Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poki co kupilam jedna duza paczkę ok 70szt tych jedynek. Moze dokupie druga, ale moze blizej terminu jak juz bedzie wiadomo lepiej czy szykuje mi sie duzy dzieciak czy raczej mniejszy
tez słyszałam, ze jedynki często służą tylko pierwsze dwa czy trzy tygodnie, ale to wiadomo zależy jak duze jest dziecko. Wiekszych poki co nie planuje kupowac, mam nadzieje, ze w sklepach nie braknie
.
Ja jestem zalamana moja waga od kiedy jestem w domu. Przez ten miesiac sam mam +4kg... W nic sie nie mieszcze, podkradam ciuchy mojej mamie i mężowi, serio. Do tego mam 3 swetry w ktore wchodzę tak na wyjście i jedna pare dzinsow, ale tez nie wróżę im dalekiej przyszłości, bo robi sie ciasno... Wlasnie dzisiaj mialam robic przeglad szafy czy cos znajde jeszcze większego (i tak dziękuję samej sobie, ze przed ciążą często kupowałam takie oversizey, dzieki temu nie wydalam za duzo na ubrania). Dzisiaj zamowilam sobie pare wiekszych legginsow, bo juz nawet w tych co mam brzuch mnie ciśnie i kolejny stanik, bo tez robi sie ciasno...
Szczerze kocham to dzieciątko w moim brzuszku, ale tęsknię za moim ciałem...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
nick nieaktualnyMerci, Leksa zdrowiejcie szybko!
Leksa, ja teraz jak byłam chora, brałam Nebbud wziewnie 2x dziennie po ampułce. Zadziałasz przeciwzapalnie, to szybciej przejdzie.
Moja koleżanka brala sterydy cała ciążę. Z dzieckiem wszystko ok. Jak trzeba, to trzeba.
Vende, ja też rosnęjuż drugi raz podczas ciąży wymieniam biustonosze.
Ja wczoraj miałam szczepionkę z immunolobuliny, teraz jeszcze umawiam się na krztusiec. Kończę kompletować wyprawkę i zabiorę się za pranie. Byle do wiosny:)Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Póki co również kupiłam 1paczkę pampersow 1 78szt. Później Babcie i goście będą dokupywać😆ja w pt idę na kwalifikacje do szczep.na krztusiec ale biorę boostrix bo taką zalecił mi gin. U mnie w przychodni kosztuje 150zł a w luxmed 300zl więc jest różnica;)
Dzisiaj wyprałam ubranka-pierwsza partia maluszków wisi na suszarce i tak sobie spoglądam i dochodzi do mnie że to już zaraz...👼💙Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyJa pieluszek nie kupowałam jeszcze, ale mokre husteczki ostatnio wzięliśmy, bo była fajna promocja.
Myślę, że 1 kupie większą paczkę, a później już przy zakupach będziemy brać.
Wlasnie idzie do mnie paczka z Polski i jak tylko dojdzie to pakuje torbę i zabieram się za pranie 😁
Co do wagi to ja już nawet nie patrze, bo szkoda nerwówAna.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ubiór u Mnie nie ma najgorzej, spodnie ciążowe jeszcze są ok, ale kurcze nie lubie tego obcisłego materiału na brzuchu, dlatego z legginsami radzę sobię tak że daje je pod brzuszek (na szczęście mnie to nie gniecie) i mimo że mam + 11 kg mieszczę się w dużo rzeczy. Też mam sporo takich luźniejszych i dłuższych, które kiedyś namiętnie wpuszczałam w spodnie czy spódnicę, a teraz są jak znalazł 😂 niech się szybko zrobi ciepło to luźniej nam będzie w samych sukienkach... choć bez rajstop może się nie da do maja
To widzę że porównywalnie kupiłyście pieluszek 👍też tak zrobię i w razie w wezmę jedno małe 0.
Kupowałyście czy używalyscie aspirator do nosa katarek? Zastanawiam się czy standard jest ok, czy jednak lepiej kupić katarek plus? 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 15:40
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja nie używałam, ale kupilam zwykłego katarka.
No u mnie juz waga niestety prawie +13kg. Ja musze na nią wchodzić bo to jedyne vo mnie powstrzymuje przed przejadaniem calego dnia.
