Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😁 co do cynamonu dobrze wiedzieć bo też sypię nią owsiankę, ale racja w takich ilościach na pewno nic złego nie zrobi.
Ograniczyliśmy bardzo spotkania ze znajomymi do kamerki czy telefonów, więc odpadają u nas wszelkie imprezy. Nawet córki urodziny robię tylko z dziadkami. W czerwcu/lipcu nadrobimy i dokładnie tak, będzie co świętować. 🥰
Provitamina, moja koleżanka miała przez polipy też właśnie skierowanie do CC i była bardzo zadowolona bo jej od razu w trakcie to wszystko pousuwali. Dobrze, że wcześniej wiesz na czym stoisz i do czego się psychicznie przygotować. 😉 Najważniejsze, że z maluchem wszystko ok😘
U nas ewidentnie tańce zaczynają się jak rozmawiam z mężem, albo z córką. Jakby chciała zawołać: halo ja też tu jestem! 🤣🥰
5ylwian trzymam mocno kciuki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 09:33
Merci92, Soleil, 5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Hej dziewczyny, ja natomiast odnośnie ruchów, mam wrażenie że czuję wszystko i zamartwiam się czy ten mój bobo w ogóle sypia. Czasami aż tak mocno i długo się rusza, że się doszukuje niewiadomo czego.
Czytałam że często jakie dziecko w brzuchu taki później temperament, aż strach się bać 🥴Kasjanna, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:A ile się czeka na wyniki tych wymazow? Bo się zastanawiam czy da radę mi jeszcze w tym tygodniu go założyć w razie czego
5ylwian lubi tę wiadomość
Marmis -
Solei czasami jak masz dużo nerwow i stresu to dzidzia tez to odczuwa i szaleje w brzuchu.
Ja typowego baby s. nie chcialam, ale przez to ze z nikim się nie widujemy i siedze w domu to jak będzie cieplej i nie będzie juz tylu wirusów to zaproszę najblizsze kolezanki na kawke i ciacho-tak bardzo brakuje mi plotek z nimi, znamy się juz 20lat, kazda ma dzieci ja zostałam ostatnia...chce im pokazać pokoik,wszystko dla maluszkai powspominać stare dobre dzieje🥰Zosiek, Merci92, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Coś w tym jest, syn był mało ruchliwy i faktycznie jest raczej spokojnym dzieckiem. Teraz z Anika to różnie bywa, ma takie okresy ze daje popalić, ale czasem przez kilka dni potrafi się wyciszyć i rusza się, ale tak bardziej sporadycznie. Może jakieś skoki rozwojowe w brzuchu ma i stąd ta zmiany.
Zosiek, Soleil, Leksa, Motyl12 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Zosiek pytałam lekarza czy przy okazji CC można wyciąć to dziadostwo, ale powiedział że nie, ponieważ wiąże się to z krwotokiem. Może polipek nie jest aż tak problematyczny 🙂
5ylwian też czekam na info. Trzymamy kciuki za lepsze nowiny 🤞
Mam nadzieję, że aktywność dziecka w brzuchu odzwierciedla jego temperament po przyjściu na świat 😜5ylwian, Zosiek, Motyl12 lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
U mnie dzisiaj znowu gorszy dzień, brzuch twardy jak skała, nawet przy leżeniu
. Takze jest po 11 a ja oprocz śniadania caly czas łóżku... Jeszcze tydzien do wizyty.
U mnie chyba baby shower odpada, chyba ze zrobimy sobie taki symboliczny tylko z moimi dwoma przyjaciółkami ale poki co to nie wiem, na leżąco wiecej gości przyjmować raczej nie będę17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyVende u mnie to samo 🙁 od wieczora mam spięty brzuch, cała noc taki był przez co kiepsko spalam, dzisiaj minimalnie lepiej było rano, ale teraz znowu kiepsko wiec wróciłam do łóżka. Czekam do wizyty za tydzień.
