam ubytek , prawdopodobnie jest on zarośnięty i to nie będzie żaden problem ale muszę po 22 tc kontrolować czy blizna się nie rozchodzi bo jeśli tak to będę musiała leżeć cały czas , także mam nadzieje ze tam się nic dziać nie będzie .
Soleil, Malinka2021, Zosiek, Olenkaa lubią tę wiadomość
Tysia -
Tysia :) wrote:Ja wczoraj byłam na usg , dzisiaj zaczynam wg niego 18 tydzień , pisałam na fb ale napisze tez tutaj , z dziewczynki u nas zrobił się chłopak 😀 ma 11 cm i 175 g wazy , serduszko super bije , wszystko ok . Jeden mamy problem a może nie , okaże się po 22 tc , bo w bliźnie po poprzednim cc mam ubytek , prawdopodobnie jest on zarośnięty i to nie będzie żaden problem ale muszę po 22 tc kontrolować czy blizna się nie rozchodzi bo jeśli tak to będę musiała leżeć cały czas , także mam nadzieje ze tam się nic dziać nie będzie .
A czujesz już jakieś ruchy? 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyTysia :) wrote:Ja wczoraj byłam na usg , dzisiaj zaczynam wg niego 18 tydzień , pisałam na fb ale napisze tez tutaj , z dziewczynki u nas zrobił się chłopak 😀 ma 11 cm i 175 g wazy , serduszko super bije , wszystko ok . Jeden mamy problem a może nie , okaże się po 22 tc , bo w bliźnie po poprzednim cc mam ubytek , prawdopodobnie jest on zarośnięty i to nie będzie żaden problem ale muszę po 22 tc kontrolować czy blizna się nie rozchodzi bo jeśli tak to będę musiała leżeć cały czas , także mam nadzieje ze tam się nic dziać nie będzie .
-
Tysia ale psikus 🙈 dlatego właśnie też się nie nastawiam na dziewczynkę bo lubią płatać figle 🙈
Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ✊✊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:58
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Megsi wrote:A usg w szpitalu czy prywatnie? Jestem ciekawa czy mężowi pozwolili wejść, bo mojemu ostatnio w rotundzie powiedzieli, że może wchodzić bez żadnych przeszkód, a pamiętam że mówiłaś, że twój szpital powiedział, że nie może przyjść
Prywatnie , ja to szpitalne traktuje z przymrużeniem oka , dzisiaj miałam i wg ich usg mam 16t+3 a wg mojej prywatnie dzisiaj mam 17+0 , jej bardziej ufam bo ma lepszy sprzęt . Cesarke już mam wyznaczona na 39 tydzień wiec będę rozpakowana 25 kwietnia na 99 procent 😊Tysia -
Ja już po prenatalnych
13+3
Dzidziuś ma 8.5cm już :o Wszystko wygląda ok, czekamy na wyniki nipt i dowiemy się kto tam w brzusiu urzędujeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 12:21
Zosiek, Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Tysia dobrze ze jestes pod dobra opieką to będziecie sprawdzać bliznę, ale na pewno będzie dobrze ❤️
Soleil gratulacje ❤️ a na prenatalnych Wam nie powiedział?
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ja mam na tylnej ścianie łożysko i już się nie mogę doczekać ruchów 💙❤️💙 i już mi wyszedł brzuszek lekko 😀 jak w legginsach byłam to już znajomi zauważyli 🥰 i to nie od pizzy 😂
Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Tysia ale numer, pewnie teraz już na pewno chłopak
Trzymam kciuki, żeby z tą blizną było ok :* Czyli będziesz kwietniową mamą
Z migreną to jeszcze nie dopadło mnie tak mocno, jak przed ciążą gdzie wymiotowałam od bólu głowy, więc sen wystarcza póki co...
