Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Z pieluch to kupiłam dwie paczki dada premium care rozmiar 1 i na razie tyle.
Wyprawkę już prawie mamy gotową może ze 3-4 rzeczy jakieś drobne zostały do kupienia 🙂
Muszę tylko wszystko wyprać. Ale w przyszłym tygodniu planujemy malowanie sypialni i dodatkowo kilka rzeczy zmienimy, więc po malowaniu wezmę się za pranie, żeby później w razie co nie musieć wszystkiego powtarzać.. 🙂
Fajne te plecaczki do wózka, może też się na taki skuszę. Myślałam o torbie, ale plecak może być wygodniejszy 😊Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Bylam dzis na wizycie u ginekologa🙂z malutka wszystko ok, waży juz 1330 gram☺️
Dzisiaj była ułożona znowu dziwacznie tak poprzecznie i pod kątem ale jeszcze sie to zmienia widze🙂Leksa, Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Motyl12, Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiulka gratuluję wizyty, duża jest już Twoja niunia!
Ana.Ta ja przy córce kupiłam po prostu puzzle piankowe 60x60 jednokolorowe. Sprawdzają się super do zabawy z dzieckiem od początku, potem do pełzania i raczkowania. Możesz dokładać, jak już dziecko jest bardziej mobilne. Służą bam do tej pory.Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klara ostatnio oglądałam takie puzzle w internecie i stwierdziłam, ze bardzo by nam się przydały, zwłaszcza ze nie mamy dywanów ze względu na to, ze jestem alergikiem. I powaznie zastanawiam się nad ich zakupem, są ładne, duże i kolor można sobie wybrać taki jaki się chce
Asiulka super, ze na wizycie wszystko dobrze 🥰Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyLeksa, u mnie ta mata z puzzli właśnie zastępuje dywan. Zajmuje pół pokoju córki. Bawimy się tam razem. Lepimy z modeliny. Zmywam raz na jakiś czas mopem parowym. Izoluje od zimna z podłogi. Na początku myślałam, żeby kupić takie grubsze puzzle, jak są na siłowniach czasami, ale te zwykle w zupełności wystarczają.
Ana.Ta, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Asiulka gratuluję wizyty. Już Nam się spore bagaże robią do noszenia hihi
Co do maty właśnie może się przydać praktycznie od razu, bo jak to się mówi. Na podłodze bezpieczniej, a dziecko trzeba kłaść od razu na brzuch, aby ćwiczyło ruchy. Wiadomo że początki są króciutkie, ale przyda się moim zdaniem i do ćwiczeń i do leżenia jak będziemy chciały sobie coś ogarnąć.
Biało-czarna to dobry pomysł, czy biało-czarne puzzle piankowe 🙂 co do puzzli gdzieś wyczytałam że super się je myje w uwaga... zmywarce 😂 na pewno jak zakupie spróbujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 23:14
Leksa, Zosiek, Klara_1985, Megsi lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Asiulka ale malutka już duża 😁 super, że wszystko ok 😘 torba super, właśnie patrzyłam na nią też. 😉
Miałam też pisać o puzzlach piankowych, racja super są. Ja do ćwiczeń na podłodze używam. Przy córce nie kupowałam mat edukacyjnych, dostałam takie 2 z pałąkami, więc myślę że z takimi warto się wstrzymać bo często kupują to na prezent. 😉 Kładłam ją dopiero koło 2 miesiąca w niej, łapać za zabawki zaczęła chyba troszkę później. Ale u nas teraz jest kot, który kładzie się dosłownie wszędzie, więc z podłogą będę pewnie czekać do tego 2/3 miesiąca.😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 08:01
Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Te puzzle to widzę na zdjęciach chyba wszystkich rodziców na fb 😄 czy jak osobiście kogoś odwiedziłam, to puzzle na podłodze były zamiast dywanu 🙂 też się skłaniam ku nim 🙂
Asiulka super wiadomości 😍 to już były prenatalne III trymestru?
Ja mam USG III trymestru w piątek 4.03 będzie to 29+3 tcAna.Ta lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Do mnie wczoraj dotarło łóżeczko i materac. Zrobiłam też zakupy apteczne. Z pieluszek to z rozmiaru 1 mam dwie małe paczki pampers i dwie z dady bo akurat są teraz na promocji. Z 2 kupiłam tylko sądy na razie. Ale planuje jeszcze w pierwszym okresie przetestować lupilu i wtedy będę patrzeć jak Mały zareaguje.
USG III trymestru mam 7.03. Jak to szybko zleciało!Malinka2021, Megsi, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Nooo 🙈 dopiero był 11 tc a już tylko 11 tygodni zostało do porodu 🙈🙈🙈 to że rodzimy na wiosnę chyba sprawia, że pozytywniej podchodzę do porodu. Wiosenna energia ma moc 💪💪💪
Leksa, Megsi, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka to była zwykła co 3-tygodniowa wizyta u mojego ginekologa🙂badania 3 trymestru mam 10 marca ale kurcze właśnie się zastanawiam czy na nie isc🤔muszę jeszcze poczytać czy one ewentualnie coś nowego mogą pokazać bo place za nie 500 zł I trochę mi już szkoda kasy...mój ginekolog posprawdzał wczoraj tez przepływy, serduszko, kręgosłup, nerki i inne narządy i powiedział że wszystko jest w porządku wiec nie wiem jeszcze czy na te prenatalne będę szla🤔
Megsi, Olenkaa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka to bardzo drogo 500 zł. Ja będę płacić 180 zł u świetnego fachowca właśnie ze specjalizacją w USG. Na poprzednich dwóch też u niego byłam.
