X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Sylwunia super gratuluję synka.

Dziewczyny czy Wam też może powraca senność? U mnie to ostatnie dwa dni poprostu tragiczne. Chcę mi się spać i zasypiam w tym miejscu co jestem...

Powraca? U mnie jest non stop. Za to od dwóch dni mam znowu mdłości :/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Dziewczyny czy Wam też może powraca senność? U mnie to ostatnie dwa dni poprostu tragiczne. Chcę mi się spać i zasypiam w tym miejscu co jestem...
    Senność i bezsenność. Zdarza się,że budzę się o 2 w nocy i nie śpię już do rana. A zdarza się,że cały dzień bym spala

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem dziewczyny,że idę na l4 już od jutra. Tak nagle. Okazało się,że ta dziewczyna z pracy,o której pisałam ma jednak covida. Z naszej 8 tylko 1 idzie na kwarantanne,bo nie jest szczepiona, reszta ma chodzić. Więc decyzja była szybka. Z nią nie siedzialam w pracy Ale teraz każda z reszty może zaraz być chora i mnie zarazić A tyle nie będę ryzykować. Więc zadzwoniłam po l4 i powiadomiłam szefową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:55

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian i bardzo dobrze, nie ma co ryzykować.

5ylwian lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Powraca? U mnie jest non stop. Za to od dwóch dni mam znowu mdłości :/

Mam tak samo 😂 z mdłościami tylko owoce i warzywa mnie ratują... bo ileż bym mogła jeść. A jak długo nie jem jest jeszcze gorzej, dlatego staram się zapobiegać na czas 🙈

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A ja Wam powiem dziewczyny,że idę na l4 już od jutra. Tak nagle. Okazało się,że ta dziewczyna z pracy,o której pisałam ma jednak covida. Z naszej 8 tylko 1 idzie na kwarantanne,bo nie jest szczepiona, reszta ma chodzić. Więc decyzja była szybka. Z nią nie siedzialam w pracy Ale teraz każda z reszty może zaraz być chora i mnie zarazić A tyle nie będę ryzykować. Więc zadzwoniłam po l4 i powiadomiłam szefową.

Bardzo dobra decyzja! Bez jaj powinni Was dać na zdalną bo pisałaś że masz możliwość...
    u mnie było tak samo jak w pokoju obok był covid. Nikt sobie z tego nic nie zrobił... a ja przerażona poszłam na tydzień zdalnej ...

Powiem Wam że odkąd powiedziałam w pracy już nie mogę się doczekać l4 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:11

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian bardzo dobra decyzja!

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Ja jestem ogólnie osoba że o 22 już w łóżku ale wstaje koło 7 :) no a teraz są dni że zasypiam o 20 przy filmie 🙈 i później tylko zmieniam miejsce spania na łóżko 😅
    Dziś trochę pospacerowałam po mieście, byłam kupić drobiazgi i później musiałam godzinkę drzemki mieć 😅

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny współczuje… ja jestem na l4 od 8 tygodnia ciąży , dokładnie od 5 października 🙈
    Ja nie miałam wyboru, musiałam iść ze względu na charakter pracy ale bardzo się cieszę ze tak wyszło. Nie wyobrażam sobie wstawać codziennie o 6 🙈🙈

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mniej więcej od 2-3 dni mam taką senności. Wczoraj spałam w ciągu dnia godzinę. A dziś prysznic po 17, położyłam się i zasnęłam o 18 i o 20 się obudziłam. Poszłam się napić wody, wróciłam do łóżka i zaraz chyba wracam spać 😄
    Co do jedzenia i mdłości to dziś gotowałam obiad i zjadłam łyżeczką połowę sosu z garnka bo nie mogłam się doczekać 😄 A później jak przyszło do właściwego jedzenia to zjadłam trochę ryżu a tak to leży bo już nie mogę 😄 Od początku ciąży były może 2-3 noce, że spałam bez przerwy. Tak to się budzę minimum raz. I muszę mieć obok jakiś mus czy coś drobnego do jedzenia bo czasem mnie łapią takie mdłości z głodu 🤦

Malinka2021 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian dobrze robisz, nie ma co ryzykować ...