Ja tez kupilam chusteczki, waterwipes 9 opakowań w takim boksie, byly w fajnej cenie. Dzisiaj tez kupilam plyn do prania i moze od jutra wystartuje z praniem. Zastanwiam sie czy swoje koszule do szpitala tez w nim nie wyprac, jak myślicie? Jednak dzieciątko na poczatku będzie mialo mam nadzieję spory kontakt z moim ciałem a tym samym z tymi koszulami... I sama nie wiem.Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Melduje Wam dziewczyny, ze mój syn i mąż również są pozytywni 🤦🏼♀️ Dla młodego mam leki już od rana, bo miałam teleporade z pediatra jeszcze przed wynikiem testu, bo młody bardzo kaszlał i bolało go gardło plus ta temp. Oby teraz było tylko lepiej 💪🏻
Co do pieluszek to narazie nie kupiłam jeszczew ogóle z wyprawka taka, która chce zrobić w rossmann i aptece to jestem w tył 🤭 a zamierzam akurat to wszystko kupić stacjonarnie, a nie przez internet. Także covidzie opuszczaj nas 😁 a poza tym 16 marca mam diabetologa. Mam nadzieje, ze do tej pory będę się czuła dobrze
a dodam jeszcze, ze już widze poprawę w moim kaszlu dzięki inhalacji z benodilu
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Dziewczyny u mnie mimo że ta waga +6 to ja nie mam siły chodzić w swoich ubraniach 🥴 leginsy uwierają w brzuch. Jeansy to samo rozmiar okej, w biodrach przeszkadza, nie idzie funkcjonować. Mam jedne leginsy które się nadają do chodzenia i nigdzie nie uciskaja plus spódnica. Przydałyby się jakieś krótkie gacie. Nawet spodenki od piżamy już mnie uwierają. Mały siedzi cały czas bardzo nisko pewnie też temu czuje się bardzo niekomfortowo, ciężko mi siedzieć. Muszę męża poprosić żeby wyciągnął moje letnie rzeczy. Może coś wygrzebie, chociaz i sukienki przypuszczam będą uwierać. Po domu chodzę w dresach i bluzie męża. On się śmieje bo mówi, że jak kupowal sobie to nie wiedział że to ciuchy ciążowe 😅 ale widzi jak się męczę więc może coś mi jeszcze pożyczy.
Dalej momentami mam wrażenie że brzuch mi pęknie przy głębszym wdechu. Doszedł mi ból pachwin.. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam, czuje się okropnie
Katarek kupiłam również ten najzwyklejszy ale myślę o jakimś aspiratorku
A co do prania koszul do szpitala to również tak myślałam żeby wrzucić je do prania w płynie dla dzidzi
Pieluszki myślałam wziąć z 70 rozmiar 1 pampersów premium albo harmonie. Ale chyba jednak wezmę jeszcze malutka paczkę 0 bo nie chce mi się wierzyć, że ja wytrzymam do końca.
A nasze chorobzdzielki mam nadzieję że czują się dzisiaj dużo lepiej 💕Leksa, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przepraszam, że znów się wcinam, ale mam pytanie. Czy miała któraś z was podwyzszone crp w ciąży? Wyszło mi 24 przy normie do 5.. nie mam pojęcia skąd to. Alarmowałybyście lekarza? Wizytę mam w piątek późnym wieczorem..
-
A ja dziś byłam na 5 h zakupach tylko dla siebie. Obłowiłam sie w sukienki i bluzki. W końcu będę miała większy wybór w szafie 😊 poza tym fason jest taki, że po ciąży też te ubrania wykorzystam.
Ja od początku ciąży mam +10 i wczoraj dostałam ochrzan od swojej diabetolog, że masa za szybko mi przyrasta (w ciągu 3 tygodni +2,5 kg). Mam zacząć się ograniczać. Za dwa tygodnie mnie skontroluje. Także ja mam nad sobą bata...Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
nick nieaktualnyAna.Ta ja kupiłam Katarek plus i przy pierwszej córce też z niego korzystałam, tylko jest już mocno sfatygowany, więc kupiłam nowy. W sumie nie wiem, czym one się różnią. Kupiłam taki sam, jak miałam i był ok.
Koniczyna, ja miałam podwyższone CRP i lekarka powiedziała, że w ciąży to normalne, ale nie wiem do jakiej wysokości to ciążowa norma.
