X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wchodzilam cały dzień,myślałam,że będzie co nadrabiać A tu ledwo przejechalam w dół...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie pisze, bo ile można narzekać ;). Ostatnio nic wiecej nie robię :)
    Ktos juz robił wyprawkę apteczna typu podklady, majtki siateczkowe i jakies takie inne rzeczy? Jak tak to gdzie? :)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się właśnie zastanawiałam czy gorszy dzień dzis macie ze taka cisza czy co🙂
    Vende ja już kupilam w aptece internetowej gemini. Miałam kupować na allegro ale po sprawdzeniu okazało się że w tej aptece jest wszystko tansze🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara zdrówka życzę 😘

Ja dziś miałam leżeć, ale wybrałam się na „spacer” po polewę na jutrzejsze robienie oponek i zajrzałam do takiego lokalnego ciuszkolandu. No i kupiłam 10 słodkich nic nie zniszczonych ciuszków po 1 zł 🙉 przepadłam. Ale dobrze że odkryłam to miejsce🤗

Tak wgl to wrócila mi zgaga i napieranie na pęcherz. Wczoraj narzekałam na mało ruchów, a dziś malutka ładuje cały wieczór 😂
    Nie dogodzisz 🤷‍♀️

Vende ja jeszcze wyprawki aptecznej nie robiłam, ale czytałam że warto mieć takie majtki siateczkowe. Ja myślę że w sumie póki czas mogłybyśmy zamówić sobie przez neta w jakiejś taniej aptece niektóre leki, czy właśnie inne rZeczy. Tylko nie wiem gdzie by się opłacało🤔

Klara_1985, Olenkaa lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze byłam dziś z synem u chirurga i jestem zadowolona z wizyty :) poszło szybko sprawnie, na rtg młody był grzeczny, bo oczywiście musiał zostać sam na tym badaniu. Jest delikatna poprawa zwłaszcza z tym prawym stawem biodrowym i z piszczelem tez. Także wyszłam uśmiechnięta 😊 kolejna wizyta za 3 miesiące, ciekawe czy ja zdążę jeszcze na nią z nim pójść czy już mąż będzie musiał 😁😁 chyba ze coś by go bolało to dzwonić i przyjmą nas szybciej.

A jutro już mój wyczekany czwartek i wizyta. Ciosem będzie usłyszeć w tłusty czwartek, ze trzeba dietę trzymać 🙈
    Mam mnóstwo pytań do mojej lekarki i aż zrobiłam sobie listę żeby o niczym nie zapomnieć.

Klara_1985, Ana.Ta, Soleil, Zosiek, 5ylwian, Olenkaa lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się słabiutko czuję, nie miałam siły pisać. Przełożyłam teleporadę na jutro, bo chcę zobaczyć jak się choróbsko rozwinie.

Macie do polecenia dobry termometr? Ja mam z Microlife, ale coś zaczął szwankować. Raz pokazuje stan podgorączkowy, za moment 36,2 a czuję, że na pewno mam więcej.

Też robiłam dla pierwszej córki zakupy w Aptece Gemini. Wyszło najtaniej.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś dzień przeleciał przez palce. Dwa razy musiałam być „na budowie”. Później ten spacer, musiałam z mężem ogarnąć vat i znów oprócz ciuszków wyprawka nie ruszyła.

Ale kurczę może bym coś zamówiła - zastanawiam się nad wanienką z ikei i takimi organizerami białymi do komody. Może któraś z Was je ma / miała?

https://www.ikea.com/pl/pl/p/laettsam-wanienka-bialy-zielony-40248443/
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/skubb-komplet-pojemnikow-6-szt-bialy-00428549/

I właśne gdzie można kupić jakieś ładne małe wieszaczki, czy regał na zabawki ? 🤔 chciałabym mieć jakąś taką wstępną półkę na zabawki 🤔

• Vende Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, ok, sprawdzę te aptekę, dziękuję :) chcialam na poczatku marca zrobic juz te zakupy apteczne. Przyszedl dzis moj laktator neno angelo :). Faktycznie wyglada to nieźle zobaczymy jak sie spisze. Zamówiłam tez monitor oddechu do łózeczka dla Małej (mam znajomą, której dziecku uratowało to życie i stwierdziłam ze bez tego nie usne spokojnie), ma przyjsc niebawem i dzisiaj trochę ciuszkow na vinted znowu złapałam. Jak ta paczka dojdzie musze zrobic przeglad i zobaczyć ile czego mam i czy cos jeszcze potrzebuje na poczatek. Dostalam dzisiaj też piękne dwa ażurowe kocyki dla małej robione chyba na szydełku, są śliczne. :)
    Ana.ta, jak ja zaluje ze nie moge tak po prostu pochodzic po sklepach i poszukac tych rzeczy, ale na szczęście mamy internet :).
    Leksa, kciuki za jutrzejsza wizyte :) moze zjedz pączka przed bo fakrycznie po moze byc roznie :P

Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, te majtki siateczkowe z bandaża są super. Ja miałam z Canpol, bardzo dobrze się sprawdziły w szpitalu i w połogu.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z termometrem nie doradzę:/ ja nigdy nie używałam. Miałam taki do buzi. W sobotę kupiłam w lidlu na promocji elektryczny. Mam nadzieje że będzie się dobrze sprawdzał. :)

