X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Sylwunia super gratuluję synka.

Dziewczyny czy Wam też może powraca senność? U mnie to ostatnie dwa dni poprostu tragiczne. Chcę mi się spać i zasypiam w tym miejscu co jestem...

Powraca? U mnie jest non stop. Za to od dwóch dni mam znowu mdłości :/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Dziewczyny czy Wam też może powraca senność? U mnie to ostatnie dwa dni poprostu tragiczne. Chcę mi się spać i zasypiam w tym miejscu co jestem...
    Senność i bezsenność. Zdarza się,że budzę się o 2 w nocy i nie śpię już do rana. A zdarza się,że cały dzień bym spala

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem dziewczyny,że idę na l4 już od jutra. Tak nagle. Okazało się,że ta dziewczyna z pracy,o której pisałam ma jednak covida. Z naszej 8 tylko 1 idzie na kwarantanne,bo nie jest szczepiona, reszta ma chodzić. Więc decyzja była szybka. Z nią nie siedzialam w pracy Ale teraz każda z reszty może zaraz być chora i mnie zarazić A tyle nie będę ryzykować. Więc zadzwoniłam po l4 i powiadomiłam szefową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:55

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Milkana Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian i bardzo dobrze, nie ma co ryzykować.

5ylwian lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko od 10/2020 na luziku
    od 01/2021 starania z testami owu i dokładną obserwacją
    Cykle regularne co 32 dni

13.09- beta 147 :)

gannvfxm94uozd8n.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Powraca? U mnie jest non stop. Za to od dwóch dni mam znowu mdłości :/

Mam tak samo 😂 z mdłościami tylko owoce i warzywa mnie ratują... bo ileż bym mogła jeść. A jak długo nie jem jest jeszcze gorzej, dlatego staram się zapobiegać na czas 🙈

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A ja Wam powiem dziewczyny,że idę na l4 już od jutra. Tak nagle. Okazało się,że ta dziewczyna z pracy,o której pisałam ma jednak covida. Z naszej 8 tylko 1 idzie na kwarantanne,bo nie jest szczepiona, reszta ma chodzić. Więc decyzja była szybka. Z nią nie siedzialam w pracy Ale teraz każda z reszty może zaraz być chora i mnie zarazić A tyle nie będę ryzykować. Więc zadzwoniłam po l4 i powiadomiłam szefową.

Bardzo dobra decyzja! Bez jaj powinni Was dać na zdalną bo pisałaś że masz możliwość...
    u mnie było tak samo jak w pokoju obok był covid. Nikt sobie z tego nic nie zrobił... a ja przerażona poszłam na tydzień zdalnej ...

Powiem Wam że odkąd powiedziałam w pracy już nie mogę się doczekać l4 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:11

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian bardzo dobra decyzja!

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Ja jestem ogólnie osoba że o 22 już w łóżku ale wstaje koło 7 :) no a teraz są dni że zasypiam o 20 przy filmie 🙈 i później tylko zmieniam miejsce spania na łóżko 😅
    Dziś trochę pospacerowałam po mieście, byłam kupić drobiazgi i później musiałam godzinkę drzemki mieć 😅

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny współczuje… ja jestem na l4 od 8 tygodnia ciąży , dokładnie od 5 października 🙈
    Ja nie miałam wyboru, musiałam iść ze względu na charakter pracy ale bardzo się cieszę ze tak wyszło. Nie wyobrażam sobie wstawać codziennie o 6 🙈🙈

• Leon Przyjaciółka

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mniej więcej od 2-3 dni mam taką senności. Wczoraj spałam w ciągu dnia godzinę. A dziś prysznic po 17, położyłam się i zasnęłam o 18 i o 20 się obudziłam. Poszłam się napić wody, wróciłam do łóżka i zaraz chyba wracam spać 😄
    Co do jedzenia i mdłości to dziś gotowałam obiad i zjadłam łyżeczką połowę sosu z garnka bo nie mogłam się doczekać 😄 A później jak przyszło do właściwego jedzenia to zjadłam trochę ryżu a tak to leży bo już nie mogę 😄 Od początku ciąży były może 2-3 noce, że spałam bez przerwy. Tak to się budzę minimum raz. I muszę mieć obok jakiś mus czy coś drobnego do jedzenia bo czasem mnie łapią takie mdłości z głodu 🤦

Malinka2021 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian dobrze robisz, nie ma co ryzykować ...

