Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny5ylwian wrote:Trzymam kciuki
daj znać koniecznie! Moja wizyta jutro....
Ja dalej lista dluga, ale jak teraz popatrzyłam to w sumie bardziej nie mam rzeczy dla siebie niż dla dziecka5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość
-
Jest lepiej. Szyjka sie wydłużyła, leki zadziałały. Nie jest idealnie ale lepiej. Luteina zostaje, dalej mam jak najwiecej lezec bo jak raz sie skrocilo to nie gwarantuje ze przy ruchu znowu by sie nie skróciła. Ale jestem zadowolona, Mała ładnie przybiera ma ja juz 1.2kg
5ylwian, Klara_1985, Kasjanna, Soleil, Motyl12, Leksa, Asiulka87, Malinka2021, Megsi, Olenkaa lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi wrote:Ja też idę jutro i nie mogę się doczekać. Zwłaszcza, że mały len testuje moja cierpliwość.
Ja dalej lista dluga, ale jak teraz popatrzyłam to w sumie bardziej nie mam rzeczy dla siebie niż dla dziecka
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Vende wrote:Jest lepiej. Szyjka sie wydłużyła, leki zadziałały. Nie jest idealnie ale lepiej. Luteina zostaje, dalej mam jak najwiecej lezec bo jak raz sie skrocilo to nie gwarantuje ze przy ruchu znowu by sie nie skróciła. Ale jestem zadowolona, Mała ładnie przybiera ma ja juz 1.2kg
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Vende super, że jest poprawa. Na pewno psychicznie Ci lżej. 😉 Nasze kruszynki już coraz większe ,🥰
Dziewczyny nam katarek do odkurzacza ratował dosłownie życie, córka jest alergikiem i miała katary często.. Używałam go od 4 miesiąca życia. Bardzo ważne jest odciąganie kataru maluchowi, który nie umie samodzielnie smarkać, żeby nie rozwinęło się zapalenie oskrzeli czy płuc. Właśnie tak jak Kasjanna mówiła, odkurzacz ustawić na słabszą moc i fru. U mnie po znajomych sporo osób Fridę wywalało i leciało po katarek, a wcześniej zapierali się jak można tym do odkurzacza...🙃 Takiemu maluszkowi to używać tylko jak katar ma, nie dotykać tym noska, najlepiej odsunąć troszkę, będzie łagodniejsze ssanie. Można na sobie spróbować czy nie za mocno. 😉 Przez pierwszy miesiąc życia pewnie nie używałabym, tylko jakaś większą gruszkę. Te na baterie niestety nie wyciągną gilów dalej, co jest bardzo ważne.
Mimo wszystko mamy dzieci bardziej letnie więc myślę, że na katary w lecie nie ma się co nastawiać.😁Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Moj maz mówi, ze cos licho przybiera, ale lekarka powiedziala ze jak najbardziej w normie.
Mala poki co uparcie glowa do góry, nawet mi lekarka kazala pomacac brzuch tam gdzie jest glowka zebym poczula
. Niestety dzieciaczek spał wiec nie mam nawet zdjecia z dzisiaj bo nie chciala sie ustawic. Rozmawiam o trzecim prenatalnym i powiedziala mi ze to nasz wybor ale ona nie widzi potrzeby bo u dziecka nic jej nie niepokoi. Takze zastanwiam sie czy warto. Musze za to sobie teraz ogarnac szczepienie na krztusiec.
nick nieaktualnyDziewczyny, miałam takie same obawy odnośnie aspiratora do odkurzacza, jak Wy. Pierwszego kataru młoda dostała, jak miała 6 tygodni. Teściowa nas odwiedziła chora, twierdziła, że tylko na chwilę i że nie zaraża. Nas i córkę kosztowało to kilka kompletnie nieprzespanych nocy. Katarek uratował nam życie. Mąż na początku powiedział, że absolutnie nie podejmie się odciągania, a później stwierdził że to rewelacyjny wynalazek:) córka w ogóle się tego nie bała.
Nauczyło mnie to też dużej asertywności, jeżeli chodzi o odwiedziny. Jak dzwonił ktoś, że chce nas odwiedzić, to pierwsze co po tej sytuacji pytałam, czy wszyscy są zdrowi i bez skrupułów odmawiałam wizyty, jeśli tak nie było. Dla dorosłych mały katar, a dla maluszka może być to wstęp do poważnej infekcji.Zosiek lubi tę wiadomość
-
Kasjaana, tez bylam zaskoczona, podobno dopoki nie ma rozwarcia moze sie wydłużyć
3,5cm na ten moment a mielismy ponizej 2,8cm. Natomiast tendencja jest tendencja i moze to nawracać.
Klara totalnie rozumiem, jak ktos jest chory nie powinien przychodzić do dziecka, niestety, zwlaszcza tak malego.Kasjanna lubi tę wiadomość
Vende super że szyjka wróciła do normy💪moja rowniez wskoczyła na ponad 3 więc jestem spokojniejsza;)
Dziewczyny-kciuki za nadchodzące wizyty🍀✊
Właśnie, muszę podejść do przychodni podpytać jak ogarnąć szczepienie p.krztuścowi, tylko ze chcialam boostrix 3w1 więc nie wiem...