Jeśli chodzi o senność u mnie bardzo jest to nasilone, dzisiaj wstałam 10.30... mąż aż się martwi czy to normalne 🤣 ale chyba tak, muszę zapytać lekarki, bo ciągle spałabym. Mam też niskie ciśnienie i to nie pomaga..
    Mdłości to na tej zasadzie, że nie zjem wszystkiego, obróbka mięsa to koszmar, ale ogólnie jem nawet dużo. Mam jakoś +1,5 kg.

Porobiłam wczoraj sobie z firankami, ale przynajmniej już ogarnięte na Święta. Oczywiście po wszystkim leżałam z bólem brzucha, głupia ja🙉

Adapter do pasów kupiłam w końcu insafe, będę jutro testować bo jedziemy kawał drogi. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 21:21

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja musze pracować do końca marca, a marzy mi się już l4...bardzo dobra rzecz w moim przypadku jeżeli chodzi o pracę to to, że mam regularne posiłki i bardzo dobrze się odżywiam, a w domu jestem odkurzaczem ścierwa 😀 akurat u mnie w pracy jest super jeżeli chodzi o covid wiec mam małe ryzyko złapania, ale niepoważni ludzi tez się zdarzają nagminnie. Wiem, że jedna z nieszczepionych dziewczyn usilnie próbuje złapać covid, żeby mieć certyfikat, ale ja z nią styczności nie mam, ani moi współpracownicy wiec niech sobie robi co chce.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie teraz też drzemki od ok 20.00 i pozniej tylko zmiana miejsca na łóżko 😂 śmiać nam się chce bo mąż zasypia ze zmęczenia (codziennie wstaje o 6.00 i cieżko pracuje), a ja „ciążowo” bo jak nigdy wcześniej - zawsze chodziłam spać min. o 23-24. Także zmiana stylu życia na maxa.

Plus że ranki są mega! O 6 , 6.40 czuje się wypoczęta 👍 szczególnie jak nie muszę nigdzie wstawać, co innego jak trzeba iść do pracy- wtedy zawsze by się poleżało😂
    Ale już niedługo... :-)

Olenkaa, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon mnie w nocy woda ratuje, bo zawsze mam 1-2 spacery do wc. 🤦‍♀️

Zosiek ach ta senność 😂 ale wiadomo jeśli jest nasilona to jedna możliwość- ciśnienie, pogoda nam teraz nie pomaga, a przy odstawieniu kawy to już wgl... 🙈 Dwa- trzeba sobie kontrolować żelazo- to mi się zawsze kojarzyło z moim zmęczeniem. Teraz chyba dzięki temu że nie ma okresów mam wkońcu w normie. 👍

Megsi- dobrze że są plusy 😘 szkoda, że nie możesz iść wcześniej. Ja mam nadzieje, że nic mi planów nie pokrzyżuje i pójde w styczniu. Choć mają tyle czasu, że nie wiem czy będę później na to patrzeć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 22:01

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ech ja musze pracować do końca marca, a marzy mi się już l4...bardzo dobra rzecz w moim przypadku jeżeli chodzi o pracę to to, że mam regularne posiłki i bardzo dobrze się odżywiam, a w domu jestem odkurzaczem ścierwa 😀 akurat u mnie w pracy jest super jeżeli chodzi o covid wiec mam małe ryzyko złapania, ale niepoważni ludzi tez się zdarzają nagminnie. Wiem, że jedna z nieszczepionych dziewczyn usilnie próbuje złapać covid, żeby mieć certyfikat, ale ja z nią styczności nie mam, ani moi współpracownicy wiec niech sobie robi co chce.

Zamiast się zaszczepić to kombinuje i woli być chora no nie wytrzymam 🤦‍♀️

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian Słuszna decyzja zdrowie najważniejsze. Ja też już niedługo odchodzę i szkoda, że nie mogę szybciej. Trochę mnie to denerwuje, że to ja muszę uczyć mojego zastępcę. Jest to kolega z pracy i to jeszcze ja musiałam dostosować się do niego kiedy będę mogła go uczyc. Tyle osób jest w pracy a ciezarna tylko może uczyć ☺ No nie wiem czy takie praktyki sa powszechne w poprzednich pracach nigdy nie musiałam nikogo uczyć jak np odchodziłam z pracy ☺ Ahh te hormony teraz to już mnie wszystko denerwuje co jest związane z praca 😃 Pewnie przesadzam.

