Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende wrote:Niektóre spiochy widac, ze byly używane dosc często, ale nie przeszkadza mi to jakos bardzo
. Zawsze beda jako 'awaryjne'.
Olenkaa, nie masz problemów z tarczyca? Widze w stopce, ze bierzesz euthyrox. Zmienialas ostatnio dawke? Moze cos sie rozregulowało? Ja startowalam z 25 a juz mam 75
Jestem pod kontrolą, od jakichś 2 miesięcy biorę 50 i 2x w tyg 75 i nawet 2 dni temu miałam endokrynologa więc to na pewno nie tomoże to te dodatkowe kg...
Ana.Ta ja wysypki nie mam, jeden tylko punkt ale tam wrósł mi się włosek. Wydaje mi się że próby wątrobowe są podniesione przy cholestazie
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Vende ubranka super😁ja czaje się na pake ubranek z olx ale czekam az pani obniży trochę cenę🙈
Zgage miałam może ze 3x ale to przez to ze zrobilam turbo mieszanke w brzuchu i samo jakoś przeszło.
Tez dzisiaj jakas obzarta jestem, niby duzo nie zjadlam,ale nadrobiłam krówkami🤭moze juz coraz mniej miejsca mamy w brzuchu i maluszki uciskają m.in. na żołądek stąd uczucie pelnosci🤔
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Olenkaa wrote:W ogóle jakoś tak mi ostatnio też ciepłej jest, jak zwykle byłam zmarzluch pod kocem to teraz przykrecam kaloryfer. Wy też tak macie??
Oleńka mam to samo! Zawsze marzłam a mąż odkryty a teraz on chodzi i marznie 😀 wczoraj tak mnie wkurzył, nagrzał sypialnie jak saunę że musiałam okno otworzyć żeby to wywietrzyć 😀 lepiej mi się śpi jak jest chłodniej, ciężej się oddycha a jeszcze ciepło do tego to już za dużo. Pocę się więcej, ponoć normalnie à po porodzie ma być jeszcze gorzej
Ana.Ta ja zmian jakoś za bardzo nie mam ale też zauważyłam że po prawej stronie brzucha Jakby kilka żyłek mi popękało. Ogólnie mam skłonność do naczynek na twarzy, może na brzuchu będzie to samoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 22:03
-
Olenka też tak mam i miałam w 1 ciąży. Normalnie jestem zmarzlak, śpię nawet w skarpetach 🤣 ale 2 połowa ciąży jest mi wyjątkowo ciepło. Możliwe że to hormony robią swoje i krążenie, plus kg. Po porodzie niestety wróci "zmarzlactwo".🤣
Vende super ubranka, cena na prawdę fajna.😉
Mi pączki wczorajsze dalej siedzą, tak mi źle...🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 22:31
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziewczyny bylam ostatnio u mamy i tez jej narzekalam, ze mam zgagę, a niestety dosyć często mnie dopada
nie mam to żadnego sprawdzonego sposobu, ale mama akurat gotowała kapustę i otworzyła garnek i powiedziała żebym napiła jej trzy łyżki wody od tej kapusty i pomogło
Vende ubranka na jakie trafiłaś sa śliczneAna.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Zapytałam o tarczyce, bo moj endokrynolog zawsze po zmianie dawki pyta wlasnie o odczuwanie temperatury
. Ale to ok. Moze po prostu taki etap. Chocias u mnie nie widze roznicy ale ja zawsze bylam zimnolubna.
Uwielbiam gości, lubie jak mnie ktos odwiedza ale ten tydzien dał mi tak po dupie... W przyszłym tygodniu chyba nie odbieram telefonów i wywieszam kartke ze mnie nie ma. Ten tydzien dziennie ktos mnie odwiedza, więc tu piekę ciasto, tu tobie obiad, tu jedno i drugie... Normalnie sily mnie opuszczaja.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie też zgaga codziennie, co bym nie zjadła to i tak się pojawia.
Mi awsze było ciągle zimno i tak jest nadal niestety.
Czy wy też macie taki ból krocza i uczucie napierania na krocze? Ja mam dzisiaj wrażenie jakby mała miała mi dosłownie wyskoczyć przy chodzeniu. Jak dłużej chodzę np. spacer czy siedzę w jednej pozycji to tak mnie boli cały dół, że już dzisiaj się martwię czy wszystko ok.
Skurczy żadnych nie mam, ale już się boję wychodzić jak idę to tiptopami jak kaczka. Z pierwszej ciąży nie pamiętam nic takiego, napewno nie na tym etapie.
-
Iwonaa27 wrote:Czy wy też macie taki ból krocza i uczucie napierania na krocze? Ja mam dzisiaj wrażenie jakby mała miała mi dosłownie wyskoczyć przy chodzeniu. Jak dłużej chodzę np. spacer czy siedzę w jednej pozycji to tak mnie boli cały dół, że już dzisiaj się martwię czy wszystko ok.
