X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez miało być 3,5 roku różnicy, ale życie zweryfikowało to wszystko inaczej i będzie 6 lat :)
    Bardzo się cieszę, ze zostanę drugi raz mama, ale czasem mam takie myśli… cały czas byłam tylko dla syna, a teraz będę musiała to rozgraniczyć między dwójka dzieci. Nawet ciężko mi to opisać co nieraz czuje. :(

Soleil, Zosiek, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna też od września będę miała w domu uczennice SP, więc szykuje się wydarzenie 😁😜
    Ja boję się wkładać palce do pochwy, by właśnie nie mieć takiej sytuacji jak Ty. Boję się że wyczuje coś innego, niż do tej pory. Tylko lekarz tam zagląda 😉
    Jeśli czujesz się ok, nic nie boli, nic się nie sączy to może nie warto się martwić. Oszczędny tryb życia i byle do wizyty i rozwiejesz wszelkie wątpliwości.

Kasjanna lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze marzyła się sesja ciążowa-po ponad 5latach starań i 2procedurach invitro tj bardzi wtczekiwane dziecko i chciałabym na maxa to uwiecznić by zostały piękne pamiątki. Ale jak zobaczyłam jakie są tego ceny to stwierdziłam że odkurzymy nasz aparat i sami to jakoś ogarniemy. Mam plan by wziąć kilka strojów i pojechać do lasu. Trochę zdjęć w plenerze,trochę w domu i coś na pewno nam wyjdzie🤩💪

Malinka2021, Megsi, Zosiek, Soleil, Leksa, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, ja na pomoc męża też za bardzo nie liczę, mimo że baardzo się cieszy to np w wyprawke nawet się nie angażował co potrzeba...bylo tylko:to podeslij mi link a ja zamówię...w domu jak go proszę by umył podłogę bo mi już ciężko i plecy bolą to z wielką łaską:/ staram się go przygotować ze jak urodzi się dziecko to juz nie będzie leżenia na kanapie w telefonie tylko nie przespane noce i mnóstwo obowiązków i ze ja sama nie będę tego ogarniać. Oczywiście wkurza się wtedy i twierdzi że ostatnio czepiam się go🤪

Leksa, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie to pierwsze dzieciątko także nie wypowiem się na temat rodzenstwa🙂ale np u koleżanki która teraz rodziła niedawno to ma synka w wieku bodajże 3 lat to na około 2 tygodnie przed porodem przestali go zaprowadzac do przedszkola zeby spędzać z nim więcej czasu i żeby nie odczuł później ze jest bp mniej kochany🙂

Co do sesji to my chcemy sobie zrobić wlansie, kosztuje to kupę kasy ale będzie super pamiatka☺️

Leksa, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do sesji to mój mąż to w ogóle taki do zdjęć jest średni.
    Mowi, że jak chce i mi zależy to możemy zrobić. Z jednej strony chce, ale z drugiej tak się nie mogę zdecydować. Tez ciąża długo wyczekana i chce na pamiątkę na wypadek jakby mi nie było dane znowu w ciąży być, ale później myślę, że chyba lepiej fajna sesje zrobić jak mały się urodzi.

Co do rodzeństwa to nie pomogę, bo to moje pierwsze dziecko, ale faktycznie ważne jest to, żeby tata był zaangażowany zwłaszcza w opiekę nad mniejszym, a mama mogła ze starszakiem zrobić jakiś wypad. Na pewno można poczytać książki w trakcie karmienia, albo coś obejrzeć razem, ale to życie tez zweryfikuje tak naprawdę.

U nas w rodzinie co 9 lat dzieci się rodzą i zazdrości nigdy nie było. Natomiast nie liczcie na to, że dzięki takiej dużej różnicy wieku nie będzie kłótni 🤣🤣
    Ja już nie będę o wszystkich sytuacjach pisać, ale pamiętam z moim siostrzeńcem, który jest 9 lat młodszy tłukliśmy się strasznie.
    Pamiętam 13 lat miałam i go w tylek w złości ugryzłam, że ślad miał kilka dni, ale żeby nie było że się znęcam on mi się odpłacił nie raz 😁

Dacie radę!

Zosiek, Leksa, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna przykro mi z powodu męża, mam nadzieję, że się obudzi trochę jak pojawi się drugie dziecko😘 co do szkoły, też miałam zagwostkę, ale postawiliśmy na odległość, mniejszą, spokojną szkołę i jesteśmy zadowoleni.

