Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem Jestem dopiero wróciłam do żywych, bo tak to ciągle chciało mi się spać, nie pozwalają mi wstawać, ani jeść, ani pić. Niestety nie obyło się bez usunięcia lewego jajowodu:( Boję się że jak znowu zaczniemy próbować to nam się to znowu przytrafi i nie daj Boże stracę drugi dziękuję dziewczyny za wsparcie, troskę, dobre słowo.
-
Kiciaaa wrote:Jestem Jestem dopiero wróciłam do żywych, bo tak to ciągle chciało mi się spać, nie pozwalają mi wstawać, ani jeść, ani pić. Niestety nie obyło się bez usunięcia lewego jajowodu:( Boję się że jak znowu zaczniemy próbować to nam się to znowu przytrafi i nie daj Boże stracę drugi dziękuję dziewczyny za wsparcie, troskę, dobre słowo.
Ehh, przykro mi, ale pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słońce, bądź dobrej myśli i uwierz, że następnym razem się uda i będzie tak jak być powinno. Ściskam cię mocno, odpoczywaj i powodzenia! 🤞🤞28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Dziewczynyyy, jest tak zimno, że się nie mogę wygramolić spod cieplutkiej kołderki, a trzeba zaraz wstać bo niedługo wizyta 🤞🤞🤞28.08 ⏸️ 10dpo
-
Mnie dziś dopadło przeziębienia 😥 wstałam rano z takim bólem gardła jak nigdy. Niestety muszę zebrać się do pracy żeby dokończyć co zaczęłam przed dłuższym zwolnieniem
Podpowiedzcie dziewczyny czym się ratować w takie dni?
Na razie wjechały tabletki na gardło dla kobiet w ciąży i herbata z cytryna i miodem…
Kicia, myślami jestem z Tobą, bądź dzielna, jestem pewna ze z czasem wszystko się ułoży po Twojej myśli 😊 -
Kicia jesteś bardzo dzielna! Trochę dziwi mnie fakt, ze lekarz nie szukał ciąży przy jajnikach, u mnie przy becie ponad 1000 w poprzedniej ciąży tylko endometrium lekko powiększone a ciąży brak, lekarz bardzo długo oglądał obydwa jajniki. Kazał powtórzyć betę i powiedział ze jak przyrost poniżej normy to mam jechać na IP bo może to być właśnie ciąża pozamaciczna
Ja wstałam ale od razu biegłam go toalety, najgorzej jak nie ma się czym wymiotować a odruchy i mdłości są duże
Zosia dawaj znać!!miissia lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Kisielek wrote:Mnie dziś dopadło przeziębienia 😥 wstałam rano z takim bólem gardła jak nigdy. Niestety muszę zebrać się do pracy żeby dokończyć co zaczęłam przed dłuższym zwolnieniem
Podpowiedzcie dziewczyny czym się ratować w takie dni?
