X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje ruchy od jakiegoś czasu i czasami nawet się skusze żeby sprawdzić detektorem czy mały jest w tym miejscu co czuje. Także jestem pewna że czuję i z każdym dniem są wyraźniejsze.

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w którym jestes tygodniu?

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje nadal słabo ale mam to nieszczęsne łożysko z przodu wiec wiem ze ruchy i kopniaki będę czuła zdecydowanie później 😊 wiem tez , ze jeszcze będę miała dość kopnięć po żebrach i pęcherzu wiec czekam cierpliwie 😄

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAjetta w twoim przypadku wcale Ci się nie dziwie z tym powrotem. Jeszcze masz dziecko do ogarnięcia a wracałaś już zmęczona. Jak już sobie radzą bez Ciebie spokojnie nie wracaj 💛

Witamy nową koleżankę 😘

Nie mam pojęcia czy mogłam juz wyczyc ruchy 🙈 mam takie plumkanie/bąbelki ale to może być wariujący brzuch bo ciągle jestem „głodna” - zastanawiam się czy tak już będzie do końca 😐

Ps. Ale mnie dziś krzyże bolą😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 11:39

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać ruchów! To chyba będzie takie fajne uczucie 🥰 no i takie uspokojenie dla głowy 😀

A czujecie dziewczyny jak więcej pochodzicie taki jakby ucisk w podbrzuszu? Nie jakiś ból czy skurcz tylko ucisk i po położeniu się przechodzi? Bo już swiruje przez ten pessar a mój doktorek na urlopie niby mogę pisać do niego ale jestem typem ze wolę nie 😜

Ana.Ta lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa ja tak mam. NIe wiem czy nazwałabym to uciskiem, ale czuję że boli brzuch tak ze zmęczenia. Jak poleżę to przechodzi.
    Mam też bóle miesiączkowe. Gin twierdzi że to wszytsko w normie. Pytałam o to na ostatniej wizycie - czyli we wtorek. Troche jestem niezadowolona z wizyty bo czekalam na nią 3 tygodnie i myślałam że dokładniej będziemy oglądac dziecko, a to było szybkie zerknięcie + serduszko i bez żadnych pomiarów :-/. Kolejna wizyta prawie za 3 tygodnie.
    Szyjkę zmierzył tylko palcami, niby ok ale wole jak podaje mi wymiar. Wtedy jakoś bardziej mu ufam :-)

• Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa ja tak mam. NIe wiem czy nazwałabym to uciskiem, ale czuję że boli brzuch tak ze zmęczenia. Jak poleżę to przechodzi.
    Mam też bóle miesiączkowe. Gin twierdzi że to wszytsko w normie. Pytałam o to na ostatniej wizycie - czyli we wtorek. Troche jestem niezadowolona z wizyty bo czekalam na nią 3 tygodnie i myślałam że dokładniej będziemy oglądac dziecko, a to było szybkie zerknięcie + serduszko i bez żadnych pomiarów :-/. Kolejna wizyta prawie za 3 tygodnie.
    Szyjkę zmierzył tylko palcami, niby ok ale wole jak podaje mi wymiar. Wtedy jakoś bardziej mu ufam :-)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwia, trochę mnie uspokoiłaś, wiadomo każda ciąża inna ale już mam jakis punkt odniesienia :) może zbyt wszystkiego się doszukuje :)

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa też mam takie bóle, jak np. dłużej postoje w trakcie gotowania, staram się spacerować po kuchni. Ja to czuje jakby mi brzuch spinalo od dołu, cała 1 ciążę tak miałam, położenie na boku pomaga.

Witaj Sylwia 😁
    Ja już czuję ruchy coraz bardziej, czkawkę nawet czułam, takie regularne plumkania, a czasami lekkie kopnięcie. Jest to cudowne bo uspokaja, jakby chciało zawołać: Mamuśka nie stresuj się jestem tutaj! 🤣

Krzyże też mi dokuczają ☹️ staram się ćwiczyć jogę dla ciężarnych i jeżdżę delikatnie na rowerku stacjonarnym oczywiście po konsultacji z panią doktor. Ruch pomaga na plecy, a pamiętam, że pod koniec poprzedniej ciąży i po porodzie miałam koszmar, wtedy mój ruch to był tylko spacer, próbuje tego teraz uniknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:25

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Już się nie mogę doczekać ruchów! To chyba będzie takie fajne uczucie 🥰 no i takie uspokojenie dla głowy 😀