Skurczy żadnych nie mam, ale już się boję wychodzić jak idę to tiptopami jak kaczka. Z pierwszej ciąży nie pamiętam nic takiego, napewno nie na tym etapie.29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, trochę mnie uspokoiłaś. Mam nadzieję,że u mnie przejdzie, teraz po kąpieli jest trochę lepiej. Jednak jak na szpilkach czekam na czwartek i wizytę, chyba że mi nie odpuszczą te dolegliwości to zadzwonię do lekarza.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Ja z tą „ciepłotą ciała” mam różne dni. Nie raz nie rozstaje się z kocem, a czasem mam jak Wy, że jestem rozgrzana 🤷♀️
Vende wcale Ci się nie dziwie... ja teraz uwielbiam spokój, przede wszystkim same przygotowania schodzą i wiadomo w naszym stanie prawie wszystko to wysiłek 🙈. Wgl zawsze tak miałam, że wolę nie tak częste wizyty🙈 cenię sobie swój wolny czas, którego tak mało 😬 częściej wolę pogadać sobie przez tel albo pisać sms. 😇
Ale niektórzy mają na odwrót- ja musiałam wprost powiedzieć kuzynce która chciała być u mnie codziennie (teraz siedzi z dzieckiem w domu) że ja nie mam ochoty na tak częste odwiedziny, bo nie lubię takiego częstego przesiadywania. I nie żałuję, bo i tak mam poczucie że mam za mało czasu na wszystko... a ileż można gadać o tym samym 😂
Iwona27 ja często czuje takie napieranie na pęcherz, chwilami czuje uczucie ciepła które szybko mija. Sama nie wiem jak to nazwać... wgl czuje że mój układ moczowy chwilami jest „zablokowany”🤷♀️ Ostatnie 2 dni dużo chodziłam i załatwiałam (po kilka godzin) - moim głównym problemem były k o l k i . Naprawdę robi się coraz ciężej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 22:10
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dziewczyny polecacie jakiś olejek ze słodkich migdałów 100%?wszyscy go polecają i do masażu krocza, do wlosow na rozstepy i do kąpieli maluszka...chce kupić ale tyle tego-może macie coś sprawdzonego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 23:38
nick nieaktualnySpokój tu taki kolejny dzień, chyba wszystkich sytuacja przybija. Ja skończyłam właśnie pakować paczki, jutro mąż zawiezie do punktu zbiórki. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Jakos trzeba pomóc Ukrainie.
Moja infekcja się tak rozbujała, że dzisiaj nad ranem pojechałam na nocną opiekę, b o moje gardło paliło, jakby ktoś mi je polał benzyną i podpalił. Straciłam głos i dostałam sterydy do nebulizacji.
Przyszły mi dzisiaj dwie koszule z Formommy, jedna na ramiączkach, a druga długa do pół łydki, zapinana na napy. Będą fajne do spania, nawet po okresie karmienia. Szlafrok też mi się udało fajny bawełniany zamówić.
Spokojnej rodzinnej niedzieli Wam życzę.
Ana.Ta, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMotyl12 wrote:Dziewczyny polecacie jakiś olejek ze słodkich migdałów 100%?wszyscy go polecają i do masażu krocza i do kąpieli maluszka...chce kupić ale tyle tego-może macie coś sprawdzonego?
Ja stosowałam z firmy Nacomi, ogólnie jestem fanką kosmetyków z tej firmy, jeszcze się nigdy nie zawiodłam. Myślę, że z każdej firmy się sprawdzi. Stosowałam kiedyś do olejowania włosów i były super efekty.Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Ja stosowałam z firmy Nacomi, ogólnie jestem fanką kosmetyków z tej firmy, jeszcze się nigdy nie zawiodłam. Myślę, że z każdej firmy się sprawdzi. Stosowałam kiedyś do olejowania włosów i były super efekty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2022, 00:43
nick nieaktualnyIwonaa27 wrote:Kasjanna, trochę mnie uspokoiłaś. Mam nadzieję,że u mnie przejdzie, teraz po kąpieli jest trochę lepiej. Jednak jak na szpilkach czekam na czwartek i wizytę, chyba że mi nie odpuszczą te dolegliwości to zadzwonię do lekarza.
Iwona u mnie te od 2 dni takie bóle, zwlaszcA jak chodzę i pełny pęcherz tez nie pomaga, ale już kiedyś wspominałam lekarce to mówiła, że to normalne.
Pojawiają się u was już jakieś skurcze? Ja miałam dzisiaj chyba pierwszy, taki trochę okresowy, w środę lekarz to wspomnę o tym, ale czytałam, że na tym etapie ciąży to już normalne. -
Iwonaa27 wrote:U mnie też zgaga codziennie, co bym nie zjadła to i tak się pojawia.
Mi awsze było ciągle zimno i tak jest nadal niestety.
Czy wy też macie taki ból krocza i uczucie napierania na krocze? Ja mam dzisiaj wrażenie jakby mała miała mi dosłownie wyskoczyć przy chodzeniu. Jak dłużej chodzę np. spacer czy siedzę w jednej pozycji to tak mnie boli cały dół, że już dzisiaj się martwię czy wszystko ok.
Skurczy żadnych nie mam, ale już się boję wychodzić jak idę to tiptopami jak kaczka. Z pierwszej ciąży nie pamiętam nic takiego, napewno nie na tym etapie.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g