WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Niektóre spiochy widac, ze byly używane dosc często, ale nie przeszkadza mi to jakos bardzo :). Zawsze beda jako 'awaryjne'. :)
    Olenkaa, nie masz problemów z tarczyca? Widze w stopce, ze bierzesz euthyrox. Zmienialas ostatnio dawke? Moze cos sie rozregulowało? Ja startowalam z 25 a juz mam 75 :/

Jestem pod kontrolą, od jakichś 2 miesięcy biorę 50 i 2x w tyg 75 i nawet 2 dni temu miałam endokrynologa więc to na pewno nie to :) może to te dodatkowe kg...

Ana.Ta ja wysypki nie mam, jeden tylko punkt ale tam wrósł mi się włosek. Wydaje mi się że próby wątrobowe są podniesione przy cholestazie

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende ubranka super😁ja czaje się na pake ubranek z olx ale czekam az pani obniży trochę cenę🙈
    Zgage miałam może ze 3x ale to przez to ze zrobilam turbo mieszanke w brzuchu i samo jakoś przeszło.
    Tez dzisiaj jakas obzarta jestem, niby duzo nie zjadlam,ale nadrobiłam krówkami🤭moze juz coraz mniej miejsca mamy w brzuchu i maluszki uciskają m.in. na żołądek stąd uczucie pelnosci🤔

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    W ogóle jakoś tak mi ostatnio też ciepłej jest, jak zwykle byłam zmarzluch pod kocem to teraz przykrecam kaloryfer. Wy też tak macie??

Oleńka mam to samo! Zawsze marzłam a mąż odkryty a teraz on chodzi i marznie 😀 wczoraj tak mnie wkurzył, nagrzał sypialnie jak saunę że musiałam okno otworzyć żeby to wywietrzyć 😀 lepiej mi się śpi jak jest chłodniej, ciężej się oddycha a jeszcze ciepło do tego to już za dużo. Pocę się więcej, ponoć normalnie à po porodzie ma być jeszcze gorzej

Ana.Ta ja zmian jakoś za bardzo nie mam ale też zauważyłam że po prawej stronie brzucha Jakby kilka żyłek mi popękało. Ogólnie mam skłonność do naczynek na twarzy, może na brzuchu będzie to samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 22:03

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka też tak mam i miałam w 1 ciąży. Normalnie jestem zmarzlak, śpię nawet w skarpetach 🤣 ale 2 połowa ciąży jest mi wyjątkowo ciepło. Możliwe że to hormony robią swoje i krążenie, plus kg. Po porodzie niestety wróci "zmarzlactwo".🤣

Vende super ubranka, cena na prawdę fajna.😉

Mi pączki wczorajsze dalej siedzą, tak mi źle...🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 22:31

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam ostatnio u mamy i tez jej narzekalam, ze mam zgagę, a niestety dosyć często mnie dopada :/ nie mam to żadnego sprawdzonego sposobu, ale mama akurat gotowała kapustę i otworzyła garnek i powiedziała żebym napiła jej trzy łyżki wody od tej kapusty i pomogło :)

Vende ubranka na jakie trafiłaś sa śliczne :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zezgaga unikajcie smażonego trochę pomoże.
    Badania na cholestaza ALST ASP na początek wystarczy.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam o tarczyce, bo moj endokrynolog zawsze po zmianie dawki pyta wlasnie o odczuwanie temperatury :). Ale to ok. Moze po prostu taki etap. Chocias u mnie nie widze roznicy ale ja zawsze bylam zimnolubna.
    Uwielbiam gości, lubie jak mnie ktos odwiedza ale ten tydzien dał mi tak po dupie... W przyszłym tygodniu chyba nie odbieram telefonów i wywieszam kartke ze mnie nie ma. Ten tydzien dziennie ktos mnie odwiedza, więc tu piekę ciasto, tu tobie obiad, tu jedno i drugie... Normalnie sily mnie opuszczaja.

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga codziennie, co bym nie zjadła to i tak się pojawia.

Mi awsze było ciągle zimno i tak jest nadal niestety.

Czy wy też macie taki ból krocza i uczucie napierania na krocze? Ja mam dzisiaj wrażenie jakby mała miała mi dosłownie wyskoczyć przy chodzeniu. Jak dłużej chodzę np. spacer czy siedzę w jednej pozycji to tak mnie boli cały dół, że już dzisiaj się martwię czy wszystko ok.
    Skurczy żadnych nie mam, ale już się boję wychodzić jak idę to tiptopami jak kaczka. Z pierwszej ciąży nie pamiętam nic takiego, napewno nie na tym etapie.

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgaga to najgorsza przypadłość.az momentami mam wrażenie,że mi się uleje. Jest coraz gorzej. W końcu dzisiaj kupiłam Rennie. W 1 ciąży brałam,zobaczymy czy pomoze

