Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to się nie mieści w głowie... wracam ze szpitala. Moja szyjka ma ponad 4cm,jest twarda i zamknięta. Lekarka mówi,że sprawdzi kto mnie badal i z nim porozmawia. Nie miała słów,ale mówi,że dlatego wolała zbadać samą. Mówi,że po pierwsze po tym jak powiedziałam wczoraj temu lekarzowi,że miała 44 mmm A ma 21mm to powinien mnie zostawić na dalsze badania A nie puszczać do domu i kazac dzwonić do niej. BOZE........kamień z serca mi spadł. Ten ucisk to głowa synka, dzisiaj tego nie czuje,bo głowę ma już wyżej,na wysokości mojego pępka.ale z szyjka wszystko w porządku. Brak jej słów na wczorajszy dzień.
Merci92, Olenkaa, Leksa, Soleil, Malinka2021, Motyl12, Kasjanna, Megsi, Zosiek, Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny nawet nie wiem jak zleciało kilka dni nie wchodziłam, ale Was nadrobiłam 😁 ostatnio całe dnie kręcą mi się w okół myśli co zjem, o której, co ugotuje, kiedy pomiar cukru itp, normalnie więzień glukometru 😐 jeszcze mi na czczo zaczynają skakać, pewnie niebawem na noc dostanę insulinę (chyba nawet chce bo już mnie męczy i stresuje poranny pomiar czy będzie ok)
Oczywiście po tylu stronach już nie wiem co miałam poodpisywać, pamiętam że pisałyście o laktatorach, też zamówiłam ten neno Angelo 😁 butelkę mam lovi samosterylizujaca i smoczki lovi 0-2 🥰
Taak to ja mam pessar, od 14 tygodnia, już nawet o nim nie myślę, nawet zaczęłam wychodzić na krótkie spacery 😊 im ciąża starsza tym głowa lżejsza
Sylwian całe szczęście że ostatecznie się wszystko dobrze skończyło, kto to ten pomiar robił, o 2 cm się pomylić?! masakra
Provitamina moja koleżanka też ma mięśniaka i rodziła SNpewnie zależy też gdzie on jest
5ylwian, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Sylwian, no normalnie nie wierzę, po co Cie tam denerwowali. I mowilam, gdyby szyjka tyle miała powinni Cie zostawic. Dobrze, ze przyjela Cie ta lekarka na pewno od razu jesteś spokojniejsza:)
Cos podpowiedziała od czego te bole i co robic?5ylwian lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Aaa i odnośnie cukrzycy widziałam, że którejś z Was (przepraszam nie pamiętam nicku) wyszedł po 1h podwyższony pomiar. I niestety jak nawet o 1 jest przekroczenie to jest cukrzyca.. I trzeba dietę, nie wolno jeść pizzy itp nawet jak cukier po godzinie jest dobry, bo w cukrzycy "wybija" wcześniej i te wahania nie są dobre 😔 też jak zjadłam np ciasto to mialam super cukier po 1h i dopiero mnie diabetolog uświadomiła że to tak nie działa niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 15:14
Leksa lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Ciuszki - w tym tygodniu powinno przyjść ostatnie zamówienie z Vinted i chyba biorę się za pranie 🙂 mam jakiś specjalny program na dziecięce ubranka w pralce i ustawia się wtedy 60 stopni, to może z niego będę korzystać. Albo właśnie w 40. Mam suszarkę bebnową i jak najbardziej zamierzam w niej suszyć ubranka. Też mamy psa i też jestem mega zadowolona, że tak super sierść zbiera się do filtra 🙂
Wózek - kupiliśmy używany i też ten wkład w gondoli trochę już zużyty, więc kupiłam na allegro nowy wkład do gondoli za 54 zl, jest super jakościowo i kilka wzorów do wyboru 😊 w zestawie jest materacyk, wkład i poduszka (z tym, że z poduszki nie będę korzystała, bo położna mówiła, że szkrab ma całkiem na płasko leżeć)
https://allegro.pl/oferta/wklad-wkladka-materacyk-do-gondoli-wozka-poduszka-10578535212Asiulka87 lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Te ruchy u mnie już zaczęły być takie bardziej skoordynowane, czuję jak się obraca w brzuchu, już nie ma takich z przypadku, jak już kopie to ostro 😀😀 bywają dni że czasem się zastanawiam czy on w ogóle śpi 😂
Właśnie się zmierzyłam i mam równe 100cm w brzuchu 🙊
Jutro mam wizytę u prowadzącego już nie
mogę się doczekać 🥰 ciekawe ile bobas waży 😁😁Merci92, Soleil, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
5ylwian całe szczęście, ze z szyjka wszystko jest dobrze. Niepotrzebnie tylko stresu narobił Ci tamten lekarz. Niepojęte jest to, ze niektórzy lekarze są, aż tak bardzo niekompetentni. Ale teraz możesz juz być spokojna i dalej cieszyć się ciąża 🤗