Na razie wjechały tabletki na gardło dla kobiet w ciąży i herbata z cytryna i miodem…
Kicia, myślami jestem z Tobą, bądź dzielna, jestem pewna ze z czasem wszystko się ułoży po Twojej myśli 😊
Mixturka imbir+czosnek+miód+ cytryna 😊 okropne ale pomaga 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
Ja nie pomogę bo próbowałam wszystkie miksturki i jestem drugi tydzień chora , dzisiaj mam dostać już antybiotyk bo inaczej się nie da 😊 straciłam całkowicie głos , od 12 w nocy nie śpię praktycznie bo tak mnie gardło boli plus gorączka także łącze się w bólu 😊Tysia
-
Tysia :) wrote:Ja nie pomogę bo próbowałam wszystkie miksturki i jestem drugi tydzień chora , dzisiaj mam dostać już antybiotyk bo inaczej się nie da 😊 straciłam całkowicie głos , od 12 w nocy nie śpię praktycznie bo tak mnie gardło boli plus gorączka także łącze się w bólu 😊
Miksturę dzisiaj zrobię bo boje się antybiotyków, chociaż ostatni raz brałam lata temu 🤭 dzięki Zosia1111 🙂miissia lubi tę wiadomość
-
Kisielek wrote:😱😱😱😱 Tysia współczuje! 🥺
Miksturę dzisiaj zrobię bo boje się antybiotyków, chociaż ostatni raz brałam lata temu 🤭 dzięki Zosia1111 🙂
Ja tez nie lubię antybiotyków ale czasami nie ma wyjścia 😊 próbowałam w naturalny sposób wyzdrowieć ale się nie da a nie chce dziecku zaszkodzić jeśli zaczyna się jakaś infekcja grubsza 😖 u mnie trwa to już 2 tygodnie 😊miissia lubi tę wiadomość
Tysia -
Tysia :) wrote:Ja tez nie lubię antybiotyków ale czasami nie ma wyjścia 😊 próbowałam w naturalny sposób wyzdrowieć ale się nie da a nie chce dziecku zaszkodzić jeśli zaczyna się jakaś infekcja grubsza 😖 u mnie trwa to już 2 tygodnie 😊
Dokładnie, czasem nie ma wyjścia i trzeba się leczyć antybiotykami. Ja też brałam w pierwszej ciąży i dzieciątko zdrowe 😊miissia lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
nick nieaktualny
-
Ja już pod gabinetem, jest małe opóźnienie, stres mam jak nie wiem, trzymajcie kciuki 🤞
Malinka2021, Majetta, miissia lubią tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Zosia1111 wrote:Ja już pod gabinetem, jest małe opóźnienie, stres mam jak nie wiem, trzymajcie kciuki 🤞
Jejku u mnie też było małe opuźnienie i myślałam, że skisnę pod gabinetemmiissia lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
U mnie też problemy ze zdrowiem. Bolące ucho. Czosnek nie pomaga. Ból coraz bardziej dokuczliwy.
Czytałam, że na ból ucha to amoksycylina, która teoretycznie nie powinna zaszkodzić, ale wiadomo jak to z antybiotykami..
Zosia czekamy na info po wizycie 😁 ja mam dzisiaj o 17miissia lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Majetta wrote:Jejku u mnie też było małe opuźnienie i myślałam, że skisnę pod gabinetem
Tak, właśnie kisne 😂 dopiero weszła pacjentów z 8.40, a gdzie do mnie, która jestem na 9 😂miissia lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
nick nieaktualny
-
Te przeziębienia to się bardzo imają ciężarnych. Każda koleżanka co z nią rozmawiam to w pierwszych tygodniach była lub jest przeziębiona. Jak ja byłam przeziębiona w poprzednich tygodniach to pani doktor zaleciła mi czosnek, syrop z cebuli i dużo leżeć. Na gorączkę brałam dwa razy paracetamol a tak to odpoczynek i woda morska do nosa. Uszy mam do teraz zatkane.
miissia lubi tę wiadomość
-
Leon wrote:Te przeziębienia to się bardzo imają ciężarnych. Każda koleżanka co z nią rozmawiam to w pierwszych tygodniach była lub jest przeziębiona. Jak ja byłam przeziębiona w poprzednich tygodniach to pani doktor zaleciła mi czosnek, syrop z cebuli i dużo leżeć. Na gorączkę brałam dwa razy paracetamol a tak to odpoczynek i woda morska do nosa. Uszy mam do teraz zatkane.
Tez słyszałam ze ciężarne na początku często łapią infekcje przez osłabiony organizm , ja robiłam syropy z cebuli , piłam
Mleko z miodem i czosnkiem , syrop z sosny piłam , niestety pomogło na chwile , wydawało mi się ze już przechodzi a wczoraj uderzyło ze zdwojona siła , z gorączka i takim bólem gardła ze staram się nic nie mówić bo boli 😅 wszystko mnie boli , no muszę ten antybiotyk wziąć bo się wykończę a jeszcze dwójka dzieci na stanie 😂miissia lubi tę wiadomość
Tysia -
nick nieaktualny