Jeśli chodzi o senność u mnie bardzo jest to nasilone, dzisiaj wstałam 10.30... mąż aż się martwi czy to normalne 🤣 ale chyba tak, muszę zapytać lekarki, bo ciągle spałabym. Mam też niskie ciśnienie i to nie pomaga..
    Mdłości to na tej zasadzie, że nie zjem wszystkiego, obróbka mięsa to koszmar, ale ogólnie jem nawet dużo. Mam jakoś +1,5 kg.

Porobiłam wczoraj sobie z firankami, ale przynajmniej już ogarnięte na Święta. Oczywiście po wszystkim leżałam z bólem brzucha, głupia ja🙉

Adapter do pasów kupiłam w końcu insafe, będę jutro testować bo jedziemy kawał drogi. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 21:21

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja musze pracować do końca marca, a marzy mi się już l4...bardzo dobra rzecz w moim przypadku jeżeli chodzi o pracę to to, że mam regularne posiłki i bardzo dobrze się odżywiam, a w domu jestem odkurzaczem ścierwa 😀 akurat u mnie w pracy jest super jeżeli chodzi o covid wiec mam małe ryzyko złapania, ale niepoważni ludzi tez się zdarzają nagminnie. Wiem, że jedna z nieszczepionych dziewczyn usilnie próbuje złapać covid, żeby mieć certyfikat, ale ja z nią styczności nie mam, ani moi współpracownicy wiec niech sobie robi co chce.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie teraz też drzemki od ok 20.00 i pozniej tylko zmiana miejsca na łóżko 😂 śmiać nam się chce bo mąż zasypia ze zmęczenia (codziennie wstaje o 6.00 i cieżko pracuje), a ja „ciążowo” bo jak nigdy wcześniej - zawsze chodziłam spać min. o 23-24. Także zmiana stylu życia na maxa.

Plus że ranki są mega! O 6 , 6.40 czuje się wypoczęta 👍 szczególnie jak nie muszę nigdzie wstawać, co innego jak trzeba iść do pracy- wtedy zawsze by się poleżało😂
    Ale już niedługo... :-)

Olenkaa, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon mnie w nocy woda ratuje, bo zawsze mam 1-2 spacery do wc. 🤦‍♀️

Zosiek ach ta senność 😂 ale wiadomo jeśli jest nasilona to jedna możliwość- ciśnienie, pogoda nam teraz nie pomaga, a przy odstawieniu kawy to już wgl... 🙈 Dwa- trzeba sobie kontrolować żelazo- to mi się zawsze kojarzyło z moim zmęczeniem. Teraz chyba dzięki temu że nie ma okresów mam wkońcu w normie. 👍

Megsi- dobrze że są plusy 😘 szkoda, że nie możesz iść wcześniej. Ja mam nadzieje, że nic mi planów nie pokrzyżuje i pójde w styczniu. Choć mają tyle czasu, że nie wiem czy będę później na to patrzeć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 22:01

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ech ja musze pracować do końca marca, a marzy mi się już l4...bardzo dobra rzecz w moim przypadku jeżeli chodzi o pracę to to, że mam regularne posiłki i bardzo dobrze się odżywiam, a w domu jestem odkurzaczem ścierwa 😀 akurat u mnie w pracy jest super jeżeli chodzi o covid wiec mam małe ryzyko złapania, ale niepoważni ludzi tez się zdarzają nagminnie. Wiem, że jedna z nieszczepionych dziewczyn usilnie próbuje złapać covid, żeby mieć certyfikat, ale ja z nią styczności nie mam, ani moi współpracownicy wiec niech sobie robi co chce.

Zamiast się zaszczepić to kombinuje i woli być chora no nie wytrzymam 🤦‍♀️

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian Słuszna decyzja zdrowie najważniejsze. Ja też już niedługo odchodzę i szkoda, że nie mogę szybciej. Trochę mnie to denerwuje, że to ja muszę uczyć mojego zastępcę. Jest to kolega z pracy i to jeszcze ja musiałam dostosować się do niego kiedy będę mogła go uczyc. Tyle osób jest w pracy a ciezarna tylko może uczyć ☺ No nie wiem czy takie praktyki sa powszechne w poprzednich pracach nigdy nie musiałam nikogo uczyć jak np odchodziłam z pracy ☺ Ahh te hormony teraz to już mnie wszystko denerwuje co jest związane z praca 😃 Pewnie przesadzam.