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 wrote:
    Czy wy też macie taki ból krocza i uczucie napierania na krocze? Ja mam dzisiaj wrażenie jakby mała miała mi dosłownie wyskoczyć przy chodzeniu. Jak dłużej chodzę np. spacer czy siedzę w jednej pozycji to tak mnie boli cały dół, że już dzisiaj się martwię czy wszystko ok.
    Skurczy żadnych nie mam, ale już się boję wychodzić jak idę to tiptopami jak kaczka. Z pierwszej ciąży nie pamiętam nic takiego, napewno nie na tym etapie.
    Akurat wczoraj o tym słuchałam na jakiejś szkole rodzenia i mówili że to normalny objaw ciąży. Ale jak to bardzo uciążliwe to może warto skonsultować jednak z lekarzem. Ja mam bóle dołem brzucha i w pachwinach, lekarka mówi że mała wlazła tam główka i nic z tym się nie da zrobić na ten moment.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, trochę mnie uspokoiłaś. Mam nadzieję,że u mnie przejdzie, teraz po kąpieli jest trochę lepiej. Jednak jak na szpilkach czekam na czwartek i wizytę, chyba że mi nie odpuszczą te dolegliwości to zadzwonię do lekarza.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tą „ciepłotą ciała” mam różne dni. Nie raz nie rozstaje się z kocem, a czasem mam jak Wy, że jestem rozgrzana 🤷‍♀️

Vende wcale Ci się nie dziwie... ja teraz uwielbiam spokój, przede wszystkim same przygotowania schodzą i wiadomo w naszym stanie prawie wszystko to wysiłek 🙈. Wgl zawsze tak miałam, że wolę nie tak częste wizyty🙈 cenię sobie swój wolny czas, którego tak mało 😬 częściej wolę pogadać sobie przez tel albo pisać sms. 😇
    Ale niektórzy mają na odwrót- ja musiałam wprost powiedzieć kuzynce która chciała być u mnie codziennie (teraz siedzi z dzieckiem w domu) że ja nie mam ochoty na tak częste odwiedziny, bo nie lubię takiego częstego przesiadywania. I nie żałuję, bo i tak mam poczucie że mam za mało czasu na wszystko... a ileż można gadać o tym samym 😂

Iwona27 ja często czuje takie napieranie na pęcherz, chwilami czuje uczucie ciepła które szybko mija. Sama nie wiem jak to nazwać... wgl czuje że mój układ moczowy chwilami jest „zablokowany”🤷‍♀️ Ostatnie 2 dni dużo chodziłam i załatwiałam (po kilka godzin) - moim głównym problemem były k o l k i . Naprawdę robi się coraz ciężej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 22:10

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakiś olejek ze słodkich migdałów 100%?wszyscy go polecają i do masażu krocza, do wlosow na rozstepy i do kąpieli maluszka...chce kupić ale tyle tego-może macie coś sprawdzonego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 23:38

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mogę polecić to koszulę do karmienia/do szpitala-zamowilam na allegro z formommy cała na zamek z kieszonkami za 59zł i 100%bawełna

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zamiast szlafroka kupiłam taki sweterek długi ala kardigan cienki za 24zł w newyorker-w szlafrokach nie chodzę a ten sweterek pozniej wykorzystam:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokój tu taki kolejny dzień, chyba wszystkich sytuacja przybija. Ja skończyłam właśnie pakować paczki, jutro mąż zawiezie do punktu zbiórki. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Jakos trzeba pomóc Ukrainie.

Moja infekcja się tak rozbujała, że dzisiaj nad ranem pojechałam na nocną opiekę, b o moje gardło paliło, jakby ktoś mi je polał benzyną i podpalił. Straciłam głos i dostałam sterydy do nebulizacji.

Przyszły mi dzisiaj dwie koszule z Formommy, jedna na ramiączkach, a druga długa do pół łydki, zapinana na napy. Będą fajne do spania, nawet po okresie karmienia. Szlafrok też mi się udało fajny bawełniany zamówić.
    Spokojnej rodzinnej niedzieli Wam życzę.

Ana.Ta, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewczyny polecacie jakiś olejek ze słodkich migdałów 100%?wszyscy go polecają i do masażu krocza i do kąpieli maluszka...chce kupić ale tyle tego-może macie coś sprawdzonego?

Ja stosowałam z firmy Nacomi, ogólnie jestem fanką kosmetyków z tej firmy, jeszcze się nigdy nie zawiodłam. Myślę, że z każdej firmy się sprawdzi. Stosowałam kiedyś do olejowania włosów i były super efekty.

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ja stosowałam z firmy Nacomi, ogólnie jestem fanką kosmetyków z tej firmy, jeszcze się nigdy nie zawiodłam. Myślę, że z każdej firmy się sprawdzi. Stosowałam kiedyś do olejowania włosów i były super efekty.
    Właśnie czytałam o olejku z tej firmy i same db opinie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 00:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2022, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 wrote:
    Kasjanna, trochę mnie uspokoiłaś. Mam nadzieję,że u mnie przejdzie, teraz po kąpieli jest trochę lepiej. Jednak jak na szpilkach czekam na czwartek i wizytę, chyba że mi nie odpuszczą te dolegliwości to zadzwonię do lekarza.

Iwona u mnie te od 2 dni takie bóle, zwlaszcA jak chodzę i pełny pęcherz tez nie pomaga, ale już kiedyś wspominałam lekarce to mówiła, że to normalne.

Pojawiają się u was już jakieś skurcze? Ja miałam dzisiaj chyba pierwszy, taki trochę okresowy, w środę lekarz to wspomnę o tym, ale czytałam, że na tym etapie ciąży to już normalne.

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa27 wrote:
    U mnie też zgaga codziennie, co bym nie zjadła to i tak się pojawia.

Mi awsze było ciągle zimno i tak jest nadal niestety.

Ja tak miałam w zeszłym tygodniu,dlatego była ta moja historia z izbą przyjęć. Mały tak nisko uciskal głowa. Teraz jest lepiej,ale ten ból jakby kości łonowej pozostał. Jak wsiadam czy wysiadam z auta,albo kucam to nadal czuję pobolewanie

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