X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende myślę, że przede wszystkim musisz być spokojna bo mała to czuje. Jak coś to dzwoń do lekarza. Może młoda próbuje się obrócić albo coś. Moja siedzi pupą w prawym dolnym rogu i mam dziwne nieraz czucia bo ewidentnie coś próbuje ruszyć się bardziej albo odwrócić.

Ja też mam dzisiaj kiepski dzień, biometr niekorzystny czy co. 🤣 chyba ta pogoda trochę też wpływa... Mam ochotę iść spać i obudzić się jutro. 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 13:30

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Nie dziwie sie, tez bym sie bała... Trzymam kciuki, a kiedy dokladnie masz wizyte?

Ogólnie lepiej, wypiłam magnez, wzięłam ciepłą kąpiel, jeszcze sie przespałam troche... No nie boli mnie to chwilowo, może tylko mała wcisnęła nogę nie tam gdzie trzeba? Nie chce panikować, kilka razy od rana kopnęła, wiec z nią chyba ok... Wyczytałam, ze takie bóle mogą być od luteiny, bo to progesteron, a od dwoch dni uzywam tej dopochwowej, wiec moze to po prostu skutki uboczne... Nie wiem. Mąż pociesza i mówi żeby nie panikować, ale ja juz sama nie wiem. Narazie sie obserwuje.
    Ja też zawsze panikuje. Fizjoterapeute mam 25.02,za tydzień w piątek A ginekologa 2.03.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to że Nasze możliwości zależą od tego gdzie obecnie znajduje się dzidzia😂 moja coś majstruje w samym środku brzucha przy pępku i mam uczucie jakby miało mi coś z niego wyskoczyć tak mnie wypięło. No nic leże i zobaczymy. Jak to się mówi... jutro będzie lepiej 😬

Kasjanna dobrze że za tobą😘

Provitamina jesteś the best 😂 tak to jest w tej ciąży 😬😬😬

Leksa, Zosiek, Provitamina lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś padam ze zmeczenia. W nocy tak strasznie wiało, ze spać nie mogłam do tego deszcz zacinał w same okna.
    Jutro ide na krzywa. Zamierzam szybko wstać i jechać na badanie żebym moc szybko zjesc. Obawiam się, bo z głodu wymiotuje. Tez tak macie? Ale trzymam kciuki sama za siebie żebym jakoś to przeżyła. Z racji tego, ze jutro piątek to wynik bede miala w poniedziałek. Bynajmniej weekend będzie spokojny albo i nie, bo będę czekala na wyniki jak na szpilakch.
    Potem środa będzie nerwowa. Mój syn choruje na martwicę kości. Zawsze sie obawiam tych kontroli, bo boje się ze może być gorzej niż jest. I w grudniu mieliśmy niezapowiedziana wizytę, bo go bolało i faktycznie się pogorszyło, ciekawe jak teraz będzie..

Zosiek lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek a jak Twoja córka? Co powiedział lekarz?
    Vende a u Ciebie jak? Lepiej już? Mniej już boli? Może faktycznie mała niefortunnie sie ułożyła.
    5ylwian uwazaj na siebie i dużo dużo odpoczywaj 😊

5ylwian, Zosiek lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o dziwo mnie mniej boli dzisiaj jak sie ruszam niz jak leże, ale teraz probuje trochę z rozsądku. Jeszcze mam dzisiaj normalnie dzien odwiedzin popoludniu z ktorych ogolnie sie ciesze, ale wiadomo ze duzo zalezy od dnia... Przyjechał mój wujek, ktory sam ma teraz 4 latka w domu i okazuje sie, ze nic po nim nie sprzedali, ani wozka ani fotelika, nic. A normalnie mieszka 300km od nas, wiec bardzo sie ciesze, ze zajrzy bo po pierwsze nie widzialam ich od świąt a po drugie moze odejdzie mi cos z wyprawki ;).

Uspokoiłam sie troche gotując obiad i zaraz zaczeły sie tańce w brzuchu wiec w tych emocjach na pewno cos jest :).

Pogoda jest po prostu masakryczna. Jeszcze moj genialny pies ciągle chce wyłazić do ogrodu bo slyszy jak cos sie gdzies przewraca a potem weź go wycieraj... Tez mam ochotę isc spac i wstac jutro.

