X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja mam z biodrami to samo, bolą obydwa aż w końcu muszę się położyć na plecach i rozłożyć nogi jak żaba,żeby trochę odpoczęly. Z drzemkami jeśli chce sobie zrobić w dzień jest to samo, przysnę a za jakiś czas obudzi mnie ból bioder
    A najgorsze jest, że jeszcze trochę nam do porodu zostało 😱 nie będzie lepiej

Ana.Ta, 5ylwian lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik pozytywny 🤦🏼‍♀️

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, współczuję :( a jak się czujesz?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna witamy w gronie cierpiących na biodra 🤣 mówię wam, teraz jeszcze jak teraz. Widzę sama po sobie czasami sa lepsze noce czasami gorsze. Ale za miesiąc będziemy spały na siedząco!!

Ja dzisiaj wstałam o 5, przez biodra właśnie, herbatka, szybki przegląd internetu i o 7 poszlam znowu spać na dwie godzinki. Nie jestem w stanie się ułożyć jak już się któryś raz obudzę z tym bólem. A mały kotłował się w brzuchu całą noc, chyba czuje, że mamusi źle się śpi 😅

Leksa ale lipa! Obyś teraz zniosła to lepiej szczególnie z włosami i w sumie tak sobie myślę że może lepiej, że ten covid wypadł Ci teraz niż przed porodem 😘

Dobrego dnia kobiet życzę ❤️😘 jak najwięcej uśmiechu i byle do maja.. 😍

Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta super, że z małą wszystko ok. Kruszynka rośnie pięknie 😘

Ja dzisiaj rano zaliczyłam straszny ból pleców, nie mogłam wstać. Biodra trochę się uspokoiły ostatnio, ale śpię z tą poduchą ciążowa między nogami.🤣
    A jeśli chodzi o wypadanie włosów po ciąży, ważne jest dalej przyjmować te ciążowe witaminy, plus dużo soków, owoców i warzyw, siemię lniane i czarnuszka. Mamy akurat po porodzie sezon na to wszystko. Mi udało się te włosy jakoś ratować mimo anemii po porodzie.

Leksa współczuję, ale mam nadzieję, że przejdziesz to łagodnie. Trzymam kciuki i dużo zdrówka 😘 dawaj znać jak się czujesz 😘

Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet 🥰😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 11:38

Leksa, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Leksa, współczuję :( a jak się czujesz?

Mam okropny kaszel, na szczęście temp nie przekracza 38 stopni, katar, ból głowy. I bola mnie zęby z prawej strony gora i dół 🤦🏼‍♀️ Sanepid kazał mi się skontaktować jeszcze z ginekologiem, wiec napisałam do niej SMSa i czekam aż coś odpisze i również czekam na teleporade.

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, strasznie mi przykro, mam nadzieje ze przejdziesz to w miare łagodnie :( Nie boj sie leków jak cos, zeby tylko w zapalenie oskrzeli czy pluc nie przeszło... Trzymam kciuki, kuruj sie i duzo odpoczywaj. Daj znac co powiedzieli lekarze.

Biodra to tragedia. Nic innego mi tka nie przeszkadza. Juz lepiej sie czuje jak chodze niz jak leze, ale z ddugiej strony jak pochodze to zacyznaja sie twardnienia brzucha. I tak w kolo... Wczoraj musialam podjechac do apteki, ktora jest obok mojej pracy i pozwolilam sobie pierwszy raz wejsc odwiedzić wspolpracownikow, od kiedy jestem na zwolnieniu, czyli okolo miesiaca. Bylam chyba jakies 1,5h i potem zdychalam na bol brzucha... A wieczorem jeszcze szkola rodzenia byla i ciezko bylo mi sie tam wybrac :)

Leksa, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy bolących bioder:/ ból nawet w nocy budzi, plecy przy tym to pikuś🥴
    Leksa-wspolczuję, zdrowiej nam szybciutko🤗😘
    Gratuluję pięknie rosnących pociech w brzuszkach-cieszę się że wszystko z naszymi maluszkami ok💙👼
    Wspaniałego Dnia Kobiet Wam życzę💝💐🌷🌻🌹🍰🧁🍨🎈🧸🥻

Leksa, Zosiek, Soleil, Megsi, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam dziewczyny, ze pocieszam się moim detektorem tętna 🥰 jestem spokojniejsza, ze go mam 😊

Również życzę Wam wspaniałego dnia kobiet 🥰

I chciałam jeszcze coś do tego wszystkiego napisać, ale zapomniałam co 🤦🏼‍♀️ Jak mi się przypomni to napisze 😂

Zosiek, Motyl12, Soleil, Megsi, Merci92 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że moja kawiarnia wrzucila dziisaj fotke bezy z konkursem, stwierdziłam, ze musze Wam ją pokazac ;) i az sie zastanwiam czy sobie dzisiaj nie upiec :D
    06efdc8e4a99.jpg

Zosiek, Soleil, Megsi, Ana.Ta, Merci92, Kasjanna, Malinka2021, Leksa, Motyl12 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa zdrowka!
    Vende ale smakowicie wyglada❤

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Ale powiem Wam dziewczyny, ze pocieszam się moim detektorem tętna 🥰 jestem spokojniejsza, ze go mam 😊

Również życzę Wam wspaniałego dnia kobiet 🥰

I chciałam jeszcze coś do tego wszystkiego napisać, ale zapomniałam co 🤦🏼‍♀️ Jak mi się przypomni to napisze 😂
    Ja się też ratowałam nim ostatnio jak mały się mniej ruszał. Dostalam ochrzan od lekarki, że nie pojechałam sprawdzić do szpitala. Mówiła mi, że to, że serduszko bije to nie znaczy, że jest okej i mam nie używać więcej 😮‍💨.
    Mam nadzieję, że cie nie straszę tym. Jesteś w innej sytuacji niż ja byłam wiec detektor to dobra sprawa, żeby sprawdzać czy wszystko gra!