Może faktycznie skoro Twój prowadzący to wszystko sprawdził, to już nie mam potrzeby wydawać 500 zł 🙂 moja dr robi USG ale albo mi nie mówi co sprawdza, albo tych rzeczy nie sprawdza, słyszę tylko 'jest ok' i 'proszę zobaczyć tu nóżka, tu kręgosłup, o macha do pani'co też dla mnie wazne, bo czuje się wtedy bliżej z maluszkiem 😊
Ana.Ta lubi tę wiadomość
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ja również zastanawiam sie nad tymi prenatalnymi, czy warto je zrobic, u mnie niestety rowniez drogo- 450zl. No nic, zobaczę co uslysze dzis na wizycie
. Z jednej strony chciałabym zrobic i byc spokojniejsza, z drugiej to kasa ktora mozna przeznaczyc na wyprawke.
Mi brakuje jeszcze wiele rzeczy... Niby ciagle cos kupuje a lista nie maleje. Ale czekam jeszcze teraz te dwa tygodnie co uda mi sie odziedziczyć po rodzince i bede dokupować reszte juz na szybko, chcialabyn do konca marca zamknac temat i sie pozniej nie stresować.
Wczoraj na szkole rodzenia poruszana byla kwestia aspiratorow do nosa i polozna twierdzi, ze nie ma nic lepszego niz ten do odkurzacza... I chyba taki jednak kupię.Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kurcze mnie ten KATAREK do odkurzacza przeraza😆co innego użyć go na większym dziecku już takim chodzącym ale jak np takiemu miesięcznemu dzieciątko trzeba by było to chyba nie dałaby rady, to samo mowi mąż 🙂ja kupuje ta fride chyba tak to się nazywa, ten taki ręczny co się dmucha i kupilam już elektryczny hexe czy hexa. Rozne ma opinie. Ponoc przy większym katarze moze sobie jie radzić ale kusze sprobowac najpierw takich normalniejszych dla mnie rozwiązań hehe a jak jie zadziała to wtedy zaopatrzę się w katarek🙂
-
nick nieaktualnyJa wam powiem, że mój mały chyba jest uczulony na wizyty u lekarza. Ostatnio 2 dni przed wizytą schował się w kącik, powodując bol i nie czułam ruchów. Na wizycie było okej.
Jutro mam wizytę i zazwyczaj mlody zachowuje się jak dzikus, tak od wczoraj nic. Siedzi tam cicho i zaczynam się martwić. Niby mnie smyrnał lekko kilka razy, ale jakiś taki ospały jest, obrażony czy nie wiem.
Jutro lekarz i mam nadzieję, że wszystko okej.
Tez słyszałam, że te aspiratory do odkurzacza najlepsze, ale do mnie nie przemawiają przynajmniej narazie. Może jak dziecko podrośnie to się przekonam -
Dziewczyny, nie wiem jakie macie odkurzacze, ale chyba większość ma regulowana moc, więc na tym najsłabszym to nie jest jakaś wielka siła.
A po drugie jeśli to pierwsze dziecko, do tego wiosenne, to jest duża szansa że nie zachoruje w najbliższych miesiącach, póki nie pojdzie do zlobka i żaden aspirator nie będzie potrzebny. Chyba że widzicie dla niego jeszcze jakiś inny użytek o którym nie wiem?29.04 - moja kochana córeczka -
Polozna przekonywala, ze jest to bezpieczne dla dziecka i naprawdę ulatwia życie. Ciężko mi sie wypowiadać na ten temat bo nie mam doświadczenia
. Ale tak jak Kasjanna napisala wiele odkurzaczy ma regulacje ssania teraz to chyba ten slabszy program nie ciagnie az tak? Nie wiem
podobno przydaje sie nawet jak dziecko nie choruje. Wystarczy, ze poplacze i nosek jest pełny a dziecko nie wydmucha
Ja mam za godzinę wizyte. Zaczynam sie denerwować tak juz na poważnie5ylwian, Megsi lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende wrote:Polozna przekonywala, ze jest to bezpieczne dla dziecka i naprawdę ulatwia życie. Ciężko mi sie wypowiadać na ten temat bo nie mam doświadczenia
. Ale tak jak Kasjanna napisala wiele odkurzaczy ma regulacje ssania teraz to chyba ten slabszy program nie ciagnie az tak? Nie wiem
podobno przydaje sie nawet jak dziecko nie choruje. Wystarczy, ze poplacze i nosek jest pełny a dziecko nie wydmucha
Ja mam za godzinę wizyte. Zaczynam sie denerwować tak juz na poważniedaj znać koniecznie! Moja wizyta jutro....
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g