Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta, ja robiłam 2d, w trzecim trymestrze juz duzo mniej widać, dziecko jest duże i głowica nie jest w stanie wiele objąć na raz, więc jeśli miały być jakieś ładne zdjęcia to raczej na poprzednich USG.
Ale trzymam kciuki, może akurat u was dzidzia jakoś ładnie zapozuje i się uda coś uchwycić
Ja też jutro na wizytę, nie mogę się doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2022, 22:19
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Dziewczyny, przepraszam, że znów się wcinam, ale mam pytanie. Czy miała któraś z was podwyzszone crp w ciąży? Wyszło mi 24 przy normie do 5.. nie mam pojęcia skąd to. Alarmowałybyście lekarza? Wizytę mam w piątek późnym wieczorem..
CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość
Marmis -
Ja miałam prenatalne na NFZ i nawet zdjęcia nie dostałam z tych badan. Jednak były to badania tylko pierwszego i drugiego trymestru. Nie robią na NFZ badan trzeciego trymestru. Jednak jest mi to bez roznocy, bo na każdej wizycie u mojej lekarki miałam USG i piękne zdjęcia 🥰 tylko na tej ostatniej nie robiła USG. Teraz mam u niej wizytę 24 marca to ładnie zmierzy malutka, ciekawe jaka już duża jest 😊 i tez licze na ładne zdjęcia.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Hej 😁
Jestem po wizycie, Mania waży około 1710g, a brzuch mam taki duży bo dużo wód płodowych.🤦 Obróciła się głową w dół, także super. 🥰 Wszystko ok, więc jestem spokojna. Nie ma sensu teraz chyba robić 3d ja na tym 2d mało co poznawałam, słabo już widać, bo dzieciątko duże.
Miłego dnia 😘Megsi, Leksa, Asiulka87, Vende, Merci92, Ana.Ta, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyZosiek super, że wszystko dobrze.
Kurcze te wagi zaczynają być już takie Reale i noworodkowe. Pamiętam jak pisałyśmy, że dzidzia maja po 400g a teraz już po 1.5-2kg prawie 😀
Trzeba zacząć poważnie myśleć o porodzieMerci92, Ana.Ta, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Łał, Zosiek, kawał dziecka juz tam masz
Ja wczoraj mialam okazje zobaczyć sie z ciotką, ktora ma 4 letniego syna, mowie ktory tydzien a ona na to 'no to juz chwila moment, ja rodzilam w 34 tygodniu'. Wyobraźcie sobie moja mine, jak ja viahle myślę ze to taaak daleko. Ja nie mam jeszcze wielu rzeczy. Nie zaczelam prania. O BozePamiętam ze Mlody urodził sie wcześniej, ale szybko wyszli razem ze szpitala i mial kolo 2.5kg. Masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 12:07
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Mi też tak ostatnio koleżanki mówiły i radziły już się pakowac bo nie znasz dnia ani godziny a wiadomo zanim się człowiek ogarnie z tym pakowaniem to też trochę schodzi ☺ A ja nadal troszkę się waham w którym szpitalu rodzic a w każdym też inne rzeczy są wskazane do spakowania na poród ☺
Vende a dużo rzeczy udało Ci się kupić z vinted? bo ja ostatnio zamówiłam kilka większych zestawów i nie mogę więcej znaleść jakoś ☺
Dziewczyny po ile sztuk kupujecie z każdego rozmiaru tych np spioszkow,body czy spodenek? ☺ -
Wiesz co szczerze nie wiem ile tego dokladnie mam. Z 10 bodziakow, 10 pajacykow na pewno, pol śpiochów kilka i jakies pojedyncze inne rzeczy. Dokupilam tez trochę nowych rzeczy z h&m i z reserved. Ale przeglad ile czego i na jaki rozmiar planuje przyszlym tygodniu przy praniu.
teraz tez za bardzo nic na vinted nie widze, ale tez mi jakos juz chyba nie zależy na tych malych rozmiarach, wiec az tak nie śledzę tego co jest wystawiane.
Merci92 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Najwięcej mam body na długi i krótki rękaw (po kilka w rozm 56 i 62). Do tego mam 4 pół śpiochy, 3 spodenki, 6 rampersów, kilka pajacykow i bardzo dużo kaftaników (dostałam). Do tego dwie cieplejsze rozpinane bluzy, jedna wkładana przez głowę. Śpiochów też mam może z 6 lub 7. Do tego czapeczki, skarpetki. Więcej póki co już nie kupuje choć mnie kusi 😊 mam jednak na uwadze to, że potem dużo ubranek dojdzie po urodzeniu jako prezent od rodziny i znajomych.
