WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jak co, ale teraz zwłaszcza musimy mieć dużo siły, damy radę. 💪💪💪

Rozmiar 1 jest na niedługo, czasami na 2 tygodnie tylko, zależy od wielkości dziecka więc pewnie z 2/3 paczki narazie. 2 nie kupujemy jeszcze 😉

Leksa, Iwonaa27, Soleil lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze ruszyć dupe i skończyć wyprawkę, ale zostały już te mniej przyjemne rzeczy. Pampersy i kosmetyki i apteczne rzeczy.

Patrzyłam na elektryczny aspirator do nosa z neno i właśnie chyba zamowie, czytałam opinie to są dosyć dobre i cenowo tez się nie wydaje jakiś wygórowany.
    Co do pampersów to my weźmiemy w zależności od promocji u nas. Czasem są 3 paczki w cenie 2, albo jakas giga paczka, więc muszę zobaczyć w sklepie co oferują, ale mniej więcej zapas na tydzień-dwa, żeby mąż nie musiał marnować urlopu na jeżdżenie do sklepu

Iwonaa27 lubi tę wiadomość

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym chciała mieć całą wyprawkę gotową, zostało mi to samo - apteka i kosmetyki. Mam już jakąś potrzebę żeby wszystko było na miejscu.

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i torbę do wózka muszę dokupić, ale jakoś na nic się nie mogę zdecydować.

• Soleil Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 wrote:
    A no i torbę do wózka muszę dokupić, ale jakoś na nic się nie mogę zdecydować.

A może plecak? :)
    Ja na nic nie mogłam się zdecydować i jakimś trafem trafiłam na plecaki, kupiłam z oysho na zalando taki dedykowany dowozkow i jest swietny, przyda się też fajnie bez wózka

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja z wyprawki mam ubranka pieluszki tetrowe otulacze i miejsce w szafie, kosmetyki jedynie olejek migdałowy z nacomi, chce kupić zestaw kosmetyków z mustela bo planowałam kupic krem na ciemieniuszke od nich(à w Belgii do kompletu kosmetyków mustela jest fajna torba w gratisie 😂) wózek dostawka i rzeczy do przewijania kupię jak wpadnie 'becikowe' 😊

megsi też myślę o tym aspirstorku do nosa neno, chyba się zdecyduje ze względu na cenę 🤔 ale mam katarek i mini gruszeczke, chociaż nie wiem czy podolam z nimi jako początkująca mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 12:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja torbę do wózka tez potrzebuje, w sumie myślałam o plecaku. Będę się rozglądać.

Soleil tez właśnie mam gruszkę, ale jak patrzyłam na zwykle aspiratory to nie są dużo tańsze niż ten neno, a faktycznie wydaje się dobra opcja dla bobasa. Chyba zamowie razem z laktatorem.

Pisałyście ostatnio o tym, że wam ciepło. Ja w sumie dopiero dzisiaj się gotuje, ale to tak naprawdę zalewają mnie poty w pracy, a chora nie jestem.
    Współpracownicy się śmieją, bo marzną strasznie dzisiaj,a ja zdycham. W środę lekarz, mam nadzieję, że to nic z tarczyca, bo w sumie od początku ciąży wyniki w normie dawki mi nie zwiększali leków, więc zdziwiłabym się jakby nagle coś wyskoczyło

Soleil lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na jakie Pampersy się decydujecie?🙂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pampers 1 newborn. Planuję się później przerzucić na jakieś sieciowkowe tańsze, ale zobaczymy jak dziecko zareaguje. Z synem używałam tescowych i byłam bardzo zadowolona, ale Tesco już nie ma :(

Natomiast na sam początek mi bardzo pomogły pampers premium care. Dostałam jakieś próbki w szpitalu i zanim zaczelam ogarniać o co chodzi z przewijaniem to bardzo się sprawdziły bo wskazują poziom namoczenia pieluchy, więc nie musiałam co chwila zaglądać czy to już. Ale są też odpowiednio droższe.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez rozważałam kwestie aspiratora do nosa, zdecyduje się na zwykły katarek podłączany do odkurzacza, bo z tego co czytałam, te elektryczne nie dają rady. Może jeszcze z rzadką wydzielina sobie poradzą ale z gęsta absolutnie. Dużo osób pisze, że pieniądze wyrzucone w błoto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 15:52

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad aspiratorem sie jeszcze nie zastanawiałam. Ogarnęłam sobie za to koszyk apteczny w gemini, ale czekam na wyplate ;).
    Ja mam okropny dzień dzisiaj. Dzisiaj brzuch pobolewa, ja sie tylko przerzucam z boku na bok i czekam z nadzieją na jutrzejszą wizyte. Mala duzo sie rusza ale dzis tak bardzo nisko... Mam wrazenie ze coraz niżej jest. Zdziwie sie jesli nic sie tam nie zmienilo.
    Czekam na wyniki moczu, powiem Wam ze mam problem z tym pobieraniem probki zawsze, bo ja w nocy wstaje co 2h do toalety i zawsze mnie to okropnie męczy... I wydaje mi sie to takie niemiarodajne.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ja też tak mam, że mały bardzo nisko, wątpię że u mnie to się zmieni ale czasami serio aż jest mi ciężko chodzić tak napiera wszystko na dół, często leżąc czuje 'smyranie' pod majtkami. 3mam kciuki za wizytę! I wszystkim wizytującym w tym tygodniu 🤩
    Ja jeszcze muszę tydzień poczekać do swojej, bardzo chciałabym już usłyszeć że mamy ten magiczny kilogram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 16:16