Leksa obyś mogła zjeść tego pączka po wizycie😘 albo zjedz go przed 😇

Dokładnie internet „nas ratuje”. Ja prawie wszystko tak zamawiam, bo rZadko mam siły na wyjście. 😬

To ja z tej apteki też skorzystam😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 22:39

Leksa lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende a wiesz, ze śmiałam się do męża właśnie, ze przed wizyta muszę paczka zjesc 😅

Ana.Ta ostatnio na Allegro oglądałam małe wieszaczki na ubrania dla dzieci :)

Ana.Ta, Vende, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja mam tą wanienka i również korzystam z pudełek do przechowywania. Jestem zadowolona 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja mam właśnie te Pojemniki z ikea🙂jak ogladalam filmiki o organizacji komody dla dzieciątka to wszystkie dziewczyny wlasnie te Pojemniki polecaly🙂tylko jie do każdej komody one idealnie wchodzą 😏moze byc tak ze tylko 1 rząd np wejdzie a z tyku zostaje pusta przestrzeń. U mnie tak jest ale i tak je wzielam i zaczelam już do nich wkładać poszczególne ciuszki☺️hmm tylko składać nie umiem tych malutkich ubranek wiec tyle prasowania a i tak pewnie wymięte wyciągnę 😅🙈

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja mam te pojemniki akurat mam też komodę z ikei i idealnie wchodzą mi do szuflady, mam tam rzeczy małego. Wrzuciłabym zdjęcie, ale to może jutro, bo nie mam mocy.

Tez dzisiaj gorszy dzień. Byłam u lekarza po zwolnienie, później się objedlismy z mężem zamawianym jedzeniem i 3h drzemke miałam.

Wanienkę z ikei tez będę kupować, bo mi się wydaje wystarczająca.
    Zaczynam poważnie myslec o praniu i prasowaniu, bo powoli tracę siły.
    Jeszcze miesiąc pracy mi został, a ja już ledwo oddycham. Słaba kondycja daje o sobie znać.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa super. Zawsze jest lżej jak wyniki wychodzą dobrze. Ze jest lepiej.

Leksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczyny zaczynają swędzieć stopy i dekolt i chyba powraca cholestaza. Także trzeba zrobić badania następne.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pół nocy nie spałam. Czułam jak mała sie kręci i nagle wielki ból. Po raz kolejny ułożyła się tak, ze był wielki nacisk na lewa nerke. Ból okropny, nie wiem wtedy jak mam leżeć żeby sobie chociaż trochę pomoc. I to taki uparciuch, ze nie chciala sie przekręcić, ale się nakrczylam w nocy :(

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być NAMECZYLAM w nocy. Ach ten słownik

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Leksa współczuję 🤗 U mnie noce jeszcze spokojne ale w dzień Laura przemieszcza się w brzuchu, tak jakby sunie jak mały wielorybek i rozciąga się jak kot na wszystkie boki glowka, dupką aż się brzuch wygina i przez to mam cały dzień taki napięty i ciężki ten brzuch że normalnie czasami mam ochotę chodzić w pół zgięciu. 😏

Dzięki Bogu 2 trymestr był dla mnie łaskawy i nie wiedziałam co to ból brzucha czy skurcze ☺ 3 trymestr za to bardzo ciekawie się zaczął - nowymi dolegliwościami 😉 Jogę już sobie odpuściłam a spacery to tylko do warzywniaka bo to już nie jest przyjemność z takim ciężkim i twardym brzuchem chodzić 😄

A z Ikeii też w weekend zamawiam z mężem te wanienke i pojemniki do komody jak tam się nie przyda to do łazienki za taka cenę to warto spróbować a zastosowanie i tak się znajdzie 😀 Dywan tam kupie ,kosz na brudne pieluchy, ręczniki dla maluszków też są itp☺

A zakupy takie apteczne to kupiłam w mojej aptece ☺ Poszłam tam z reklamówka i takie fajne dwie babeczki mi doradzała co wybrać do szpitala a co dla maluszka ☺ Oczywiście warto mieć swoją listę ale czasami jest wybór kilku produktów i ciężko się zdecydować ☺ Rzeczywiście apteka Gemini jest najtańsza z tego co się orientowalam ☺

Miissia ja też niedługo idę na te badania bo mi lekarz zlecił zrobić na kolejną wizytę ☺ Mnie to tylko plecy swędzą ale u mnie zawsze tak było i przed ciąża ☺ Może powinnam tam się smarować balsamem 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 07:39

Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉
    Co do termometru przerabialiśmy kilka elektrycznych zwykłych i bezdotykowych, ale i tak ciągle wracamy do szklanego 🤦 jest niezawodny 🙃

Organizery te z Ikei są świetne, mamy je od kilku lat nawet w szufladach pax. Dla dzieciaczka super sprawa do posegregowania rzeczy.

Zakupy do szpitala robiłam część z allegro i część z apteka-melissa.pl, wydaje mi się, że jest tam też taniej i mają dużo rzeczy.

Leksa dzisiaj nie stresuj się pączkami. 😁 Dobrze że na wizycie synka wszystko ok 😘

Klara dużo zdrówka 😘

Smacznych pączusiów! 😘

Leksa, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