A co do spania to najgorsza jest bezsenność w nocy - wzmożona przez to że wieczorami zasypiam przy telewizorze. Czasami już od 18 śpię 😄 Ale bardzo mnie cieszy to, że od tygodnia nie wymiotowałam i odeszły mi mdlosci, które meczyly mnie od samego poczatku, więc chociaż zombiakiem już nie jestem takim jak wcześniej. Dzięki temu już tak jeść nie muszę co chwile 😀

6056198c02.png
  • Kasik809 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian dobra decyzja, nie ma co ryzykować.
    U mnie taką decyzję musiała podjąć moja mama. Jest pielęgniarką i na ich oddziale pojawił się covid wśród pacjentów. Oczywiście pielęgniarki bez nawet przesiewowego testowania chodzą do pracy i do domu. Dlatego niestety nie zobaczymy się na Mikołajki, a święta też stoją pod znakiem zapytania. Aż się popłakałam bo mieszkamy 200 km od siebie i dawno się nie widziałyśmy, ale ona też nie chce mnie narażać szczególnie kiedy jestem w ciąży.

uTr6p2.png

36l
    Wszystkie wyniki w normie
    2021: 2x nieudane IUI
    23.08.2021: stymulacja 💉
    06.09.2021: punkcja, 8 komórek, 6 zarodków, brak mrozaczków
    09.09.2021: transfer 3-dniowego zarodka 8A
    4 dpt 1/8 Ovitrelle
    8 dpt beta 41 🍀🤞
    11 dpt beta 159
    13 dpt beta 319
    16 dpt beta 1139
    25 dpt USG, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🍀🤞
    34 dpt 7t2d USG jest ♥️
    9t2d 2,9 cm szczęścia 🤰
    19.11 prenatalne
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej by też było gdyby ludzie się w pracy nawzajem szanowali. A przychodzi taka kretynka przez tydzień siedzieć wśród 9 osób i kaszle jak nienormalne zamiast iść do lekarza. A szefostwo,które powinno być tym,które ja wywala do chaty milczy i przyzwala na zarażanie innych.

Merci92 lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Inaczej by też było gdyby ludzie się w pracy nawzajem szanowali. A przychodzi taka kretynka przez tydzień siedzieć wśród 9 osób i kaszle jak nienormalne zamiast iść do lekarza. A szefostwo,które powinno być tym,które ja wywala do chaty milczy i przyzwala na zarażanie innych.
    O to prawda. Mnie zawsze denerwowali ludzie, którzy przychodzą chorzy do pracy. Nawet przed covidem, wiadomo katar czy bol gardła jakiś jeszcze rozumiałam, ale gorączka i gadanie przez zapchany nos to porażka... U mnie w pracy w zeszłym tyg 8 osób było w cyklu covidowym, czyli albo zarażeni albo bliski kontakt. W firmie od razu wysyłają na test i wracasz dopiero jak jest negatywny. Ludzie szczepieni co było w bliskim kontakcie muszą 5 dni się izolować a nieszczepieni 14, co akurat jest głupie, bo obie grupy chorują i zarażają. W każdym razie jeden chłopak był przez tydzień w domu, bo ktoś tam miał covida, no i wrócił w poniedziałek, bo już mógł. Ponoc tak kaszlał jakby miał zaraz płuca wypluć, 30 min później już go nie było, bo go do domu wywalili. Najgorsze jest to, że akurat jestem jego zmiennikiem w pracy i nie mogę dalej ogarnąć po co on przychodził w ogóle. Osobiście uważam, że tak długo walczymy z tym cholernym wirusem, bo ludzie się bardzo nieodpowiedzialnie zachowują...

5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    O to prawda. Mnie zawsze denerwowali ludzie, którzy przychodzą chorzy do pracy. Nawet przed covidem, wiadomo katar czy bol gardła jakiś jeszcze rozumiałam, ale gorączka i gadanie przez zapchany nos to porażka... U mnie w pracy w zeszłym tyg 8 osób było w cyklu covidowym, czyli albo zarażeni albo bliski kontakt. W firmie od razu wysyłają na test i wracasz dopiero jak jest negatywny. Ludzie szczepieni co było w bliskim kontakcie muszą 5 dni się izolować a nieszczepieni 14, co akurat jest głupie, bo obie grupy chorują i zarażają. W każdym razie jeden chłopak był przez tydzień w domu, bo ktoś tam miał covida, no i wrócił w poniedziałek, bo już mógł. Ponoc tak kaszlał jakby miał zaraz płuca wypluć, 30 min później już go nie było, bo go do domu wywalili. Najgorsze jest to, że akurat jestem jego zmiennikiem w pracy i nie mogę dalej ogarnąć po co on przychodził w ogóle. Osobiście uważam, że tak długo walczymy z tym cholernym wirusem, bo ludzie się bardzo nieodpowiedzialnie zachowują...
    Dokładnie, ja poszłam na l4 głównie przez to,że teraz zaszczepione dziewczyny,które nie pójdą na kwarantanne będą chodzić do pracy i być może już same zarażone będą dalej zarażać. Masakra..

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