Soleil uśmiałam się z Twojej siostrzenicy 🤣 ahh ta szczerość dziecięca 😁

Sesji nie robimy, nie lubię na siebie patrzeć w lustrze, mimo że mąż mówi że wyglądam pięknie itd. ja siebie nie lubię w tym stanie i poza jakaś fotka w domu nie chce specjalnych.🤣 Taka głupia jestem.🙉

Miałam długą wiadomość, ale telefon mi ją usunął i już nie wiem co pisałam. Pregnancy brain 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 15:07

Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, też właśnie chciałabym taka mała szkole, ale do takich trudniej się dostać, więc szukam alternatyw na wszelki wypadek. Do tego czeka nas przeprowadzka za jakieś półtora roku, więc chciałabym żeby do nowego mieszkania też było w miarę blisko. Nasza rejonowa to niestety moloch.

Też mi się wydaje że te mniejsze dzieci szybciej się przyzwyczaja do rodzeństwa, nad nimi jakoś łatwiej zapanować, bo z nastolatkami to nigdy nie wiadomo, okres dojrzewania i te sprawy ;) ale czas pokaże.

Co do zatrzymania starszaka w domu przed porodem to pomysł fajny, ale ja chyba zatrzymam mojego po porodzie. Na czas mojego pobytu w szpitalu pojedzie do dziadkow, więc jak już wróci to chce zeby trochę z nami pobył (i nie przyniósł jakiegoś wirusa w międzyczasie do domu), a za długiej przerwy też mu nie chce robić, niech ma swoją rutynę. Zresztą i tak leże, więc za wiele atrakcji nie jestem w stanie mu zafundować :(

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji, myślę że gdybym chciała to mąż by problemów nie robił 🤣 ale, że mi szkoda kasy to myślałam jak sobie zrobić pamiątkę samej. I takim sposobem dzisiaj doszedł do mnie stojak na tel z pilotem. Zrobiłam próbne zdjęcie, a że miałam wcześniej pokazać brzucha, to pokazuje 😊

https://naforum.zapodaj.net/773cf6b8cc4a.jpg.html

Chyba jeszcze mały, ale mam wrażenie, że zaraz i tak pęknę!
    Także jak ktoś się nie wybiera na sesję to proponuję pokombinować w domu 😏 ładnie światło można złapać a i przerobić w razie czego też da radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 16:02

Ania 181, Zosiek, Megsi, Klara_1985, Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil bardzo ładne zdjęcie 😊 a Twój brzuszek jest malutki, aż trudno uwierzyć że to 28 tydzień ciąży. Ja wyglądam jak bym miała w brzuchu całego dorodnego arbuza 😅

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja tez myslalm o tym żeby młodego nie puszczać do przedszkole jak wroce już z Olga ze szpitala. Po pierwsze właśnie żeby z nami pobył troszkę i mógł się do niej przyzwyczaić, a po drugie to o te wirusy chodzi.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil ładne zdjęcie 😊

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil super zdjęcie i faktycznie masz mały brzuszek jeszcze😅

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️ no ja wiedziałam już, że on malutki Jak wstawialyscie swoje, nie mogłam się doczekać aż taki będę miała, a teraz boję się jak będzie rósł dalej czy to zniosę, czy moja skóra to wytrzyma 🤣 sąsiadów mijam, mimo, że z płaszcza coś wystaje to jeszcze nikt nic nie podejrzewa, w maju będą pytać czy adoptowalam 😂

Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil wrote:
    Dzięki dziewczyny ☺️ no ja wiedziałam już, że on malutki Jak wstawialyscie swoje, nie mogłam się doczekać aż taki będę miała, a teraz boję się jak będzie rósł dalej czy to zniosę, czy moja skóra to wytrzyma 🤣 sąsiadów mijam, mimo, że z płaszcza coś wystaje to jeszcze nikt nic nie podejrzewa, w maju będą pytać czy adoptowalam 😂

Mnie też po pierwszej ciąży jak wyszłam z wózkiem, to sąsiadka pytala, czyje to dziecko😂. Teraz brzuch mam duży i znowu kazdy się dziwi, że dopiero końcem maja rodzę.

Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, super zdjęcie :) A brzuszek masz taki malutki... U mnie byl taki juz w 4 miesiącu ;). Ale ja Ci zazdroszczę, wolalabym miec mniejszy ;). Tez musze zrobic jakas fotke, masz jakis link do tego cuda z tym stojakiem? Nie wiem co to takiego :) Moj maz tez niechętny na sesje, ja w sumie srednio... Chce miec jakas pamiatke z tego czasu mimo, ze wygladam okropnie... Ale myślę ze to bedzie moja pierwsza i jedyna ciaza i szkoda tego nie uwiecznic :) moze sie wybierzemy w kwietniu gdzies do lasu czy nad pobliskie jezioro i tam porobimy sobie troche zdjec, siostra od brata lubi fotografowac to moze ja wykorzystamy :)
    Co do rodzenstwa ciężko mi sie odnieść, hs bylam ta mlodsza wiec nic z tego nie pamietam, a u mnie Mała bedzie pierwsza :). Mam kuzynke, ktora miała najpiere syna a po 4 latach bliźniaki to wiem, ze przeżywała ze nie ma tyle czasu dla nich ile by chciała i ten najstarszy mocno zabiegal o uwage... Ale teraz sa juz starsi i chybw nie wspominaja tego jakos zle a fajne dzieciaki wyrosly :)

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Kasjanna, ja na pomoc męża też za bardzo nie liczę, mimo że baardzo się cieszy to np w wyprawke nawet się nie angażował co potrzeba...bylo tylko:to podeslij mi link a ja zamówię...w domu jak go proszę by umył podłogę bo mi już ciężko i plecy bolą to z wielką łaską:/ staram się go przygotować ze jak urodzi się dziecko to juz nie będzie leżenia na kanapie w telefonie tylko nie przespane noce i mnóstwo obowiązków i ze ja sama nie będę tego ogarniać. Oczywiście wkurza się wtedy i twierdzi że ostatnio czepiam się go🤪

Motyl, ja nie znam faceta, który by się sam z siebie angażował w wyprawkę. Raczej zawsze wszystkim baba steruje:) Facet, chyba musi dziecko zobaczyć, żeby zrozumieć, że naprawdę został ojcem.

W pierwszej ciąży się na ten brak inicjatywy wkurzałam i frustrowalam. Teraz mówię np, słyszałam, że chcesz zamówić ten sterylizator do butelek, wysłać Ci linka czy podyktujesz BLIKA. Skompletowałam wyprawkę w aptece internetowej i mówię koszyk zapakowany, czy jesteś dzisiaj gotowy, żeby za niego zapłacić?

W ten sposób oboje jesteśmy zdrowsi. W poprzedniej ciąży nie ogarnęłam mu tylko jedzenia do szpitala na porod. Tylko przypominałam, żeby ogarnął jakieś kanapki, czy kupil batony, bo nie wiadomo ile to potrwa i że będzie głodny. Oczywiscie nie ogarnął tematu i głodował :)

Motyl12, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Klara, mój tez by nie ogarnął🤭mojemu nawet nie chce się samemu odgrzać obiadu i je zimny bo ja już "matkować"przestaje🤪 ale faktycznie robie jak Ty-wysyłam mu linki co na kupić z allegro bo ma darmową wysylke-więc chociaż tak go angażuję;)

Klara_1985 lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solei ale malutki brzusio🥰pięknie☀️ dobry pomysł z tym stojakiem i pilotem-wrzuć nam linka do tego cudeńka:)) generalnie też ciężko mi patrzeć w lustro bo zawsze miałam sliczne przedluzone rzęski a teraz bez nich wyglądam jak prosiaczek😆ale zrobię włoski, makijaż i do sesji jakoś się ogarnę🙊

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja swój zamówiłam na francuskim Amazonie, nazywa się tutaj Tripod. Ale w Polsce na allegro jak wpiszecie statyw/uchwyt do telefonu z pilotem na pewno będzie mnóstwo ofert :) jest również w media Markt. Mój nie jest też jakiś żądny markowy, a pilocik z łatwością łączy się przez bluetooth, wtedy telefon można postawić gdziekolwiek nawet bez stojaka i sobie klikać (jest tyci tyci) i na taką sesje poza domem też fajnie się spisze :) my z mężem 90% zdjęć mamy z rąsi, może w końcu to się zmieni. Zwracajcie uwagę tylko na ile cm wysokości rozkłada się statyw :) mój chyba 140cm, (ale zawsze mniejszy można jeszcze na coś postawić)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 18:50

Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