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna podobno te wskaźniki poziomu namoczenia mają teraz już pieluchy lupilu z lidla i dady z biedronki, ale nie wiem dokładnie czy wszystkie czy tylko z linii premium.
    Ja też na początku kupuje pampers premium care, później będziemy testować tańsze, bo idzie tego bardzo dużo... 🤦

Miałam 2 dni luksusu, czułam małą wyżej, nad pępkiem i na jego wysokości, tam tańcowała. Teraz znowu na dole świruje, chyba jej tam najlepiej.🤣

Plecaczki do wózka to fajna sprawa. Ja bardzo chciałam torbę w kwiatki, ale mąż kręcił nosem, że jak on będzie w takiej chodził, więc kupiłam coś takiego: https://allegro.pl/oferta/torba-plecak-dla-mamy-do-wozka-organizer-kolory-9746655819
    Ma dużo przegródek i jest po prostu praktyczna. Jeszcze pewnie kiedyś sobie kupię mniejszą w kwiatki. 🤣🤣🤣

Macie polecajke na jakiś konkretny kocyk bambusowy co jest miły w dotyku również po praniu? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 17:19

Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie mała też na zmianę raz na wysokości pępka, a chwilami cierpi tylko pęcherz. I coraz częściej żebra. Wgl w nocy miałam takie uczucie wypychania dużej kulki „na wierzch”- albo to była główka albo dupka 😂 fajne nowe uczucie 😇

Ja też jestem do tyłu z wyprAwką, zazdroszczę jak piszecie że zostały tylko kosmetyki 🙉

Nie mam wózka, wszystkich ubranek, nie mówiąc właśnie o pieluszkach, czy mebelkach/ przewijaku i innych bujakach. :/ cały mój czas pochłania wykończenie domu, czy wyceny różnych prac w ogrodzie . Mam nadzieje, że wystarczy mi czasu na wszystko... do maja...

A macie może jakieś doświadczenia w matach do zAbawy dla dziecka?... kupujecie?... Mi się te pstrokate średnio widzą- za dużo wszystkiego 🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 17:50

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto kupić Pampers 0 gdyby dzidziuś wyszedł za szybko, moja siostra dokupywała :)
    Ja na początku chyba pampers, ale dadda też nie są złe ponoć 🤔

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek ja wezmę data premium catering, one też mają wskaźnik wilgotności. Jeszcze się zastanawiam nad Lupilu, nie pamiętam czy one też ten wskaźnik mają. Obie firmy mi się sprawdziły przy synu, Pampersy oryginalne niestety go uczulały.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tymi pieluchami nigdy nie wiadomo, dlatego lepiej nie robić zapasów. Ja pewnie popróbuje różnych, widzę że się dużo zmieniło i zobaczymy co mi i małej spasuje.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci raz zaczynam pisać post 🤦🏼‍♀️

Co do pampersow to my tez z pampers :D
    A z wyprawka to tez jestem do tylu. Jeszcze tyle rzeczy mi brak :o i jak czytam wasze wpisy, ze już tyle macie to myśle, ze nie zdążę wszystkiego ogarnąć. Dziś zamówiłam koszule z Allegro taka na napy cala rozpinana. Jak mi się spodoba to zamowie jeszcze jedna taka sama, tylko kolorek inny :D mam jeszcze dwie po synu to myśle, ze 4 by wystarczyły.

Ana.Ta mam matę tez po synu. Z organkami i łukiem z zabawkami. Jak dziecko kopie nóżkami w organki to leci taka muzyka. Młody bardzo lubił się na niej bawić. I jest przy niej lusterko, oczywscie dostosowane do takiego malucha :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja kupiam ostatnio mate taka dosyc podstawowa, bialo-czarna zawieszek duzo nie ma.
    Ja bujaka nie bede kupowac, wiec od razu na mate malego bede klasc, mam tez do tego osobno kupione takie karty sensoryczne czarno biale i bede mu pokazywac :D

Co do wyprawki, wielu rzeczy nie mam, ale wszystko wybrane tylko musimy podjechac kupic, a zwlekamy, bo to sie wiaze z malym przemeblowaniem w pokoju, a mi sie nie chce jeszcze :D

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Zosiek nie pomyslalam faktycznie o tym że Torba w kwiatki moze mężowi przeszkadzać jak na spacer będzie z małą szedl😆w sumie to w ogóle o nim w tej kwestii nie myslalam hahah i kupilam taka
    https://allegro.pl/oferta/torba-do-wozka-duzy-organizer-baggage-rozne-wzory-8652722069
    No trudno😛
    Ja też myslalam wlansie nad pampers premium care 1 i kupie chyba 1 opakowanie hmm albo 2 a potem może dade bo gdzieś wyczytałam że niby są lepsze niż lupilu chociaz ponoc każde dziecko inaczej reaguje na nie🙂
    Wczoraj właśnie maty na allegro przeglądalam i chcialam taka wlasnie bardziej bialo-czarna ale zagadałam na jej temat do męża to powiedzial ze pozniej kupimy hmm tylko tak się zastanawiam of ilu miesięcy dziecko faktycznie moze korzystać z takiej maty? Bo moze jednak lepiej od razu kupic hmm🤔
    Ja mam na myśli taka małą np 100x100 bo są też fajne te maty na całą podłogę w pokoju np ale to chyba faktycznie później dopiero🙂
    Zosiek kocyk bambusowy mam z lamilou. Najwięcej osób mi polecało Kocyki z tej firmy🙂

Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