Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MAjetta w twoim przypadku wcale Ci się nie dziwie z tym powrotem. Jeszcze masz dziecko do ogarnięcia a wracałaś już zmęczona. Jak już sobie radzą bez Ciebie spokojnie nie wracaj 💛
Witamy nową koleżankę 😘
Nie mam pojęcia czy mogłam juz wyczyc ruchy 🙈 mam takie plumkanie/bąbelki ale to może być wariujący brzuch bo ciągle jestem „głodna” - zastanawiam się czy tak już będzie do końca 😐
Ps. Ale mnie dziś krzyże bolą😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 11:39
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Już się nie mogę doczekać ruchów! To chyba będzie takie fajne uczucie 🥰 no i takie uspokojenie dla głowy 😀
A czujecie dziewczyny jak więcej pochodzicie taki jakby ucisk w podbrzuszu? Nie jakiś ból czy skurcz tylko ucisk i po położeniu się przechodzi? Bo już swiruje przez ten pessar a mój doktorek na urlopie niby mogę pisać do niego ale jestem typem ze wolę nie 😜Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa ja tak mam. NIe wiem czy nazwałabym to uciskiem, ale czuję że boli brzuch tak ze zmęczenia. Jak poleżę to przechodzi.
Mam też bóle miesiączkowe. Gin twierdzi że to wszytsko w normie. Pytałam o to na ostatniej wizycie - czyli we wtorek. Troche jestem niezadowolona z wizyty bo czekalam na nią 3 tygodnie i myślałam że dokładniej będziemy oglądac dziecko, a to było szybkie zerknięcie + serduszko i bez żadnych pomiarów . Kolejna wizyta prawie za 3 tygodnie.
Szyjkę zmierzył tylko palcami, niby ok ale wole jak podaje mi wymiar. Wtedy jakoś bardziej mu ufam -
Olenkaa ja tak mam. NIe wiem czy nazwałabym to uciskiem, ale czuję że boli brzuch tak ze zmęczenia. Jak poleżę to przechodzi.
Mam też bóle miesiączkowe. Gin twierdzi że to wszytsko w normie. Pytałam o to na ostatniej wizycie - czyli we wtorek. Troche jestem niezadowolona z wizyty bo czekalam na nią 3 tygodnie i myślałam że dokładniej będziemy oglądac dziecko, a to było szybkie zerknięcie + serduszko i bez żadnych pomiarów . Kolejna wizyta prawie za 3 tygodnie.
Szyjkę zmierzył tylko palcami, niby ok ale wole jak podaje mi wymiar. Wtedy jakoś bardziej mu ufamAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Dzięki Sylwia, trochę mnie uspokoiłaś, wiadomo każda ciąża inna ale już mam jakis punkt odniesienia może zbyt wszystkiego się doszukuje
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa też mam takie bóle, jak np. dłużej postoje w trakcie gotowania, staram się spacerować po kuchni. Ja to czuje jakby mi brzuch spinalo od dołu, cała 1 ciążę tak miałam, położenie na boku pomaga.
Witaj Sylwia 😁
Ja już czuję ruchy coraz bardziej, czkawkę nawet czułam, takie regularne plumkania, a czasami lekkie kopnięcie. Jest to cudowne bo uspokaja, jakby chciało zawołać: Mamuśka nie stresuj się jestem tutaj! 🤣
Krzyże też mi dokuczają ☹️ staram się ćwiczyć jogę dla ciężarnych i jeżdżę delikatnie na rowerku stacjonarnym oczywiście po konsultacji z panią doktor. Ruch pomaga na plecy, a pamiętam, że pod koniec poprzedniej ciąży i po porodzie miałam koszmar, wtedy mój ruch to był tylko spacer, próbuje tego teraz uniknąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:25
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Olenkaa wrote:Już się nie mogę doczekać ruchów! To chyba będzie takie fajne uczucie 🥰 no i takie uspokojenie dla głowy 😀
A czujecie dziewczyny jak więcej pochodzicie taki jakby ucisk w podbrzuszu? Nie jakiś ból czy skurcz tylko ucisk i po położeniu się przechodzi? Bo już swiruje przez ten pessar a mój doktorek na urlopie niby mogę pisać do niego ale jestem typem ze wolę nie 😜
Ja tak mam czasami i tak jak piszesz jak chwilę poleżę to przechodzi 🙂
Mój doktorek też mi powiedział, że jak coś to mogę do niego dzwonić, a później na kolejnej wizycie doliczył mi 150zl za teleporade 🙈🤣 na szczęście już go zmieniłam i jestem zadowolona 😊
Ruchów jeszcze nie czuje, ale u mnie jeszcze za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 12:53
-
nick nieaktualny
-
Mamuśka o matko za telefon doliczył no przecięcie ... 🤦♀️ Dobrze ze go zmieniłaś!
Dziękuję dziewczyny za uspokojenie 😘😘
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Hej, ja o swojej ciąży powiedziałam w pracy już po usg serduszkowym. Po in-vitro brałam masę hormonów po których często gorzej się czułam i podejrzewałam że różnie to może być. Popracowałam tak później tydzień, potem tydzień L4, znowu popracowałam tydzień i znowu L4 bo przyszły ogromne nudności i brak siły, potem plamienia.
Naprawdę myślałam że popracuję do 5 miesiąca ale pierwszy trymestr mocno zweryfikował moje możliwości i odpuściłam. Nikt w pracy nie jest niezastąpiony, a teraz maluszek (tak wystarany) jest najważniejszy ♥️Martuska1, Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość
36l
Wszystkie wyniki w normie
2021: 2x nieudane IUI
23.08.2021: stymulacja 💉
06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
4 dpt 1/8 Ovitrelle
8 dpt beta 41 🍀🤞
11 dpt beta 159
13 dpt beta 319
16 dpt beta 1139
25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
34 dpt 7t2d USG jest ♥️
9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
19.11 prenatalne -
Cześć dziewczyny,
Przywitam się i ja. Dziś 15+4. Przepraszam, że tak od razu z grubej rury ale czy któraś z was miewa kłucia w dole brzucha od czasu do czasu? Zaczyna mnie to trochę martwić bo mam szyjkę do obserwacji. Olenka, ile miała twoja szyjka jak zapadła decyzja o pessarze? -
Czy wy też macie uczucie wilgotnosci w pochwie? Ja wczoraj zauważyłam wraz ze śluzem mokrą plamę na bieliźnie dzisiaj rano też. Nie było tego dużo, ale schizuje. Zwłaszcza, że na bieliźnie teraz praktycznie nic nie widać, a ciągle czuje że jakoś tak wilgotno mi. Boję się czy to nie wody.
-
Asiuleeeek wrote:Czy wy też macie uczucie wilgotnosci w pochwie? Ja wczoraj zauważyłam wraz ze śluzem mokrą plamę na bieliźnie dzisiaj rano też. Nie było tego dużo, ale schizuje. Zwłaszcza, że na bieliźnie teraz praktycznie nic nie widać, a ciągle czuje że jakoś tak wilgotno mi. Boję się czy to nie wody.
Też tak mam, też zastanawiam się czy to nie wody 🙈Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka2021 wrote:Też tak mam, też zastanawiam się czy to nie wody 🙈
-
Malinka2021 wrote:Też tak mam, też zastanawiam się czy to nie wody 🙈
Ja w pierwszej ciąży w okolicy 30 tyg miałam taki epizod, że bielizna była cała morka, to nie były upławy ani posikiwanie 🙈 taka bezzapachowa woda, poleciałam do lekarza, przebadał mnie wdłuż i wszerz i szyjka zamknięta a ilość wód w normie. Teraz też mam czasem mokrą bieliznęMalinka2021 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Czterolistna koniczyna witamy
Ja też mam kłócia, czasem nawet gdy leże.. staram się nie panikować, za 2 tygodnie wizyta... zapytam o to, ale zawsze slyszę, że wszystko rośnie więc i bóle mają prawo się pojawiać 🙈
Ja ogólnie mam taki biały śluz lub jak wy właśnie piszecie czuje się często „mokro”. Ale może teraz to jest normalne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 17:13
Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