Merci92 lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Hejka:) Zosiek to nie dziwne że brzuszek duży, mała super sobie waży hihi 😇
Też Mi siostra ostatnio powiedziała, że to już tuż, tuż... ja na to „niech lepiej siedzi do końca”😂 wiecie u mnie jeszcze przeprowadzka po drodze, a dopiero na końcu pranie. Nie chce teraz tego robić a potem gnieść. 😑
Ja ze śpiochów i body dużo dostałam, więc mam min. 10 szt każdej opcji 😂 sama dokupiłam rampersy (ponoć świetnie się sprAwdzają latem) i kilka spodenek, ogrodniczek, kilka cieplejszych sweterków na guziczki . Sama nie wiem co się przyda, a co nie:/
Ale chyba nie ma co szaleć z ilością bo nie wiadomo jakim tempem dzieci nasze będą rosły. Najwyzej dokupimy na bieżąco, a dwa - na pewno dojdą jeszcze jakieś prezenty😇
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 13:53
Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Faktycznie nie ma co szaleć bo może jakieś prezenty się trafia a dokupić zawsze można jak się okaże bobo troszkę większy czy mniejszy ☺ Z tymi ubraniami to naprawdę możnaby było nigdy wyprawki nie zamknąć w tym temacie bo kosmetyki czy apteczne rzeczy kupujesz i koniec więcej nie trzeba a z ubraniami a to może czapeczkę dokupie a może jakieś body itp 😄
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a macie już coś do ubrania na wyjście ze szpitala? Pogoda może być bardzo różna, ja póki co ubranka mam (wczoraj odebrałam przesyłkę od kolezanki, chyba do roku nie będę musiała ubrań kupować, a sukienek to już na pewno), ale nic cieplejszego, a nie wiem czy wystarczy tylko kocykiem okryc. Maj może być zimny... Polecicie coś?29.04 - moja kochana córeczka
-
Kasjanna też nad tym się zastanawiam bo niby są takie wiosenne kombinezony ale on może być za gruby 🤦♀️☺ Może najlepiej ubrać w grubszy spioszek w sadzić w szpitalu dzieciątko do fotelika i przykryć kocem. Czapeczka na głowę i jedziemy do domu ☺
Mamis ja kupiłam 150 ml jedna butelkę ale zastanawiam się jeszcze nad druga jakaś inna bo z lovi tylko kupiłam w zestawie ze smoczkiem dedykowana od 0m ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 14:41
Kasjanna, Marmis lubią tę wiadomość
-
Trudno przewidzieć pogodę w maju (ja mam akurat koniec maja). Napewno wezmę pajacyk, a druga warstwa w zależności czy będzie ciepło czy raczej chłodniej - albo body z długim rękawem albo body z krótkim. Do tego kocyk. Nie wiem czy brać rożek do szpitala. Ewentualnie mąż weźmie, gdy po nas przyjedzie.
Co do butelki to kupiłam o najmniejszej pojemności. Na początek wystarczy, skoro dziecko dużo nie je.Merci92, Marmis lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
nick nieaktualnyJa kupiłam butelki Philips avent 125ml w dwupaku na Allegro, na początek mi wystarczy.
Planuje się spakować do 32 tygodnia. Moja koleżanka urodziła w 33 tygodniu. Kompletnie ich to zaskoczyło, nie miała nic przygotowane. Wszystko ogarniał mąż na szybko. Od tej pory to dla mnie taki deadline, że wolę mieć wszystko na wszelki wypadek i wtedy czekać już bez stresu.Merci92, Leksa, Marmis lubią tę wiadomość
-
Właśnie kombinezonu bym wolała nie kupować bo poza tym jednym razem to raczej nie będzie wykorzystany. Może faktycznie body+spiochy+kocyk będą wystarczające.
Wrocilam właśnie od lekarza - wszystko ok, i jeśli nic się nie zmieni to po wizycie za 2 tygodnie mogę wstac
Ale ćwiczeń mięśni kegla ani masażu dalej nie wolno mi robić. Pójdę do tego porodu totalnie nieprzygotowana, no ale nic, zobaczymy.Soleil, Zosiek, Merci92, Megsi, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Padam... 🤣 Wzięliśmy córę dzisiaj na wagary urodzinowe i byliśmy w restauracji też na rynku. Zimno jak nie wiem co... Ale fajnie się tak wyrwać, poczuć choć chwilę tą normalność, strasznie mi tego brakuje.
Na prezenty kupują najczęściej 68/74 więc lepiej nie szaleć jeszcze z zakupami tych rozmiarów 🤣
Co do ubrania na wyjście, mama mi kupiła taki grubszy koc do fotelika z kapturkiem w pepco, taki z dziurkami na pasy. Fajna sprawa. 😉 Jakby coś to mam jeszcze pajac polarowy na 62. Z majem właśnie może być różnie...
Kasjanna to dobre wieści, że będziesz mogła się ruszyć już. 😉
Macie rację, lepiej być wcześniej przygotowanym, ale najlepiej, żeby dzieciątka siedziały minimum do tego 38 tygodnia. Mi dzisiaj przyszła taka wyprawka apteczna, poukładałam już to w koszyku, pokazuje mężowi taka podjarana, a on do brzucha mówi: Marysiu mamunia już nawet czopki dla Ciebie ma możesz wychodzić. 🤣🤣🙉 Czub i tyle, nie może się doczekać... Mała niech siedzi i rośnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2022, 17:30
Asiulka87, Merci92, Kasjanna, Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja do szpitala ide po świętach wielkanocnych to będzie 35+4 tydzień. Mam nadzieję że wcześniej nic się złego nie podzieje🙂 teoretycznie wszystko prawie kupione ale faktycznie chodzi myśl po głowie ze jeszcze to czy tamto może się przydać.. ja już się zastanawiam powoli nad wyrażaniem buteleczek czy smoczków ale nie wiem czy to nie za wcześnie i jakbym to miala potem przechowywać zeby od nowa się nie zakurzyło... kilka rzeczy mam jeszcze od koleżanki dostać takie jak m.in Monitor oddechu ale u niej ciagle jej dzieciaczki chorują wiec boje się tam jechac poki co🙂
Leksa lubi tę wiadomość
-
Zosiek, a dawno ten koc kupowała? Brzmi fajnie, może bym wysłała moja mamę też.
Tak jeszcze odnośnie wizyty, to zapytałam o tą główkę czy ja ją naprawdę mogłam czuć przez ściankę pochwy i lekarka mówi że to normalne na jakimś etapie ciazy, tylko najczęściej czuć ja trochę głębiej, więc palcem ot tak może być ciężko, ale u mnie jest trochę niżej. Cały czas mówiła że mała jest nisko, ale teraz dopiero uzmysłowiła mi jak bardzo...29.04 - moja kochana córeczka