WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Cieszę się że u Was dobrze. U mnie jak narazie też. Byłam wczoraj na echu płodzie. Dr mówił że serce jest w normie a zwężenie jest minimalne także wszystko wyjdzie przy porodzie. Ale niestety nie moge rodzic u siebie w szpitalu tylko muszę do lbn i najlepiej w Klinicen na jaczeskiego ale nie wiem czy ja teraz jakoś tam się dostanę wogole. W piątek mam wizytę i będę wiedziała czy to się da zrobić i wogole jak. Bo najlepiej jak zrobią odrazu po porodzie echo dziecku.
    Mały ma 1900g już, jest ułożony główka w dół.

Soleil, Vende, Ana.Ta, Zosiek, Leksa, 5ylwian, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia najważniejsze, że jest nadzieje, że wszystko szczęśliwie się skończy ✊
    Jesteś kobietą w ciąży więc to nie jest tak, że z automatu Cię tam zapiszą na poród?...

Mały dobrze sobie waży, ułożenie prawidłowe- musi być dobrze!! Czekamy na dalsze wieści 💛
    Patrzę na Twój suwaczek- to już niedługo 🙈

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia najważniejsze, że wszystko okej. Tez myślałam, że od razu możesz mieć miejsce w klinice i mam nadzieję, że cie przyjmą!

Ja już po wizycie mój mały dzikusek waży 1300g.
    Szyjki standardowo nie badali, ale wszystko jest w normie. Ilość wód i reszta pomiarów dobra. Za 4 tyg mam następna wizytę w szpitalu, a za 2 tyg u położnej i mówiła, żeby wtedy się zaszczepić na wypadek przedwczesnego porodu.

Zosiek, Soleil, Leksa, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już macie duże dzieciątka!! ❤️❤️
    Cieszę się że każda wizyta jest udana, a nawet i lepsza od poprzednich 😊

Ja na boostrix wybieram się za 2 tygodnie.

słuchajcie zaczęłam robić delikatnie jakieś lekkie ćwiczenia (a raczej wypinania🤣) żeby zachęcić dzieciątko do zmiany pozycji, ale marnie idzie, w poprzek synkowi bardzo wygodnie przy okazji sobie podłubie w pęcherzu😅 nie wiem czy będzie mi dane poczuć kopniaki w żebra, mamy jeszcze dużo czasu w sumie, zobaczymy 😏

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze wizyty udane i wszystko e porządku :)
    Miissia, łał 1.9kg to juz brzmi dumnie :D
    Ciekawe czy moja za 3 tygodnie tez dobije do takiej wagi :)
    Soleil, moja lekarka powiedziala ze poki co sie nie stresować ulozeniem dziecka bo ma jeszcze sporo czasu zeby sie obrocic. Moja tez dalej uparcie bez zmiany pozycji.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia najważniejsze, ze na ten moment jest wszystko dobrze. Zobaczysz, ze po porodzie tez będzie okej 🍀 a maluszek już ładnie wazy 🥰

Megsi cieszę się, ze wizyta udana 🥰

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia ja chodzę do dr, która pracuje w szpitalu na Jaczewskiego. Nazywa się dr Izabela Winkler, jakbyś miała problem dostać się tam do szpitalna to może spróbuj prywatnie do niej (nie wiem czy przyjmuje na NFZ) myślę że mogłaby pomóc, jest bardzo serdeczna 🙂 ale też myślę, że nie będziesz miała problemu, powinni Cię przyjąć 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze na wizytach wszystko ok🤱🍀✊☀️👼🤰

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest ze zmianą szpitala w którym chce się rodzic. Mam nadzieję że jak coś takiego się dzieje że dziecko z prawdopodobieństwem wady to normalne. Jutro mam wizytę u swojego to dam wam znać.

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się po wizycie,a że była dopiero o 20:30 to już nie miałam sił pisać. U nas tez wszystko ok, synek ma już 1250g, leży głowa w dół ale nie na szyjce. Szyjka nadal ponad 4cm, wody w porządku :) na zdjęciu zaczyna się robić mały pucuś ;)

Malinka2021, Soleil, Ana.Ta, Leksa, Asiulka87, Zosiek, Motyl12, Megsi, Klara_1985 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości chociaż w tych naszych ważnych kwestiach.. Oby tylko wojna się skończyła i można będzie niedługo spokojnie się cieszyć z naszych pociech

Ana.Ta, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wieści z wizyt są dobre :) Ale te dzieciaczki się robią duże 😀
    Ja dzisiaj popołudniu mam wizytę i już nie mogę się doczekać.

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona a ja jutro z rana i też już się niecierpliwie 😍😍😍

Iwonaa27, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają laktator neno angelo mam pytanko-czy pasuje do niego butelka z lovi lub avent? Muszę kupić buteleczke i zasranawiam się jaką🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, ja czytałam, że avent pasują,ale jeszcze tego nie sprawdzałam.

Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewczyny które mają laktator neno angelo mam pytanko-czy pasuje do niego butelka z lovi lub avent? Muszę kupić buteleczke i zasranawiam się jaką🤔
    Avent pasuje, mam w domu laktator i butelkę, sprawdziłam 😉

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt 😘 Misia trzymam kciuki, żeby udało Ci się do tamtego szpitala dostać.
    Ja ostatnio zaliczam spadek energii, niedługo wchodzę w 8 miesiąc, może dlatego 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 14:12

Motyl12 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała kiedyś o położną środowiskową. Dzwoniłam dzisiaj do mojej. W poprzedniej ciąży przychodziła na spotkania do mnie. Teraz zaprosiła mnie do gabinetu. Mamy się umówić za jakieś dwa tygodnie.

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kupuję aventa😁dzięki Kochane💗
    Zosiek-mi tez coraz ciężej, brzuchol przeszkadza i szybko się męczę

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Któraś z Was pytała kiedyś o położną środowiskową. Dzwoniłam dzisiaj do mojej. W poprzedniej ciąży przychodziła na spotkania do mnie. Teraz zaprosiła mnie do gabinetu. Mamy się umówić za jakieś dwa tygodnie.

Klara, to ja pytałam, daj znać po wizycie co właściwie na niej się dzieje. Jeszcze swojej nie wybralam, ale zastanawiam się czy w ogóle czegoś potrzebuje przed porodem od takiej położnej przy drugim dziecku.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dzwoniłam do mojej położnej, ale zast. się czy będę. Nie mam za bardzo czasu i może pooglądam poprostu filmiki przez neta :)

U Mnie zawsze juz o tej porze spadek formy, jak zjem pyszny obiadek i ide „odpocząć”... walczę by nie zasnąć 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 16:18

Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