A co do spania to najgorsza jest bezsenność w nocy - wzmożona przez to że wieczorami zasypiam przy telewizorze. Czasami już od 18 śpię 😄 Ale bardzo mnie cieszy to, że od tygodnia nie wymiotowałam i odeszły mi mdlosci, które meczyly mnie od samego poczatku, więc chociaż zombiakiem już nie jestem takim jak wcześniej. Dzięki temu już tak jeść nie muszę co chwile 😀

6056198c02.png
  • Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian dobra decyzja, nie ma co ryzykować.
    U mnie taką decyzję musiała podjąć moja mama. Jest pielęgniarką i na ich oddziale pojawił się covid wśród pacjentów. Oczywiście pielęgniarki bez nawet przesiewowego testowania chodzą do pracy i do domu. Dlatego niestety nie zobaczymy się na Mikołajki, a święta też stoją pod znakiem zapytania. Aż się popłakałam bo mieszkamy 200 km od siebie i dawno się nie widziałyśmy, ale ona też nie chce mnie narażać szczególnie kiedy jestem w ciąży.

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej by też było gdyby ludzie się w pracy nawzajem szanowali. A przychodzi taka kretynka przez tydzień siedzieć wśród 9 osób i kaszle jak nienormalne zamiast iść do lekarza. A szefostwo,które powinno być tym,które ja wywala do chaty milczy i przyzwala na zarażanie innych.

Merci92 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Inaczej by też było gdyby ludzie się w pracy nawzajem szanowali. A przychodzi taka kretynka przez tydzień siedzieć wśród 9 osób i kaszle jak nienormalne zamiast iść do lekarza. A szefostwo,które powinno być tym,które ja wywala do chaty milczy i przyzwala na zarażanie innych.
    O to prawda. Mnie zawsze denerwowali ludzie, którzy przychodzą chorzy do pracy. Nawet przed covidem, wiadomo katar czy bol gardła jakiś jeszcze rozumiałam, ale gorączka i gadanie przez zapchany nos to porażka... U mnie w pracy w zeszłym tyg 8 osób było w cyklu covidowym, czyli albo zarażeni albo bliski kontakt. W firmie od razu wysyłają na test i wracasz dopiero jak jest negatywny. Ludzie szczepieni co było w bliskim kontakcie muszą 5 dni się izolować a nieszczepieni 14, co akurat jest głupie, bo obie grupy chorują i zarażają. W każdym razie jeden chłopak był przez tydzień w domu, bo ktoś tam miał covida, no i wrócił w poniedziałek, bo już mógł. Ponoc tak kaszlał jakby miał zaraz płuca wypluć, 30 min później już go nie było, bo go do domu wywalili. Najgorsze jest to, że akurat jestem jego zmiennikiem w pracy i nie mogę dalej ogarnąć po co on przychodził w ogóle. Osobiście uważam, że tak długo walczymy z tym cholernym wirusem, bo ludzie się bardzo nieodpowiedzialnie zachowują...

5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    O to prawda. Mnie zawsze denerwowali ludzie, którzy przychodzą chorzy do pracy. Nawet przed covidem, wiadomo katar czy bol gardła jakiś jeszcze rozumiałam, ale gorączka i gadanie przez zapchany nos to porażka... U mnie w pracy w zeszłym tyg 8 osób było w cyklu covidowym, czyli albo zarażeni albo bliski kontakt. W firmie od razu wysyłają na test i wracasz dopiero jak jest negatywny. Ludzie szczepieni co było w bliskim kontakcie muszą 5 dni się izolować a nieszczepieni 14, co akurat jest głupie, bo obie grupy chorują i zarażają. W każdym razie jeden chłopak był przez tydzień w domu, bo ktoś tam miał covida, no i wrócił w poniedziałek, bo już mógł. Ponoc tak kaszlał jakby miał zaraz płuca wypluć, 30 min później już go nie było, bo go do domu wywalili. Najgorsze jest to, że akurat jestem jego zmiennikiem w pracy i nie mogę dalej ogarnąć po co on przychodził w ogóle. Osobiście uważam, że tak długo walczymy z tym cholernym wirusem, bo ludzie się bardzo nieodpowiedzialnie zachowują...
    Dokładnie, ja poszłam na l4 głównie przez to,że teraz zaszczepione dziewczyny,które nie pójdą na kwarantanne będą chodzić do pracy i być może już same zarażone będą dalej zarażać. Masakra..

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