5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Malinka2021 mój syn po porodzie okropnie ulewal. Zwłaszcza jak leżał w wózku. Ciagle wszystko było do prania. I wtedy położna zapytała czy dziecko ma poduszke w łóżeczku, powiedziałam ze tak. Zasugerowała żeby do wózka tez była to być może przestanie ulewac i faktycznie miała racje
wiadomo ze te poduszki cieniutkie jak kartka papieru, ale widocznie dla takiego malucha miało to znaczenie
Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
5ylwian, też mi się w głowie nie mieści jak mogli Ci taki stres zgotować. Współczuję i jednocześnie cieszę się, że wszystko jednak dobrze 🙂
Dopiero Wam pisalam, chyba 2 dni temu że brzuch mam 90, dzisiaj już 93, szybko rośniemy 😅
Oleńka ja też czuje już konkretne ruchy 😊 dzisiaj czuje mocne wysoko i lżejsze na dole, więc obstawiam że już główka w dole i nóżkami kopie na górze a rączkami boksuje na dole 🙂 do tej pory na każdym USG leżał poprzecznie. Za tydzień w piątek mam USG III trymestru to się dowiem czy to już leży w odpowiednim kierunku 😄
Odnośnie jeszcze imienia, podoba mi się Wojtek, ale też ostatnio nad Markiem się zastanawiam. Które z tych dwóch byście wybraly? 🙂5ylwian, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Leksa, o widzisz muszę zapamiętać gdybyśmy też mieli problemy z ulewaniem 🙂
Faktycznie ta poduszeczka jest tak 'gruba' jakby jej w ogóle nie było 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 15:34
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
5ylwian wrote:Dziewczyny to się nie mieści w głowie... wracam ze szpitala. Moja szyjka ma ponad 4cm,jest twarda i zamknięta. Lekarka mówi,że sprawdzi kto mnie badal i z nim porozmawia. Nie miała słów,ale mówi,że dlatego wolała zbadać samą. Mówi,że po pierwsze po tym jak powiedziałam wczoraj temu lekarzowi,że miała 44 mmm A ma 21mm to powinien mnie zostawić na dalsze badania A nie puszczać do domu i kazac dzwonić do niej. BOZE........kamień z serca mi spadł. Ten ucisk to głowa synka, dzisiaj tego nie czuje,bo głowę ma już wyżej,na wysokości mojego pępka.ale z szyjka wszystko w porządku. Brak jej słów na wczorajszy dzień.
5ylwian lubi tę wiadomość
Marmis -
5ylwian całe szczęście, że udało Ci się dzisiaj zbadać u swojej lekarki i okazało się, że to fałszywy alarm. 😘 Co za lekarz z tamtego...🤦
Malinka Wojtki to fajne chłopaki. 😉 Przynajmniej ci których znam 🤣
Była mowa o praniu wkładu z wózka. Kupowałam wózek nowy, tylko tą budkę z gondoli używaną i wkład miał plamy, był troszkę jakby zżółknięty. Moczyłam go całą noc w proszku do białego dla dorosłych z vanishem, potem do pralki i jest jak nowy. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 16:27
5ylwian, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Vende wrote:Sylwian, no normalnie nie wierzę, po co Cie tam denerwowali. I mowilam, gdyby szyjka tyle miała powinni Cie zostawic. Dobrze, ze przyjela Cie ta lekarka na pewno od razu jesteś spokojniejsza:)
Cos podpowiedziała od czego te bole i co robic?Soleil, Zosiek, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Merci92 wrote:Olenkaa a tak z ciekawości zapytam ☺ Bo gdzieś czytałam że zamiast cukru można ksylitol lub stevie używać w cukrzycy czy też tak Twój diabetolog mówił? ☺
Nie pytałam, ale mam w czwartek mam w końcu dietetyka na nfz to się upewnię, ale erytrol i ksylitol czytałam że można 😊 już nawet szarlotkę upiekłam na erytrolu 😁
Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Oleńka to widzę że nie jestem sama właśnie ja też robiłam taki prosty sernik z ksylitolem, bo mam taki ebook z Akademii Płodności nazywa się slodyczobook i tam są same przepisy na słodkości z tymi zamiennikami cukru ☺ No i mam też cukiernie obok "ciacho bez cukru" 😄 ale sie zastanowilam teraz czy rzeczywiście od czasu do czasu można zjeść takie ciacho ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 18:40
Olenkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w którym tygodniu lekarz robi pierwsze ktg ?
Ana.Ta lubi tę wiadomość
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g