A czujecie dziewczyny jak więcej pochodzicie taki jakby ucisk w podbrzuszu? Nie jakiś ból czy skurcz tylko ucisk i po położeniu się przechodzi? Bo już swiruje przez ten pessar a mój doktorek na urlopie niby mogę pisać do niego ale jestem typem ze wolę nie 😜

Ja tak mam czasami i tak jak piszesz jak chwilę poleżę to przechodzi 🙂
    Mój doktorek też mi powiedział, że jak coś to mogę do niego dzwonić, a później na kolejnej wizycie doliczył mi 150zl za teleporade 🙈🤣 na szczęście już go zmieniłam i jestem zadowolona 😊

Ruchów jeszcze nie czuje, ale u mnie jeszcze za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 17 tyg ale czułam o wiele wcześniej lekko jak motylek a teraz jest to coraz bardziej wyraźne.
    Bóle brzucha to normalne gorzej jak się brzuch napina twardnieje.

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka o matko za telefon doliczył no przecięcie ... 🤦‍♀️ Dobrze ze go zmieniłaś!

Dziękuję dziewczyny za uspokojenie 😘😘

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja o swojej ciąży powiedziałam w pracy już po usg serduszkowym. Po in-vitro brałam masę hormonów po których często gorzej się czułam i podejrzewałam że różnie to może być. Popracowałam tak później tydzień, potem tydzień L4, znowu popracowałam tydzień i znowu L4 bo przyszły ogromne nudności i brak siły, potem plamienia.
    Naprawdę myślałam że popracuję do 5 miesiąca ale pierwszy trymestr mocno zweryfikował moje możliwości i odpuściłam. Nikt w pracy nie jest niezastąpiony, a teraz maluszek (tak wystarany) jest najważniejszy ♥️

Martuska1, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przywitam się i ja. Dziś 15+4. Przepraszam, że tak od razu z grubej rury ale czy któraś z was miewa kłucia w dole brzucha od czasu do czasu? Zaczyna mnie to trochę martwić bo mam szyjkę do obserwacji. Olenka, ile miała twoja szyjka jak zapadła decyzja o pessarze?

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kłucia!! Od czasu do czasu, czasami nawet leżąc na lewym boku. Wierzę ze wszystko jest ok :)

CzterolistnaKoniczyna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie uczucie wilgotnosci w pochwie? Ja wczoraj zauważyłam wraz ze śluzem mokrą plamę na bieliźnie dzisiaj rano też. Nie było tego dużo, ale schizuje. Zwłaszcza, że na bieliźnie teraz praktycznie nic nie widać, a ciągle czuje że jakoś tak wilgotno mi. Boję się czy to nie wody.

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuleeeek wrote:
    Czy wy też macie uczucie wilgotnosci w pochwie? Ja wczoraj zauważyłam wraz ze śluzem mokrą plamę na bieliźnie dzisiaj rano też. Nie było tego dużo, ale schizuje. Zwłaszcza, że na bieliźnie teraz praktycznie nic nie widać, a ciągle czuje że jakoś tak wilgotno mi. Boję się czy to nie wody.

Też tak mam, też zastanawiam się czy to nie wody 🙈

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Pisałam do lekarza i odpisał mi że zwykle tak się dzieje, ale bez badania nic nie może stwierdzić. A ja odchodzę od zmysłów. Dzisiaj mam bardzo zły dzień. Nawet krew z dziąsła nagle zaczęła lecieć jak nigdy 🙈 do tej pory tylko z nosa. Porazka mam kryzys dzisiaj

• Majetta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Ja w pierwszej ciąży w okolicy 30 tyg miałam taki epizod, że bielizna była cała morka, to nie były upławy ani posikiwanie 🙈 taka bezzapachowa woda, poleciałam do lekarza, przebadał mnie wdłuż i wszerz i szyjka zamknięta a ilość wód w normie. Teraz też mam czasem mokrą bieliznę

Malinka2021 lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna koniczyna witamy :)

Ja też mam kłócia, czasem nawet gdy leże.. staram się nie panikować, za 2 tygodnie wizyta... zapytam o to, ale zawsze slyszę, że wszystko rośnie więc i bóle mają prawo się pojawiać 🙈

Ja ogólnie mam taki biały śluz lub jak wy właśnie piszecie czuje się często „mokro”. Ale może teraz to jest normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 17:13

Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