Co do baby shower ja raczej nie chce. Mimo, że mojej przyjaciółce zrobiłam super imprezę to sama nie chce takiej, ale ja nie lubię imprez urządzanych dla mnie, urodzin tez nigdy nie robie 😁 w sumie często z mężem latamy na wakacje w okresie moich urodzin, bo on ma tydzień po mnie, a jak bobek się urodzi w terminie to będzie miał 4 dni przede mną urodziny, więc rodzinna tradycja nas czeka.
Provitamina dobrze, że z dzidzia okej i w sumie lipa z tym mięśniakiem, ale jednocześnie fajnie, że wiesz, że będzie cc. Wiesz na co się szykować.
Mnie trochę ta niewiadoma przeraża. -
Megsi, niby to takie założenie ale będę walczyć o poród naturalny. Chciałabym poczuć to wszystko. Poza tym chciałabym donosić ciąże do samego końca, niż jechać na CC trochę wcześniej niż wypada z OM. 🙂Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Vende wrote:U mnie dzisiaj znowu gorszy dzień, brzuch twardy jak skała, nawet przy leżeniu
. Takze jest po 11 a ja oprocz śniadania caly czas łóżku... Jeszcze tydzien do wizyty
Trzymaj się! Ja właśnie taki dzień miałam wczoraj. Nie wiem ale chyba nospy trochę uratowały sytuację, dzisiaj z samiutkiego rana też wzięłam razem z magnezem i jest znośnie, troszkę ogarnęłam pranie i dołączam do Was dziewczyny do łóżka 😅 a co do pracowania o czym pisałaś wcześniej, ja też zastanawiałam się co w tym domu Robią Ci co nie pracują, potem się cieszyłam że na wolnym to trochę podgonię różne rzeczy, uczę się języka to będę miała więcej czasu na to, a co do czego, mimo że na prawdę nie jestem w stanie ani dobrze posprzątać ani dłużej postać przy garach, to ten dzień mi zlatuje w oka mgnieniu. Przez ten czas obejrzalam na Netflix dosłownie NIC.
motyl12 masz rację. W dodatku ruchy dziecka też powodują napinanie, mój stres pewnie również i koło się zatacza. Trzeba zwiększyć dawkę meliski
Provitamina odnośnie mięśniaków mój lekarz mówi to samo, zbyt ryzykowne przy cesarskim cięciu można więcej szkody narobić niż pożytku. Również mam mięśniaka ale bez większych szczegółów póki co, jedynie wiem, że w niczym nie przeszkadza, zobaczymy jak później. Też chciałabym próbować rodzic naturalnie. Jeśli mój synek zechce się ładnie ułożyć do tego czasu i nie będzie przeciwskazań. Widzę że miałam transfer dzień przed Tobą
Miłego odpoczywania dziewczyny, oby nasze brzuszki odwdzięczyły się lekkością 😜Motyl12, Zosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Z tymi kopniakami tak jest. U córy ciężko było doliczyć się 10ruchow do 21 i potem była grzeczna spokojna i tak jej zostało. A syn w brzuchu kopał jakszogunek i teraz jest go wszędzie pełno i ciągle w ruchu.
Przed 29 tyg ciazy też ruchy bywały różne.ciezko było czasami żeby wogole było czuć. A teraz nie ma z tym problemu. Często się rusza i dość mocno. Najgorzej w zebra albo w pęcherz jak daje.
Soleil lubi tę wiadomość
-
Ach, wiec to chyba juz taki etap ciąży ze jest coraz trudniej. Ale juz blizej niz dalej damy rade
Ja dzisiaj kursuje tylko miedzy kanapą a lodówką i od czasu do czasu między pralką a suszarką. Jak uslyszalam, ze mąż jednsk kupuje tą suszarkę to sie zbuntowałam i przestałam robić praniewiec teraz mam ciuchow prawie z dwóch tygodni, ale ogolnie zadna robota przy tym przerzucic z jednego do drugiego i poskladac. Jestem zaskoczona jak fajnie zbiera sierść, mamy duzego psa, zawsze spędzałam godziny nw czyszczeniu tych ciuchów a teraz? Moze jeden, dwa włoski na koszulce, jestem e szoku. Ale filtr juz po jednym praniu tak zawalony ze az sie zastanawiam po co to pranie tych ciuchow jak i tak zostawało na nich tyle kłaków i kurzu.