Soleil super, że wszystko okto dawaj znać po wyniku
Tysia :) lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Olenkaa masz już brzuszka? Ale ekstra 😍 Jak ja tego nie mogę się doczekać! Póki co w jeansach ciężko, chodzę w dresach, ale tak żeby cos więcej wystawało to jeszcze nie 🤔
A co do migren mi też dokuczają, przed Ciąża również miałam problem ale teraz wydaje mi się miewam nawet gorsze dni, nie ma opcji przetrwać bez paracetamolu, chociaż jakoś super też mi nie pomaga -
nick nieaktualnyMi też ostatnio brzuszek zaokrągliło, już z mężem widzimy, ale inni jeszcze nie. Fajnie jest w sumie mieć z góry wyznaczona datę porodu. Chociaż u mnie nie ma skierowania na cesarkę jeszcze, ale mówili mi, że 23 maja jak nic się nie będzie działo to będzie indukcja od razu. Wiec liczę na to, że na dzien mamy będę już w domu 😀
Soleil lubi tę wiadomość
-
Zosiek wrote:To ja niestety mam już bębenek, a niestety bo boję się, żebym się nie toczyła pod koniec.
Podobno w drugiej ciąży szybciej rośnie brzuch, ale to chyba nie reguła.
Nie reguła bo ja jestem w trzeciej ciąży i w ogóle po mnie nie widać ze jestem w ciąży 😄 ale to dobrze bo po co moje sąsiadki plotkary maja wiedzieć 😄 ja póki co staram się właśnie mało przytyć bo wiem ze mam do tego tendencje i mogę za grubo poleciec 😊Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Tysia -
nick nieaktualny
-
U mnie też już zaokrąglony brzuszek. Ale ja miałam bardzo płaski dlatego teraz każde wybrzuszenie jest brzuszkiem hehe
Tylko że akurat ja jeszcze się „ukrywam” w pracy i mam coraz to większy problem w co się ubrać 🙈
Dobrze że powiedziałam już siostrze to dostałam w spadku 3 pary spodni ciàżowych. O matko jakie to wygodne!
Wkońcu dziś posluchałam bicia serca przez detektor 💛 ale czad 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 17:22
Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
miissia wrote:Ja już mam ładnie zaokrąglony chodź to nadwaga troszkę ale się bardziej zaokrąglił.
Dziewczyny mam wizytę aż o 22. Zamknęli przychodnie i teraz wszystkie prywatnie. Ale bardzo się boję wizyty bo boję się że wyśle mnie do szpitala.
Kurcze faktycznie późno, zrób sobie drzemkę jak masz możliwość, szybciej zleci i będziesz miała więcej sił 💛
A czemu się boisz że Cię teraz wyślą do szpitala- coś się dzieje?16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil wrote:Olenkaa masz już brzuszka? Ale ekstra 😍 Jak ja tego nie mogę się doczekać! Póki co w jeansach ciężko, chodzę w dresach, ale tak żeby cos więcej wystawało to jeszcze nie 🤔
A co do migren mi też dokuczają, przed Ciąża również miałam problem ale teraz wydaje mi się miewam nawet gorsze dni, nie ma opcji przetrwać bez paracetamolu, chociaż jakoś super też mi nie pomaga
Dosłownie "wylazł" mi w ciągu ostatniego tygodnia 😀 bo wcześniej też nie było nica miałam zawsze płaski brzuch to zauważają inni i się śmieją ze w końcu wiem jak to jest go mieć 😂
Miissia ale późno.. 😱 Nie martw się, trzymamy kciuki
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Miissia w najgorszym wypadku dają chyba insulinę w ciąży, ale myślę że dietką uda się to obniżyć, najgorsze że już we wszystkim jest cukier 😔 będzie dobrze 😘 dawaj znać po badaniu.
Powiedzcie mi proszę, że też tak długo śpicie, dzisiaj mąż obudził mnie o 10 zmartwiony czy wszystko ze mną ok 😂 ciągle mi się spać chce, a pogoda nie pomaga.
Dzisiaj w ogóle mam ciężki dzień, płakałam już z 10 razy, a głównie bo nie mogę się ostatnio z 9-letnia córka dogadać, miny robi, humory, nie powie co chce wprost tylko domyślać się muszę, jak coś zabronię to krzyczy w nerwach, ciężko jest.Nasz mały cud 15.05.22 🥰