Leksa, ja jakos przetrwałam ta krzywa a ja zdecydowanie mam tak ze wymiotuje z głodu. Ale wytłumaczyłam sobie, ze to przecież tez sa kalorie i to wcale nie mało bo chyba okolo 300 o ile sie nie myle i jakos wytrwałam. Nawet mi nie burczało. Najwazniejsze to wez sobie cos czym sie zajmiesz, ja wzielam wciagajaca ksiazke i szybko mi zleciało. Ale kanapka ktora zjadłam po była najlepsza kanapką w moim zyciu :P

Sylwian, to juz niedlugo. Dasz rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 14:13

Leksa, 5ylwian lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umierałam z głodu przed krzywa, a później mi przeszło. Miałam ze sobą kanapkę i zjadłam kilka kęsów tylko, ale też brali mi krew na czczo i po godzinie tylko, więc wyszłam w miarę szybko.

Mnie ostatnio bolało ciągle prawe żebro, ale widziałam, że mały tam miał albo dupke albo głowę, bo mi kula wystawała z boku.
    Dzisiaj już poszedł niżej, bo czuje ucisk na jajnik prawy. Ja już nie zwracam uwagi na bóle, bo co chwile coś się dzieje 😁

Myślę nad wizyta u fizjoterapeuty, żeby poćwiczyć jakoś lepiej mięśnie dna miednicy, ale to też bardziej pod kątem porodu niż dolegliwości teraz.

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara jeszcze odnośnie wózka, my mieszkamy w bloku i wzięliśmy muuvo quick 3.0 super się składa, oby się sprawdził

Vende dobrze ze juz Ci lepiej 😊

Też myślałam już kupić laktator, może nawet dziś się zdecyduję jeśli mówicie ze te neno mają dobre opinie 😊 wczoraj zamówiłam prześcieradła do łóżeczka i różne pieluchy. I ten kolektor bo w szkole rodzenia mówili że super sprawa a 25 zł to nie majątek przy takich wydatkach 😅 najwyżej będzie robił za wazonik na kwiatka 😂 a mega się nastawiłam na karmienie piersią (chociaż z moich mikro piersi nie wiem czy coś wyciągniemy 😂😂)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 15:32

Leksa, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja tak samo ciągle się dziś budzilam tak wiało!
    Jeszcze na dodatek jak się przewracam z boku na bok to też się budzę, czuję jak brzuch mi się wtedy "przelewa" 😂

Leksa lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolektor też nabyłam, same dobre rzeczy w internecie o nim à wydatek niewielki.laktator kupiłam również neno tylko uno. Po prostu żeby mieć jak najdzie potrzeba

Leksa kciuki za krzywa i za kontrolę z synkiem 💕

Ja dzisiaj zostałam aparatką, taka wyszłam od ortodonty zadowolona, że nic nie bolało, a teraz modlę się żeby przeżyć do końca weekendu. Mam nadzieję że ten ból po założeniu szybko przejdzie. Głupia ja że nie zjadłam snicersa przed na pożegnanie

Oleńka muuvo miałam na drugim miejscu 😁wygląda świetnie. Ja Od koleżanki odkupie joie litretax 4air,rowniez lekki, łatwo się składa, to było mi najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 17:02

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa kolezanka ma ten wózek dla synka i jest mega zadowolona. Tez się zastanawiam nad nim, easy go oraz lioneo. I w sumie na zaden nie mogę się póki co zdecydować :D

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa jak Wam się objawia ta choroba? Przykro mi, że Was to dopadło, zawsze zdrowie dzieci nas martwi i każda choroba to same troski. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok 😘
    Jeśli chodzi o córkę to lekarz podejrzewa ostrego rotawirusa, ale skierowanie na covid też dostała.🤣 Ogólnie masakra, bo większość co zje zwraca, smecta zostaje tylko chwilę. 🤦

Jeśli chodzi o krzywą to ja miałam drożdżówkę w torebce, zaraz po wyjściu ją wciągnełam. Mnie bardziej to mdliło po glukozie niż od głodu.

Olenka rozmiarem się nie martw, bo to bywa przeróżnie. Ważne że chcesz karmić piersią i będziesz próbować. Czasami trzeba się przygotować na ciężka walkę.

Soleil z chęcią zjem tego snickersa za Ciebie.😁 Masz na stałe czy ten nakladkowy? Ostatnio o nim też sporo mówią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 17:01

Leksa lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Vende Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W efekcie zdecydowałam się na neno angelo ze wzgledu na kompaktowość :). Zamawiam dzisiaj :).

Jestem w szoku bo myslalam, ze zadnego 'spadku' nie dostaniemy a tu dzisiaj okazuje sie, ze bedzie i fotelik, wozek gondola, wozek spacerowka i łóżeczko i moze jeszcze kilka jakis mniejszych rzeczy. Super sie cieszę, bo wiadomo ze to wszystko sporo kosztuje.

Soleil, oj nie zazdroszcze, chociaz teraz te aparaty chyba i tak sa lepsze i mniej bolesne. Ja mialam aparat 10 lat temu, bolało bardzo ale efekt jest pozniej super. Gorzej, ze teraz mi idą ósemki krzywo i zaczyna mi sie to rozjeżdżać znowu, a przed ciążą zdążyłam usunąć tylko jedną.

Soleil lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek biedna ta Twoja córka. Mam nadzieje, ze szybko jej przejdzie, bo ile można tak się męczyć. Najważniejsze to żeby się nie odwodnila.

A co do mojego syna to mowil, ze boli go lewa piszczel i gdy biegał to „ciągnął” ta nogę za sobą. Na zdj rtg wyszło przejaśnienie kości. Byłam przerażona, bo przejasnienia w kościach głównie oznaczają nowotwór. Zbadał go chirurg i w prawym stawie biodrowym znalazł te objawy martwicy kości, a w grudniu go bolało w lewym stawie i okazało się, ze tam tez się rozwinęła ta martwica, a co do piszczeli to nie wiadomo od czego to przejaśnienie. Lekarz podejrzewa, ze od wzrostu, bo on dosyć szybko rósł w ostatnim czasie i ten piszczel ten kontrolujemy.

Zosiek lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, oby kontrola synka nie przyniosła złych wiadomości🍀✊

Ja tez od 4 nie spałam dzisiaj, ten wiatr i deszcz zacinający prosto w okno i parapet-masakra...zasnełam może po 7...i oczywiście znów drzemka popołudniu wjechała🙈
    Vende oby wszystkie dolegliwości szybko minęły🤗
    Zosiek-oby to cholerstwo zniknęło, bidulka ta córeczka Twoja🥴🤗

Leksa, Zosiek, Vende lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa współczuję, różne są choroby, często nawet się o nich nigdy nie słyszało.

Vende super, że tyle rzeczy Ci wpadnie. To duża pomoc w wyprawce. Neno Angelo to dobry wybór 🙂

Olenkaa nawet małe piersi są w stanie wykarmić dziecko, bowiem gruczoł mlekowy jest taki sam niezależnie od rozmiaru "mlecznej cysterny" 😜

Leksa lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, jedz jedz, na zdrowie, szkoda, że nie przy mnie, najadlabym się samym aromatem 😬 aparat mam metalowy na stałe (na rok) i mam uważać na lepiące się rzeczy typu krówki czy snicersy właśnie plus twarde jak orzechy, żeby aparat się nie niszczył, ale spokojnie myślę prince polo szkody nie narobi 😂 narazie wzięłam paracetamol i jakoś się trzymam, na wieczór jakiś serek czy kisielek,jutro zrobię coś pożywniejszego :)

Vende, ja z ósemkami zrobiłam porządek z 5-6 lat temu bo już wtedy zaczęły dolne zęby zachodzić na siebie, a ósemki miały własne życie w dziąsłach, rosły jak chciały, więc ich za wczasu się pozbyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 18:07

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam aparaty pół mojego życia, i zdejmowane i na stałe, mam wszystkie czwórki usunięte, a i tak po latach zęby się krzywią.
    Ale łączę się w bólu, zakładanie a później podkręcanie - nic miłego.
    Jedyne co dobrego mi to przyniosło to że nauczyłam się myć zęby faktycznie po każdym posilku i nie mam problemu z prochnica :)

Soleil lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nosiłam aparat, uwielbiałam eksperymentować z kolorowymi gumkami. Polecam specjalny wosk (nie wiem jak się fachowo nazywa) ale nakładałam go na ostre części aparatu zanim śluzówka sie nie przyzwyczaiła. Ratował mnie gdy pojawiły się otarcia. A żeby bolały mnie zawsze tak z ok tydzień czasu (po każdej wizycie), potem było normalnie. Efekty mega. Zęby prostują się w oczach 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2022, 21:21

Soleil lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa czyli rozumiem, że jest szansa, że jak przestanie rosnąć to mu to może minąć? Ważne że macie to pod kontrolą lekarza i jest diagnoza postawiona. 😘

Soleil tak myślę że wafelek jakiś możesz spokojnie 🤣 rok to nie tak strasznie długo, zleci. 😉

Ja mam 2 ósemki do wyrwania na pilne, byłam umówiona we wrześniu, ale okazało się, że jestem w ciąży i odwołałam. 🙃 Najważniejsze, że póki co nie bolą tfu tfu...

Dziewczyny widziałam dzisiaj pierwszy raz na żywo ufoludka, jak podjechałam autem do punktu wymazowego z córką. Musiałam się bardzo hamować, żeby się nie śmiać. Wiem, że to nie jest śmieszne i wogóle, ale te niebieskie błyszczące skafandry są komiczne 🤣🤣

Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