Vende, ja właśnie zamierzam zacząć pranie od koszul. Wypiorę w dziecięcym płynie. Zamówiłam worki próżniowe, to wyprane rzeczy popakuje. Mniej miejsca mi zajmą i nie będą się kurzyć.
Ana.Ta, Vende lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Ana.Ta ja kupiłam Katarek plus i przy pierwszej córce też z niego korzystałam, tylko jest już mocno sfatygowany, więc kupiłam nowy. W sumie nie wiem, czym one się różnią. Kupiłam taki sam, jak miałam i był ok.
Koniczyna, ja miałam podwyższone CRP i lekarka powiedziała, że w ciąży to normalne, ale nie wiem do jakiej wysokości to ciążowa norma.
Vende, ja właśnie zamierzam zacząć pranie od koszul. Wypiorę w dziecięcym płynie. Zamówiłam worki próżniowe, to wyprane rzeczy popakuje. Mniej miejsca mi zajmą i nie będą się kurzyć.
-
nick nieaktualny
-
Klara_1985 wrote:Norma do 0.5 mg/dl, a ja miałam 1 i ob też podwyższone raz 2x więcej niż norma, raz 4x więcej.
-
Ogarnęłam dziś trochę rzeczy do wyprawki w Smyku. Znalazłam piękne smoczki z Lovi, My little love (smoczek dynamiczny, uspokajający, silikonowy, 0-2m) - mam nadzieje że się sprawdzą 🙈
Wgl miała ktoraś z Was już 3 prenatalne? 🤔 ciekawa jestem czy zdjęcia (nawet w 2d - ja racZej takie będę miała) dużo bardziej odzwierciedlają bobasa niż drugie 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 20:21
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ja miałam mieć jutro 3 prenatalne ale tak jak pisałam, trochę szkoda było mi wydawać na nie 500 zł I zrezygnowałam jednak🙈 mój lekarz dosyc dokladnie wszystko sprawdza na wizytach wiec mam nadzieje ze to wystarczy 🙂
A idziemy z mężem za to na sesje ciążową😀 chcemy sobie pozawieszac w sypialni ramki ze zdjęciami z wakacji, wesela , ciąży A potem dzieciaczka wiec ładne zdjęcia się przydadzą 😀
Ja katarka nie kupilam, nie mogę się przekonać do tego odkurzacza poki co i koniec hah, mąż też powiedzial ze kiedys moze tak ale narazie nie widzi tego katarka😋 wiec kupilam Aspirator elektryczny który jedni chwalą A inni piszą że kompletnie nie działa...mam nadzieję że córcia jie bedzie chorować w pierwszych miesiącach i taki aspidator będzie wystarczający na poczatek🙂
Ja koszule tez prałam w płynie dziecięcym 🙂
Co do ubrań ciążowych to za wiele ich nie mam ale w sumie niewiele gdzie chodzę wiec sobie radze😋 do tej pory mam +8 kg, niby nie aż tak dużo ale brzuch jest już mega duzy🙂 bardziej się obawiam właśnie wiosny i tego czasu po narodzinach dzieciątka gdzie będzie ciepło , bo na lato nie mam w ogóle luźnych ubrań A wątpię czy tak wroce do swojej wagi szybko😋 no nic zobaczymy 🙂Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
-
Przeprałam koszule w dziecięcym, bo misia będzie miała kontakt z nimi duży i żeby ją coś nie uczuliło.😉
Mamy zwykły katarek, ale widzę, że ta wersja plus jeszcze lepsza bo rozkręca się główna komora i idzie to lepiej umyć. 😉
Ja mam niby 12+ ale czuję jakby to było 20 🤣 też muszę zaopatrzyć się w jakieś sukienki większe w biuście na lato, bo z 92cm zrobiły mi się 102cm.🤦 Chyba lepiej na rozpinane patrzeć, mam nadzieję, że z laktacją się uda 🙂
Leksa trzymam kciuki, żebyście wszyscy z tego wyszli jak najszybciej 😘 dobrze, że po inhalacji lepiej.
Jutro mam wizytę zwykłą plus moja lekarka zrobi mi to USG 3 trymestru. Oczywiście cykorek mi się włączył.🤦
Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