Tak jak dziewczyny pisały lepiej teraz niż przed porodem, bo kto wie jakby to w szpitalu było z covidem. Wiadomo kiepsko, że w ogóle cie złapało, ale mam nadzieję, że Ci się szybko polepszy i będzie łagodny przebieg 😊

A co do pamięci, ty zapomniałaś co napisać, a ja przed chwilą byłam u szefowej brać wolne na spotkania u lekarza, jak zapytała o daty to się zatkałam, próbowałam przypomnieć, po czym powiedziałam, że wrócę do niej później bo mój ciazowy mozg wypiera ważne informacje i zapomniałam tych dat 😁

Leksa lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kobietki! 🥰😘

Leksa, Motyl12 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni siedzę na necie i kupuje bo wypłata na koncie już jest i jest z czego poszaleć 😄 Jeszcze kilka rzeczy mi zostało i będzie koniec pewnej części wyprawki bo ostatnia część jaka mi zostaje to ubranka trochę już ich kupiłam ale jeszcze mi zostało ☺ Stwierdziłam że kupno ubranek chyba będzie najłatwiejsze i zostawiłam na koniec ale coś wydaje mi się że nie będzie tak łatwo w wyborze jak sądziłam 😄

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem chora od wczoraj mam katar, ból gardła i czasami pokasluje ale nie dużo. Gorączki nie mam. Zastanawiam się czy robić test na covid 🤔 Jak sądzicie? ☺ Bo nie wiem co moze mi to dać lub w czym pomoc bo niby się szczepilam 3 dawkami i oczywiście siedzę w domu. A mezowi nic nie jest i niestety on nie może pozwolić sobie na kwarantanne 🙁

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi nie nastraszylas mnie. To co napisałaś o tym serduszku to już gdzieś natknęłam się na taka informacje. Chyba przy tym jak ogolnie czytałam o detektorach. Wiem, ze nie można „wierzyć” w 100 procentach, ze jest dobrze, ale mimo wszystko uspokaja mnie to gdy usłyszę jej serduszko. A Olga jakby czuła, ze ja podsłuchuje, bo wtedy daje kopniaki i się kręci 😋

A co do szefowej to, aż się uśmiałam jak czytałam post 😄 oczywscie w pozytywnym znaczeniu 😋

• Leksa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci zapomniałam dodać do obajawow ból gardła. Powiem szczerze, ze cały czas myślałam, ze będę negatywna, a tu jednak taka niemiła niespodzianka. Nie wiem czy coś Ci to da, ze zrobisz test. Ja poszłam do lekarza, bo już naprawę kiepsko się czułam, a ze mam ta wadę serca plus ciąża to tez dodatkowe obciążenie to dlatego się zdecydowałam, ale mimo to staram się leczyć domowymi sposobami :)
    Jednak tak jak Vende pisała to jak zajdzie potrzeba to już wtedy wezme ten steryd wziewny od lekarza. Grunt żeby się nie pogorszyło :)

Merci92, Kasjanna lubią tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci też miałam podobne objawy, nie robiłam testu. Wspomagałam się czosnkiem, imbirem, cytryną, itp 🙂 i przeszło.
    Vende przepiękna beza, nie zastanawiaj się tylko rób 😄 ja swoją będę konsumować wieczorem 🥰 udekoruję ją bitą śmietana, dżemem agrestowym i brzoskwiniami z puszki pokrojonymi w kostkę 😊
    Udanego świętowania Dziewczyny 😊

Merci92, Leksa, Vende lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja z okazji dnia Kobiet kupiłam sobie książkę z wydawnictwa natuli, "poród naturalny" kupiłam w formie e-booka z kodem za dodanie się do newslettera za 30 zł. Nie mogę się oderwać :) jeśli któraś w jakiś sposób chce się przygotować na poród naturalny to bardzo polecam. Znajoma zachwalała tą książkę, ja tak trochę byłam sceptyczna, ale na prawdę fajnie sie czyta. Widziałam na stronie natuli więcej książek z serii ciążowej, również o cc i każda ma super opinie.
    Także jakby któraż szukała pomysłu na lekturę to mam nadzieję, że się wciągnięcie jak ja

Dowiedziałam się właśnie z książki, że skurcze w ciąży wpływają korzystnie na nasze dzieciątka bo są lepiej przygotowane jeśli chodzi radzenie sobie z mniejszym dopływem tlenu przy porodzie:) a ja tego się tak obawiałam, czy to nie pogarsza sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 14:44

Merci92, Leksa, Megsi lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil a to ciekawe ☺ To może nie warto ich tak tłumić magnezem 🤷‍♀️🤔

6056198c02.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