Pytanie do dziewczyn posiadajacych takie suszarki bębnowe, na większości rzeczy dla dzieci napisane oczywiście zeby nie suszyc w suszarkach bębnowych. Suszycie? Ktos probowal? Po naszych ciuchach bawełnianych nie widze żadnych roznic zeby sie skurczyły czy cos, wiec wydaje mi sie to bezpieczne? Wgl, kto zaczal juz pranie - w jakiej temperaturze pierzecie te rzeczy? Na metkach sa ograniczenia a moja polozna mówiła, ze powinno sie wstawic na gotowanie. I mam mętlik. Co prawda jeszcze nie zaczynam ale w marcu mysle ze juz ruszę.Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Provitamina a jak dużego masz miesniaka?
Ja w zeszłym roku mialam laparoskopowo usuwane właśnie mięśniaki ale mialam ich 4 z czego jeden na ponad 6 cm😐tylko u mnie wszyscy ginekolodzy do których chodziłam mowili ze przez umiejscowienie tych kiedniakow raczej nie zajde w ciążę albo będzie problem z jej donoszeniem. Poza tym w ciazy miesniaki lubią się przemieszczać i z kiepska np które nie zagraża dziecku wędrują w kieszeni które moze ograniczyc dziecku prawidłowy rozwój. I właśnie pi usunięciu tych miesniakow mam obowiązkowe cc a mój gin jest już na tyle ostrożny ze chce mnie położyć do szpitala na miesiąc przed cc zeby mieć mnie na oku bo ponoc mial taki przypadek ze macica pękła jakiejs dziewczynie i ledwo dało się dziecko i ją uratowac😒
Co do baby shower to ja jie lubię takich imprez i na pewno nie będę chciala😋
Vende ja zaczelam prać ubranka i robię to w 60 stopniach. Suszarki nie mam wiec nie pomoge🙂 -
Vende, nie musisz gotować czy używać wysokich temperatur jeśli później będziesz prasować, bo temperatura żelazka i tak jest wyższa. Albo właśnie w suszarce jeśli suszysz w wysokiej temperaturze, to też wszystko zabija.
Ja też nie robię baby shower, nie łapie idei tego, nie moja bajka.Zosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Co do prania to dzisiaj rozebrałam wózek i część w 40st a część w 30 bo są kawałki ecoskóry i bałam się żeby nie popękała. Jedyne to widzę że biały wkład z gondoli nie doprał się i będę musiała wyprać go w wyższej temp. Jak kupię ciuszki (używane) to wypiore w 60st tak zalecająUdane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Dobrze, dziękuję za odpowiedzi, czyli rozumiem ze nie ma co przeginać z tymi temperaturami
. W sumie fakt, na poczarku i tak trzeba to wszystko poprasować
.
Ja mam część ciuszkow nowych, a część używanych. Musze w ogóle ogarnąć jakies miejsce na te rzeczybo poki co wrzucam wszystko w kartonach do takiego naszego składzika.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
A to widzę że nie jestem sama z tym baby shower ☺ Myślałam że teraz to wszyscy robią a tu proszę Instagram kłamie 😄 Gdyby miała mi go zrobić koleżanka to były byśmy tylko we dwie 😄 W moje 30 urodziny w kwietniu zaproszę rodzinę i zrobię taka mała imprezkę urodzinowo-narodzinowa 😀 Pokaże pokoik i może jakiś fajny ciuszek dla Laury ktoś sprezentuje bo wiadomo ich zawsze za mało ☺
Soleil lubi tę wiadomość