Ja juz powoli zamykam wyprawkę, zostały mi tylko ubranka do zamówienia, dzisiaj kupilam pieluchy i chustki nawilżane, przyszły mi podkłady poporodowe, krem i lanolina do brodawek i majtki z siateczki...ehh coraz bliżej majjj💙☀️🤰🤱👼Leksa, Vende, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Vende super, ze z szyjka jest wszystko dobrze 🤗 a malutka już ładnie ważne
Powodzenia dziewczyny na najbliższych wizytach i dajcie znać jak tam wasze bąbelki 😊🙈
Przyszła moja koszula z Allegro, dopiero teraz zauwazylam ze to doctor nap 😅 podoba mi się bardzo. Rozmiar S w zupełności mi wystarczy. Muszę taka druga zamówićVende lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyAsiulka87 wrote:Hmm przeczytałam teraz ze na krztusiec szczepi się między 27 a 37 tygodniem ciazy wiec najwyzej zapytam lekarza na następnej wizycie🙂
Vende super informacje o szyjce na pewno trochę spokojniej teraz możesz się czućVende lubi tę wiadomość
-
Przed chwilą słuchałam szkolenia z pediatra, mówiła że najlepiej się szczepić 27-32 tc, jutro będę dzwonić po receptę
Fridy dziewczyny nie kupujcie, płuca sobie wyplujecie, przynajmniej tak moje pacjentki mówiły 😁
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości 😊 ja na dodatkowe 3 trymestru nie idę, mój lekarz mi robi na każdej wizycie usg (co 2 tyg) i gdyby coś go niepokoiło to by mi powiedział
W weekend mamy zaplanowane malowanie pokoiku dla małego i skręcanie mebli 😁 w końcu później dokończę wyprawkę bo jeszcze przewijak, jakieś kocyki, więcej pieluch zostało do kupna. I parę rzeczy z apteki/drogeriii zacznę w końcu prac, czekałam z tym na nowe meble
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 19:08
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Vende, świetne wiadomości!
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Ja swoją mam w czwartek i nie mige się doczekać, niestety dziś odebrałam wyniki krwi i moczu na tą wizytę i wyszły liczne bakterie w moczu i hemoglobina poniżej normy
Ten maj dla mnie tez już coraz bliżej, bardzo się nie mogę doczekać!Vende, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ✊dzieciaczki bawią się w kotka i myszkę z tymi ruchami, ale już niedługo nie będą miały jak się przed Nami ukryć
Vende mała super rośnie, jak dobrze że szyjka dłuższa! 😘 super informacje.
Przekonałyście Mnie do Katarka.
Powtórzę się, ale zazdroszczę finiszowania wyprawek ! Czy skręcania mebli 😇 Ja od jutra robię porządną listę i może uda mi się choć zamówić online większość. Bo później ze skręcaniem mebli i praniem bym zwariowała 🙈🙈
Ja póki co „odgruzowuję się” do przeprowadzki. Przeglądam, wyrzucam co nie potrzebne/ nie przydatne/ zniszczone i w międzyczasie szukam wyposażenia. Jest co robić 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2022, 21:12
Vende, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Leksa, ja tez dokupilam z doktor nap i jestem zadowolona. U mnie dobry jest rozmiar L na ten moment i mysle do konca ciazy sie będę w nie mieścić, trochę sie obawiam czy nie zrobią sie za szerokie po, ale to zobaczymy
.
Moja lekarka na szczepienie nie nalegala ale powiedziała ze jesli chce to najlepszy moment.
Iwonaa ja za każdym razem mam rozjechana morfoligie, a zawsze slysze ze takie roznice to zaden problem i ze w ciazy tak po prostu jest. Takze mam nadzieję, ze i u Ciebie tak jest, ze w normy ciążowe sie to lapiewiadomo gorzej z infekcja bakteryjną, ale pomyślmy sobie ze dobrze ze nam to regularnie badaja bo mozna to zaleczyc. Trzymam kciuki.
Dziękuję w ogole dziewczyny za to cale wsparcieBardzo mi milo jak tak reagujecie
Ana.Ta, Leksa, Zosiek, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
Vende ja jestem pewna, ze po ciąży rozmiar S będzie mi za luźny, ale to nic
koszula jest po prostu śliczna
i jestem z niej zadowolona. A przede wszystkim podoba mi się w niej to, ze tył jest dłuższy niż przód. Będę się czuła bardziej komfortowo. Mój mąż stwierdził, ze wyglada jak sukienka i w sumie nawet ma racje
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Dokładnie! Mi tez sie podoba to ze z tylu jest dluzsza, to komfortowe
Jakby byly tańsze pewnie kupiłabym sobie jeszcze dwie, ale troche mi szkoda kasy bo moze po ciazy wroce do starych koszul, chyba ze karmienie będzie fajnie szlo to moze sie zastanowie nad dokupieniem
chociaż teraz jak mam ta suszarke bębnową to spokojnie rano moge uprac a na wieczor bedzie suche, więc moze tyle co mam mi wystarczy
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja