Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Z wanienki z Ikei będziecie zadowolone. Jest zgrabna, wystarczająco wysoka, ma zabezpieczenia by się nie ślizgała.
A z pojemników z Ikei korzysta cała nasza rodzina. Starsze dzieci mają tam skarpetki, majtki i rajstopy a my z mężem bieliznę i jakieś drobne rzeczy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 08:58
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Leksa wrote:To ja Wam powiem, ze byłam dziś z synem u chirurga i jestem zadowolona z wizyty
poszło szybko sprawnie, na rtg młody był grzeczny, bo oczywiście musiał zostać sam na tym badaniu. Jest delikatna poprawa zwłaszcza z tym prawym stawem biodrowym i z piszczelem tez. Także wyszłam uśmiechnięta 😊 kolejna wizyta za 3 miesiące, ciekawe czy ja zdążę jeszcze na nią z nim pójść czy już mąż będzie musiał 😁😁 chyba ze coś by go bolało to dzwonić i przyjmą nas szybciej.
A jutro już mój wyczekany czwartek i wizyta. Ciosem będzie usłyszeć w tłusty czwartek, ze trzeba dietę trzymać 🙈
Mam mnóstwo pytań do mojej lekarki i aż zrobiłam sobie listę żeby o niczym nie zapomnieć.dobrze pamietam,że też bierzesz heparyne i masz taką mutacje jak ja?
Leksa lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Hej Dziewczyny
wczoraj wanienkę kupiłam składaną w netto-uwaga za 50zł-takie same w necie chodzą po 130-150zł więc jestem zadowolona;)) neno angelo tez mi przyszło i nawet próbnie na moment przystawiłam do piersi by sprawdzić jak działa-śmieszne uczucie🤭mi rowniez juz ciezko z brzuchem, mycie mopem odpada bo strasznie się męczę i brzuch sie napina...ciekawa jestem jak to będzie bo mój mąż nie lubi sprzątać
dzisiaj mam wizytę-ciekawe jak moja szyjka i maluszek💙
Miłego pączkowego dnia Mamuśki🥯Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 09:07
Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualny
-
Merci92 wrote:Olenkaa a tak z ciekawości zapytam ☺ Bo gdzieś czytałam że zamiast cukru można ksylitol lub stevie używać w cukrzycy czy też tak Twój diabetolog mówił? ☺
Byłam dzis u dietetyka i erytrol, ksylitol jak najbardziej możnatylko uważać na ksylitol bo może w większej ilości działać przeczyszczająco 😀
Merci92 lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
To nie o covid chodzi tylko o wojnę na Ukrainie. Pewnie teraz covid będzie odsunięty na drugi albo nawet trzeci plan.Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
No dokładnie covid (daj Boze ) się kończy ale za to perspektywa wojny jakos jeszcze bardziej jest przerażająca niz byl kiedys covid😏 no nic nie ma co panikować na zapas, dla naszych dzieciątek nie możemy się denerwowac tylko musimy wierzyć że będzie dobrze☺️
Leksa lubi tę wiadomość
-
Dzięki Oleńka ta Pani ma rację już raz miałam takie rewolucję ale wtedy w ciąży nie byłam 😃
Niestety wojny na Świecie są i będą 🙁 ale im bliżej dzieje się to obok Polski tym bardziej ogarnia mnie strach bo Rosja sprawdza na ile może sobie pozwolić a za każdym razem wydaje mi się że upewnia się że na wiele. Sankcji się niestety za bardzo nie boją bo chyba więcej mogą zyskać podbijając terytorium 🤔 -
Jak tam dziewczyny świętujecie tlusty czwartek? 😁
Przy mojej cukrzycy zrobiłam oponki serowe z piekarnika i faworki z mąki pelnoziarnistej posypane pudrem z erytrolu. Nie jest to to co oryginał ale na pocieszenie może być 😂Merci92, Zosiek, Asiulka87 lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Kupiłam parę pączków i faworki z tej cukierni "bez cukru" obok mnie i też tak myślę że szału nie ma ale dzięki nim jakoś przetrwam ten dzień 😄 A tak to dzisiaj byłam na dwóch szczepieniach na raz na krztusiec i na konflikt serologiczny. Żyje i mamy się z Laura dobrze ale Pani zaskoczyła mnie szczepieniem w pupę na ten konflikt serologiczny. ☺ Na razie ani ręką ani pupa mnie nie boli 😄
Olenkaa lubi tę wiadomość
-
Chciałam kupić pączki ale były takie kolejki że odpuściłam...poza tym ostatnio jem za dużo słodyczy więc obejdę się smakiem dzisiaj🤤
Jestem po wizycie-bejbik ma juz 1350gr-dr mówił że szykuje się kawał chłopa i do porodu będzie plus 3,5kg😲oj będzie co rodzić🙈
Merci92, Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Vende wrote:Asiulka, ok, sprawdzę te aptekę, dziękuję
chcialam na poczatku marca zrobic juz te zakupy apteczne. Przyszedl dzis moj laktator neno angelo
. Faktycznie wyglada to nieźle zobaczymy jak sie spisze. Zamówiłam tez monitor oddechu do łózeczka dla Małej (mam znajomą, której dziecku uratowało to życie i stwierdziłam ze bez tego nie usne spokojnie), ma przyjsc niebawem i dzisiaj trochę ciuszkow na vinted znowu złapałam. Jak ta paczka dojdzie musze zrobic przeglad i zobaczyć ile czego mam i czy cos jeszcze potrzebuje na poczatek. Dostalam dzisiaj też piękne dwa ażurowe kocyki dla małej robione chyba na szydełku, są śliczne.
Ana.ta, jak ja zaluje ze nie moge tak po prostu pochodzic po sklepach i poszukac tych rzeczy, ale na szczęście mamy internet.
Leksa, kciuki za jutrzejsza wizytemoze zjedz pączka przed bo fakrycznie po moze byc roznie
Vende wrzuć jakieś zdjęcia i pochwal się co ciekawego udało Ci się upolować na vinted 😊 ni wiem dziewczyny jak wy to robicie ale ja jakoś nie umiem tam kupować 🤷♀️ za to olx opanowany do perfekcji i co chwilę jakaś paczka przychodzi 🙈😂
Co do zakupów aptecznych też polecam aptekę gemini, ceny mają niskie i szybką dostawe. Jeśli chodzi o majtki poporodowe to też polecam te siateczkowe ale wielorazowe. W poprzedniej ciąży miałam jednorazowe i wielorazowe i te drugie zdecydowanie lepiej się sprawdziły. Teraz kupię tylko takie:)
Co do termometrow też chętnie poczytam jakie polecacie, bo z tego co mamy dla starszaka średnio jestem zadowolona.
No i muszę się jeszcze pozalic że dopodla mnie zgaga 🙈 mecze się już któryś dzień. Wrrrrr jak ja tego nie lubię 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 15:01
-
Ja tez po wizycie. Chodzę na przemian raz prywatnie, raz na NFZ
dziś byłam na NFZ i usg nie robila. Właściwie to aż tak bardzo mi dziś na tym nie zależało, w mojej głowie były inne pytania i na wszystkie dostałam odp. Za to panie położne zastanawiały się czy będzie już słychać serce dziecka przez detektor tętna i jak powiedziałam który to tydzień to się grubo zdziwiły i stwierdziły, ze mam bardzo mały brzuszek. Pogadalysmy chwile i na sam koniec podsumowały, ze jestem słodka 😂 kolejna wizyta 24 marca. Ostatnia z taka dużo przerwa
i ona będzie prywatnie wiec zrobi usg i wtedy dowiem się ile wazy Olga. Póki co mam się rejestrować do diabetyka.
5ylwian tak mamy takie same mutacje. Zastrzyki nadal mam za 0 zł, ale są bardo trudno dostępne :o i dziś z recepty 4 opakowań dostałam tylko trzy, ale byłam u znajomej w aptece i ogarnie mi resztę opakowań, bo jeszcze 5 potrzebuje.
Pytałam do kiedy brać acard i Neoparin. Acard do 30 tc, a Neoparin do 34. Także jeszcze troszkę, a Ty do kiedy masz je brać ?Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
No to wanienkę i te organizery też kupię, nawet do swojej sypialni właśnie na posegregowanie bielizny:) trzeba szukać następnych rzeczy 🙈
Gratuluje wizyt 💛
Co do tłustego czwartku ja smażyłam oponki serowe i polałam czekoladą. Zjadłam z 5, po czym musiałam się poruszać - wymyśliłam że zrobie już porządki na weekend i co? I teraz leże z bólem pleców 🙉 kondycja coraz słabsza... będę musiała orzy przeprowadzce wciągnąć w to męża aby poszło sprAwniej. Na razie nie mogę o tyn myśleć bo sż mi słabo jak ja za mc dam radę 🙈
Megsi dobrze że zrobiłaś sobie wolne w takim razie💛 kombinuj z urlopami szybciej Ci zleci 💛
Leksa u Mnie też malutka bardzo aktywna w nocy, minimum 3 razy mnie budzi jej „skakanie” po brzuchu 😂 w dzień też często dokazuje. Mój pęcherz i żebra bardzo cierpią. 😑 Ale ciesze się że ją czuje/ wole tak😘
Olenkaa swietnie sobie poradziłaś. Może smak nie ten sam, ale wygląd na pewno 😂
Ja też niestety walczę ze zgagą od tygodniaA badania na cholestazę wszystkim zlecają? Też Mnie czasem coś swędzi, brzuch myślę że przez powiększanie się. Gdzieś chyba czytałam że atakuje głównie stopy i ręce. Moja siostra miała ale do tego stopnia że drapała się wszędzie jak „małpka”. Echm... obyśmy nie mialy tych prZypadłości
Olenkaa, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